Hadrians mur
Castle Howard
Lake Windermere

England

Nordengland

Pris pr. person fra
kr. 11.795

Tag med når vi udforsker det nordlige Englands smukke, vilde landskaber og stemningsfulde byer. Nordengland er særdeles rigt på historie og vi kan se frem til en spændende rundrejse med masser af enestående natur- og kulturoplevelser.

"The North", som englænderne kalder det, var centrum for den industrielle revolution i England og regionens storbyer voksede frem i det 19. årh. omkring tung industri som vævning, skibsbyggeri og stålfremstilling. Naturen i det nordlige England er enestående og hele fem af Englands ti nationalparker ligger her. Landskabet af domineret af bjergkæden Penninerne og består af uberørte højtliggende hedelandskaber og frugtbare, opdyrkede dale. Glæd dig også til at møde den venlige og imødekommende lokalbefolkning i denne spændende del af England - selvom du måske må spidse ører for at forstå, hvad de siger - "The North" har sine egne charmerende dialekter! Vi starter mod vest i Liverpool, hvor et besøg på Beatles-museet The Beatles Story og en introduktion til den engelske pubkultur giver os indblik i engelsk hverdagskultur - og bringer os i god stemning! Vi fortsætter nordpå til nationalparken Lake District, hvor vi tager på sejltur på Lake Windermere og nyder de maleriske landskaber, der har inspireret kunstnere som f.eks. den romantiske digter William Wordsworth og Peter Kanins skaber, Beatrix Potter. Nær grænsen til Skotland krydser vi landet i romernes fodspor ved Hadrians Mur. Fra østkysten kører vi med veterantog gennem hedelandskaberne i North Yorkshire. På Castle Howard føler vi os hensat til den engelske overklasses univers som vi kender det fra berømte TV-serie Gensyn med Brideshead fra 1981 - Castle Howard lagde nemlig kulisse til Brideshead. Herfra følger vi vores vikinge-forfædre til York, hvor vi besøger det enestående Jorvik Viking Centre og nyder stemningen i den smukke by. Vi besøger Lincoln, hvor opførelsen af Lincoln Castle og byens berømte katedral blev påbegyndt under normannerkongen William Erobreren i det 11. århundrede. 

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til Liverpool
  • Dag 2 - Liverpool - The Beatles Story
  • Dag 3 - Lake District - Sejltur på Lake Windermere
  • Dag 4 - Hadrians Mur - Newcastle
  • Dag 5 - Veterantogtur - Castle Howard - York
  • Dag 6 - York - Jorvik Viking Centre
  • Dag 7 - Lincoln Castle og katedral
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Nordengland 2020 4 3

Inkluderet i prisen

Fly København-Birmingham t/r inkl. bagage

Bustransport i England

7 hotelovernatninger

7 x engelsk morgenmad

5 x aftensmad (dag 1, 3, 4, 5 og 7)

Pubbesøg inkl. 1 øl (dag 1)

Byrundtur og pubbesøg i Liverpool

Entré til The Beatles Story

Udflugt til Lake District med sejltur på Lake Windermere

Hadrians Mur inkl. entré til Housesteads Fort og Chesters Fort

Veterantogtur i North Riding

Entré til Castle Howard

Byrundtur i York

Entré til Jorvik Viking Centre

Udflugt til Lincoln inkl. entré til Lincoln Castle & Cathedral

Byrundtur i Manchester

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Forsikringer

Enkeltværelse kr. 2.500

Fast plads i bussen kr. 150-250

Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere

Rejseforsikring kr. 287 Læs mere

Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Dag 1

Ankomst til Liverpool

Liverpool

Vi ankommer til lufthavnen i Birmingham og sætter kursen mod Liverpool. Efter en pause med mulighed for at spise frokost på egen hånd tager vi på en kort byrundtur og får de første indtryk fra Liverpool. Vi slutter turen af med at opleve stemningen på en vaskeægte engelsk pub, hvor vi selvfølgelig også skal smage på det gode engelske øl.

Vi checker ind på Mercure Liverpool Atlantic Tower, som ligger centralt i Liverpool i gåafstand fra seværdigheder og gode shoppingmuligheder, og spiser en hyggelig velkomstmiddag på hotellet.

Dag 2

Liverpool - The Beatles Story

Efter morgenmaden på hotellet skal vi opleve The Beatles Story, som er verdens største permanente udstilling om The Beatles liv, musik og samtid. The Beatles, som blev dannet i Liverpool, var en kommerciel kæmpesucces, men også en banebrydende trendsetter, som sprængte de hidtil kendte rammer for populærmusikken i datidens England og har haft enorm indflydelse på eftertidens musikverden. Museet ligger i det historiske og UNESCO-beskyttede havneområde Albert Dock. 

Her kan vi følge bandmedlemmernes udvikling - barndommen i Liverpool, den første tid med The Beatles, tiden med verdensberømmelse og massehysteri og deres efterfølgende solokarierrer. Der er audioguides til rådighed, informationene er indtalt (på engelsk) af John Lennons søster Julia. Resten af dagen er til fri disposition i Liverpool. Aftensmad på egen hånd.

Dag 3

Lake District - Sejltur på Lake Windermere

Efter morgenmaden checker vi ud fra hotellet og kører nordpå mod nationalparken Lake District, som har været et populært sted at nyde noget af Englands smukkeste natur siden digteren William Wordsworth udgav 'Guide through the District of the Lakes’ i  1820. Vi kører gennem de smukke landskaber med bjerge, skove og søer til byen Lakeside ved Windermere-søen, som er Englands største sø. 

Vi sejler fra sydspidsen til Ambleside ved nordspidsen af den 18 kilometer lange sø og kan undervejs nyde synet af de naturskønne omgivelser. Fra Ambleside kører vi til Shap Wells Hotel, som ligger i naturskønne omgivelser. Vi spiser aftensmad på hotellet. 

Dag 4

Hadrians Mur - Newcastle

Efter morgenmaden fortsætter vi nordpå, hvor vi går i romernes fodspor ved den berømte Hadrians Mur. Muren, som i sin tid gik tværs over England lidt syd for den nuværende skotske grænse, var Romerrigets nordlige grænse - som så mange andre sidenhen måtte selv Kejser Hadrian opgive at vinde herredømmet over de oprørske skotske stammer, som dengang var kendt som picterne. Hadrians Mur var et enestående befæstningsanlæg og omfattede ikke blot selve muren, der var op til seks meter høj, men desuden udkigstårne, små og større forter samt byer, som husede befæstningens bemanding, som menes at have bestået af op til 12.000 mand. Vi besøger Housesteads Fort, et stort og meget velbevaret fæstningskompleks med rekonstruktioner i fuld størrelse af troppebarakker, et hospital og romernes tidlige udgave af vore dages toiletter.

Fortet ligger højt og der er en fantastisk udsigt over de omkringliggende landskaber og et langt stykke velbevaret mur. Vi fortsætter til det mindre Chesters Fort ved floden Tyne, hvor de romerske kavalerister havde sig en oldtids-spa med romerske bade og dampbade. Museet rummer desuden en  fantastisk samling af romerske genstande, heriblandt figurer, relieffer og andre kunstværker. Sidst på dagen bliver vi indkvarteret på Jurys Inn Newcastle Quayside Gateshead*, hvor vi spiser aftensmad. 

* På afgangen 8/5 bor vi i stedet på Holiday Inn Express Newcastle City Centre.

Dag 5

Veterantogtur - Castle Howard - York

Vi kører sydpå til kystbyen Whitby, hvorfra vi tager på en hyggelig tur med dampdrevet tog gennem de smukke landskaber i North Riding Forest Park til Pickering. Herfra kører vi den korte tur til det herskabelige Castle Howard, som mange nok vil genkende som kulissen til Brideshead fra TV-serien Brideshead Revisited, baseret på Evelyn Waughs roman. 

Opførelsen af den majestætiske bygning blev påbegyndt i 1699 og huset er stadig i familien Howards eje. Vi udforsker det smukke hus og den tilhørende park. Herfra fortsætter vi til smukke middelalderby York, hvor vi checker ind på Hotel Hampton by Hilton, som ligger centralt i byen på vestsiden af Ouse-floden. 

Whitby
Tog Whitby Pickering As 295527144
Castle Howard
Dag 6

York - Jorvik Viking Centre

Vi rejser tilbage til vikingetiden med et besøg på Jorvik Viking Centre, et interaktivt museum hvor vi får et spændende indblik i hvordan vikingerne levede, boede og arbejdede i York. Herefter tager vi på byrundtur til fods i byens historiske centrum. Vi slutter turen ved domkirken York Minster, som de interesserede kan besøge på egen hånd. York Minster er Nordeuropas største gotiske domkirke og imponerer med storslået arkitektur og smukke glasmosaikker. Der bliver også tid til at slentre rundt i de hyggelige gader på egen hånd og fornemme byens særlige atmosfære.  Aftensmad på egen hånd i York. 

Dag 7

Lincoln Castle og katedral

Lincoln Cathedral Lincoln Cathedral

I dag venter et spændende besøg i Lincoln. Byen har spillet en vigtig rolle for såvel romerne som vikingerne, sakserne og normannerne og emmer af historie. Lincoln Castle blev opført af William Erobreren i 1068 og har således stået her i over 1.000 år. Her finder man bl.a. en af de kun fire tilbageværende udgaver af frihedsbrevet Magna Carta, som begrænsede de engelske kongers magt. Vi skal også se domkirken, som er en af Europas fineste eksempler på gotisk kirkearkitektur. Fra 1311 til 1549 var kirken, takket være sit høje spir, verdens højeste bygning. Efter opholdet i Lincoln kører vi til Manchester, hvor vi spiser aftensmad og overnatter på Hotel Renaissance Manchester.

Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden tager vi på byrundtur med bus i Manchester inden vi sætter kursen sydpå mod Birmingham. Undervejs er der ophold med mulighed for at se sig om på egen hånd i den hyggelige by Stoke on Trent, som er kendt for keramik- og porcelænskunst. Herefter går turen videre til Birmingham, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark. 

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan coronavirussen påvirker din rejse, henviser vi til vores corona-informationsside

Din henvendelse