Split
Split, Kroatien
Trogir, Kroatien

Kroatien

Kroatien - Adriaterhavskysten

Pris pr. person fra
kr. 7.495

Tag med til det skønne Kroatien, og oplev de smukke byer langs Adriaterhavskysten, heriblandt Split og Zadar. Rejsen inkluderer ophold med halvpension og 2 x frokost samt alle programmets udflugter - naturligvis med erfaren dansk rejseleder. 

Efter ankomsten til Rijeka, starter vi vores tur langs den smukke Adriaterhavskyst, med en overnatning i den hyggelige lille kystby Cricvenica. På vej sydpå lægger vi vejen forbi Nikola Tesla-museet i Smiljan, inden vi slår os ned i Biograd na Moru, som betyder "den hvide by ved havet". Herfra tager vi på udflugter til de smukke historiske byer Split og Trogir, samt til nationalparken Krka med de mange vandfald samt frilandsmuseet Etnoland. Vi skal desuden opleve den gamle hovedstad Zadar, og når vi igen sætter kursen nordpå, kan vi se frem til en overnatning på Krk, som kaldes "den gyldne ø". 

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til Kroatien
  • Dag 2 - Nikola Tesla-museet i Smiljan - Ankomst Biograd
  • Dag 3 - Split - Trogir
  • Dag 4 - På egen hånd
  • Dag 5 - Nationalparken Krka - Frilandsmuseet Etnoland
  • Dag 6 - Zadar
  • Dag 7 - Til Krk
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Kroatien Adriaterhavskysten 2020

Inkluderet i prisen

Fly København-Rijeka t/r inkl. bagage

Sandwich og kaffe/te ombord på flyet t/r

Bustransport i Kroatien

1 overnatning på hotel*** ved Crikvenica

5 overnatninger på Ilirija Resort*** ved Biograd

1 overnatning på hotel*** ved Njivice på øen Krk

7 x morgenmad

2 x frokost (dag 3 og 5)

7 x aftensmad

Drikkevarer til aftensmaden på dag 1

Udflugter og entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge til lokalguider/chauffører

Lokal turistskat €1,40-2,00 pr. person pr. nat betales direkte på hotellet

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Eneværelse kr. 1.500

Fast plads i bussen kr. 150

Dag 1

Ankomst til Kroatien

Crikvenica, Kroatien

Med direkte fly fra København til Rijeka lufthavn, som ligger på den store ø Krk i Kvarnerbugten. Øen er brofast med fastlandet, så vores transfer til vores hotel i den lille kystby Crikvenica, foregår nemt med bus. Vi bliver indkvarteret på vores værelser og spiser aftensmad på hotellet.

Dag 2

Nikola Tesla-museet i Smiljan - Ankomst Biograd

Tesla-museet i Smiljan Tesla-museet i Smiljan

Efter morgenmaden forlader vi hotellet i Crikvenica, og sætter kursen sydpå mod Biograd. Undervejs på turen får vi en rundvisning på Nikola Tesla-museet, som ligger smukt i grønne omgivelser, nær den lille by Smiljan. Nikola Tesla (1856-1943), som var fysiker og elektroingeniør, er anerkendt som en af de mest betydningsfulde videnskabsmænd i sidste del af det 19. og første del af det 20. århundrede. Tesla opfandt vekselstrømsmotoren, som muliggjorde udbredelsen af vekselstrøm til almindelige forbrugere. 

Tesla blev født i Smiljan, men udvandrede til Amerika og blev amerikansk statsborger i 1891. Fra Smiljan fortsætter vi til Biograd, hvor vi checker ind på vores hotel og spiser aftensmad. Biograd na Moru, som betyder "den hvide by ved havet", ligger delvis på en lille halvø og delvis på fastlandet. Byens skønne strande og nærmest glasklare vand tiltrak de første turister i 1920'erne, og er en særdeles populær destination for lystsejlere - i byens havn ligger mange flotte både.

Dag 3

Split - Trogir

I dag skal vi besøge den smukke by Split, som er en af de vigtigste havnebyer ved Adriaterhavet. Vi tager på byrundtur med lokalguide. Splits lange historie går helt tilbage til romertiden, og den velbevarede bykerne er på UNESCO's Verdensarvsliste. Byen er et patchwork af arkitektur fra forskellige perioder, og bærer præg af mange århundreders byggeaktivitet - renoveringer, ombygninger, tilføjelser og nybygninger. Her ser man huse fra det 18. århundrede læne sig op af antikke romerske mure og moderne lejlighedskomplekser. I byens hjerte finder man ruinerne af det berømte kejserpalads, som er et af verdens bedst bevarede eksempler på romersk arkitektur.

Herefter fortsætter vi til den charmerende lille by Trogir, som vi også går på opdagelse i. Hele byens historiske centrum er på UNESCO's Verdensarvsliste og ligger placeret på en lille ø, som ligger klemt inde mellem det kroatiske fastland og den større ø Ciovo. Her finder man velbevaret byplanlægning og både græsk, romersk og venetiansk arkitektur. Vi kommer bl.a. forbi St. Lawrence-domkirken, hvor indgangspartiet fra 1240 er udsmykket af den berømte kroatiske billedhugger Radocan. Vi spiser frokost med lokale specialiteter på en restaurant i Trogir. 

Split, Kroatien
Trogir, Kroatien
Trogir, Kroatien
Dag 4

På egen hånd

Biograd, Kroatien

Dagen er til fri disposition til afslapning på hotellet eller egne oplevelser i Biograd. 

Dag 5

Nationalparken Krka - Frilandsmuseet Etnoland

Nationalparken Krka Nationalparken Krka

Vi tager på udflugt til den smukke nationalpark Krka, som ligger omkring floden Krka. Vi nyder rundvisningen gennem den smukke natur med frodige skove, klare søer og en mangfoldighed af brusende vandfald. 

Vi fortsætter til frilandsmuseet Etnoland, hvor vi spiser traditionel frokost og får en rundvisning, som giver os indsigt i, hvorledes lokalbefolkningens liv udspillede sig i gamle dage. 

Dag 6

Zadar

I dag skal vi opleve den smukke, historiske by Zadar. Med sin beskyttede beliggenhed bag øerne i skærgården langs Dalmatinerkysten, har Zadar været af stor strategisk betydning og var hovedstad i Dalmatien frem til 1918. Den gamle bydel, som ligger på en smal halvø, er beskyttet af en bymur med tårne og to bevarede byporte. 

Zadar, Kroatien
Zadar, Kroatien
Zadar, Kroatien
Dag 7

Til Krk

Njivice, Krk

Vi forlader hotellet i Biograd og kører nordpå til øen Krk, hvor vi skal overnatte i byen Njivice. Resten af dagen er til fri disposition. Vi spiser aftensmad på hotellet. 

Dag 8

Hjemrejse

Bustransfer til lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til København efter en oplevelsesrig uge.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse