Hadrians mur
Castle Howard
Lake Windermere

England

Nordengland

Pris pr. person fra
kr. 10.495

Tag med når vi udforsker det nordlige Englands smukke, vilde landskaber og stemningsfulde byer. Nordengland er særdeles rigt på historie, og vi kan se frem til en spændende rundrejse med masser af enestående natur- og kulturoplevelser.

"The North", som englænderne kalder det, var centrum for den industrielle revolution i England, og regionens storbyer voksede frem i det 19. århundrede omkring tung industri som vævning, skibsbyggeri og stålfremstilling. Naturen i det nordlige England er enestående, og hele fem af Englands ti nationalparker ligger her. Landskabet af domineret af bjergkæden Penninerne, og består af uberørte, højtliggende hedelandskaber og frugtbare, opdyrkede dale. Glæd dig også til at møde den venlige og imødekommende lokalbefolkning i denne spændende del af England - selvom du måske må spidse ører for at forstå, hvad de siger - "The North" har sine egne charmerende dialekter! Vi starter mod vest i Liverpool, hvor et besøg på Beatles-museet "The Beatles Story", og en introduktion til den engelske pubkultur giver os indblik i engelsk hverdagskultur - og bringer os i god stemning! Vi fortsætter nordpå til nationalparken Lake District, hvor vi tager på sejltur på Lake Windermere og nyder de maleriske landskaber, der har inspireret kunstnere som f.eks. den romantiske digter William Wordsworth og Peter Kanins skaber, Beatrix Potter. Nær grænsen til Skotland krydser vi landet i romernes fodspor ved Hadrians Mur. Fra østkysten kører vi med veterantog gennem hedelandskaberne i North Yorkshire. På Castle Howard føler vi os hensat til den engelske overklasses univers, som vi kender det fra berømte TV-serie Gensyn med Brideshead fra 1981 - Castle Howard lagde nemlig kulisse til Brideshead. Herfra følger vi vores vikinge-forfædre til York, hvor vi besøger det enestående Jorvik Viking Centre, og nyder stemningen i den smukke by. Vi besøger Lincoln, hvor opførelsen af Lincoln Castle og byens berømte katedral blev påbegyndt under normannerkongen William Erobreren i det 11. århundrede. 

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til Manchester
  • Dag 2 - Liverpool - The Beatles Story
  • Dag 3 - Lake District - Sejltur på Lake Windermere
  • Dag 4 - Hadrians Mur - Newcastle
  • Dag 5 - Veterantogtur - Castle Howard - York
  • Dag 6 - York - Jorvik Viking Centre
  • Dag 7 - Lincoln Castle og katedral
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Nordengland 2020 4 3

Inkluderet i prisen

Fly København-Manchester t/r inkl. bagage

Bustransport i England

7 hotelovernatninger

7 x engelsk morgenmad

5 x aftensmad (dag 1, 3, 4, 5 og 7)

Byrundtur i Manchester 

Entré til Chester Cathedral 

Byrundtur og pubbesøg inkl. 1 øl i Liverpool (dag 2)

Entré til The Beatles Story

Udflugt til Lake District med sejltur på Lake Windermere

Hadrians Mur inkl. entré til Housesteads Fort og Chesters Fort

Veterantogtur i North Riding

Entré til Castle Howard

Byrundtur i York

Entré til Jorvik Viking Centre

Udflugt til Lincoln inkl. entré til Lincoln Castle & Cathedral

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse kr. 2.500

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst til Manchester

Liverpool

Vi ankommer til lufthavnen i Manchester og sætter kursen mod centrum. Her tilbringer vi først tiden i selskab med vores rejseleder som tager os med på en byvandring og giver fif til lokale spisesteder. Frokost nydes på egen hånd. Hen ad eftermiddagen mødes vi med vores bus og kører af sted mod Chester. Her besøger vi Chester Cathedral, viet til Kristus og den hellige jomfru Maria. Deres mission er at fejre Guds tilstedeværelse i verden.

Sidst på eftermiddagen checker vi ind på Richmond Hotel i Liverpool, som ligger centralt i Liverpool i gåafstand fra seværdigheder og gode shoppingmuligheder, og spiser en hyggelig velkomstmiddag på hotellet.

Dag 2

Liverpool - The Beatles Story

Efter morgenmaden på hotellet skal vi opleve The Beatles Story, som er verdens største permanente udstilling om The Beatles liv, musik og samtid. The Beatles, som blev dannet i Liverpool, var en kommerciel kæmpesucces, men også en banebrydende trendsetter, som sprængte de hidtil kendte rammer for populærmusikken i datidens England, og har haft enorm indflydelse på eftertidens musikverden. Museet ligger i det historiske og UNESCO-beskyttede havneområde Albert Dock.

Her kan vi følge bandmedlemmernes udvikling - barndommen i Liverpool, den første tid med The Beatles, tiden med verdensberømmelse og massehysteri, og deres efterfølgende solokarrierer. Der er audioguides til rådighed, informationerne er indtalt (på engelsk) af John Lennons søster Julia.

Vi slutter turen af med at opleve stemningen på en vaskeægte engelsk pub, hvor vi selvfølgelig også skal smage på det gode engelske øl. Resten af dagen er til fri disposition og der er rig mulighed for at spise hvad hjertet måtte begære på egen hånd i Liverpool.

