Nordspanien

Vin og kultur

 • Vin
 • Kulturoplevelser
 • Storbystemning
 • Naturoplevelser
 • Autentisk spansk køkken
Rioja

Skøn rejse gennem en spændende og uspoleret del af Spanien. Turen indeholder flere besøg på vinbodegaer med prøvesmagninger i to af Spaniens mest prestigefyldte vinområder, Penedès og La Rioja. 

På turen besøger vi udover vinområderne en række charmerende større og mindre spanske byer, hvor vi får spændende kulturelle og historiske oplevelser samt indblik i såvel spansk hverdagsliv som det leves udenfor turistområderne. Vi lægger vejen forbi spøgelsesbyen Belchite, der står uberørt som et mindemærke over den spanske borgerkrig i 1930'erne. Vi bor to nætter i kunstneren Goyas barndomsby, Zaragoza, er en herlig storby, som kun de færreste danskere kender. I La Rioja overnatter vi i den lille by Alfaro, der er kendt for sine mange storke. Ved Douro-flodens bred ligger landsbyen San Esteban de Gormaz, som trods sin beskedne størrelse har haft stor historisk betydning. Vi slutter af i den utrolig smukke by Segovia, hvor den velbevarede romerske akvædukt skærer sig tværs gennem byen.    

fra kr. 8.995 pr. person
 • Goyas by Zaragoza
 • Vinsmagninger i Penedés og Rioja
 • Den smukke by Segovia
 • Erfaren dansk rejseleder


Med 4 vingårdsbesøg
inkl. smagsprøver

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst - Vilafranca del Penedés

 • Dag 2 - Vindistriktet Penedès

 • Dag 3 - Belchite - Vinsmagning - Zaragoza

 • Dag 4 - Zaragoza

 • Dag 5 - La Rioja - vin og storke

 • Dag 6 - San Esteban de Gormaz - Segovia

 • Dag 7 - Segovia

 • Dag 8 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly KBH-Barcelona og Madrid-KBH
 • Bustransport i Spanien
 • 7 overnatninger på 3-stjernede hoteller 
 • 7 x morgenmad
 • 3 x aftensmad inkl. vin og vand (dag 3, 5 og 7)
 • 4 x vinsmagning
 • Udflugter ifølge program
 • Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer

Evt. tillæg pr. person

 • Enkeltværelse kr. 1.500
 • Afbestillingsforsikring kr. 275 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan

Dag 1

Ankomst - Vilafranca del Penedés

Ankomst til Barcelona lufthavn. Bustransfer til Catalaniens største vindistrikt, Penedès, hvor vi checker ind på vores hotel i byen Vilafranca del Penedés. Vi går en orienterende byrundtur i Vilafranca. Middag på egen hånd. 

Dag 2

Vindistriktet Penedès

Med udstrakte vinmarker på begge sider kører vi til  "champagneområdet" Sant Sadurní d'Anoia, hvor 80 virksomheder producerer cava, som den mousserende vin hedder i Spanien. Vi besøger en producenten Codorniu, som er Spaniens ældste familievirksomhed med mere end 450 års vindyrkningshistorie bag sig. I Codornius storslåede bodega får vi processen forklaret og får lov at smage på den sprudlende drik. Om eftermiddagen kører vi videre gennem de smukke landskaber med vinmarker så langt øjet rækker og besøger Bodegas Torres, som er den mest kendte vinproducent i Penedès og eksporterer sine vine til hele verden. Vi får en rundvisning i vinmarkerne og kældrene og skal selvfølgelig smage på de berømte dråber. Efter besøget på Bodega Torres kører vi tilbage til hotellet i Vilafranca del Penedés. Middag på egen hånd.

 

Dag 3

Belchite - Vinsmagning - Zaragoza

Efter morgenmaden forlader vi Vilafranca, og første stop på vej til Zaragoza er spøgelsesbyen Belchite, som blev lagt i ruiner i 1937 i et af de blodigste slag i den spanske borgerkrig. Byen har stået uberørt og forladt som et mindesmærke over krigen lige siden. Vi fortsætter gennem Aragón, der i gamle dage var et selvstændigt land til Cariñena, hvor vi skal til rundvisning og vinsmagning i den traditionsrige famileejede bodega Ignacio Marin. Sidst på dagen ankommer vi til Zaragoza, Goyas fantastisk smukke fødeby. Vi checker ind på vores hotel, hvor vi skal bo i to dage. Vi spiser traditionel aragonesisk middag inkl. vin & vand på en hyggelig restaurant i Zaragoza.

 

Dag 4

Zaragoza

Om formiddagen tager vi på byvandring i Zaragozas gamle bydel.  Eftermiddage er til fri disposition til egne oplevelser - besøg for eksempel Spaniens smukkeste barokke kirke, La Basílica del Pilar. Virgen del Pilar er skytshelgen for både Zaragoza og for alle verdens spansktalende lande. La Basílica del Pilar ligger på en af Europas største pladser, hvor romerne i sin tid havde deres Forum. På denne plads ligger også byens smukke rådhus, den gamle børs i renaissancestil, Goya-monumentet, det romerske museum, domkirken La Seo, et af Spaniens flotteste springvand og meget mere. Der er desuden  adskillige spændende museer i Zaragoza, hvoraf flere råder over samlinger af det berømte bysbarn Goyas kunstværker. Middag på egen hånd. 

