Rejse til Cypern

Nordcypern

8 dage inkl. udflugtsprogram

 • Middelhavsklima
 • Kulturoplevelser
 • Oplevelser og afslapning
 • Tid på egen hånd
 • Naturoplevelser

Afrodite, den græske gudinde for kærlighed, frugtbarhed og skønhed, er født på Cypern. Man forstår til fulde, at Afrodite valgte Cypern som sin fødeø - her skinner solen over 300 dage om året, naturen er smuk og afvekslende og øen har nogle af Europas fineste badestrande. I dag har vi også glæde af en venlig og gæstfri lokalbefolkning og mulighed for spændende kulturoplevelser på ferien takket være øens spændende historie.

På rejsen til Cypern inviterer den erfarne danske rejseleder med på tre spændende udflugter, hvor vi oplever den autentiske og uspolerede atmosfære, der stadig hersker mange steder på øen. Vi skal opleve et par af de historiske seværdigheder omkring Kyrenia på Nordcypern, hvor vi bor, og se nærmere på den hyggelige by. Vi tager på udflugt til den østligste del af det nordlige Cypern, Karpaz-odden med smuk natur og spændende dyreliv. I Nicosia, den delte hovedstad, tager vi på byvandring og får også lejlighed til at besøge den græske del af byen, som tilhører den sydlige del af Cypern.

De ældste beboelser på Cypern går tilbage til 7.000 f.Kr. Omkring 1.200 f.Kr. kom en bølge af indvandrere fra Grækenland og prægede øen med deres sprog, religion og kultur. Sidenhen blev Cypern domineret af hhv. Syrien, Egypten og Persien, Romerriget, Byzans samt Venedig. I 1570 blev Cypern erobret af Osmannerriget og osmanniske embedsmænd, købmænd og soldater flyttede til øen - mange af nutidens tyrkisk-cypriotiske indbyggere er deres efterkommere. Fra 1878 kom Cypern under britisk administration. I 1959 nåede Storbritannien, Grækenland, Tyrkiet samt repræsentanter for de græske og tyrkiske cyprioter til enighed om oprettelsen af republikken Cypern, men der var fortsat uenighed mellem befolkningsgrupperne. I 1974 greb Storbritannien ind og fik etableret den grønne linje, så både øen og hovedstaden Nicosia er opdelt i en græsk og en tyrkisk del. I daglig tale omtales de to områder som "den græske" og "den tyrkiske del" af Cypern. Danmark har også spillet en rolle i Cyperns til tider konfliktramte historie. I 2019 er det 55 år siden at de første danske FN-soldater blev udsendt til Cypern. Den danske deltagelse varede til 1992 og over 22.000 danske soldater nåede at være udsendt med den blå baret. Det danske politi havde ligeledes betjente udstationeret på øen i en årrække.

På rejsen kan vi se frem til et særdeles rimeligt prisniveau på f.eks. mad og drikkevarer og lokalt kunsthåndværk som keramik - ikke mindst i forhold til mange andre feriedestinationer.  Vejret i oktober kan som oftest sammenlignes med godt dansk sommervejr. 

 • Oplev det nordlige Cypern
 • Dejligt hotel med halvpension
 • 3 heldagsudflugter inkl. frokost
 • Erfaren dansk rejseleder


Kulturoplevelser i et skønt klima

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Nordcypern

 • Dag 2 - Til fri disposition

 • Dag 3 - Kyrenia og omegn

 • Dag 4 - Dag på egen hånd

 • Dag 5 - Udflugt til Karpaz

 • Dag 6 - Fridag på egen hånd

 • Dag 7 - Nicosia

 • Dag 8 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse
Cypern

Inkluderet i prisen

 • Fly Billund el. København-Nordcypern t/r inkl. bagage
 • Lufthavnstransfer t/r
 • 7 overnatninger på Hotel Pia Bella 
 • 7 x morgenmad
 • 7 x aftensmad 
 • 3 x frokost (på udflugtsdagene)
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer

Evt. tillæg pr. person

 • Enkeltværelse kr. 1.100
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan

Dag 1

Ankomst til Nordcypern

Med fly til Ercan-lufthavnen på Nordcypern. Undervejs foretages der en teknisk mellemlanding i Antalya i Tyrkiet- flyet skal ikke forlades. Under flyvningen er der inkluderet en let anretning og en vand/sodavand. Efter ankomsten til Nordcypern er der transfer til hotellet, hvor vi checker ind på vores værelser og går til ro. 

Dag 2

Til fri disposition

Dagen er til fri disposition til at slappe af og nyde hotellets faciliteter. 

Dag 3

Kyrenia og omegn

I dag tager vi på opdagelse i lokalområdet. Kyrenia, der på tyrkisk hedder Girne, har været beboet siden oldtiden og været eftertragtet af mange forskellige folkeslag, heriblandt grækere, romere, franskmænd, venetianere og osmannerriget. Vi starter dagen med spørgsmålet " Lille spejl på væggen der, hvem er smukkest i landet her?" Vi skal nemlig besøge ruinerne af Skt. Hilarion-slottet, som siges at være Walt Disneys inspiration for Snehvides slot. Slotsruinen ligger i 700 meters højde og der er en fantastisk udsigt over byen og havet. Vi udforsker slotsruinen, hvis tre højdeniveauer er forbundet med trapper. Vi fortsætter østpå til Bellepais-klostret, som blev opført til Augustinermunke fra Jerusalem i slutningen af det 12. årh. Klostrets spisesal bruges nu til koncerter og foredrag. Den britiske forfatter Lawrence Durrell boede her i landsbyen i årene 1953-1956 og skrev bogen "Bitter lemons" om sine oplevelser. Vi spiser frokost på en restaurant i Bellepais  før vi kører ind til byen, hvor der bliver tid til at se sig om i den charmerende by på egen hånd og måske nyde en kop kaffe eller en kold drink med udsigt til den gamle havn. 

Dag 4

Dag på egen hånd

Dagen er til fri disposition - slap af på hotellet eller gå en tur i lokalområdet. 

Dag 5

Udflugt til Karpaz

Vi sætter kursen mod Kapaz-odden, en lang og smal halvø som udgør Nordcyperns østligste del. Denne uspolerede del af øen byder på smukke landskaber, skønne sandstrande og et rigt dyreliv med bl.a. geder, får, vilde æsler og trækfugle. Vi gør stop ved en lokal olivenfabrik på vejen. På fabrikken ses hvordan den moderne produktion af olivenolie foregår og får indblik i hvordan produktionen foregik før i tiden. Der vil også være mulighed for at købe lokalt produceret olivenolie i fabrikkens lille butik. På odden besøger vi byen Dipkarpaz, hvor både tyrkiske og græske cyprioter bor harmonisk side om side. På vej ind i nationalparken, som ligger på oddens spids, får vi lejlighed til at komme tæt på æslerne, så medbring gerne godbidder, f.eks. æbler eller gulerødder. Vi besøger et kloster dedikeret til apostlen Andreas, et vigtigt pilgrimsmål på grund af vandet fra den hellige kilde, som siges at have kureret blindhed.  

Dag 6

Fridag på egen hånd

Dagen er til fri disposition til egne oplevelser. 

Dag 7

Nicosia

Vi tager på udflugt til øens hovedstad, på tyrkisk Lefkosa, på græsk Nicosia. Byen, som ligger ved floden Pedieos, har været Cyperns hovedstad siden det 10 årh. Siden 1974 har byen været opdelt i en græsk og en tyrkisk del. Efter en smuk køretur starter vi vores byvandring ved den gamle byport Porta del Proveditore og passerer bl.a. forbi den venetianske søjle og  den ottomanske karavanestation Büyük Han, som er restaureret og i dag rummer forskellige kunsthåndværkerbutikker. Vi besøger Selimiye-moskeen og markedshallen Bandabuliya, hvor krydderier, Turkish delight og andre lokale produkter falbydes fra de mange boder. I byens smalle gamle gader er der i øvrigt også mange andre butikker, som der bliver lejlighed til at se nærmere på. Foretrækker man at slappe af på en café fremfor at gå på indkøb er der naturligvis også mulighed for det. I hjertet af den gamle muromkransede bydel er der en grænseovergang til fodgængere, så der er også mulighed for at opleve den græske del af byen - husk pas.

Dag 8

Hjemrejse

Transfer til lufthavnen og hjemrejse. Under flyvningen er der inkluderet en let anretning og 1 vand/sodavand. Der foretages en teknisk mellemlanding i Antalya i Tyrkiet - flyet skal ikke forlades.  

NB: Dagsprogrammets rækkefølge kan ændres uden varsel.

Hotel

Hotel Pia Bella ★★★★

Hotel Pia Bella har 162 værelser, fordelt i hovedbygningen og to annekser. Hoteller ligger ca. 1,5 km fra centrum af den gamle bydel og og havnen i Kyrenia. Hotellet er omgivet af en dejlig have og har et skønt poolområde med bar/café. 

Faciliteter: Reception, elevator, bar/café, restaurant. Udendørs swimmingpool med solsenge og parasoller. Wi-fi i fællesområder. Der kan lejes poolhåndklæder på hotellet. 

Værelser: Med bad og toilet, hårtørrer, telefon, TV, aircondition, minibar, faciliteter til at lave kaffe & te. Værdiboks mod tillæg. 

Læs mere her

Afgange

Der er desværre ingen ledige afrejsedatoer tilgængelige i øjeblikket.

Generel praktisk information

Ankomst til rejsemålet

Ifølge internationale hotelregler kan du ikke påregne, at dit værelse er klar til indcheck før kl. 15.00 på ankomstdagen - i sjældne tilfælde først kl. 17.00.

På flyrejser med udflugtsprogram i bus vil der oftest være mulighed for at forudbestille en fast plads i bussen på rejsemålet. Dermed har du en bestemt plads reserveret på rejsen. Som udgangspunkt gælder denne reservation i busserne til/fra lufthavnen samt på udflugterne. Dog gør vi opmærksom på, at reservationen ikke gælder på eventuelle ekstra udflugter som tilkøbes på flodkrydstogter.

Vi gør ligeledes opmærksom på, at 1. række i højre side altid tælles EFTER rejseleder og/eller lokalguide. Til tider vil rejseleder/lokalguide være placeret på forreste række i bussen, hvormed de reserverede pladser i højre side, alle vil rykke en række bagud. Dette giver ikke ret til refusion af det indbetalte beløb til fast plads i bussen.

Best Travel benytter lokale busser i udlandet og forsøger altid at skaffe busser af en god standard. Denne kan dog ikke altid sammenlignes med dansk standard. Eksempelvis vil der oftest ikke være toilet i bussen.

Forsikring

Rejsedeltageren er selv ansvarlig for at have tegnet de forsikringer, som anses for nødvendige. Det gule sygesikringskort gælder efter 1. august 2014 kun i Danmark. På rejser indenfor EU anbefales det at medbringe det blå sygesikringsbevis (bestilles hos din kommune), som dækker læge- og hospitalhjælp på samme vilkår som borgerne i det land, som du besøger. Der kan altså være tale om større eller mindre egenbetaling.

Bemærk, at det blå kort ikke dækker hjemtransport i forbindelse med sygdom, samt meget andet. Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, som bl.a. dækker forsinket fremmøde, erstatningsrejse, hjemrejseforsinkelse, overfald, hjemtransport, sygeledsagelse, invaliditet og død. Forsikringen kan tegnes hos SOLID AB gennem Best Travel, som er et anerkendt svensk forsikringsselskab.

Ved sygdom opstået under rejsen påhviler det rejsedeltageren selv at afholde alle omkostninger eller udlæg, f.eks. til lægebehandling, sygehusophold eller særlig hjemrejsetransport. Rejsedeltagere er forpligtigede til før bestilling af rejsen at konsultere en læge, hvis de er vidende om, at deres helbredstilstand ikke er god. Deltagelse på rejsen sker på eget ansvar.

Læs mere om rejseforsikringer på www.besttravel.dk/forsikring

Påklædning

Foruden almindeligt tøj medbringes en god sweater, vindjakke og gode, solide travesko. Undlad at medbringe dyre smykker og andre værdigenstande. På krydstogter afholdes 1-2 formelle aftener, hvor herrerne forventes at være iklædt jakkesæt og damerne tilsvarende pænt tøj. Ellers er påklædningen på krydstogter ganske afslappet.

Særlige ønsker

En del gæster fremkommer med specielle ønsker i forbindelse med bestilling af rejsen, for eksempel ønsker om bestemte siddepladser i bussen, værelser med udsigt, ved siden af hinanden eller lignende. Disse ønsker noterer vi gerne på billetten og videregiver til rette instans. Vi kan imidlertid ikke garantere, at ønsket bliver opfyldt.

Er du allergisk overfor visse former for fødevarer vil vi gerne have dette oplyst ved bestillingen, således at vi kan videregive informationen til hotellet - evt. også til flyselskabet, hvis forplejning på flyrejsen indgår. Vi kan dog ikke garantere, at hotellet kan opfylde særlige diætønsker eller tilbyde en særlig allergivenlig menu.

Specielle fødevarer i forbindelse med f.eks. glutenfri eller laktosefri kost kan være svære at finde i nogle lande, hvor det ikke er så almindeligt med allergi som i Danmark. Er du glutenallergiker anbefaler vi derfor, at du selv medbringer glutenfrit brød, da det i visse lande kun kan købes på apoteket.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Flybilletter Når du selv vil stå for rejsen
fra kr. 1.995