Opatija
M/V Dionis
Cres

Kroatien

Kroatien - Opatija & mini-krydstogt

Pris pr. person fra
kr. 8.995

Oplev den mondæne kystby Opatija, hvor vi bor på et skønt hotel lige ved vandet, og de smukke øer i Kvarnerbugten på et hyggeligt skærgårdskrydstogt.

I Adriaterhavets nordlige ende ligger Opatija-rivieraen, som er kendt for sine smukke kyststrækninger og charmerende byer. Aristokratiet og de kongelige flokkedes allerede i 1800-tallet hertil, for at nyde de enestående omgivelser og det skønne klima. Mange af de prægtige villaer og luksuriøse hoteller, som blev opført for at dække datidens turisters behov for indkvartering på første klasse, står endnu som velbevarede mindesmærker over en svunden tid. Vi tilbringer 4 nætter på dejligt hotel - lige ud til vandet i Opatija.

De øvrige 3 nætter tilbringer vi på et mindre skib, som bringer os rundt mellem de smukke øer øverst i Kvarnerbugten. Her bliver der rig lejlighed til at slappe af ombord og bade i det krystalklare vand, som Kroatien er så berømt for. Der er anløb på øerne Cres og Mali Losinj samt Rabac på Istrienhalvøen. På alle øer er der god tid til at gå på opdagelse i de stemningsfulde, historiske byer og smage på lokale specialiteter. 

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til Opatija
  • Dag 2 - Ophold i Opatija
  • Dag 3 - Udflugt til Postojna i Slovenien
  • Dag 4 - Ophold i Opatija
  • Dag 5 - Ombordstigning og sejlads til Cres
  • Dag 6 - Cres - Mali Lošinj
  • Dag 7 - Rabac – Kaptajnens middag
  • Dag 8 - Plitvice nationalpark - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Opatija og minikrydstogt

Inkluderet i prisen

Fly København-Zagreb inkl. bagage t/r

Bustransport ifølge program inkl. transfers

4 nætter på Hotel Kristal*** i Opatija

3 nætter på skærgårdsskib***

7 x morgenmad

4 x aftensmad på hotellet

3 x 3 retters frokost ombord

Kaptajnens middag ombord

Eftermiddagskaffe/te ombord

Postevand ombord på skibet

Udflugter og entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Lokal turistskat €6 pr. person til hotellet

Lokal turistskat og havneafgifter på €18 pr. person betales på skibet

Service-fee til skibets personale på ca. €15 pr. rejsedeltager pr. nat

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Kahyt på hoveddæk kr. 400

Kahyt på øvre dæk kr. 800

Eneværelse/-kahyt under dæk kr. 1.800

Eneværelse/-kahyt på hoveddæk kr. 2.200

Eneværelse/-kahyt på øvre dæk kr. 2.600

Dag 1

Ankomst til Opatija

Ext 4 3

Efter flyveturen til Zagreb, kører vi til den smukke kroatiske by Opatija, hvor vi indkvarteres de næste 4 nætter. Centralt i den populære by, og helt ned til vandet, venter vores hotel med indkvartering og aftensmad.

Dag 2

Ophold i Opatija

Dagen er til fri disposition til egne oplevelser i Opatija. Vores rejseleder står klar med gode råd til seværdigheder, som er et besøg værd.

Patijacoast 76362202
Opatija
Opatija
Dag 3

Udflugt til Postojna i Slovenien

Efter morgenmaden forlader vi for en stund Kroatien, når vi kører ind i Slovenien for at besøge de verdensberømte grotter i Postojna (entré inkl.).

Grotterne består af et 20 kilometer langt underjordisk system, hvoraf 5,5 kilometer er åbent for besøgende. Vi kører med det elektriske tog og nyder synet af de smukke drypstensformationer.

Postojna Postojna
Dag 4

Ophold i Opatija

Dagen er til fri disposition. Du kan evt. slappe af på hotellet eller slentre en tur i den dejlige by.

Dag 5

Ombordstigning og sejlads til Cres

Efter morgenmaden på hotellet bliver vores bagage hentet og bragt til skibet. Før vi går ombord, venter os en spændende byvandring med lokalkendt guide (vores danske rejseleder supplerer). Byvandringen afsluttes ved havnen i Opatija, hvor vi stiger ombord på vores dejlige skib. Vi bydes velkommen af skibets besætning og indkvarteres i vores kahytter, inden vi forlader havnen og sætter kursen mod Cres. Undervejs får vi serveret frokost ombord, ligesom der også bliver indlagt et stop, hvor vi får mulighed for at bade i det krystalklare vand direkte fra skibet.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Cres. Denne uspolerede ø byder på olivenlunde, vinmarker, skove af egetræ, bøg og bemærkelsesværdige stenvægge. Cres og Mali Lošinj var engang én ø, før romerne gravede en smal kanal for at adskille dem.

Der er mange restauranter i byen, og der er således rig mulighed for at finde et godt sted at spise til aften. Skibet ligger i Cres natten over.

Dag 6

Cres - Mali Lošinj

Efter morgenmad og en svømmetur sætter vi kurs mod Mali Lošinj, bedre kendt som Solskinsøen. Med en overflod af fyrretræer, vilde blomster og urter er Mali Lošinj, med sine skjulte bugter og kølige middelhavsstemning, en af ​​de mest populære øer i det nordlige Adriaterhav. Ved ankomsten til Mali Lošinj venter en spændende byvandring med en lokalkendt guide og vores danske rejseleder. Herefter går turen tilbage til skibet, hvor vi skal nyde en 3-retters frokost ombord.

Efter frokosten er dagen fri til at nyde øen. Vi anbefaler en gåtur til landsbyen Veli Losinj, som ligger i gåafstand fra skibet. Undervejs vil du få rig mulighed for at nyde øens smukke natur og dejlige klima.

Skibet ligger i Mali Lošinj natten over, hvor byens mange restauranter frister med en dejlig middag.

Dag 7

Rabac – Kaptajnens middag

Vi sejler videre til Rabac efter vores morgendukkert. Rabac er et lille turiststed, beliggende i den beskyttede bugt på Istriens kyst, til højre for øen Cres. Rabac er berømt for sine stenstrande, barer og restauranter. 

Byen er omgivet af bjerge, og udsigten i denne by er forbløffende. Andrea's Church, fra det 15. århundrede, er den ældste bygning i byen. Om aftenen venter kaptajnens middag ombord på skibet, som ligger i Rabac natten over.

Dag 8

Plitvice nationalpark - Hjemrejse

I de tidlige morgentimer ankommer vi til Opatija, hvor den mest forbløffende udsigt over den berømte Opatija Riviera kan nydes undervejs fra skibet. Det er tid til at sige farvel til vores nye venner på skibet, inden vi begynder hjemrejsen mod Danmark

Men også på hjemrejsedagen venter skønne oplevelser. Vi kører tidligt fra Opatija og kan derfor gøre stop i den imponerende naturpark Plitvice, som faktisk er på UNESCO's verdensarvsliste. Her tager vi på en vandretur og nyder de maleriske landskaber.

Herefter køres til lufthavnen i Zagreb.

Nationalparken Plitvice
Nationalparken Plitvice
Nationalparken Plitvice

Bemærk venligst:

Denne rejse ikke er egnet for gangbesværede.

Dagsprogrammets rækkefølge kan ændres uden varsel. På selve krydstogtet kan kaptajnen til enhver tid ændre på rute og anløb, grundet eksempelvis vejrmeldinger. I sjældne tilfælde anvendes et andet skib af tilsvarende standard. Ombord afregnes der i kroatiske kuna eller i euro. Der kan ikke betales med kreditkort på skibet - så husk at medbringe kontanter.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse