Barolo
Canal Grande i Venedig
Arena di Verona

Italien

Norditalien

Pris pr. person fra
kr. 8.795

Drømmen om Italien bliver til virkelighed på denne rejse. På rejsen venter en perlerække af oplevelser i det smukke Norditalien. 

Vi starter det norditalienske eventyr med et ophold i renæssancebyen Vicenza. Imponerende og velbevarede fæstningsbyer ligger på vores rute, og vi skal opleve den romantiske stemning i Romeo og Julies by Verona. I den italienske region Piemonte venter et skønt ophold i en af Italiens mest berømte vinbyer – Barolo. I Barolo bor vi med udsigt til vinmarker, så langt øjet rækker. Rejsen afsluttes med et ophold i den maleriske laguneby Chioggia og en skøn eftermiddags- og aftentur til Venedig. Vidunderlig sejltur i den venezianske lagune med de pragtfulde, farvestrålende huse. På rejsens sidste dag skal vi opleve nogle af verdens smukkeste mosaikker i den skønne gamle by Ravenna. Mad og vin er vigtige ingredienser på en rejse til Italien. På denne rejse er der indlagt de skønneste smagsoplevelser – vingårdsbesøg, grappasmagning og frokoster med typiske lokale specialiteter. Salute – Buon appetito!

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst – Renæssancebyen Vicenza
  • Dag 2 - Byvandring i Vicenza – Marostica og grappabyen Bassano del Grappa
  • Dag 3 - Verona og vingårdsbesøg i Valpolicella-vinområdet
  • Dag 4 - Milano – Vinbyen Barolo
  • Dag 5 - La Morra – Alba
  • Dag 6 - Po-sletten – lagunebyen Chioggia
  • Dag 7 - Venedig – sejltur i lagunen
  • Dag 8 - Mosaikker i Ravenna – Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Norditalien2020

Inkluderet i prisen

Fly København-Bologna t/r inkl. bagage

Bustransport i Italien

3 overnatninger på Hotel de la Ville i Vicenza

2 overnatninger på Hotel Barolo i Barolo

2 overnatninger på Hotel Grande Italia i Chioggia

7 x morgenmad

3 x frokost

4 x aftensmad

2 x vinsmagning - Amarone og Barolo

Grappa-smagning

Udflugter iflg. program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Obligatorisk turistskat i Venedig €3 pr. person. Betales kontant på stedet.

Obligatorisk turistskat betales direkte til hotellerne - Vicenza p,t, € 2 pr. person pr. nat, Barolo p.t. € 1,50 pr. person pr. nat og Chioggia p.t. € 2 pr. person pr. nat.

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbeltværelse med laguneudsigt i Chioggia kr. 150

Enkeltværelse kr. 1.400

Fast plads i bussen kr. 150-250

Fast plads i flyet kr. 50-250

Dag 1

Ankomst – Renæssancebyen Vicenza

Efter ankomsten til lufthavnen i Bologna sætter vi os godt til rette i vores egen bus, og starter på vores norditalienske eventyr. Vi sætter kursen nordover mod byen Vicenza, som har tilnavnet ”Norditaliens Firenze”, idet byen kan bryste sig af en lang række smukke renæssancepaladser, takket være byens berømte bysbarn renæssancemesteren Andrea Palladio. Vi indkvarteres på det moderne Hotel de la Ville. Og selv om vi ankommer sent på hotellet, skal vi ikke gå sultne i seng, idet der serveres en kold anretning på hotellet efter ankomsten.

Dag 2

Byvandring i Vicenza – Marostica og grappabyen Bassano del Grappa

Godt udhvilede tager vi hul på dagens oplevelser, med en spændende byvandring i renæssancemesteren Andrea Palladio’s fodspor. Vi ser smukke renæssancepaladser og byens skønne harmoniske hovedplads – også kaldet byens dagligstue - med den smukke Basilica Palladiana, som har en fornem placering på UNESCO’s verdenskulturarvsliste. På egen hånd bliver der naturligvis mulighed for at gøre som de lokale – at indtage formiddagskaffen eller en drink, og nyde synet af de smukke gamle bygninger, inden vi fortsætter dagens program i bus mod middelalderbyen Marostica. Fæstningsbyen Marostica er omgivet af en imponerende mur. Vi bevæger os langs den gamle mur op til en hyggelig restaurant indrettet i den gamle fæstning, hvor vi nyder frokosten og den betagende udsigt over byen.

Efter frokosten fortsætter vi mod den skønne by Bassano del Grappa. Byen ligger meget idyllisk for foden af bjergene ved Brenta-floden. På en tur gennem byen oplever vi byens skønne gamle bygninger med freskomalerier, og der bliver naturligvis også tid til at nyde udsigten fra byens vartegn, den smukke gamle bro Ponte Vecchio – også et af renæssancemesteren Andrea Palladio’s værker. Inden vi forlader Bassano del Grappa skal vi opleve byens grappamuseum, og indvies i grappa’ens mysterier, idet der er arrangeret en grappasmagning på det velrenommerede destilleri Poli.

Dag 3

Verona og vingårdsbesøg i Valpolicella-vinområdet

Dagens udflugt fører os til nabobyen Verona, som er en af Italiens smukkeste byer og stedet for Shakespeares udødelige drama "Romeo og Julie". Ved ankomsten til Verona arrangeres en spændende byvandring i den skønne by, hvor vi ser byens berømte seværdigheder, såsom den velbevarede Scala-fæstning, den romerske arena, Julies hus og det gamle blomstermarked Piazza delle Erbe. Efter alle oplevelserne i Verona, er det tid til at tilgodese ganen og vore sultne maver. 

Vi forlader Verona og fortsætter turen til en gammel velbevaret fæstning bygget af Habsburgerne, som forsvar af det Østrig-ungarske kejserrige. I den hyggelige restaurant, der er indrettet i fæstningen, nyder vi en god frokost bestående af lokale specialiteter. Efter frokosten kører vi en skøn tur gennem det berømte Valpolicella-vinområde frem til en dejlig vingård, hvor vi skal smage på Amarone - en af Italiens mest berømte vine.

Dag 4

Milano – Vinbyen Barolo

Domkirken i Milano Domkirken i Milano

Efter morgenmaden tager vi afsked med den skønne by Vicenza, og sætter kursen mod Italiens næststørste by Milano. Under opholdet i Milano arrangeres en byvandring, hvor vi skal se byens vartegn - den berømte domkirke og La Scala operaen udefra, inden vi fortsætter mod Piemonte og den hyggelige by Barolo, som har givet navn til den kendte italienske rødvin. Ankomst sidst på eftermiddagen til Barolo, hvor vi skal bo på et hyggeligt familiedrevet hotel omgivet af vinmarker. Aftensmad på hotellet.

Dag 5

La Morra – Alba

Barolo

Dagens udflugt går til vinbyen La Morra og trøffelbyen Alba, hvor der på egen hånd til frokost, bliver mulighed for at smage på områdets berømte trøfler. Eftermiddagen er til afslapning i den skønne vinby Barolo. 
Om aftenen har vi Barolo-vinsmagning i vinkælderen og aftensmad på hotellet.

Dag 6

Po-sletten – lagunebyen Chioggia

Lagunebyen Chioggia Lagunebyen Chioggia

Vi tager afsked med det bakkede landskab omkring Barolo, og sætter kurs mod den flade Po-slette – Italiens spisekammer – hvor vi nyder en god frokost med områdets berømte specialiteter - parmaskinke og parmesanost, på en restaurant i landlige omgivelser. 

Efter frokost fortsætter turen mod Adriaterhavet og den maleriske laguneby Chioggia, hvor vi indkvarteres på det dejlige og traditionsrige Hotel Grande Italia, med skøn beliggenhed på byens hovedstrøg, direkte ud til kanalerne og den venezianske lagune.

Dag 7

Venedig – sejltur i lagunen

Formiddagen er til oplevelser på egen hånd i Chioggia. Om eftermiddagen er der afgang mod Venedig – også kaldet ”Adriaterhavets Dronning”. Vi skal på en skøn sejltur gennem den venezianske lagune, hvor vi ser alle de farvestrålende huse på øerne, som vi passerer på vores rute. Efter sejlturen skal vi opleve Venedigs specielle atmosfære, med de mange kanaler og smukke palazzo’er. 

Der er mulighed for at se nogle af byens smukke seværdigheder, såsom Dogepaladset, Markuskirken, Rialtobroen og Sukkenes bro, inden vi om aftenen byder på en typisk veneziansk menu på en hyggelig restaurant. Efter middagen skal vi opleve den romantiske stemning i Venedig i aftenbelysningen, og sejle tilbage til Chioggia.

Rialtobroen i Venedig
Markuskirken i Venedig
Santa Maria della Salute, Venedig
Gondola As 1200X1600
Canal Grande i Venedig
Gondolsejlads i Venedig
Dag 8

Mosaikker i Ravenna – Hjemrejse

San Vitale-kirken med de smukke mosaikker, Ravenna San Vitale-kirken med de smukke mosaikker, Ravenna

Også på rejsens sidste dag venter der os skønne rejseoplevelser. Vi starter dagen med en fascinerende tur gennem Po-deltaet, og ligesom Cæsar krydser vi Rubicon floden – dog uden at kaste terningerne - frem mod den smukke gamle by Ravenna, som på et tidspunkt var hovedstad i Det Vestromerske Rige. Ravenna bærer den dag i dag præg af byens stolte fortid, med nogle af verdens smukkeste mosaikarbejder.

Vi besøger San Vitale kirken med de fantastiske mosaikker – ikke uden grund er kirken på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Efter kirkebesøget bliver der tid på egen hånd til frokost – måske den lokale specialitet Piadina. Mætte af indtryk forlader vi Ravenna, og sætter kurs mod lufthavnen i Bologna for hjemrejse til Danmark med vores eget fly.

NB: Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.

Andre interessante rejser

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse