Málaga
Almuñécar
Salobreña

Spanien

Jul i Andalusien

Pris pr. person fra
kr. 8.195

Bo på prisbelønnet 4-stjernet hotel ved Almuñecár på den skønne kyst, Costa Tropical. Forkæl dig selv med en spansk juleferie under varmere himmelstrøg. Glæd dig til en flot julegallamiddag og spansk julefrokost udover de lækre buffetmiddage med vin og spændende udflugter. Dette er ganske enkelt, den perfekte juleferie.

JUL er den mest vidunderlige tid på året, og i Almuñécar ligger temperaturen i december normalt mellem 6-15 grader. I Spanien er der skruet op for de festlig julehøjtideligheder. Gaderne er julepyntet, og overalt ses dekorative julelys, julemarkeder og krybbespil – og her varer julen helt indtil Helligtrekongersdag den 6. januar.   

Costa Tropical har været lidt overset til fordel for nabokysten Costa del Sol, men flere og flere har nu fået øjnene op for denne smukke del af Sydspaniens 19 km lange kyststrækning med mere end 20 strande, forrevne klipper, bjerge og maleriske byer. Det subtropiske mikroklima med mere end 300 årlige solskinsdage, giver de bedste betingelser for dyrkning af blomster, frugter og grøntsager. Kysten har fået sit navn netop på grund af sin tropiske vegetation. 

Vi bor midt på Costa Tropical godt beskyttet af bjergkæder og med udsigt til Middelhavet ved den attraktive by, Almuñécar, der rummer mere end 3.000 års historie. Juleopholdet er på det dejlige 4-stjernede Hotel Victoria Playa, der i juni 2022 vandt prisen ”Mensión Especial” af Granada-provinsens turistråd, for at være et helt specielt sted at bo. Alle værelser har møbleret balkon, hvor du måske også kan nyde de lune decemberdage. 

På denne julerejse får du en autentisk oplevelse, når vi på den inkluderede udflugt besøger den hvide kystby Salobreña, der ligger som en balkon, hævet over naturens blå, grønne og hvide farver. Du skal naturligvis også opleve den fantastiske julestemning i Málaga, hvor sanseoplevelserne står i kø! Fashionable butikker ligger side om side. Den gamle bydel med overdådige pladser og sandfarvede bygninger. Byen er fuld af sjæl og i julehumør.

At holde jul i Spanien er en oplevelse ud over det sædvanlige. ”Bienvenidos a la Navidad española” – velkommen til spansk jul.

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Costa Tropical
 • Dag 2 - Salobreña og romsmagning
 • Dag 3 - Gåtur i lokalområdet
 • Dag 4 - Nochebuena – Juleaften
 • Dag 5 - Navidad – 1. juledag med spansk julefrokost
 • Dag 6 - Fridag på Den Tropiske Kyst
 • Dag 7 - Fridag eller ekstraudflugt til Nerja & Frigiliana
 • Dag 8 - Málaga og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Jul Andalusien

Inkluderet i prisen

Fly til Málaga t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Spanien

7 overnatninger på prisvindende 4-stjernet hotel på Costa Tropical

7 x morgenmad

6 x aftensmad inkl. ¼ fl. vin og vand

Julegallamiddag inkl. vin ad libitum og ¼ fl. cava

Spansk julefrokost inkl. ½ fl. vin og vand

Udflugter iflg. program:

 • Salobreña & romsmagning - 2 små glas
 • Gåtur i lokalområdet
 • Halvdagstur til Málaga

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbeltværelse til enebrug kr. 1.395

Fast plads i bussen kr. 150-250

Ekstraudflugt: Maleriske Nerja & Frigiliana kr. 165

Dag 1

Ankomst til Costa Tropical

Vi flyver direkte til Málaga, hvor vi i lufthavnen bydes velkommen af vores erfarne rejseleder. Med bus fortsætter vi på blot en time til Den Tropiske Kyst ved Middelhavet, hvor vores prisvindende hotel i Almuñécar skal være vores hjem i juledagene. Om aftenen hygger vi os med aftensmad og vin på hotellet.    

Dag 2

Salobreña og romsmagning

I dag skal vi på en spændende udflugt til den lille kystby Salobreña, der ligger ud til Den Tropiske Kyst. Middelhavet, strandene og bjergene omfavner dalen. Byen er gennemsyret af historie, og de hvide huse ligger spredt over klippen, der domineres af den charmerende arabiske borg. Rundt omkring er der smukke udsigtspunkter til Middelhavet. Salobreñas strategiske beliggenhed havde stor betydning for maurerne. Borgen blev bygget i det 10. århundrede, og er en skøn blanding af arabisk og kristen arkitektur. 

Vi spadserer stille og roligt gennem den idylliske bys små brostensbelagte gader, og kommer forbi små barer, der ligger gemt rundt omkring i gyderne. Vi passerer det hyggelige torv og kirken bygget i mudejar-stil, og nyder synet af indgangsdøren, der er dekoreret med fliser. Mujedar er en særlig stilart, der er skabt af muslimske håndværkere, der levede under et kristent styre.  Du vil nyde byen og dens storslåede omgivelser ligesom du straks vil fornemme, at her møder vi den autentiske andalusiske charme.

Salobreña er omgivet af lange rækker af sukkerrør og tropiske planter. Engang var her sukkerrørsraffinaderier, som lå spredt rundt omkring i regionen, men den sidste høst var i 2005. Turen fortsætter nu til Europas eneste rørsukkerfabrik, som ligger i Motril. Hos Ron Montero har man bevaret den gamle tradition, her produceres stadig rom. I 1963 grundlagde familien vingården som den eneste i Europa, hvor man kan smage rom og lære om fremstillingen. Succesen er baseret på hundreder af års dyrkning af dens vigtigste ingrediens – sukkerrør.

Takket være maurerne var Costa Tropical engang dækket af massive sukkerrørsmarker, og man dyrkede sukkerprodukter af højeste kvalitet. Don Francisco Montero voksede op med viden om dyrkning og forarbejdning af sukkerrør, og havde en drøm om at åbne sit eget destilleri.  I dag er destilleriet en familieejet virksomhed. Her produceres med stolthed ca. 240.000 liter rom om året. Vi smager 2 glas rom, og hører om familiens historie. Du har mulighed for at købe rom med hjem, som er perfekt til cocktails. Salud – skål!

Om aftenen venter middagen på hotellet.

Getlstd Property Photo
Photo3jpg
Ron Montero
Dag 3

Gåtur i lokalområdet

Vi har god tid til at nyde den lækre morgenbuffet. Derefter tager vi på en lille gåtur med rejselederen i lokalområdet. Her får du gode råd og tips til juleferien, og hører lidt mere om de spanske juletraditioner. Aftensmad på hotellet.

Dag 4

Nochebuena – Juleaften

I Spanien varer julen længe. Højtiden slutter først på Helligtrekongersdag den 6. januar, hvor de tre vise mænd kommer med julegaver til børnene. Jul er først og fremmest tid med familien. Traditionelt kommer julemanden ikke med gaver til børnene som i Danmark, de gives normalt først på Helligtrekongersdag, men mange steder er traditionen dog ved at ændre sig, så børnene nu får julegaver hele to gange!

Glæd dig til Nochebuena, hvor vi sammen hygger vi os, og nyder hotellets festlige jule-gallamiddag, der inkl. vin ad libitum til maden, og aftenen afsluttes med et glas cava – Spaniens svar på champagne, hvor vi ønsker hinanden Feliz Navidad – glædelig jul.

Der er ikke faste traditioner omkring julemiddagen som i Danmark, men flere steder nyder man den berømte Serrano-skinke, fisk og skaldyr – og måske en god steg af grisekød, lam eller kalkun. Vi kan love dig, at du vil spise dig dejlig mæt i den spanske julemiddag.

Efter den store julemiddag er der tradition for at gå til midnatsmesse. Har du lyst så tag med rejselederen på en 20 min. frisk gåtur til Almuñécar, hvor vi deltager i den stemningsfulde midnatsmesse med glade mennesker. Byen er smukt julepyntet, og er en særlig oplevelse, når det er mørkt. En smuk afslutning på en hyggelig juleaften.

Dag 5

Navidad – 1. juledag med spansk julefrokost

Første juledag er der liv i gaderne, det mærker vi på den flotte spadseretur nu i dagslys til Almuñécars gamle bydel. Byens historie kan dateres helt tilbage til den fønikiske epoke for over 3.000 år siden. Efterfølgende har Almuñécar været udsat for både græske, romerske, arabiske og kristne erobringer, og de forskellige civilisationer har efterladt spændende monumenter, kunst og arkæologiske minder.  Vi oplever det atmosfærefyldte torv, og går rundt i de stejle gader, der klynger sig op mod klippetoppen San Cristóbal med den gamle borg. Det er en autentisk oplevelse at gå rundt i byen, hvor tiden føles som om, den har stået stille.

På en charmerende lokal restaurant hygger vi os med en traditionel spansk julefrokost inkl. ½ fl. vin og vand pr. person. I Spanien er det skik og brug at gå ud og spise netop på denne dag. Typisk får man lam, kalkun eller skaldyr med turrón til dessert (en slags nougatkonfekt). Mærk havets friske brise på gåturen tilbage til hotellet, hvor vi senere skal nyde aftensmaden.

Dag 6

Fridag på Den Tropiske Kyst

Dagen er afsat til egne oplevelser. Nyd hotellets faciliteter, og slap måske af med en god bog. Rejselederen kommer gerne med forslag til forskellige aktiviteter. Om aftenen nyder vi aftensmaden på hotellet.

Dag 7

Fridag eller ekstraudflugt til Nerja & Frigiliana

Ekstraudflugt: Maleriske Nerja & Frigiliana
Tag med på den flotte halvdagstur til feriebyen Nerja, der er kendt for sin usædvanlige smukke beliggenhed ved foden af Sierra de Almijara-bjerget. Her skal vi opleve den berømte promenade langs byens klippeforbjerg. Det smukke ”Balcón de Europa” er palmebeklædt, og bygget på fundamentet af et gammelt fort. Balkonen ligger som en terrasse over høje klipper. Herfra oplever vi den enestående panoramaudsigt over Middelhavet, flankeret af honningfarvede bugter.

Vi fortsætter et lille stykke ind i baglandet til den maleriske hvide landsby, Frigiliana. Den idylliske landsby er flere gange blevet kåret som Spaniens smukkeste og bedst bevarede. Til fods udforsker vi den gamle bydels hvidkalkede huse med smedejernsgitre, charmerende trappegader og farvestrålende blomster. Sluk mobilen, og mærk de lokales opskrift på det gode liv, når vi i fred og ro, går på opdagelse gennem byens mange kringelkroge med brostenslagte gader, flotte hvidkalkede huse, prydet med blomsterkrukker. I 2014 opnåede byen status af national historisk og arkitektonisk interesse. Kort sagt, det oser af charme overalt. Vi ser også gaden Callejón del Inquisidor, der fører til et særligt kvarter med farverige døre og balkoner.

Aftensmad på hotellet.

Nerja As 130925923 3200Px
Nerja As 214523026
Frigiliana
Dag 8

Málaga og hjemrejse

Selv om det i dag er den 28. december ”Día de los Santos Inocentes” - Spaniens svar på vores Aprilsnar - så er det sandt! I dag skal vi rejse tilbage til Danmark, men heldigvis skal vi først besøge Picassos fødeby Málaga, hvor det emmer af julestemning, og sanseoplevelserne står i kø. Andalusiens næststørste by er spækket med historie og kunstgallerier. Storbyen er fuld af sjæl, og usædvanlig smukt julepyntet. Fashionable butikker ligger side om side. Málaga er både moderne og traditionel – spansk og international. At besøge byen i julemåneden er en oplevelse udover det sædvanlige. Til fods udforsker vi den romantiske gamle bydel med overdådige pladser, sandfarvede bygninger med kunstfærdige smedejernsbalkoner, kønne marmorbelagte gader - og naturligvis skal vi opleve den fashionable gågade, Calle Larios, med velholdte huse og elegante butikker. Gadens tårnhøje buer er smukt klædt i juledragt.

Vi ser også det fine juletræ på Plaza de la Constitución, inden vi kommer forbi Málagas katolske katedral, der giver en stemning af storhed, skønhed og spiritisme. Oprindeligt skulle katedralen have haft 2 tårne, men på grund af pengemangel blev der kun opført ét. Det imponerende bygningsværk har derfor fået tilnavnet ”La Manquita” – der betyder den lille enarmede. Det oser af julestemning overalt i byen, men pas på du ikke bliver narret, for overalt laver man netop i dag hyggelige løjer og vittigheder! I et roligt tempo får vi byens stemning ind under huden på den ca. 2 km lange byvandring. Vil du hellere gå rundt på egen hånd, og shoppe eller besøge et af byens 37 museer - er der også mulighed for det. Efter besøget i Málaga kører vi til lufthavnen, og flyver herfra til Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse