Opatija
Nationalparken Plitvice
Rovinj, Kroatien

Kroatien

Kroatien - Opatija

Pris pr. person fra
kr. 7.995

Tag med til den skønne kystby Opatija, hvor vi bor på et skønt hotel lige ved vandet, og tager på spændende udflugter.

I Adriaterhavets nordlige ende ligger Opatija-rivieraen, som er kendt for sine smukke kyststrækninger og charmerende byer. Aristokratiet og de kongelige flokkedes allerede i 1800-tallet hertil, for at nyde de enestående omgivelser og det skønne klima. Mange af de prægtige villaer og luksuriøse hoteller, som blev opført for at dække datidens turisters behov for indkvartering på første klasse, står endnu som velbevarede mindesmærker over en svunden tid. I løbet af ugen skal vi opleve en række af Kroatiens højdepunkter. Vi tager på byvandring i Opatija, en skøn sejltur i Kvarnerbugten og på udflugt på Istrien, hvor vi oplever kystbyerne Rovinj og Porec, og smager på de lokale vine. Vi kan se frem til enestående naturoplevelser i den verdensberømte naturpark Plitvice, og i de berømte gotter i Postojna i Slovenien. På hjemrejsedagen venter en byrundtur samt tid til egne oplevelser i Rijeka.

Se også vores rejse til Kroatien med minikrydstogt

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til Opatija
  • Dag 2 - Byvandring i Opatija
  • Dag 3 - Bådtur i Kvarnerbugten
  • Dag 4 - Istrien rundt
  • Dag 5 - Udflugt til Postojna i Slovenien
  • Dag 6 - Den smukke nationalpark Plitvice
  • Dag 7 - Til fri disposition
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Stepmap Map Kroatien Opatija 2020

Inkluderet i prisen

Fly København-Rijeka t/r inkl. bagage

Sandwich og kaffe/te ombord på flyet t/r

Bustransport i Kroatien

7 overnatninger på Hotel Istra***

7 x morgenmad

7 x aftensmad

2 x frokost (dag 2 og dag 3)

Vinsmagning & sejltur

Udflugter og entréer ifølge program

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Drikkepenge

Lokal turistskat €1,40 pr. person pr. nat betales direkte på hotellet

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbeltværelse med balkon og havudsigt kr. 600

Eneværelse kr. 800

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst til Opatija

Promenade langs Opatija

Vi flyver direkte til Rijeka ved toppen af Kvarnerbugten, og kører herefter langs Kvarnerbugten til den smukke by Opatija, hvor vi skal bo på et skønt hotel helt ned til vandet.

Dag 2

Byvandring i Opatija

Angiolina, Opatija Angiolina, Opatija

Efter morgenmaden starter vi med med en spændende byvandring med vores danske rejseleder, samt en lokalguide. Vi starter med en spadseretur langs den berømte Franz Joseph Promenade, hvor vi kan nyde synet af de smukke hoteller og villaer ned mod vandet her på Kroatiens riviera, som var det foretrukne feriested for det østrig-ungarske dobbeltmonarkis elite.

Vi besøger også Angiolina-parken med de mange forskellige plantearter fra hele verden, blandt andet den japanske kamelia, som er blevet symbolet på Opatija. I parken står også den berømte Villa Angiolina, navngivet efter bygherrens afdøde hustru. Vi lægger endvidere vejen forbi Hotel Kvarner fra 1884, som er byens ældste hotel.

Dag 3

Bådtur i Kvarnerbugten

Ingen tur til Kroatien er komplet uden en tur ud på det krystalklare vand, som Kroatien jo er så kendt for. Vi sejler ud fra Opatija, og sejler tæt forbi flere af de smukke øer i Kvarnerbugten, mens vi nyder en lækker frokost bestående af friskfanget fisk.

Dag 4

Istrien rundt

Vi skal i dag udforske Istrien-halvøen. Vi starter med besøg i Porec, som er en af halvøens ældste byer. I den gamle bymidte og langs havnepromenaden, ser vi blandt andet resterne af den gamle romerske bymur. Efter besøget i Porec fortsætter vi langs halvøens vestkyst til Rovinj, som er en af regionens mest idylliske byer. Her bliver der tid på egen hånd, med mulighed for at spise frokost og nyde en afslappet stund ved den skønne strand.

Herefter går turen ind mod halvøens midte, for at besøge middelalderbyen Motovun. På grund af sin beliggenhed på toppen af en bakke (277 meter over havets overflade) er der fra byen en storslået udsigt over store dele af Istrien. I det 11. århundrede blev der opført en fæstning på toppen af bakken, fæstningen manifesterede byens position i området, og gjorde den til en vigtig militær position for de forskellige herskere. Vi runder dagen af med en vinsmagning af de velsmagende lokale vine.

Rovinj 134463641
Rovinj, Kroatien
Motovun, Kroatien
Motovun, Kroatien
Dag 5

Udflugt til Postojna i Slovenien

Postojna

I dag forlader vi for en stund Kroatien, når vi kører ind i Slovenien for at besøge de verdensberømte grotter i Postojna (entre inkl.), som består af et 20 kilometer langt underjordisk system, hvoraf 5,5 kilometer er åben for besøgende. Vi kører med det elektriske tog, og nyder synet af de smukke drypstensformationer.

Dag 6

Den smukke nationalpark Plitvice

Plitvice Panorama

Den betagende smukke nationalpark med de mange søer og vandfald, spreder sig over et stort areal, som i højde spænder fra 450 til 1.280 m.o.h. Det varierede landskab og de unikke jordbundsforhold gemmer på et væld af sjældne plante- og dyrearter, som vi kan se frem til at opdage på vores tur rundt i parken. Vi kan også glæde os til en sejltur på den særprægede og smukke, smaragdgrønne sø Kozjak. Efter besøget i nationalparken, sætter vi atter kursen mod Opatija.

Dag 7

Til fri disposition

Dagen er til fri disposition – slap af på hotellet, eller gå på opdagelse i Opatija på egen hånd.

Dag 8

Hjemrejse

Hen på eftermiddagen forlader vi hotellet, og kører først til Rijeka, hvor der bliver en byvandring, mulighed for at købe lidt at spise og nyde lidt tid på egen hånd. Herefter kører vi til lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.

NB: Dagsprogrammets rækkefølge kan ændres uden varsel.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til Om rejser og coronavirus

Din henvendelse