Svaneke
Åkirkejuleby
Griffen Spahotel

Danmark

Julemarkeder på Bornholm

Pris pr. person fra
kr. 3.995

Fejr advent på Bornholm! Få steder byder på så mange juleoplevelser som Bornholm, og den skønne ø venter kun få timers rejse væk og frister med juleoplevelser ud over det sædvanlige. 

Fra vores base på det skønne 4-stjernede Griffen Spahotel kan vi se frem til flere dejlige juleoplevelser på den lille ferieø. Vi besøger bl.a. de dejlige julemarkeder i Aakirke(jule)by og Slusegård. Vi lægger også vejen forbi Svaneke, hvor vi kan opleve små hyggelige butikker med tekstilkunst, glaspusteri og keramik. Her spiser vi også frokost på Svaneke Bryghus med bornholmske specialiteter.

På dag 3 opholder vi os på den nordlige del af øen, hvor vi bl.a. skal opleve det øde område, "kullatippen", Hammershus samt Allinge, hvor vi skal nyde en dejlig frokost, inden vi fortsætter ned langs kysten gennem Døndalen, forbi Bornholms Kunstmuseum og Helligdomsklipperne til Gudhjem. Her kommer vi bl.a. også forbi Østerlars Kirke.

Bus fra Sjælland

Rejseplan

  • Dag 1 - Velkommen til juleøen
  • Dag 2 - Julemarkederne på Bornholm
  • Dag 3 - Den nordlige del af øen – frokost i Allinge
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Stepmap Map Bornholm 2021 Jul

Inkluderet i prisen

Busrejse i komfortabel langtursbus

Færgeoverfart Ystad-Rønne t/r

2 overnatninger på Griffen Spa Hotel

2 morgenmad

2 aftensmad med efterfølgende kaffe

2 frokoster (dag 2 + dag 3)

Udflugter ifølge program

Lokal rejseleder på udflugterne

Dansk chauffør på hele rejsen

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbeltværelse som eneværelse kr. 700

Dobbeltværelse med havudsigt og balkon kr. 600

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Velkommen til juleøen

Opsamling på Sjælland, og mens vi nyder morgenkaffen i bussen passerer vi Øresund og sætter kursen mod Ystad. Vi ankommer til Bornholm allerede først på eftermiddagen, og starter med et besøg i Kræmmerhuset. Her findes både håndarbejde, patchwork og meget mere!

Herefter indkvarteres vi på det dejlige Griffen Spa Hotel lige ned til kysten i Rønne.

Eftermiddagen er til egen disposition i Rønne. Tag en tur omkring det julepyntede St. Torv. Nyd et glas glögg på en af St. Torvs cafeeer. Vi kan også anbefale et besøg Hjorths Keramik, der er Danmarks ældste keramikfabrik med butik i den gamle bydel af Rønne (entre til værkstedet er kr. 90 - butikken er gratis).

Om aftenen venter der os en dejlig 2 retters middag (anrettet som buffet med efterfølgende kaffe).

Griffen Spahotel
Rønne 352764286
Rønne 202561369
Dag 2

Julemarkederne på Bornholm

Efter at have nydt havudsigten og den gode morgenbuffet skal vi ud og opleve øen.

Vi skal sammen med vores lokale guide ud på en spændende rundtur. Dagens første stop er i Aakirke(Jule)by. Her har det gennem mange år været en fast tradition, at hele byen er pyntet op til jul. Kæmpenisserne tramper trofast i pedalerne og ”julejernbanen” kører rundt på Torvet.

Turen fortsætter til Slusegård med cafe og julehandel, hvor vi kommer til at opleve det første af øens julemarkeder. Slusegaard ligger naturskønt ved Øleå og den gamle fredede vandmølle. Samtidig kan man lige her stå på punktet hvor den 55. breddegrad skærer den 15. længdegrad.

Vi fortsætter til Svaneke, der er kåret til Danmarks smukkeste købstad. Byen er i julestemning og rummer blandt andet i de små hyggelige butikker tekstilkunstnerne, glaspuster og keramikere. I byen produceres både chokolade samt is, og midt på torvet skal vi nyde vores frokost på Svaneke Bryghus, hvor der bydes på en dejlig platte med bornholmske specialiteter – blandt andet saltstegt sild. Svaneke Bryghus har vundet talrige priser for sit gode økologiske øl. Nyd det i de rustikke lokaler.

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på hotellet, og der er tid til at nyde hotellets flotte SPA-afdeling, inden vi denne aften skal nyde en lækker 3-retters menu på hotellet.

Dag 3

Den nordlige del af øen – frokost i Allinge

Efter morgenmaden går turen mod nord. Vi stopper ved ”kullatippen”, der bedst kan beskrives som et månelandskab direkte ud til havet. Her gror intet på grund af den sure jordbund.

Efter købstaden Hasle kommer forbi de pittoreske fiskerlejer Hellig Peder Teglkås og Vang.
Vi stopper ved Hammershus, hvor vi går ind i besøgscentret, der er nænsomt indpasset i det historiske miljø og får nogle af de spændende historier om Hammershus, der er Nordeuropas største borgruin.

Vi spiser frokosten i Allinge, hvor Folkemødet afholdes i juni måned.

Efter en dejlig frokost fortsætter vi langs ad en af de smukkeste kyststrækninger på Bornholm gennem Døndalen, forbi Bornholms Kunstmuseum og Helligdomsklipperne til Gudhjem, der er anlagt direkte på det høje grundfjeld med smalle gader og smukke huse.

Vi kommer forbi Østerlars Kirke, der er den største af øens 4 rundkirker og fortsætter gennem skoven Almindingen til Rønne, hvor det er ved at være tid til at køre ombord på færgen til Ystad fyldt med gode bornholmske oplevelser i bagagen.

Busopsamling

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Ringsted St. Busterminal  08:45 18:45
Ølby Station 09:15 18:15
Karlslunde rasteplads 09:30 18:00
København/Flintholm 10:00 17:30

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til Om rejser og coronavirus

Din henvendelse