Agios Nikolaos, Kreta
Spinalonga, Kreta
Rethymnon

Grækenland

Kreta

Pris pr. person fra
kr. 8.795

Kreta er et sublimt feriemål med pragtfulde sandstrande og krystalklart vand i et behageligt middelhavsklima. Vi bor på nordkysten i den charmerende by Rethymnon - det perfekte udgangspunkt til øens eventyrlige fortid med spændende historie og myter. Kretas tidligere herskere - romere, byzantinere, venetianere og tyrkere – har efterladt sig en rig kultur på ferieøen. Mødet med Kretas gastronomiske madscene og den gæstfrie befolkning, er en oplevelse i sig selv. Det vrimler med skønheder og vidunderlige skatte.  Vinstokke, olivenlunde, citrusfrugter og duftende krydderurter gror vildt mellem græssende får og geder. Kort sagt - Kreta har det hele!

Kretas landskab udfolder sig fra de solbeskinnede strande i nord til de barske kløfter mod syd. Dale med hyggelige landsbyer ligger spredt rundt på øen, og i baggrunden ses vinmarker, høje cypresser, kæmpe agaver og oliventræernes blade, der glimre i solen som var de sølvpailletter. Kreta er fødestedet for det første avancerede samfund i Europa, minoerne, der regerede for ca. 4000 år siden. På rejsen finder vi øens naturlige skønhed, krydret med en rigdom af historie. Gemt i bakker og bjerge - på Grækenlands største ø, findes stadig områder, der er uberørt af masseturisme.

Vi får en særlig indsigt i den højt civiliserede minoiske kultur, når vi besøger Knossos-paladset, der uden tvivl er øens største attraktion. Det er også spændende at besøge Kretas største by Heraklion, og den lille ø Spinalonga. At slentre rundt i Chania mellem smukke venetianske palæer, springvand og kirker gør indtryk, for ikke at glemme den stemningsfulde og maleriske kystby Agios Nikolaos.

Glæd dig til at bo på nordkysten i den hyggelige og autentiske by Rethymnon, der ligger mellem Chania og Heraklion. Feriebyen, der er Kretas tredjestørste by, er berømt for sine lange gyldne sandstrande, og er gennemsyret af labyrintiske gader med mægtige fæstninger og smukt restaurerede renæssancepalæer. Byen har også minder fra den byzantinske periode - læg mærke til de storslåede freskomalerier, der findes i byens kirker. Du vil elske det store udvalg af hyggelige restauranter, caféer og butikker.

Forestil dig at sidde på en taverna og nyde det græske forår, der oftest byder på 17-20 grader, mens du spiser en lækker meze – Grækenlands svar på tapas. Bagte tomater, oliven, fetaost, kebab, souvlaki, fladbrød og en græsk salat. Ja, så bliver livet vist ikke meget bedre? Få et flash back til øens gamle historie om den minoiske civilisation og dens hemmeligheder, der gjorde øen verdensberømt – og glem ikke at plante dine egne fodspor på sandstranden! Velkommen med BEST TRAVEL til Kríti – Kreta.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Kreta 2023

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst Kreta
 • Dag 2 - På opdagelse i Rethymnon
 • Dag 3 - Heldagstur til Knossos og Heraklion
 • Dag 4 - Dag på egen hånd eller vingårds- og kirkebesøg
 • Dag 5 - Dag på egen hånd eller udflugt til kloster og hyrdehjem
 • Dag 6 - Øen Spinalonga og maleriske Agios Nikolaos
 • Dag 7 - På egen hånd
 • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Kreta 2022

Inkluderet i prisen

Fly København-Chania t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport på Kreta

7 nætter på 3-stjernet hotel i Rethymnon (26/3) / 7 nætter på 4-stjernet hotel i Rethymnon (16/4)

7 x morgenmad

1 x frokost m/1 glas vin

7 x aftensmad 

Udflugter iflg. program:

 • Byvandring/køretur i Chania
 • Heldagstur til Knossos og Heraklion inkl. entréer
 • Udflugt til øen Spinalonga og den maleriske by Agios Nikolaos m/sejltur

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Obligatorisk turistskat €10,50 pr. værelse (26/3) / €21 pr. værelse (16/4)

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Eneværelse kr. 900 (26/3 - Olympic Palladium Hotel)

Dobbeltværelse som eneværelse kr. 590 (16/4 - Minos Hotel)

Fast plads i bussen kr. 150-250

Ekstraudflugt: Halvdagstur til vingård kr. 375

Ekstraudflugt: Heldagstur til Vosakou-klostret og et hyrdehjem kr. 325

Dag 1

Ankomst Kreta

Vi flyver direkte til Kreta, hvor vores erfarne rejseleder byder velkommen i lufthavnen i Chania.

Afrejse 26/3-23
Efter ankomst tager vi på en flot byvandring, hvor de pastelfarvede huse ses som arvestykker fra en tid, hvor Chania var en af Middelhavets vigtigste byer. Vi spadserer langs den smukke venetianske havn med udsigt til det berømte fyrtårn - byens varemærke. Vi kommer gennem labyrinten af gyder i den gamle bydel med smukke palæer, springvand, kirker og velbevarede monumenter. Chania var engang Kretas hovedstad, men er i dag øens næststørste by. Ad hyggelige gader når vi lædergaden og markedshallen. Turen slutter ved Splantzia-pladsen - epicentret for det sociale liv. På en dejlig lokal restaurant nyder vi et glas vin med en græsk meze-frokost bestående af små lækre retter.

Herefter fortsætter vi til vores dejlige hotel i kystbyen Rethymnon, hvor vi skal bo hele ugen. Senere hygger vi os med hotellets aftensmad.

Afrejse 16/4-23
Efter ankomst tager vi på en kort køretur gennem Chania med fine pastelfarvede huse fra en tid, hvor byen var en af Middelhavets vigtigste byer. Chania var engang Kretas hovedstad, men er i dag øens næststørste by. I dag er det påskedag - årets vigtigste højtid i hele Grækenland.  Vi kører til vores dejlige hotel i kystbyen Rethymnon, hvor vi skal bo hele ugen. På hotellet gør man en ekstra indsats for at fejre højtiden, og vi skal derfor hygge os med en traditionel græsk påskefrokost med alt, hvad dertil hører. På græsk hedder den ortodokse påskeuge Pascha, der betyder overgang. Den evige overgang fra død til liv, og fra jord til himmel. Du vil hurtigt opdage, at det er en særlig oplevelse at få indsigt i de græsk-ortodokse påsketraditioner. Senere nyder vi hotellets aftensmad.

Dag 2

På opdagelse i Rethymnon

Til fods udforsker vi i dag BEST TRAVELS udvalgte by, Rethymnon. Byen blev grundlagt i oldtiden, og voksede i størrelse og betydning efter venezianerne havde erobret øen. Vi oplever den stemningsfulde historiske bydel, der er særdeles velbevaret, og i hjertet af den gamle bydel fornemmer vi også orientalske træk fra den tyrkiske periode. At fare vild i de små gader er en positiv oplevelse! Her er liv og mange små specialforretninger. Det dufter herligt af kaffe, honningkager og krydderurter. En gammeldags atmosfære på den gode måde!

Vi passerer den berømte Fortezza-fæstning, der blev bygget af venetianerne, for at beskytte byen mod pirater. Fra toppen af fæstningen er der en flot udsigt-  ikke mindst om aftenen. I havneområdet findes hyggelige taverner, og måske finder vi her et sted, hvor vi kan få en dejlig frokost for egen regning?

Om eftermiddagen er det tid til afslapning på hotellet, en tur til stranden eller måske vil du udforske byen endnu mere på egen hånd? Om aftenen nyder vi hotellets middag.

Dag 3

Heldagstur til Knossos og Heraklion

Efter morgenmad skal vi besøge det minoiske palads Knossos - Kretas mest berømte arkæologiske område. Knossos var sæde for den legendariske Kong Minos, og var dengang det vigtigste magtcentrum på hele øen. Knossos var et gigantisk og storslået byggeri, hvor minoerne levede i godt 500 år. Engang boede der ca. 7.000 mennesker i paladset - samfundets overklasse og deres slaver. Det hele bliver nærmest levende, når vi hører den spændende fortælling om Knossos’ labyrint af overdækkede søjlegange, sale, små rum, indre gårde og trappesystemet. 

Arkæologerne er optaget af, hvordan det hele sluttede. Det er stadig en gåde for de fleste, selvom man regner med, at paladset brændte.  Det, vi ser i dag er resultatet efter 40 års udgravning, og byen er stadig ikke færdigudgravet. Knossos er blevet symbol på den minoiske civilisation.

Efter den interessante oplevelse fortsætter vi til Kretas største by, Heraklion, der byder på en særlig kosmopolitisk atmosfære. Gennem århundreder blomstrede byen under den multikulturelle indflydelse fra både den byzantinske, venetianske og osmanniske periode. Heraklion er én af Grækenlands rigeste byer – her har man haft stor fokus på byens image med fine gader og museer. Byrundturen bringer os forbi de smukke levn fra det venetianske herredømme og fæstningen, der ligger ved indsejlingen til byen. Læg også mærke til husene med trækarnapper og de arabiske inskriptioner fra osmannernes tid. Senere passerer vi rådhuset, der er indrettet i den venetianske loccia, som var det sociale samlingssted for adelen i 1600-tallet.

Vi besøger naturligvis også det berømte Arkæologiske Museum med verdens vigtigste samling af minoiske artefakter og fund fra hele Kreta, der giver en fascinerende indsigt i øens lange historie. Museet hører til blandt Grækenlands vigtigste.

Der er tid på egen hånd, inden vi vender tilbage til aftensmad på hotellet. Måske har du lyst til at slappe af i El Greco-parken - et skønt åndehul i Heraklion? Parkens navn er opkaldt efter den berømte maler El Greco, der blev født i byen i 1541.  

Dag 4

Dag på egen hånd eller vingårds- og kirkebesøg

Dagen er til fri disposition til afslapning eller oplevelser på egen hånd. Der er også mulighed for at deltage på en af rejsens ekstraudflugter.

Ekstraudflugt: Vingårdsbesøg og Patsos Kløftens lille kirke
Vi kan stærkt anbefale at tage med på denne interessante halvdagstur, hvor vi skal besøge vingården Kourkoulou, der ligger nær landsbyen Patsos Amariou kun 22 km syd for Rethymnon. Det er en oplevelse at høre om familiens passion for vindyrkning, og gå rundt mellem vinstokke og fornemme livet på vingården. Vinsmagningen består af 3 glas vine med lækre græske delikatesser. Blot 350 meter fra vingården findes den dybtliggende Patsos Kløft, hvor vi ved indgangen til kløften besøger den lille Agios Antonios kirke, der ligger i klippevæggen.  

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Aftensmad på hotellet.

Dag 5

Dag på egen hånd eller udflugt til kloster og hyrdehjem

Dagen er til fri disposition til afslapning eller oplevelser på egen hånd. Der er også mulighed for at deltage på en ekstraudflugt, hvor vi besøger et kloster og et hyrdehjem:

Ekstraudflugt: Vosakou-klostret og besøg i et hyrdehjem inkl. frokost
Efter en times kørsel fra Rethymnon venter et interessant besøg på det historiske kloster Vosakou, der ligger smukt i et frodigt landskab fyldt med blomster, træer og vildtvoksende urter. Klostret var beboet indtil 1960, og efterfølgende forladt i 40 år. Efter en restaurering kom der igen liv i klostret, men i dag er der kun 2 munke tilbage. Vi bydes hjerteligt velkommen af Timotheos, der fortæller om klostrets omtumlede historie.

Herefter begiver vi os op i 848 meters højde til et hyrdehjem, hvor vi hører om hyrdernes passion for den kretensiske livsstil og deres traditioner. Vi får mulighed, for at se fåremalkning, deltage i ostefremstilling og måske en fåreklipning. Vi hjælper med urteindsamling og traditionel madlavning, mens vi forkæler os selv med de lokale delikatesser og vin.   

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Vosakou-klostret Vosakou-klostret
Dag 6

Øen Spinalonga og maleriske Agios Nikolaos

På dagens heldagstur kører vi langs østkysten til Elounda, hvorfra vi på kun 20 minutter sejler til den lille ø, Spinalonga, der officielt hedder Kalydon. Øen spillede en vigtig rolle, da den var under venetiansk herredømme. Fra 1903-1957 var øen Grækenlands spedalskhedskoloni, indtil man endelig fandt en kur mod sygdommen. De spedalske blev tvangsflyttet, og indbyggerne fik opbygget deres eget lille samfund. I dag er øen ubeboet, men der findes stadig en bager og nogle få taverner. Spinalonga har siden Victoria Hislos udgivelse af bogen ”Øen”, været et yndet turistmål. Vi går øen rundt langs kysten, turen er på ca. 1 km.

Tilbage på Kreta er der tid på egen hånd til at udforske den pittoreske havneby Agios Nikolas med hyggelige caféer og frokoststeder. Agios Nikolas er Grækenlands svar på Frankrigs St. Tropez. Tidligere var det en lille fiskerflække, som har udviklet sig til en malerisk og charmerende by, og er særlig kendt af millionærer. Tid til at opleve de stejle gader med udsigt til det azurblå Middelhav, og med øer i det fjerne, der ligger som blå silhuetter i horisonten. Om aftenen hygger vi os med middag på hotellet.  

Dag 7

På egen hånd

Nyd dagen i dit eget tempo – og gør lige det, du har lyst til! Afslapning, de sidste indkøb - eller måske bare en frappé – den populære iskaffe på en hyggelig taverna? Om aftenen nyder vi rejsens sidste middag på hotellet.

Dag 8

Hjemrejse

Det er tid til at sige farvel til Kreta. Transfer til lufthavnen i Chania, hvorfra vi flyver direkte tilbage til Danmark.

Der tages forbehold for ændret rækkefølge af rejsens udflugtsprogram.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse