rejse til nordengland

Nordengland

I romernes & vikingernes fodspor

Nordengland

Tag med når vi udforsker det nordlige Englands smukke, vilde landskaber og stemningsfulde byer. Nordengland er særdeles rigt på historie og vi kan se frem til en spændende rundrejse med masser af enestående natur- og kulturoplevelser.

"The North", som englænderne kalder det, var centrum for den industrielle revolution i England og regionens storbyer voksede frem i det 19. årh. omkring tung industri som vævning, skibsbyggeri og stålfremstilling. Naturen i det nordlige England er enestående og hele fem af Englands ti nationalparker ligger her. Landskabet af domineret af bjergkæden Penninerne og består af uberørte højtliggende hedelandskaber og frugtbare, opdyrkede dale. Glæd dig også til at møde den venlige og imødekommende lokalbefolkning i denne spændende del af England - selvom du måske må spidse ører for at forstå, hvad de siger - "The North" har sine egne charmerende dialekter! 

Vi starter mod vest i Liverpool, hvor et besøg på Beatles-museet The Beatles Story og en introduktion til den engelske pubkultur giver os indblik i engelsk hverdagskultur - og bringer os i god stemning! Vi fortsætter nordpå til nationalparken Lake District, hvor vi tager på sejltur på Lake Windermere og nyder de maleriske landskaber, der har inspireret kunstnere som f.eks. den romantiske digter William Wordsworth og Peter Kanins skaber, Beatrix Potter. Nær grænsen til Skotland krydser vi landet i romernes fodspor ved Hadrians Mur. Fra østkysten kører vi med veterantog gennem hedelandskaberne i North Yorkshire. På Castle Howard føler vi os hensat til den engelske overklasses univers som vi kender det fra berømte TV-serie Gensyn med Brideshead fra 1981 - Castle Howard lagde nemlig kulisse til Brideshead. Herfra følger vi vores vikinge-forfædre til York, hvor vi besøger det enestående Jorvik Viking Centre og nyder stemningen i den smukke by. Vi besøger Lincoln, hvor opførelsen af Lincoln Castle og byens berømte katedral blev påbegyndt under normannerkongen William Erobreren i det 11. århundrede. 

 

fra kr. 11.495 pr. person
 • "The Beatles Story" i Liverpool
 • Naturoplevelser i Lake District
 • Tilbage til Romerriget ved Hadrians Mur
 • Castle Howard - fra Gensyn med Brideshead
 • I vikingernes fodspor i York
 • Dansk rejseleder


Skønne naturoplevelser

Rejseplan 2020

 • Dag 1 - Ankomst til Liverpool

 • Dag 2 - Liverpool - The Beatles Story

 • Dag 3 - Lake District - Sejltur på Lake Windermere

 • Dag 4 - Hadrians Mur - Newcastle

 • Dag 5 - Veterantogtur - Castle Howard - York

 • Dag 6 - York - Jorvik Viking Centre

 • Dag 7 - Lincoln Castle og katedral

 • Dag 8 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Birmingham t/r inkl. bagage
 • Bustransport i England
 • 7 hotelovernatninger
 • 7 x engelsk morgenmad 
 • 5 x aftensmad (dag 1, 3, 4, 5 og 7)
 • Pubbesøg inkl. 1 øl (dag 1)
 • Udflugter ifølge program:
  • Byrundtur og pubbesøg i Liverpool
  • Entré til The Beatles Story
  • Udflugt til Lake District med sejltur på Lake Windermere
  • Hadrians Mur inkl. entré til Housesteads Fort og Chesters Fort
  • Veterantogtur i North Riding
  • Entré til Castle Howard
  • Byrundtur i York
  • Entré til Jorvik Viking Centre
  • Udflugt til Lincoln inkl. entré til Lincoln Castle & Cathedral
  • Byrundtur i Manchester
 • Erfaren dansk rejseleder  

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer

Evt. tillæg pr. person

 • Enkeltværelse kr. 2.500
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 273 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan 2020

Dag 1

Ankomst til Liverpool

Vi ankommer til lufthavnen i Birmingham og sætter kursen mod Liverpool. Efter en pause med mulighed for at spise frokost på egen hånd tager vi på en kort byrundtur og får de første indtryk fra Liverpool. Vi slutter turen af med at opleve stemningen på en vaskeægte engelsk pub, hvor vi selvfølgelig også skal smage på det gode engelske øl. Vi checker ind på Mercure Liverpool Atlantic Tower, som ligger centralt i Liverpool i gåafstand fra seværdigheder og gode shoppingmuligheder, og spiser en hyggelig velkomstmiddag på hotellet.

Dag 2

Liverpool - The Beatles Story

Efter morgenmaden på hotellet skal vi opleve The Beatles Story, som er verdens største permanente udstilling om The Beatles liv, musik og samtid. The Beatles, som blev dannet i Liverpool, var en kommerciel kæmpesucces, men også en banebrydende trendsetter, som sprængte de hidtil kendte rammer for populærmusikken i datidens England og har haft enorm indflydelse på eftertidens musikverden. Museet ligger i det historiske og UNESCO-beskyttede havneområde Albert Dock. Her kan vi følge bandmedlemmernes udvikling - barndommen i Liverpool, den første tid med The Beatles, tiden med verdensberømmelse og massehysteri og deres efterfølgende solokarierrer. Der er audioguides til rådighed, informationene er indtalt (på engelsk) af John Lennons søster Julia. Resten af dagen er til fri disposition i Liverpool. Aftensmad på egen hånd.

Dag 3

Lake District - Sejltur på Lake Windermere

Efter morgenmaden checker vi ud fra hotellet og kører nordpå mod nationalparken Lake District, som har været et populært sted at nyde noget af Englands smukkeste natur siden digteren William Wordsworth udgav 'Guide through the District of the Lakes’ i  1820. Vi kører gennem de smukke landskaber med bjerge, skove og søer til byen Lakeside ved Windermere-søen, som er Englands største sø. Vi sejler fra sydspidsen til Ambleside ved nordspidsen af den 18 kilometer lange sø og kan undervejs nyde synet af de naturskønne omgivelser. Fra Ambleside kører vi til Shap Wells Hotel, som ligger i naturskønne omgivelser. Vi spiser aftensmad på hotellet. 

Dag 4

Hadrians Mur - Newcastle

Efter morgenmaden fortsætter vi nordpå, hvor vi går i romernes fodspor ved den berømte Hadrians Mur. Muren, som i sin tid gik tværs over England lidt syd for den nuværende skotske grænse, var Romerrigets nordlige grænse - som så mange andre sidenhen måtte selv Kejser Hadrian opgive at vinde herredømmet over de oprørske skotske stammer, som dengang var kendt som picterne. Hadrians Mur var et enestående befæstningsanlæg og omfattede ikke blot selve muren, der var op til seks meter høj, men desuden udkigstårne, små og større forter samt byer, som husede befæstningens bemanding, som menes at have bestået af op til 12.000 mand. 

Vi besøger Housesteads Fort, et stort og meget velbevaret fæstningskompleks med rekonstruktioner i fuld størrelse af troppebarakker, et hospital og romernes tidlige udgave af vore dages toiletter. Fortet ligger højt og der er en fantastisk udsigt over de omkringliggende landskaber og et langt stykke velbevaret mur. Vi fortsætter til det mindre Chesters Fort ved floden Tyne, hvor de romerske kavalerister havde sig en oldtids-spa med romerske bade og dampbade. Museet rummer desuden en  fantastisk samling af romerske genstande, heriblandt figurer, relieffer og andre kunstværker. Sidst på dagen bliver vi indkvarteret på Jurys Inn Newcastle Quayside Gateshead*, hvor vi spiser aftensmad. 

* På afgangen 8/5 bor vi i stedet på Holiday Inn Express Newcastle City Centre.

Dag 5

Veterantogtur - Castle Howard - York

Vi kører sydpå til kystbyen Whitby, hvorfra vi tager på en hyggelig tur med dampdrevet tog gennem de smukke landskaber i North Riding Forest Park til Pickering. Herfra kører vi den korte tur til det herskabelige Castle Howard, som mange nok vil genkende som kulissen til Brideshead fra TV-serien Brideshead Revisited, baseret på Evelyn Waughs roman. Opførelsen af den majestætiske bygning blev påbegyndt i 1699 og huset er stadig i familien Howards eje. Vi udforsker det smukke hus og den tilhørende park. Herfra fortsætter vi til smukke middelalderby York, hvor vi checker ind på Hotel Hampton by Hilton, som ligger centralt i byen på vestsiden af Ouse-floden. 

Dag 6

York - Jorvik Viking Centre

Vi rejser tilbage til vikingetiden med et besøg på Jorvik Viking Centre, et interaktivt museum hvor vi får et spændende indblik i hvordan vikingerne levede, boede og arbejdede i York. Herefter tager vi på byrundtur til fods i byens historiske centrum. Vi slutter turen ved domkirken York Minster, som de interesserede kan besøge på egen hånd. York Minster er Nordeuropas største gotiske domkirke og imponerer med storslået arkitektur og smukke glasmosaikker. Der bliver også tid til at slentre rundt i de hyggelige gader på egen hånd og fornemme byens særlige atmosfære.  Aftensmad på egen hånd i York. 

Dag 7

Lincoln Castle og katedral

I dag venter et spændende besøg i Lincoln. Byen har spillet en vigtig rolle for såvel romerne som vikingerne, sakserne og normannerne og emmer af historie. Lincoln Castle blev opført af William Erobreren i 1068 og har således stået her i over 1.000 år. Her finder man bl.a. en af de kun fire tilbageværende udgaver af frihedsbrevet Magna Carta, som begrænsede de engelske kongers magt. Vi skal også se domkirken, som er en af Europas fineste eksempler på gotisk kirkearkitektur. Fra 1311 til 1549 var kirken, takket være sit høje spir, verdens højeste bygning. Efter opholdet i Lincoln kører vi til Manchester, hvor vi spiser aftensmad og overnatter på Hotel Renaissance Manchester.

 

Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden tager vi på byrundtur med bus i Manchester inden vi sætter kursen sydpå mod Birmingham. Undervejs er der ophold med mulighed for at se sig om på egen hånd i den hyggelige by Stoke on Trent, som er kendt for keramik- og porcelænskunst. Herefter går turen videre til Birmingham, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark. 

Hoteller

Mercure Liverpool Atlantic

Mercure Liverpool Atlantic Tower ★★★

Det moderne 3-stjernede Mercure Liverpool Atlantic Hotel ligger centralt i Liverpool. Fra Hotellets bar er der en fantastisk udsigt over byen.  Facil…

Læs mere her
Shap Wells Hotel

Shap Wells Hotel ★★★

Shap Wells Hotel ligger smukt i naturskønne omgivelser og er indrettet med respekt for de historiske bygninger.  Faciliteter: Reception, bar, restaur…

Læs mere her
Holiday Inn Express Newcastle

Holiday Inn Express Newcastle City Centre ★★★

Shap Wells Hotel ligger smukt i naturskønne omgivelser og er indrettet med respekt for de historiske bygninger.  Faciliteter: Reception, elevator, ba…

Læs mere her
Jurys Inn Newcastle Quayside

Jurys Inn Newcastle Quayside ★★★

Jurys Inn Newcastle Quayside ligger på sydsiden af Tynemed udsigt over floden. Den ikoniske Millenium-bro ligger få minutters gang fra hotellet. Faci…

Læs mere her
Hampton by Hilton York

Hampton by Hilton York ★★★

Hotel Hampton by Hilton ligger med udsigt over den romerske bymur og ca. 10 minutters gang fra centrum.  Faciliteter: Reception, restaurant, bar, ele…

Læs mere her
Renaissance Manchester City Centre

Renaissance Manchester City Centre ★★★★

Renaissance Manchester City Centre Hotel ligger centralt i Manchester. Faciliteter: Reception, elevator, bar, restaurant og gratis wi-fi i fællesområ…

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
24. apr. 2020
Nordengland - 8 dage - Fly t/r fra København
 Afrejse - kl. 06:00       Hjemkomst - kl. 22:30
Flere end 8 11.495 Gå videre
08. maj. 2020
Nordengland - 8 dage - Fly t/r fra København
 Afrejse - kl. 08:25       Hjemkomst - kl. 22:10
Flere end 8 11.795 Gå videre
04. sep. 2020
Nordengland - 8 dage - Fly t/r fra København
 Afrejse - kl. 08:25       Hjemkomst - kl. 22:10
Flere end 8 11.795 Gå videre
18. sep. 2020
Nordengland - 8 dage - Fly t/r fra København
 Afrejse - kl. 08:25       Hjemkomst - kl. 22:10
Flere end 8 11.795 Gå videre

England, Skotland og Irland

Skal jeg have pas, visum eller andet, når jeg rejser til Irland, Nordirland, Skotland, England eller Wales?

Du skal medbringe gyldigt pas, når du rejser til Irland og Storbritannien. Du har ikke brug for visum eller andre 'officielle' papirer.  

Skal jeg vaccineres før rejsen?

Nej, der er ikke krav om særlige vaccinationer før en rejse til Irland og Storbritannien.

Hvad har jeg brug for af forsikringer?

Uanset om du rejser til Nordirland, Irland, Skotland, England, Wales eller et andet land i Europa, er det en god idé med en rejseforsikring, der sikrer dig behandling i tilfælde af en ulykke, sygdom, hjemrejse, tyveri, etc. - Læs om vores rejseforsikring her som også dækker efter Brexit.

Bemærk, at Det Blå Kort IKKE dækker i Nordirland, Skotland, England og Wales efter Storbritaniens udtræden fra EU. Det er således kun en rejseforsikring som dækker i disse lande.

En afbestillingsforsikring er også altid en god idé, du kan jo blive forhindret i at rejse.

Hvilken valuta skal jeg medbringe?

Møntfoden i Skotland, England og Wales samt Nordirland er Engelske Pund (£ -GBP), mens møntfoden i Irland er EURO (€).

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Nordengland I romernes & vikingernes fodspor
fra kr. 11.495
Cornwall & Sydengland Historiske byer & smuk natur
fra kr. 10.995
Flybilletter Når du selv vil stå for rejsen
fra kr. 1.995
Irland & Nordirland Gæstfrihed, poesi & dramatik
fra kr. 8.995