Kroatien - Istrien & Zagreb

Istriens højdepunkter

 • Middelhavsklima
 • Kulinariske oplevelser
 • Naturoplevelser
 • Sejltur
 • Vinsmagning
 • Historie
Zagreb

Kroatien - Istrien og Zagreb

Fantastiske naturoplevelser og spændende kulturoplevelser er på programmet på denne rejse til den skønne kroatiske halvø.

På vejen fra Zageb lægger vi vejen forbi Slovenien og besøger i de smukke drypstengrupper i Postojna. Herefter ankommer vi til den hyggelige badeby Rabac på Istriens østkyst, som er vores base under opholdet. 

På rejsens udflugter kan vi se frem til at opleve den smukke halvø Istrien og Kvarnerbugten. Vi oplever landsbyliv og historie på en hyggelig tur til middelalderbyen Mošćenice. Vi besøger halvøens hovedby Pula og den idylliske kystby Rovinj og smager på lokale delikatesser, ikke mindst de sjældne, men eftertragtede trøfler. Vi tager på bådudflugt til øen Cres i Kvarnerbugten. Der bliver også tid til afslapning, både på egen hånd og på en skøn sejltur i Kvarnerbugten. Inden vi vender næsen hjemad efter en uge fyldt med skønne oplevelser skal vi opleve Kroatiens spændende hovedstad Zagreb på en byrundtur.

Se også vores anden rejse til Kroatien med minikrydstogt

fra kr. 7.995 pr. person
 • 1 overnatning i Zagreb
 • 6 overnatninger i Rabac
 • Halvpension inkl. 1 gl. vin
 • Udflugter og sejlture
 • Erfaren dansk rejseleder


Nyd det skønne klima ved Adriaterhavet

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst Zagreb

 • Dag 2 - Postojna - Rabac

 • Dag 3 - Byrundtur i Rabac og udflugt til Mošćenice

 • Dag 4 - Rundt om Istrien

 • Dag 5 - Bådudflugt til øen Cres

 • Dag 6 - Dag på egen hånd

 • Dag 7 - Sejltur i Kvarnerbugten

 • Dag 8 - Zagreb - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Zagreb t/r inkl. bagage
 • Bustransport i Kroatien
 • 1 overnatning på hotel i Zagreb
 • 6 overnatninger på Mismosa/Hedera/Narcis i Rabac
 • 7 x morgenmad
 • 7 x aftensmad inkl. 1 gl. vin
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Vinsmagning og trøffelsmagning
 • Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer
 • Obligatorisk turistskat €1,10 pr. person pr. nat, betales direkte på hotellerne

Evt. tillæg pr. person

 • Enkeltværelse kr. 900
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan

Dag 1

Ankomst Zagreb

Fly til Zagreb.

Transfer til vores hotel i Zagreb, hvor vi bliver indkvarteret på vores værelser og spiser aftensmad.

 

 

 

Dag 2

Postojna - Rabac

Efter morgenmaden forlader vi hotellet i Zagreb og sætter kursen mod Postojna i Slovenien.

Her skal vi besøge de berømte drypstensgrotter, som består af et 20 kilometer langt underjordisk system, hvoraf 5,5 kilometer er åben for besøgende. Vi kører med det elektriske tog og nyder synet af de smukke drypstensformationer. Efter besøget i grotterne skal vi opleve Predjama-borgen, som blev bygget ind i klipperne for over 800 år siden og er verdens største af sin art. Herefter fortsætter vi mod Istrien, hvor vi resten af ugen  har base i badebyen Rabac på den østlige side af halvøen. Vi bliver indkvarteret på vores værelser på Hotel Mimosa/Hedera/Narcis og spiser aftensmad på hotellet.

Dag 3

Byrundtur i Rabac og udflugt til Mošćenice

Rejselederen viser rundt i Rabac. Herefter kører vi langs kysten til middelalderlandsbyen Mošćenice, som ligger med fantastisk udsigt over stranden og Kvarnerbugten og øerne i bugtens nordlige ende. I Mošćenice besøger vi den gamle olivenmølle, hvor vi hører om, hvordan man fremstillede olivenolie i gamle dage og får en smagsprøve på hjemmebrændt brandy. Vi besøger landsbykirken og på det lokale museum kan vi se, hvordan folk på disse kanter boede, arbejdede og klædte sig i gamle dage. Turen rundes af i byens souvenirshop, hvor man kan erhverve sig en lille ting til minde om denne charmerende lille landsby.

Dag 4

Rundt om Istrien

I dag skal vi besøge nogle af halvøen Istriens øvrige betydningsfulde byer.

Vi kører til Pula, som ligger på halvøens sydspids og er kendt både som ferieparadis og for sit 3.000 år gamle og meget velbevarede romerske amfiteater (besøges ikke). Efter besøget i Pula fortsætter vi op af halvøens vestkyst til Rovinj, som er en af regionens mest idylliske byer. Her bliver der tid på egen hånd med mulighed for at spise frokost og nyde en afslappet stund ved den skønne strand. I den lille landsby Livade i den nordlige del af halvøen smager vi Istriens sjældne lækkerbidsken, trøflen, ledsaget af smagsprøver på lokalt fremstillet vin, olivenolie og brød.

Dag 5

Bådudflugt til øen Cres

I dag besøger vi den langstrakte ø Cres, som ligger i Kvarnerbugtens vestlige side. Vi sejler med et hyggeligt træskib på det krystalklare Adriaterhav til Cres, hvor vi besøger den maleriske fiskerlandsby Valun, som ligger i en smuk bugt.  Valun er i historisk sammenhæng kendt for Valun skrifttavlen fra det 9. årh., som kan ses ved Skt. Maria-kirken. I Cres by mærker vi også historiens vingesus mellem levn fra både romerske, venetiske og østrig-ungarske herredømmer. Efter besøget på Cres spiser vi frokost ombord mens vi nyder udsigten til den smukke kystlinie.

Dag 6

Dag på egen hånd

Dagen er til fri disposition - slap af på hotellet, tag en tur til stranden eller gå en tur i lokalområdet. 

Dag 7

Sejltur i Kvarnerbugten

- En dag med skønne udsigter.

Vi nyder en skøn sejltur i Kvarnerbugten.

Dag 8

Zagreb - Hjemrejse

Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører til Zagreb, hvor vi skal opleve Kroatiens hovedstad på en byrundtur. Vi ser blandt andet domkirken, Skt. Markus-kirken med det mønstrede tag og den historiske bydel. Sidst på dagen er der transfer til lufthavnen og hjemrejse. 

Hotel

Hotel Mimosa/Hedera/Narcis ★★★★

Vi bor på et af hotellerne i Blomster-komplekset, som ligger i en hyggelig bugt i udkanten af Rabac. Komplekset består af 3 4-stjernede hoteller, som alle har front mod havet: Mimosa, Hedera og Narcis. Der er få minutters gang til havet og bugtens stenstrand. 

Faciliteter: Reception, elevator, restaurant, bar og gratis wi-fi i fællesområder. Inden- og udendørs swimmingpool.

Værelser: Med bad og toilet, hårtørrer, telefon, TV, aircondition og værdiboks.

Alle dobbeltværelser har balkon og havudsigt.

Dobbeltværelse uden balkon og havudsigt til enebrug mod tillæg.

 

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
04. maj. 2019
Kroatien - Istrien & Zagreb - 8 dage med fly fra København - Hotel Mimosa/Hedera/Narcis
 Afrejse - kl. 19:10       Hjemkomst - kl. 23:30
2 pladser 7.995 Gå videre
14. sep. 2019
Kroatien - Istrien & Zagreb - 8 dage med fly fra København - Hotel Mimosa/Hedera/Narcis
 Afrejse - kl. 19:10       Hjemkomst - kl. 23:30
Flere end 8 8.595 Gå videre

Generel praktisk information

Ankomst til rejsemålet

Ifølge internationale hotelregler kan du ikke påregne, at dit værelse er klar til indcheck før kl. 15.00 på ankomstdagen - i sjældne tilfælde først kl. 17.00.

På flyrejser med udflugtsprogram i bus vil der oftest være mulighed for at forudbestille en fast plads i bussen på rejsemålet. Dermed har du en bestemt plads reserveret på rejsen. Som udgangspunkt gælder denne reservation i busserne til/fra lufthavnen samt på udflugterne. Dog gør vi opmærksom på, at reservationen ikke gælder på eventuelle ekstra udflugter som tilkøbes på flodkrydstogter.

Vi gør ligeledes opmærksom på, at 1. række i højre side altid tælles EFTER rejseleder og/eller lokalguide. Til tider vil rejseleder/lokalguide være placeret på forreste række i bussen, hvormed de reserverede pladser i højre side, alle vil rykke en række bagud. Dette giver ikke ret til refusion af det indbetalte beløb til fast plads i bussen.

Best Travel benytter lokale busser i udlandet og forsøger altid at skaffe busser af en god standard. Denne kan dog ikke altid sammenlignes med dansk standard. Eksempelvis vil der oftest ikke være toilet i bussen.

Forsikring

Rejsedeltageren er selv ansvarlig for at have tegnet de forsikringer, som anses for nødvendige. Det gule sygesikringskort gælder efter 1. august 2014 kun i Danmark. På rejser indenfor EU anbefales det at medbringe det blå sygesikringsbevis (bestilles hos din kommune), som dækker læge- og hospitalhjælp på samme vilkår som borgerne i det land, som du besøger. Der kan altså være tale om større eller mindre egenbetaling.

Bemærk, at det blå kort ikke dækker hjemtransport i forbindelse med sygdom, samt meget andet. Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, som bl.a. dækker forsinket fremmøde, erstatningsrejse, hjemrejseforsinkelse, overfald, hjemtransport, sygeledsagelse, invaliditet og død. Forsikringen kan tegnes hos SOLID AB gennem Best Travel, som er et anerkendt svensk forsikringsselskab.

Ved sygdom opstået under rejsen påhviler det rejsedeltageren selv at afholde alle omkostninger eller udlæg, f.eks. til lægebehandling, sygehusophold eller særlig hjemrejsetransport. Rejsedeltagere er forpligtigede til før bestilling af rejsen at konsultere en læge, hvis de er vidende om, at deres helbredstilstand ikke er god. Deltagelse på rejsen sker på eget ansvar.

Læs mere om rejseforsikringer på www.besttravel.dk/forsikring

Påklædning

Foruden almindeligt tøj medbringes en god sweater, vindjakke og gode, solide travesko. Undlad at medbringe dyre smykker og andre værdigenstande. På krydstogter afholdes 1-2 formelle aftener, hvor herrerne forventes at være iklædt jakkesæt og damerne tilsvarende pænt tøj. Ellers er påklædningen på krydstogter ganske afslappet.

Særlige ønsker

En del gæster fremkommer med specielle ønsker i forbindelse med bestilling af rejsen, for eksempel ønsker om bestemte siddepladser i bussen, værelser med udsigt, ved siden af hinanden eller lignende. Disse ønsker noterer vi gerne på billetten og videregiver til rette instans. Vi kan imidlertid ikke garantere, at ønsket bliver opfyldt.

Er du allergisk overfor visse former for fødevarer vil vi gerne have dette oplyst ved bestillingen, således at vi kan videregive informationen til hotellet - evt. også til flyselskabet, hvis forplejning på flyrejsen indgår. Vi kan dog ikke garantere, at hotellet kan opfylde særlige diætønsker eller tilbyde en særlig allergivenlig menu.

Specielle fødevarer i forbindelse med f.eks. glutenfri eller laktosefri kost kan være svære at finde i nogle lande, hvor det ikke er så almindeligt med allergi som i Danmark. Er du glutenallergiker anbefaler vi derfor, at du selv medbringer glutenfrit brød, da det i visse lande kun kan købes på apoteket.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Kroatien - Split og Dubrovnik
Kroatien - Split & Dubrovnik Dalmatinerkysten
fra kr. 9.495
Venedig & Istrien
Venedig & Istrien 8 dage i Italien & Kroatien
fra kr. 7.495
Kroatien med mini-krydstogt
Kroatien Split, Dubrovnik & mini-krydstogt i skærgården
fra kr. 7.595
Kroatien - Istrien og Zagreb
Kroatien - Istrien & Zagreb Istriens højdepunkter
fra kr. 7.995