Spinalonga, Kreta
Rethymnon
Santorini

Grækenland

Kreta

Pris pr. person fra
kr. 8.895

Kreta er et sublimt feriemål med skønne strande, et skønt klima og en gæstfri befolkning. Øens fortid er et fascinerende væv af historie og myter, og Kretas mange herskere gennem tiderne - romere, byzantinere, venetianere og tyrkere – har efterladt sig en ferieø med masser af spændende kulturoplevelser. Det milde klima er ideelt til vinmarker, olivenlunde, appelsiner og citroner, og duftende krydderurter gror vildt mellem græssende får og geder.

Under opholdet på Kreta bor vi på det populære 4-stjernede Hotel Minos, i den hyggelige og autentisk kretensensiske by Rethymnon, som ligger på Kretas nordkyst mellem Chania og Heraklion. Rethymnon er berømt for sin lange, fine sandstrand, som man har let adgang til med ophold på Hotel Minos, som ligger få hundrede meter fra vandet. Rethymnon er imidlertid meget mere end en badeby, den er Kretas tredjestørste by og har et stort udvalg af restauranter, cafeer og butikker. I den gamle bydel finder man historiske seværdigheder og arkitektur - og en charmerende, autentisk atmosfære.

Vi har inkluderet en udflugt til Knossos og Heraklion, hvor vi får spændende indsigt i den højt civiliserende minoiske kultur fra præ-hellensk tid. Vi sejler desuden til Spinalonga, kendt som ”De spedalskes Ø”, og besøger den hyggelige kystby Agios Nikolaos på den østlige del af Kreta. I Chania tager vi på byrundtur og sidst, men bestemt ikke mindst, kan vi se frem til en heldagsudflugt til den smukke ø Santorini.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst Kreta
 • Dag 2 - På egen hånd
 • Dag 3 - Knossos - Heraklion
 • Dag 4 - På egen hånd
 • Dag 5 - Santorini
 • Dag 6 - Spinalonga - Agios Nikolaos
 • Dag 7 - På egen hånd
 • Dag 8 - Chania og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Kreta 2019

Inkluderet i prisen

Fly København-Chania t/r inkl. bagage

Bustransport på Kreta

7 overnatninger på 4-stjernet hotel i Rethymnon

7 x morgenmad

7 x aftensmad på hotellet samt middag i Chania på hjemrejsedagen

Udflugter ifølge program:

 • Udflugt til Knossos og Heraklion inkl. entré til paladset og det arkæologiske museum
 • Udflugt til Spinalonga og Agios Nikolaos inkl. sejltur
 • Byrundtur i Chania
 • Bådudflugt til Santorini inkl. udflugt til Oia

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Obligatorisk turistskat €3 pr. værelse pr. dag - betales kontant direkte til hotellet

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbeltværelse som enkeltværelse kr. 1.000

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst Kreta

Afrejse med fly fra København og ankomst til Chania lufthavn på Kreta. Transfer til Hotel Minos i kystbyen Rethymnon, som ligger mellem Chania og Heraklion, hvor vi checker ind på vores værelser. Da vi har sen ankomst, får vi en let anretning som aftensmåltid.

Dag 2

På egen hånd

Rethymnon

Denne første dag på øen er helliget afslapning på hotellet eller egne oplevelser - gå til stranden eller gå på opdagelse i byen, og lær området lidt at kende.

Rethymnon er grundlagt i oldtiden, og voksede i størrelse og betydning efter venezianerne havde erobret Kreta. Rethymnons stemningsfulde, historiske bydel er særdeles velbevaret, og det venezianske fort Fortezza, som er et af de bedst bevarede på Kreta, er også et besøg værd.

Dag 3

Knossos - Heraklion

Efter morgenmaden tager vi på udflugt til Knossos, som i præ-hellensk tid var den største by på Kreta og centrum for den højt civiliserede minoiske kultur. Efter besøget på Knossos fortsætter vi ind til Heraklion, som er Kretas største by. Vi tager på byrundtur, som bl.a. bringer os forbi de smukke levn fra det venetianske herredømme, fæstningen, som ligger ved indsejlingen til byens havn. 

Vi besøger endvidere det berømte arkæologiske museum, med heriblandt verdens vigtigste samling af minoiske antikviteter, og desuden fund fra hele Kreta, som giver fascinerende indsigt i øens 5.500 år lange historie. Der bliver også et par timer til at se sig om i Heraklion på egen hånd.

Knossos, Kreta
Knossos, Kreta
Heraklion, Kreta
Hreaklion, Kreta
Dag 4

På egen hånd

Græsk stemning

Dagen er til fri disposition til afslapning eller oplevelser på egen hånd. 

Dag 5

Santorini

Santorini Santorini

Efter tidlig morgenmad tager vi på tur til Santorini, der flere gange er udnævnt til en af verdens smukkeste øer. Santorini, som er en vulkanø, ligger nord for Kreta og er en del af øgruppen Kykladerne. Vi sejler mod nord og går i land på Santorini, hvor byerne består af de karakteristiske hvide sukkerknaldshuse med blå døre og skodder, ofte omgivet af masser af farvestrålende blomster. Vi kører i egen bus til den smukke landsby Oia, i den nordlige ende af Santorini. Herefter er der tid til frokost og egne oplevelser i Fira, inden vi følges tilbage til havnen og sejler tilbage til Kreta.

Dag 6

Spinalonga - Agios Nikolaos

Vi kører langs kysten til Elounda på det østlige del af Kreta, hvorfra vi sejler ud til den lille ø Spinalonga, som ligger nord for den noget større halvø, som ofte kaldes Store Spinalonga. Vi går på opdagelse på øen, som har spillet vigtige roller i Kretas historie, ikke mindst i perioden, hvor øen var under venetiansk herredømme. Senere har øen blandt andet været spedalskhedskoloni. 

Efter opholdet på Spinalonga besøger vi den pittoreske havneby Agios Nikolas. Her vil der være tid til at se sig om og spise frokost på egen hånd, inden vi kører tilbage til hotellet i Rethymnon.

Dag 7

På egen hånd

Sidste dag i eget tempo - til lige det, man selv har lyst til. Afslapning, de sidste små indkøb, nyde tilværelsen på en lille café...

Dag 8

Chania og hjemrejse

Chania, Kreta Chania, Kreta

Efter morgenmaden og endt check-out er det tid til at forlade hotellet, og vi kører mod Chania. Inden vi når så langt gør vi et stop ved vandfaldene Argyroupolis, og her vil være tid til at købe frokost.

I Chania skal vi her på rejsens sidste dag ikke snydes for oplevelser. Vi går langs den smukke, gamle havn med udsigt til byens vartegn, det berømte fyrtårn. 

Vores byvandring fører os herefter gennem den gamle bydels hyggelige gamle gader, til lædermarkedet og markedshallen.

Vi kommer også omkring Splantzia-pladsen. Efter byrundturen er der et par timer til fri disposition, indtil vi samles til en hyggelig middag på en restaurant i Chania (inkl.). Herefter transfer til lufthavnen og hjemrejse til Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse