Rabac
Rovinj, Kroatien
Rabac

Kroatien

Kroatien - Istriens højdepunkter

Pris pr. person fra
kr. 6.995

Fantastiske naturoplevelser og spændende kulturoplevelser er på programmet på denne rejse til den skønne kroatiske halvø Istrien. Vi flyver direkte til Rijeka i Kroatien og indkvarteres i den hyggelige badeby Rabac på Istriens østkyst, som er vores base under opholdet. 

På rejsens udflugter kan vi se frem til at opleve den smukke halvø Istrien og Kvarnerbugten. Vi oplever landsbyliv og historie på en hyggelig tur til middelalderbyen Mošćenice. Vi besøger halvøens hovedby Pula og den idylliske kystby Rovinj, og smager på lokale delikatesser, ikke mindst de sjældne og eftertragtede trøfler. Vi tager også på bådudflugt til øen Cres i Kvarnerbugten. Inden vi vender næsen hjemad, efter en uge fyldt med skønne oplevelser, skal vi opleve den spændende by Rijeka på en byrundtur.

Se også vores rejse til Kroatien med minikrydstogt

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til Rabac
  • Dag 2 - Byvandring i Rabac
  • Dag 3 - Opatija og Mošćenice
  • Dag 4 - På egen hånd
  • Dag 5 - Rundt om Istrien
  • Dag 6 - Bådudflugt til øen Cres
  • Dag 7 - Til fri disposition
  • Dag 8 - Rijeka - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Istriens H Jdepunkter 2020

Inkluderet i prisen

Fly til Rijeka t/r inkl. bagage

Sandwich og kaffe/te ombord på flyet t/r

Bustransport i Kroatien

7 nætter på Hotel Mimosa/Hedera/Narcis**** i Rabac

7 x morgenmad

1 x frokost (dag 6)

7 x aftensmad inkl. vand og 1 gl. vin/øl/juice

Vinsmagning og trøffelsmagning

Udflugter og entréer ifølge program

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Drikkepenge

Lokal turistskat €1,40 pr. person pr. nat betales direkte på hotellet

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Eneværelse kr. 800

Dobbeltværelse til enebrug med balkon og havudsigt kr. 1.600

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst til Rabac

Vi flyver direkte til Rijeka ved toppen af Kvarnerbugten, og begiver os herefter ned langs Istrien-halvøen til Rabac. Indkvartering på vores hotel, som ligger lige ned til havet. Aftensmad på hotellet.

Dag 2

Byvandring i Rabac

Rabac

Efter morgenmaden på hotellet mødes vi med rejselederen, som viser rundt i Rabac. Vi lærer byen at kende, og har dermed et godt udgangspunkt for resten af turens ophold i Kroatien. Eftermiddagen er til fri disposition til afslapning eller egne oplevelser.

Dag 3

Opatija og Mošćenice

I dag venter os en herlig heldagstur langs Istriens østkyst. Vi starter med at køre til Opatija, hvor der venter os en byrundtur. Denne charmerende by byder på hyggelige parker og en skøn promenade langs vandet. Efter byrundturen vil der være tid på egen hånd til frokost. Midt på eftermiddagen kører vi langs kysten til middelalderlandsbyen Mošćenice, som ligger med fantastisk udsigt over stranden og Kvarnerbugten og øerne i bugtens nordlige ende. 

I Mošćenice besøger vi den gamle olivenmølle, hvor vi hører om, hvordan man fremstillede olivenolie i gamle dage, og får en smagsprøve på hjemmebrændt brandy. Vi besøger landsbykirken, og på det lokale museum kan vi se, hvordan folk på disse kanter boede, arbejdede og klædte sig i gamle dage. Turen rundes af i byens souvenirshop, hvor man kan erhverve sig en lille ting til minde om denne charmerende lille landsby.

Opatija
Angiolina, Opatija
Moscenice
Dag 4

På egen hånd

Dagen er til fri disposition - slap af på hotellet, tag en tur til stranden eller gå en tur i lokalområdet. Vores rejseleder kommer gerne med gode forslag til spændende oplevelser.

Dag 5

Rundt om Istrien

Vi kører til Pula, som ligger på halvøens sydspids, og er kendt både som ferieparadis og for sit 3.000 år gamle og meget velbevarede romerske amfiteater (besøges ikke – der er mulighed for at tage herind igen på dag 7). Efter besøget i Pula fortsætter vi op langs halvøens vestkyst til Rovinj, som er en af regionens mest idylliske byer.

Her bliver der tid på egen hånd, med mulighed for at spise frokost og nyde en afslappet stund ved den skønne strand. I den lille landsby Livade i den nordlige del af halvøen, smager vi Istriens sjældne lækkerbisken, trøflen, ledsaget af smagsprøver på lokalt fremstillet vin, olivenolie og brød.

Udsigt over Pula med den romerske arena
Rovinj, Kroatien
Rovinj, Kroatien
Livade
Dag 6

Bådudflugt til øen Cres

Cres Cres

I dag besøger vi den langstrakte ø Cres, som ligger i Kvarnerbugtens vestlige side. Vi sejler med et hyggeligt træskib på det krystalklare Adriaterhav til Cres, hvor vi besøger den maleriske fiskerlandsby Valun, som ligger i en smuk bugt. Valun er i historisk sammenhæng kendt for Valun skrifttavlen fra det 9. århundrede, som kan ses ved Skt. Maria-kirken. 

I Cres by mærker vi også historiens vingesus mellem levn fra både romerske, venetianske og østrig-ungarske herredømmer. Efter besøget på Cres spiser vi frokost ombord, mens vi nyder udsigten til den smukke kystlinie.

Dag 7

Til fri disposition

Dagen er til fri disposition – der er gode muligheder for at benytte lokaltransport ind til Pula, for at besøge det romerske amfiteater, som vi så på dag 5.

Dag 8

Rijeka - Hjemrejse

Rijeka

Sidst på formiddagen forlader vi hotellet og kører først til Rijeka, hvor der bliver en byvandring og mulighed for at købe sen frokost. Herefter kører vi til lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.

NB: Dagsprogrammets rækkefølge kan ændres uden varsel.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse