Kreta

Inkl. udflugt til Santorini

Oplev Kreta og Santorini med dansk rejseleder

Kreta er et sublimt feriemål med skønne strande, et skønt klima og en gæstfri befolkning. Øens fortid er et fascinerende væv af historie og myter og Kretas mange herskere gennem tiderne - romere, byzantinere, venetianere og tyrkere – har efterladt sig en ferieø med masser af spændende kulturoplevelser.  Det milde klima er ideelt til vinmarker, olivenlunde, appelsiner og citroner, og duftende krydderurter gror vildt mellem græssende får og geder.

Rethymnon

Under opholdet på Kreta bor vi på det populære 4-stjernede Hotel Minos i den hyggelige og autentisk kretensensiske by Rethymnon, som ligger på Kretas nordkyst mellem Chania og Heraklion. Rethymnon er berømt for sin lange, fine sandstrand, som man har let adgang til med ophold på Hotel Minos, som ligger få hundrede meter fra vandet. Rethymnon er imidlertid meget mere end en badeby, den er Kretas tredjestørste by og har et stort udvalg af restauranter, cafeer og butikker. I den gamle bydel finder man historiske seværdigheder og arkitektur - og en charmerende, autentisk atmosfære. 

Udflugter 

Vi har inkluderet en udflugt til Knossos og Heraklion, hvor vi får spændende indsigt i den højt civiliserende minoiske kultur fra præ-hellensk tid. Vi sejler desuden til Spinalonga, kendt som ”De spedalskes Ø”, og besøger den hyggelige kystby Agios Nikolaos på den østlige del af Kreta. I Chania tager vi på byrundtur og sidst, men bestemt ikke mindst, kan vi se frem til en heldagsudflugt til den smukke ø Santorini.

fra kr. 7.995 pr. person
 • Fly fra København
 • Med ophold i Rethymnon
 • Inkl. udflugter til bl.a. Santorini & Spinalonga
 • Dansk rejseleder


Kultur og historie i et skønt klima

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst Rethymnon

 • Dag 2 - Knossos - Heraklion

 • Dag 3 - På egen hånd

 • Dag 4 - Spinalonga - Agios Nikolaos

 • Dag 5 - Santorini

 • Dag 6 - Til fri disposition

 • Dag 7 - Chania

 • Dag 8 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Chania t/r inkl. bagage
 • Bustransport på Kreta
 • 7 overnatninger på 4-stjernet hotel i Rethymnon
 • 7 x morgenmad 
 • 7 x aftensmad 
 • Udflugter ifølge program:
  • Udflugt til Knossos & Heraklion inkl. entré til paladset og det arkæologiske museum
  • Udflugt til Spinalonga og Agios Nikolaos inkl. sejltur
  • Byrundtur i Chania
  • Bådudflugt til Santorini inkl. udflugt til Oia
 • Erfaren dansk rejseleder  

Ikke inkluderet i prisen

 • Obligatorisk turistskat €3 pr. værelse pr. dag - betales kontant direkte til hotellet
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer

Evt. tillæg pr. person

 • Enkeltværelse kr. 800
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 273 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan

Dag 1

Ankomst Rethymnon

Afrejse med fly fra København og ankomst til Chania lufthavn på Kreta. Transfer til Hotel Minos i kystbyen Rethymnon, som ligger mellem Chania og Heraklion, hvor vi checker ind på vores værelser og spiser et let aftensmåltid.

Dag 2

Knossos - Heraklion

Efter morgenmaden tager vi på udflugt til Knossos, som i præ-hellensk tid var den største by på Kreta og centrum for den højt civiliserede minoiske kultur. Efter besøget på Knossos fortsætter vi ind til Heraklion, som er Kretas største by. Vi tager på byrundtur, som bl.a. bringer os forbi de smukke levn fra det venetianske herredømme, fæstningen, som ligger ved indsejlingen til byens havn. Vi besøger endvidere det berømte arkæologiske museum med heriblandt verdens vigtigste samling af minoiske antikviteter og desuden fund fra hele Kreta, som giver fascinerende indsigt i øens 5.500 år lange historie. Der bliver også et par timer til at se sig om i Heraklion på egen hånd.  

Dag 3

På egen hånd

Dagen er til fri disposition til afslapning eller egne oplevelser. Slap af på hotellet, gå til stranden eller gå på opdagelse i byen. Rethymnon er grundlagt i oldtiden og voksede i størrelse og betydning i perioden efter venezianerne havde erobret Kreta. Rethymnons stemningsfulde historiske bydel er særdeles velbevaret og det venezianske fort Fortezza, som er et af de bedst bevarede på Kreta, er også et besøg værd.

Dag 4

Spinalonga - Agios Nikolaos

Vi kører langs kysten til Elounda på det østlige del af Kreta, hvorfra vi sejler ud til den lille ø Spinalonga, som ligger nord for den noget større halvø, som ofte kaldes Store Spinalonga. Vi går på opdagelse på øen, som har spillet vigtige roller i Kretas historie, ikke mindst i perioden hvor øen var under venetisk herredømme. Senere har øen blandt andet været spedalskhedskoloni. Efter opholdet på Spinalonga besøger vi den pittoreske havneby Agios Nikolas. Her vil der være tid til at se sig om og spise frokost på egen hånd inden vi kører tilbage til hotellet i Rethymnon.

Dag 5

Santorini

Efter tidlig morgenmad tager vi på til Santorini, der flere gange er udnævnt til en af verdens smukkeste øer. Santorini, som er en vulkanø, ligger nord for Kreta og er en del af øgruppen Kykladerne. Vi sejler mod nord og går i land på Santorini, hvor byerne består af de karakteristiske hvide sukkerknaldshuse med blå døre og skodder, ofte omgivet af masser af farvestrålende blomster. Vi kører i egen bus til den smukke landsby Oia i den nordlige ende af Santorini. Herefter er der tid til frokost og egne oplevelser i Fira inden vi følges tilbage til havnen og sejler tilbage til Kreta.

Dag 6

Til fri disposition

Dagen er til fri disposition til afslapning eller oplevelser på egen hånd. 

Dag 7

Chania

Efter morgenmaden kører vi til Chania, hvor vi går langs den smukke gamle havn med udsigt til byens vartegn, det berømte fyrtårn. Vores byvandring fører os herefter gennem den gamle bydels hyggelige gamle gader til lædermarkedet og markedshallen. Vi kommer også omkring Splantzia-pladsen. Efter byrundturen er der et par timer til fri disposition til en hyggelig frokost og egne oplevelser i Chania. 

Dag 8

Hjemrejse

Vi spiser morgenmad på hotellet og gør klar til at forlade vores værelser til kl. 12, hvorefter bagagen kan opbevares på hotellet. Herefter er dagen til fri disposition til at nyde en sidste tur rundt i byen eller slappe af ved hotellets pool, hvor der er en bruser, som kan benyttes hvis man ønsker at skylle sig inden hjemrejsen. Vi anbefaler, at man sørger for at få sig et måltid mad inden vi ved aftenstid sætter kurs mod lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til København. 

Hotel

Hotel Minos ★★★★

Hotel Minos ligger i den østlige del af Rethymnon. Fra hotellet er der få hundrede meter til stranden og ca. 2 km til centrum af den hyggelige gamle bydel i Rethymnon. På stranden kan der lejes solsenge og parasoller. 

Faciliteter: Reception, elevator, restaurant, café og bar, mulighed for gratis trådløs internetadgang, 2 swimmingpools, solsenge og parasoller. Poolhåndklæde kan lånes mod depositum på €10.

Værelser: Bad og toilet, hårtørrer, telefon, TV, aircondition, minikøleskab, faciliteter til at lave kaffe/te, gratis wi-fi, balkon eller terrasse.

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
14. apr. 2020
Kreta inkl. udflugter - 8 dage - Minos Hotel - Fly fra København
 Afrejse - kl. 15:55       Hjemkomst - kl. 23:35
Flere end 8 7.995 Gå videre
19. maj. 2020
Kreta inkl. udflugter - 8 dage - Minos Hotel - Fly fra København
 Afrejse - kl. 15:55       Hjemkomst - kl. 23:35
Flere end 8 8.995 Gå videre

Generel praktisk information

Ankomst til rejsemålet

Ifølge internationale hotelregler kan du ikke påregne, at dit værelse er klar til indcheck før kl. 15.00 på ankomstdagen - i sjældne tilfælde først kl. 17.00.

På flyrejser med udflugtsprogram i bus vil der oftest være mulighed for at forudbestille en fast plads i bussen på rejsemålet. Dermed har du en bestemt plads reserveret på rejsen. Som udgangspunkt gælder denne reservation i busserne til/fra lufthavnen samt på udflugterne. Dog gør vi opmærksom på, at reservationen ikke gælder på eventuelle ekstra udflugter som tilkøbes på flodkrydstogter.

Vi gør ligeledes opmærksom på, at 1. række i højre side altid tælles EFTER rejseleder og/eller lokalguide. Til tider vil rejseleder/lokalguide være placeret på forreste række i bussen, hvormed de reserverede pladser i højre side, alle vil rykke en række bagud. Dette giver ikke ret til refusion af det indbetalte beløb til fast plads i bussen.

Best Travel benytter lokale busser i udlandet og forsøger altid at skaffe busser af en god standard. Denne kan dog ikke altid sammenlignes med dansk standard. Eksempelvis vil der oftest ikke være toilet i bussen.

Forsikring

Rejsedeltageren er selv ansvarlig for at have tegnet de forsikringer, som anses for nødvendige. Det gule sygesikringskort gælder efter 1. august 2014 kun i Danmark. På rejser indenfor EU anbefales det at medbringe det blå sygesikringsbevis (bestilles hos din kommune), som dækker læge- og hospitalhjælp på samme vilkår som borgerne i det land, som du besøger. Der kan altså være tale om større eller mindre egenbetaling.

Bemærk, at det blå kort ikke dækker hjemtransport i forbindelse med sygdom, samt meget andet. Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, som bl.a. dækker forsinket fremmøde, erstatningsrejse, hjemrejseforsinkelse, overfald, hjemtransport, sygeledsagelse, invaliditet og død. Forsikringen kan tegnes hos SOLID AB gennem Best Travel, som er et anerkendt svensk forsikringsselskab.

Ved sygdom opstået under rejsen påhviler det rejsedeltageren selv at afholde alle omkostninger eller udlæg, f.eks. til lægebehandling, sygehusophold eller særlig hjemrejsetransport. Rejsedeltagere er forpligtigede til før bestilling af rejsen at konsultere en læge, hvis de er vidende om, at deres helbredstilstand ikke er god. Deltagelse på rejsen sker på eget ansvar.

Læs mere om rejseforsikringer på www.besttravel.dk/forsikring

Påklædning

Foruden almindeligt tøj medbringes en god sweater, vindjakke og gode, solide travesko. Undlad at medbringe dyre smykker og andre værdigenstande. På krydstogter afholdes 1-2 formelle aftener, hvor herrerne forventes at være iklædt jakkesæt og damerne tilsvarende pænt tøj. Ellers er påklædningen på krydstogter ganske afslappet.

Særlige ønsker

En del gæster fremkommer med specielle ønsker i forbindelse med bestilling af rejsen, for eksempel ønsker om bestemte siddepladser i bussen, værelser med udsigt, ved siden af hinanden eller lignende. Disse ønsker noterer vi gerne på billetten og videregiver til rette instans. Vi kan imidlertid ikke garantere, at ønsket bliver opfyldt.

Er du allergisk overfor visse former for fødevarer vil vi gerne have dette oplyst ved bestillingen, således at vi kan videregive informationen til hotellet - evt. også til flyselskabet, hvis forplejning på flyrejsen indgår. Vi kan dog ikke garantere, at hotellet kan opfylde særlige diætønsker eller tilbyde en særlig allergivenlig menu.

Specielle fødevarer i forbindelse med f.eks. glutenfri eller laktosefri kost kan være svære at finde i nogle lande, hvor det ikke er så almindeligt med allergi som i Danmark. Er du glutenallergiker anbefaler vi derfor, at du selv medbringer glutenfrit brød, da det i visse lande kun kan købes på apoteket.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Grækenland De klassiske højdepunkter
fra kr. 10.995
Flybilletter Når du selv vil stå for rejsen
fra kr. 1.995
Kreta Inkl. udflugt til Santorini
fra kr. 7.995