Hadrians mur
Lake Windermere
York Minster

England

Nordengland

Pris pr. person fra
kr. 10.495

Tag med når vi udforsker det nordlige Englands smukke, vilde landskaber og stemningsfulde byer. Nordengland er særdeles rigt på historie, og vi kan se frem til en spændende rundrejse med masser af enestående natur- og kulturoplevelser.

"The North", som englænderne kalder det, var centrum for den industrielle revolution i England, og regionens storbyer voksede frem i det 19. århundrede omkring tung industri som vævning, skibsbyggeri og stålfremstilling. Naturen i det nordlige England er enestående, og hele fem af Englands ti nationalparker ligger her. Landskabet af domineret af bjergkæden Penninerne, og består af uberørte, højtliggende hedelandskaber og frugtbare, opdyrkede dale.

Glæd dig også til at møde den venlige og imødekommende lokalbefolkning i denne spændende del af England - selvom du måske må spidse ører for at forstå, hvad de siger - "The North" har sine egne charmerende dialekter! Vi starter mod vest i Liverpool, hvor et besøg på Beatles-museet "The Beatles Story", og en introduktion til den engelske pubkultur giver os indblik i engelsk hverdagskultur - og bringer os i god stemning! Vi fortsætter nordpå til nationalparken Lake District, hvor vi tager på sejltur på Lake Windermere og nyder de maleriske landskaber, der har inspireret kunstnere som f.eks. den romantiske digter William Wordsworth og Peter Kanins skaber, Beatrix Potter.

Nær grænsen til Skotland krydser vi landet i romernes fodspor ved Hadrians Mur. Fra østkysten kører vi med veterantog gennem hedelandskaberne i North Yorkshire. På Whitby Abbey følger vi i kunstneres, forfatteres og religiøse lederes fodspor og udforsker de skyhøje, gotiske ruiner. Her fandt forfatteren Bram Stoker inspiration til sin roman "Dracula". Herfra følger vi vores vikinge-forfædre til York, hvor vi besøger det enestående Jorvik Viking Centre, og nyder stemningen i den smukke by. På Wensleydale Creamery skal vi smage lidt på stedets egne oste!

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til Manchester
  • Dag 2 - Liverpool - The Beatles Story
  • Dag 3 - Lake District - Sejltur på Lake Windermere
  • Dag 4 - Hadrians Mur - Newcastle
  • Dag 5 - Veterantogtur - Whitby Abbey - Bradford
  • Dag 6 - York - Jorvik Viking Centre - Afternoon Tea
  • Dag 7 - Yorkshire Dales & Wensleydale Creamery
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Stepmap Map Nordengland 2021 V2

Inkluderet i prisen

Fly København-Manchester t/r inkl. bagage

Bustransport i England

7 hotelovernatninger

7 x engelsk morgenmad

5 x aftensmad (dag 1, 3, 4, 5 og 7)

Byrundtur i Manchester 

Entré til Chester Cathedral 

Byrundtur og pubbesøg inkl. 1 øl i Liverpool (dag 2)

Entré til The Beatles Story

Udflugt til Lake District med sejltur på Lake Windermere

Hadrians Mur inkl. entré til Housesteads Fort og Chesters Fort

Veterantogtur i North Riding

Entré til Whitby Abbey

Entré til Jorvik Viking Centre

Traditionel "Afternoon Tea" (dag 6)

Byrundtur i York

Entré til Wensleydale Creamery inkl. smagning (dag 7)

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse kr. 2.500

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst til Manchester

Liverpool

Vi ankommer til lufthavnen i Manchester og sætter kursen mod centrum. Her tilbringer vi først tiden i selskab med vores rejseleder som tager os med på en byvandring og giver fif til lokale spisesteder. Frokost nydes på egen hånd. Hen ad eftermiddagen mødes vi med vores bus og kører af sted mod Chester. Her besøger vi Chester Cathedral, viet til Kristus og den hellige jomfru Maria. Deres mission er at fejre Guds tilstedeværelse i verden.

Sidst på eftermiddagen checker vi ind på Richmond Hotel i Liverpool, som ligger centralt i Liverpool i gåafstand fra seværdigheder og gode shoppingmuligheder, og spiser en hyggelig velkomstmiddag på hotellet.

Dag 2

Liverpool - The Beatles Story

Efter morgenmaden på hotellet skal vi opleve The Beatles Story, som er verdens største permanente udstilling om The Beatles liv, musik og samtid. The Beatles, som blev dannet i Liverpool, var en kommerciel kæmpesucces, men også en banebrydende trendsetter, som sprængte de hidtil kendte rammer for populærmusikken i datidens England, og har haft enorm indflydelse på eftertidens musikverden. Museet ligger i det historiske og UNESCO-beskyttede havneområde Albert Dock.

Her kan vi følge bandmedlemmernes udvikling - barndommen i Liverpool, den første tid med The Beatles, tiden med verdensberømmelse og massehysteri, og deres efterfølgende solokarrierer. Der er audioguides til rådighed, informationerne er indtalt (på engelsk) af John Lennons søster Julia.

Vi slutter turen af med at opleve stemningen på en vaskeægte engelsk pub, hvor vi selvfølgelig også skal smage på det gode engelske øl. Resten af dagen er til fri disposition og der er rig mulighed for at spise hvad hjertet måtte begære på egen hånd i Liverpool.

Dag 3

Lake District - Sejltur på Lake Windermere

Efter morgenmaden checker vi ud fra hotellet og kører nordpå mod nationalparken Lake District, som har været et populært sted at nyde noget af Englands smukkeste natur, siden digteren William Wordsworth udgav 'Guide through the District of the Lakes' i  1820. Vi kører gennem de smukke landskaber med bjerge, skove og søer til byen Lakeside ved Windermere-søen, som er Englands største sø. 

Vi sejler fra sydspidsen til Ambleside ved nordspidsen af den 18 kilometer lange sø, og kan undervejs nyde synet af de naturskønne omgivelser. Fra Ambleside kører vi til Crown Hotel i den idylliske landsby Wetherall, som ligger skønt tæt ved River Eden. Vi spiser aftensmad på hotellet. 

Dag 4

Hadrians Mur - Newcastle

Efter morgenmaden fortsætter vi nordpå, hvor vi går i romernes fodspor ved den berømte Hadrians Mur. Muren, som i sin tid gik tværs over England lidt syd for den nuværende skotske grænse, var Romerrigets nordlige grænse - som så mange andre sidenhen, måtte selv Kejser Hadrian opgive at vinde herredømmet over de oprørske skotske stammer, som dengang var kendt som picterne. Hadrians Mur var et enestående befæstningsanlæg, og omfattede ikke blot selve muren, der var op til seks meter høj, men desuden udkigstårne, små og større forter samt byer, som husede befæstningens bemanding, som menes at have bestået af op til 12.000 mand. Vi besøger Housesteads Fort, et stort og meget velbevaret fæstningskompleks med rekonstruktioner i fuld størrelse af troppebarakker, et hospital og romernes tidlige udgave af vore dages toiletter.

Fortet ligger højt, og der er en fantastisk udsigt over de omkringliggende landskaber og et langt stykke velbevaret mur. Vi fortsætter til det mindre Chesters Fort ved floden Tyne, hvor de romerske kavalerister havde sig en oldtids-spa, med romerske bade og dampbade. Museet rummer desuden en  fantastisk samling af romerske genstande, heriblandt figurer, relieffer og andre kunstværker. Sidst på dagen bliver vi indkvarteret på Maldron Hotel i Newcastle, hvor vi spiser aftensmad. 

Dag 5

Veterantogtur - Whitby Abbey - Bradford

Vi kører sydpå til Pickering, hvorfra vi tager på en hyggelig tur med dampdrevet tog gennem de smukke landskaber i North Riding Forest Park til kystbyen Whitby. Her skal vi besøge imponerende Whitby Abbey, som ligger højt og dominerende over byen. Denne gamle ruin havde sin storhedstid som benediktinerkloster i det 11. århundrede.  

Vi går her på opdagelse på egen hånd og kan udforske stedet, nyde udsigterne, dykke ned i århundreder af historie, besøge det moderniserede museum og her finde ud af lidt mere om, hvordan stedet blev en inspiration til romanen "Dracula". Herfra fortsætter vi til Bradford vest for Leeds, som er kendt for sine historiske bygninger. Her checker vi ind på Jurys Inn, i hjertet af Bradford. 

Tog Whitby Pickering As 295527144
Whitby
Whitby Abbey
Dag 6

York - Jorvik Viking Centre - Afternoon Tea

I dag tager vi til York, og rejser tilbage til vikingetiden med et besøg på Jorvik Viking Centre, et interaktivt museum, hvor vi får et spændende indblik i, hvordan vikingerne levede, boede og arbejdede i York. Herefter tager vi på byrundtur til fods i byens historiske centrum. Vi slutter turen ved domkirken York Minster, som de interesserede kan besøge på egen hånd.

York Minster er Nordeuropas største, gotiske domkirke, og imponerer med storslået arkitektur og smukke glasmosaikker. Der bliver også tid til at slentre rundt i de hyggelige gader på egen hånd, og fornemme byens særlige atmosfære. Snupper man sig en frokost i løbet af turen, anbefaler vi at den er let, da vi på vej tilbage til Bradford skal nyde Afternoon Tea, med alt hvad der hører til. Aftensmad på egen hånd tilbage i Bradford.

Dag 7

Yorkshire Dales & Wensleydale Creamery

Vi forlader hotellet i Bradford efter morgenmaden og starter dagen i dag ud med at køre nordpå, gennem smukke landskaber i Yorkshire Dales National Park. Undervejs gør vi et stop med udsigt til den imponerende 400 m. lange Ribblehead Viaduct. Vi fortsætter til Wensleydale Creamery, hvor vi på interaktiv rundvisning kan gå rundt og lære lidt om kunsten at fremstille ost. Der vil også være lejlighed til at overvære produktionen - og vi skal da også smage lidt på Yorkshire Wensleydale ost.   

Undervejs fra vores besøg på Wensleydale Creamery til byen Chadderton, hvor vi skal overnatte, gør vi et stop ved Raby Castle og nyder synet af denne betagende middelalderborg. Vi overnatter på The Victoria Hotel, beliggende mellem Manchester og Oldham, hvor vi spiser aftensmad.

Yorkshire Dales Nationalpark
Ribblehead Viaduct
Wensleydale Creamery
Yorkshire Wensleydale
Raby Castle
Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden vi sætter kursen sydpå mod Manchester, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark om formiddagen.

OBS: Indkvartering på andre hoteller af tilsvarende standard kan forekomme. Bemærk, at dobbeltværelser i England ofte er udstyret med grand lit - ønske om separate senge modtages, men kan ikke garanteres.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til Om rejser og coronavirus

Din henvendelse