Dag 3

Lake District - Sejltur på Lake Windermere

Efter morgenmaden checker vi ud fra hotellet og kører nordpå mod nationalparken Lake District, som har været et populært sted at nyde noget af Englands smukkeste natur, siden digteren William Wordsworth udgav 'Guide through the District of the Lakes' i  1820. Vi kører gennem de smukke landskaber med bjerge, skove og søer til byen Lakeside ved Windermere-søen, som er Englands største sø. 

Vi sejler fra sydspidsen til Ambleside ved nordspidsen af den 18 kilometer lange sø, og kan undervejs nyde synet af de naturskønne omgivelser. Fra Ambleside kører vi til Crown Hotel i den idylliske landsby Wetherall, som ligger skønt tæt ved River Eden. Vi spiser aftensmad på hotellet. 

Dag 4

Hadrians Mur - Newcastle

Efter morgenmaden fortsætter vi nordpå, hvor vi går i romernes fodspor ved den berømte Hadrians Mur. Muren, som i sin tid gik tværs over England lidt syd for den nuværende skotske grænse, var Romerrigets nordlige grænse - som så mange andre sidenhen, måtte selv Kejser Hadrian opgive at vinde herredømmet over de oprørske skotske stammer, som dengang var kendt som picterne. Hadrians Mur var et enestående befæstningsanlæg, og omfattede ikke blot selve muren, der var op til seks meter høj, men desuden udkigstårne, små og større forter samt byer, som husede befæstningens bemanding, som menes at have bestået af op til 12.000 mand. Vi besøger Housesteads Fort, et stort og meget velbevaret fæstningskompleks med rekonstruktioner i fuld størrelse af troppebarakker, et hospital og romernes tidlige udgave af vore dages toiletter.

Fortet ligger højt, og der er en fantastisk udsigt over de omkringliggende landskaber og et langt stykke velbevaret mur. Vi fortsætter til det mindre Chesters Fort ved floden Tyne, hvor de romerske kavalerister havde sig en oldtids-spa, med romerske bade og dampbade. Museet rummer desuden en  fantastisk samling af romerske genstande, heriblandt figurer, relieffer og andre kunstværker. Sidst på dagen bliver vi indkvarteret på Maldron Hotel i Newcastle, hvor vi spiser aftensmad. 

Dag 5

Veterantogtur - Castle Howard - York

Vi kører sydpå til kystbyen Whitby, hvorfra vi tager på en hyggelig tur med dampdrevet tog gennem de smukke landskaber i North Riding Forest Park til Pickering. Herfra kører vi den korte tur til det herskabelige Castle Howard, som mange nok vil genkende som kulissen til Brideshead fra TV-serien Gensyn med Brideshead, baseret på Evelyn Waughs roman. 

Opførelsen af den majestætiske bygning blev påbegyndt i 1699, og huset er stadig i familien Howards eje. Vi udforsker det smukke hus og den tilhørende park. Herfra fortsætter vi til Bradford vest for Leeds, som er kendt for sine historiske bygninger. Her checker vi ind på Jurys Inn, i hjertet af Bradford. 

Whitby
Tog Whitby Pickering As 295527144
Castle Howard
Dag 6

York - Jorvik Viking Centre

I dag tager vi til York, og rejser tilbage til vikingetiden med et besøg på Jorvik Viking Centre, et interaktivt museum, hvor vi får et spændende indblik i, hvordan vikingerne levede, boede og arbejdede i York. Herefter tager vi på byrundtur til fods i byens historiske centrum. Vi slutter turen ved domkirken York Minster, som de interesserede kan besøge på egen hånd. York Minster er Nordeuropas største gotiske domkirke, og imponerer med storslået arkitektur og smukke glasmosaikker. Der bliver også tid til at slentre rundt i de hyggelige gader på egen hånd, og fornemme byens særlige atmosfære. Aftensmad på egen hånd tilbage i Bradford.

Dag 7

Lincoln Castle og katedral

Lincoln Cathedral Lincoln Cathedral

I dag venter et spændende besøg i Lincoln. Byen har spillet en vigtig rolle for såvel romerne som vikingerne, sakserne og normannerne og emmer af historie. Lincoln Castle blev opført af William Erobreren i 1068 og har således stået her i over 1.000 år. Her finder man bl.a. en af de kun fire tilbageværende udgaver af frihedsbrevet Magna Carta, som begrænsede de engelske kongers magt. Vi skal også se domkirken, som er en af Europas fineste eksempler på gotisk kirkearkitektur. Fra 1311 til 1549 var kirken, takket være sit høje spir, verdens højeste bygning. Efter opholdet i Lincoln kører vi mod The Victoria Hotel i byen Chadderton, beliggende mellem Manchester og Oldham, hvor vi spiser aftensmad.

Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden vi sætter kursen sydpå mod Manchester, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark om formiddagen.

OBS: Indkvartering på andre hoteller af tilsvarende standard kan forekomme. Bemærk, at dobbeltværelser i England ofte er udstyret med grand lit - ønske om separate senge modtages, men kan ikke garanteres.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til vores corona-informationsside

Din henvendelse