Dag 5

La Rioja - vin og storke

Efter morgenmaden forlader vi hotellet i Zaragoza. Nu skal vi ind i La Rioja, som jo er kendt i hele verden for god vin. Men La Rioja er meget mere end vin - området består af et frodigt, bakket landskab, hvor der dyrkes korn og forskellige slags grønsager. Hist og her ligger idylliske landsbyer, som alle har adskillige storkepar boende på kirketagene. Vi besøger en lokal bodega og smager på Rioja-vinene. Herefter fortsætter vi til vores hotel i den lille by Alfaro. Efter lidt tid til frokost på egen hånd mødes vi igen og besøger storkemuseet i Alfaro, der er særlig yndet som yngleplads for massevis af storke. Der bliver også lejlighed til at komme tæt på de levende storke og tage billeder. Vi spiser aftensmad, som inkluderer vin & vand, på hotellet i Alfaro. 

Dag 6

San Esteban de Gormaz - Segovia

Vi tager afsked med Alfaro og turen går videre ind i Ribera del Duero-området, som er et meget kendt vindistrikt, til San Esteban de Gormaz, en smuk historisk by som ligger ved Douro-flodens bred. Den gamle bydel ligger omkring en borg, som ligger strategisk på en bakketop med udsigt over både byen og dalen. Byen er bl.a. berømt for sine smukke romanske kirker. Vi tager på byrundtur i San Esteban og nyder et glas af den lokale vin. Efter tid til frokost på egen hånd fortsætter vi til Segovia, hvor vi checker ind på vores hotel. Middag på egen hånd. 

Dag 7

Segovia

Om formiddagen er der byrundtur i den smukke by Segovia, som først og fremmest imponerer med sin enestående over 800 meter lange romerske akvædukt, som går tværs gennem byen. Vi passerer desuden domkirken og flere romanske kirker, samt den smukke borg Alcázar de Segovia, som siges at have bidraget med inspiration til slottet i Disneys Askepot. Efter byrundturen er resten af dagen er til fri disposition, måske til at se nærmere på en af byens spændende seværdigheder. Om aftenen mødes vi til afskedsmiddag, hvor vi skal smage den lokale specialitet, helstegt pattegris. Vin og vand til middagen er inkluderet.

Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden checker vi ud fra vores værelser. Bagagen kan opbevares på hotellet indtil der er transfer til lufthavnen i Madrid. Vi siger "hasta la vista" og flyver tilbage til København.  

Hoteller

Pere III el Gran

Hotel Pere III el Gran ★★★

Hotel Pere III Gran ligger centralt i hjertet af den hyggelige vinby Vilafranca del Penedès. Der er adskillige restauranter i gåafstand fra hotellet. …

Læs mere her
Ibis Styles Zaragoza Ramiro I

Hotel Ibis Styles Ramiro I ★★★

Hotel Ramiro I ligger centralt i Zaragoza i gåafstand fra Plaza del Pilar, domkirken, Plaza de España og Plaza de la Magdalena.  Faciliteter: Recepti…

Læs mere her
Hotel Palacios

Hotel Palacios ★★★

Det hyggelige og komfortable Hotel Palacio ligger i gåafstand fra Alfaro centrum. Faciliteter: Reception, elevator, bar, restaurant, mulighed for g…

Læs mere her
Hotel Infanta Isabel

Hotel Infanta Isabel ★★★

Det stemningsfulde og traditionelt indrettede Hotel Infanta Isabel ligger lige overfor domkirken på Plaza Mayor i Segovia smukke historiske bydel, som…

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
02. maj. 2019
Nordspanien - Vin og kultur - 8 dage - Fly fra København
 Afrejse - kl. 11:50       Hjemkomst - kl. 19:25
Flere end 8 8.995 Gå videre

Spanien - spørgsmål og svar

Hvordan er forholdene for bevægelseshæmmede på rejser i Spanien?

Vi forudsætter generelt, at man er selvhjulpen og almindeligt godt gående på vore rejser. For turene til Spanien kan vi endvidere oplyse, at man på udflugterne oftest skal gå på ujævnt terræn.

Specifikt om Mallorca:
Byrundtur i Palma indeholder mange trapper og passager med brosten.
Udflugten til Soller indeholder ca 2 km tur til fods. 

Specifikt om Tenerife:
Udflugten til Icod indeholder gåtur på ujævnt terræn med mange trapper.
Hotel Diamante Suites ligger på toppen af en meget stejl bakke - og der kan være lange afstande på hotellet.

Specifikt om Andalusien:
Udflugten til Alhambra indeholder en rundvisning til fods med en varighed på ca 2½ time.

Hvilken valuta skal jeg medbringe og kan jeg betale med kort?

Den spanske møntfod er euro.

Alle vores hoteller tager imod de gængse credit cards, og det gælder også de fleste større butikker i byerne. Enkelte gallerier og kunsthåndværkere, mindre butikker i byerne og mange butikker på landet tage ikke imod credit cards. Det er altid en god idé at have lidt kontanter på sig til køb af vand, souvenirs og lign.

Har jeg brug for en adapter til elstikkene?

Der benyttes i vid udstrækning samme elstik i Spanien som i Danmark. Spanien benytter primært 230 V, 50 Hz vekselstrøm, enkelte steder er der 110 V eller 125 V.

Læs om strøm og stik her

 

Skal jeg vaccineres før rejsen?

Nej, der er ikke krav om særlige vaccinationer før en rejse til Spanien.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Algarve & Andalusien
Algarve & Andalusien Oplevelser i Portugal & Spanien
fra kr. 11.495
Autentiske Andalusien
Andalusien Granada, Sevilla & Córdoba
fra kr. 7.995
Costa del sol - langtidsferie
Costa del Sol - langtidsrejse 3 uger, 4-stjernet lejlighedshotel & 3 udflugter
fra kr. 9.995
Gran Canaria
Gran Canaria Med udflugter & dansk rejseleder
fra kr. 6.795