Castle Cornet
Jerbourg Point
Fort Grey

England

Kanaløen Guernsey

Pris pr. person fra
kr. 7.995

NYHED i 2022: Kanaløen Guernsey – en fortryllende blanding af England og Frankrig. Tag med Best Travel til kanaløen beliggende ud for Frankrigs kyst. Øen var oprindeligt en del af Normandiet – men har i århundreder været under den engelske krone.

Med Best Travel er det muligt at besøge 2 af de i alt 4 øer, når vi bor på øen Guernsey og herfra også sejler en tur til den bilfri ø Sark, hvor der venter os en rundtur i hestevogne. 

Normalt er det ikke let at komme til øen, men i samarbejde med Alsie Express tilbyder vi, som noget helt særligt, direkte fly fra Sønderborg til Guernsey. Og vi har inkluderet et omfangsrigt udflugtsprogram, samt en dag til afslapning og egne oplevelser.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Direkte flyvning til Guernsey – Jerbourg Point - Saint Martin
  • Dag 2 - Castle Cornet – Guernsey Museum og Candie Gardens - Vestkysten
  • Dag 3 - Sark – Hestevogn og haver
  • Dag 4 - Tid på egen hånd og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Guernsey2022

Inkluderet i prisen

Direkte fly Sønderborg – Guernsey t/r inkl. bagage

Let forplejning på flyet t/r

3 overnatninger på La Trelade Country House Hotel***

3 x morgenmad

3 x middage

Udflugter ifølge program – inkl. entréer til Castle Cornet, Guernsey Museum, Candie Gardens og La Seigneurie Gardens

Færgeoverfart Guernsey-Sark t/r

Hestevognstur på Sark

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse kr. 1.500

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Direkte flyvning til Guernsey – Jerbourg Point - Saint Martin

Jerbourg Point

Vi sætter allerede om morgenen kursen direkte fra Sønderborg til Guernsey, og sikrer dermed, at vi allerede på turens første dag har god tid til rådighed.

Vi kører derfor ikke direkte til hotellet, men derimod til den sydøstlige del af øen til Jerbourg Point. Fra dette smukke udsigtssted kan man nyde udsigten til andre øer – og i klart vejr tydeligt se til Frankrig. Herefter kører vi til Saint Martin og indkvarteres på hotellet.

Rejselederen vil gennemgå turens program og nærområdet. Herefter kan vi slappe af – måske i hotellets pool - og se frem til en dejlig middag på hotellet.

Dag 2

Castle Cornet – Guernsey Museum og Candie Gardens - Vestkysten

Efter en god morgenmad skal vi for alvor ud at opleve øen, som trods sin beskedne størrelse har meget at byde på. Dagens tur tager os først til hovedbyen St. Peter Port.

Her skal vi først besøge Castle Cornet, som ligger både flot og strategisk placeret på en halvø ud for byen. I mere end 800 år har borgen sikret byen sin beskyttelse mod både franskmænd og englændere. Borgen er nærmest en lille labyrint af smøger og tunneller – og flere leder ud til flotte haver, som er anlagt på borgens sider.

Vi skal også besøge Guernsey Museum, som huser en permanent udstilling om øens historie, og ikke mindst et imponerende haveanlæg. Disse historiske haver blev etableret i 1894 på Candie House og tilbyder fremragende panoramaudsigt over hustagene i St. Peter Port til de omkringliggende øer. De lavere beliggende haver blev restaureret i 1998-99, og er et sjældent overlevende eksempel på en victoriansk blomsterhave. En statue af dronning Victoria i kejserlige regalia med kugle og scepter står øverst i haven. På stedet findes også en café, hvor der er mulighed for at købe frokost.

Vi krydser nu øen og stopper ved Le Creux ès Faies på vestkysten. Le Creux ès Faies er en velbevaret stendysse dateret mellem 3.000 og 2.500 f.Kr.

Indgangen er ifølge gamle fortællinger indgangen til et magisk rige. Man troede, at en fe kom ud ved midnat på månelyse nætter for at danse på Mont Saint og Le Catioroc. Indgangen til graven er altid åben, så du kan komme ind, hvis du er modig nok...

Vi slutter dagens udflugt ved Fort Grey, hvor man har et museum tilegnet de mange skibsforliser, der igennem tiderne er sket i området. Museet er indrettet i en gammel borg, som havde til formål netop at sikre vestkysten. Vestkysten er smuk – men meget farlig – og muséet indenfor viser historien fra det første større forlis i 1777 – til det forhåbentligt sidste i 2003. Middag på hotellet.

Dag 3

Sark – Hestevogn og haver

I dag skal vi besøge en af de mindre kendte af de 4 kanaløer, Sark. På trods af, at Sark kun er 50 minutters bådtur væk fra Guernsey, føles Sark som en hel anden verden.

Sark betragtes som kronjuvelen af Kanaløerne – men forbered dig på at træde tilbage i tiden med et besøg på smukke Sark. Biler er ikke tilladt på øen – faktisk foregår al transport på øen med traktor eller hestevogn.

Vi har derfor sørget for, at en hel række af hestevogne står klar til os ved ankomsten til øen. De næste par timer tilbringer vi derfor i roligt tempo, mens vores kusk viser os nogle af de skønne steder på øen. Naturligvis indlægges der et par foto-stop undervejs.

Sark
La Seigneurie Gardens
La Seigneurie Gardens

Herefter er det tid til at besøge La Seigneurie Gardens, som ubestridt er en af de mest populære seværdigheder på tværs af øerne. La Seigneurie Gardens fortryllende haver giver en rolig kontrast til den forblæste vildhed på øens smukke kyst. Her findes fascinerende blomster og buske, og de smukke granitvægge beskytter de mange planter, der kun kan overleve under glas i andre dele af de britiske øer.

Farverige udstillinger i 'Kapellet' fortæller historien om Sark's Seigneurs og selve Seigneurie. Lad dig forsvinde i labyrinten, vandr mellem rosenbede eller bare nyd den fredelige atmosfære i disse fortryllende haver. Haven rummer også en dejlig café, hvor du kan købe frokost inden det er tid til at sejle tilbage til Guernsey. Middag på hotellet.

Dag 4

Tid på egen hånd og hjemrejse

Alsie Express

På turens sidste dag kan der slappes af – enten med et besøg i hotellets pool eller en tur rundt i Saint Martin. Midt på eftermiddagen er det desværre tid til at sige farvel til Guernsey, når vi kører tilbage til lufthavnen, og flyver tilbage til Sønderborg.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse