Rabac

Kroatien - Istriens Højdepunkter

Natur, kultur og afslapning

 • Middelhavsklima
 • Kulinariske oplevelser
 • Naturoplevelser
 • Sejltur
 • Vinsmagning
 • Historie

Kroatien - Istriens Højdepunkter

Fantastiske naturoplevelser og spændende kulturoplevelser er på programmet på denne rejse til den skønne kroatiske halvø. Vi flyver direkte til Rijeka i Kroatien og indkvarteres i den hyggelige badeby Rabac på Istriens østkyst, som er vores base under opholdet. 

På rejsens udflugter kan vi se frem til at opleve den smukke halvø Istrien og Kvarnerbugten. Vi oplever landsbyliv og historie på en hyggelig tur til middelalderbyen Mošćenice. Vi besøger halvøens hovedby Pula og den idylliske kystby Rovinj og smager på lokale delikatesser, ikke mindst de sjældne, men eftertragtede trøfler. Vi tager på bådudflugt til øen Cres i Kvarnerbugten.

Inden vi vender næsen hjemad efter en uge fyldt med skønne oplevelser, skal vi opleve den spændende by Rijeka på en byrundtur.

Se også vores rejse til Kroatien med minikrydstogt

fra kr. 6.995 pr. person
 • Direkte fly til Rijeka
 • Halvpension inkl. 1 gl. vin
 • Udflugter til Pula, Rovinj og Opatija
 • Erfaren dansk rejseleder


Nyd det skønne klima ved Adriaterhavet

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Rabac

 • Dag 2 - Byvandring i Rabac

 • Dag 3 - Opatija og Moscenice

 • Dag 4 - På egen hånd

 • Dag 5 - Rundt om Istrien

 • Dag 6 - Bådudflugt til øen Cres

 • Dag 7 - Til fri disposition

 • Dag 8 - Rijeka - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly til Rijeka t/r inkl. bagage
 • Bustransport i Kroatien
 • 7 nætter på Hotel Mimosa/Hedera/Narcis i Rabac
 • 7 x morgenmad
 • 1 x frokost (dag 6)
 • 7 x aftensmad inkl. 1 gl. vin/øl
 • Vinsmagning og trøffelsmagning
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Drikkepenge
 • Forsikringer
 • Lokal turistskat €1,10 pr. person pr. nat, betales direkte på hotellet

Evt. tillæg pr. person

 • Eneværelse kr. 800 
 • Dobbeltværelse til enebrug med balkon og havudsigt kr. 1.600
 • Fast plads i bussen kr. 150
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan

Dag 1

Ankomst til Rabac

Vi flyver direkte til Rijeka ved toppen af Kvarnerbugten, og begiver os herefter ned langs Istrien-halvøen til Rabac. Indkvartering på vores hotel, som ligger lige ned til havet. Aftensmad på hotellet.

Dag 2

Byvandring i Rabac

Efter morgenmaden på hotellet mødes vi med rejselederen, som viser rundt i Rabac. Vi lærer byen at kende, og har dermed et godt udgangspunkt for resten af turens ophold i Kroatien. Eftermiddagen er til fri disposition til afslapning eller egne oplevelser.

Dag 3

Opatija og Moscenice

I dag venter os en herlig heldagstur langs Istriens østkyst. Vi starter med at køre til Opatija, hvor der venter os en byrundtur. Denne charmerende by byder på hyggelige parker og en skøn promenade langs vandet. Efter byrundturen vil der være tid på egen hånd til frokost. Midt på eftermiddagen kører vi langs kysten til middelalderlandsbyen Mošćenice, som ligger med fantastisk udsigt over stranden og Kvarnerbugten og øerne i bugtens nordlige ende. I Mošćenice besøger vi den gamle olivenmølle, hvor vi hører om, hvordan man fremstillede olivenolie i gamle dage og får en smagsprøve på hjemmebrændt brandy. Vi besøger landsbykirken og på det lokale museum kan vi se, hvordan folk på disse kanter boede, arbejdede og klædte sig i gamle dage. Turen rundes af i byens souvenirshop, hvor man kan erhverve sig en lille ting til minde om denne charmerende lille landsby.

Dag 4

På egen hånd

Dagen er til fri disposition - slap af på hotellet, tag en tur til stranden eller gå en tur i lokalområdet. Vores rejseleder kommer gerne med gode forslag til spændende oplevelser.

Dag 5

Rundt om Istrien

Vi kører til Pula, som ligger på halvøens sydspids og er kendt både som ferieparadis og for sit 3.000 år gamle og meget velbevarede romerske amfiteater (besøges ikke – der er mulighed for at tage herind igen på dag 7). Efter besøget i Pula fortsætter vi op af halvøens vestkyst til Rovinj, som er en af regionens mest idylliske byer. Her bliver der tid på egen hånd med mulighed for at spise frokost og nyde en afslappet stund ved den skønne strand. I den lille landsby Livade i den nordlige del af halvøen smager vi Istriens sjældne lækkerbidsken, trøflen, ledsaget af smagsprøver på lokalt fremstillet vin, olivenolie og brød.

Dag 6

Bådudflugt til øen Cres

I dag besøger vi den langstrakte ø Cres, som ligger i Kvarnerbugtens vestlige side. Vi sejler med et hyggeligt træskib på det krystalklare Adriaterhav til Cres, hvor vi besøger den maleriske fiskerlandsby Valun, som ligger i en smuk bugt. Valun er i historisk sammenhæng kendt for Valun skrifttavlen fra det 9. årh., som kan ses ved Skt. Maria-kirken. I Cres by mærker vi også historiens vingesus mellem levn fra både romerske, venetiske og østrig-ungarske herredømmer. Efter besøget på Cres spiser vi frokost ombord mens vi nyder udsigten til den smukke kystlinie.

Dag 7

Til fri disposition

Dagen er til fri disposition – der er gode muligheder for at benytte lokaltransport ind til Pula for at besøge det romerske amfiteater, som vi så på dag 5.

Dag 8

Rijeka - Hjemrejse

Sidst på formiddagen forlader vi hotellet og kører først til Rijeka, hvor der bliver en byvandring og mulighed for at købe sen frokost. Herefter kører vi til lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.

NB: Dagsprogrammets rækkefølge kan ændres uden varsel.

Hotel

Hotel Mimosa/Hedera/Narcis ★★★★

Vi bor på et af hotellerne i Blomster-komplekset, som ligger i en hyggelig bugt i udkanten af Rabac. Komplekset består af 3 4-stjernede hoteller, som alle har front mod havet: Mimosa, Hedera og Narcis. Der er få minutters gang til havet og bugtens stenstrand. 

Faciliteter: Reception, elevator, restaurant, bar og gratis wi-fi i fællesområder. Inden- og udendørs swimmingpool.

Værelser: Med bad og toilet, hårtørrer, telefon, TV, aircondition og værdiboks.

Alle dobbeltværelser har balkon og havudsigt.

 

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
10. sep. 2020
Kroatien Istriens Højdepunkter - 8 dage - Fly fra København
 Afrejse - kl. 17:45       Hjemkomst - kl. 23:00
Flere end 8 7.795 Gå videre
17. sep. 2020
Kroatien Istriens Højdepunkter - 8 dage - Fly fra København
 Afrejse - kl. 17:45       Hjemkomst - kl. 23:00
Flere end 8 7.495 Gå videre
24. sep. 2020
Kroatien Istriens Højdepunkter - 8 dage - Fly fra København
 Afrejse - kl. 17:45       Hjemkomst - kl. 23:00
Flere end 8 7.195 Gå videre
01. okt. 2020
Kroatien Istriens Højdepunkter - 8 dage - Fly fra København
 Afrejse - kl. 17:45       Hjemkomst - kl. 23:00
Flere end 8 6.995 Gå videre
08. okt. 2020
Kroatien Istriens Højdepunkter - 8 dage - Fly fra København
 Afrejse - kl. 17:45       Hjemkomst - kl. 23:00
Flere end 8 6.995 Gå videre

Generel praktisk information

Ankomst til rejsemålet

Ifølge internationale hotelregler kan du ikke påregne, at dit værelse er klar til indcheck før kl. 15.00 på ankomstdagen - i sjældne tilfælde først kl. 17.00.

På flyrejser med udflugtsprogram i bus vil der oftest være mulighed for at forudbestille en fast plads i bussen på rejsemålet. Dermed har du en bestemt plads reserveret på rejsen. Som udgangspunkt gælder denne reservation i busserne til/fra lufthavnen samt på udflugterne. Dog gør vi opmærksom på, at reservationen ikke gælder på eventuelle ekstra udflugter som tilkøbes på flodkrydstogter.

Vi gør ligeledes opmærksom på, at 1. række i højre side altid tælles EFTER rejseleder og/eller lokalguide. Til tider vil rejseleder/lokalguide være placeret på forreste række i bussen, hvormed de reserverede pladser i højre side, alle vil rykke en række bagud. Dette giver ikke ret til refusion af det indbetalte beløb til fast plads i bussen.

Best Travel benytter lokale busser i udlandet og forsøger altid at skaffe busser af en god standard. Denne kan dog ikke altid sammenlignes med dansk standard. Eksempelvis vil der oftest ikke være toilet i bussen.

Forsikring

Rejsedeltageren er selv ansvarlig for at have tegnet de forsikringer, som anses for nødvendige. Det gule sygesikringskort gælder efter 1. august 2014 kun i Danmark. På rejser indenfor EU anbefales det at medbringe det blå sygesikringsbevis (bestilles hos din kommune), som dækker læge- og hospitalhjælp på samme vilkår som borgerne i det land, som du besøger. Der kan altså være tale om større eller mindre egenbetaling.

Bemærk, at det blå kort ikke dækker hjemtransport i forbindelse med sygdom, samt meget andet. Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, som bl.a. dækker forsinket fremmøde, erstatningsrejse, hjemrejseforsinkelse, overfald, hjemtransport, sygeledsagelse, invaliditet og død. Forsikringen kan tegnes hos SOLID AB gennem Best Travel, som er et anerkendt svensk forsikringsselskab.

Ved sygdom opstået under rejsen påhviler det rejsedeltageren selv at afholde alle omkostninger eller udlæg, f.eks. til lægebehandling, sygehusophold eller særlig hjemrejsetransport. Rejsedeltagere er forpligtigede til før bestilling af rejsen at konsultere en læge, hvis de er vidende om, at deres helbredstilstand ikke er god. Deltagelse på rejsen sker på eget ansvar.

Læs mere om rejseforsikringer på www.besttravel.dk/forsikring

Påklædning

Foruden almindeligt tøj medbringes en god sweater, vindjakke og gode, solide travesko. Undlad at medbringe dyre smykker og andre værdigenstande. På krydstogter afholdes 1-2 formelle aftener, hvor herrerne forventes at være iklædt jakkesæt og damerne tilsvarende pænt tøj. Ellers er påklædningen på krydstogter ganske afslappet.

Særlige ønsker

En del gæster fremkommer med specielle ønsker i forbindelse med bestilling af rejsen, for eksempel ønsker om bestemte siddepladser i bussen, værelser med udsigt, ved siden af hinanden eller lignende. Disse ønsker noterer vi gerne på billetten og videregiver til rette instans. Vi kan imidlertid ikke garantere, at ønsket bliver opfyldt.

Er du allergisk overfor visse former for fødevarer vil vi gerne have dette oplyst ved bestillingen, således at vi kan videregive informationen til hotellet - evt. også til flyselskabet, hvis forplejning på flyrejsen indgår. Vi kan dog ikke garantere, at hotellet kan opfylde særlige diætønsker eller tilbyde en særlig allergivenlig menu.

Specielle fødevarer i forbindelse med f.eks. glutenfri eller laktosefri kost kan være svære at finde i nogle lande, hvor det ikke er så almindeligt med allergi som i Danmark. Er du glutenallergiker anbefaler vi derfor, at du selv medbringer glutenfrit brød, da det i visse lande kun kan købes på apoteket.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Kroatien - Istriens Højdepunkter Natur, kultur og afslapning
fra kr. 6.995
Flybilletter Når du selv vil stå for rejsen
fra kr. 1.995
Kroatien Split, Dubrovnik & minikrydstogt
fra kr. 7.995
Kroatien - Opatija 8 dage i Opatija med udflugter
fra kr. 8.795