Jordan

Tæt på et eksotisk Nærorienten

Amman

Rejser til Jordan

NYHED: Jordan med helt unikt rejseprogram! På bare en uge kommer vi vidt omkring i Jordan - et fantastisk rejseland med et væld af fascinerende kulturskatte og et venligt og imødekommende folkefærd, som blot få generationer tilbage har baggrund i talrige beduin- og nomadestammer. Nutidens jordanere er stadig meget bevidste om, hvilken klan de hver er rundet af. Området kan bryste sig af flere tusinde års historie, hvor mange forskellige kulturer har sat deres fingeraftryk.

Det nuværende Hashemetiske Kongerige Jordan tog sin begyndelse i 1946 og har i dag Kong Abdullah 2. som regent. Hans mor er oprindeligt englænder og Kong Abdullah selv er gift med en progressiv palæstinenser, som har inspireret til talrige reformprogrammer i et land, som takket være sin stabilitet har et BNP i flot udvikling. Faderen er karismatiske Kong Hussein, som med pragmatisme og diplomatisk snilde lægger grunden til et fredeligt og stabilt kongedømme i et ellers vibrerende hjørne af verden.

Jordan rummer mange storslåede elementer fra både naturens, Bibelens og menneskets hånd og Best Travel inviterer med fornøjelse til et fantastisk Tour de Jordan, hvor fortid, nutid og fremtid flettes sammen på forunderlig vis.

fra kr. 12.995 pr. person
 • Fascinerende byer og smukke landskaber
 • Oplev Petra og Wadi Rum
 • Skolebesøg i Mabada og besøg i beduinlandsby
 • Erfaren dansk rejseleder


Oplevelser for livet

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Amman

 • Dag 2 - Amman - Jerash - Vinsmagning

 • Dag 3 - Mt. Nebo - Skt. Georgskirken - Skolebesøg i Madaba - Petra

 • Dag 4 - Petra - Besøg i beduinlandsby

 • Dag 5 - Petra - Wadi Rum - Aqaba

 • Dag 6 - Aqaba - Sejltur på Det Røde Hav

 • Dag 7 - Det Døde Hav

 • Dag 8 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Amman inkl. bagage t/r
 • Bustransport i Jordan
 • 2 nætter på Grand Palace Hotel i Amman
 • 2 nætter i Wadi Mousa ved Petra
 • 2 nætter på Grand Hotel Tala Bay i Aqaba
 • 1 nat på Dead Sea Spa Hotel ved Det Døde Hav
 • 7 x morgenmad
 • 3 x frokost (dag 4, 5 og 6)
 • 7 x aftensmad (dag 2-8)
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Erfaren dansk rejseleder og engelsktalende lokalguide

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge - beregn ca. $50 pr. person for hele ugen
 • Forsikringer

Evt. tillæg pr. person

 • Enkeltværelse kr. 2.500
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 844 Læs mere

Rejseplan

Dag 1

Ankomst til Amman

Fly fra København til Jordan. Efter ankomsten til Queen Alia Airport bliver vi modtaget af en lokal samarbejdspartner, som guider os gennem paskontrol og bagageudlevering inden vi kører til Grand Palace Hotel i Amman, hvor vi bliver indkvarteret på vores værelser og går til ro.

Dag 2

Amman - Jerash - Vinsmagning

Efter en rolig morgen med god tid til at spise morgenmad tager vi hen på formiddagen på byrundtur i Amman, hvis gamle bydel primært er bygget i lyse sandsten og derfor kaldes "den hvide by". På byrundturen er vi ledsaget af både Best Travels rejseleder og en entusiastisk og vidende lokalguide. Vi hører om Ammans historie og den spændende beretning om Citadellet. Der bliver også lejlighed til at stifte bekendtskab med det eksotiske handelsliv og måske indkøbe en souvenir i form af lokalt kunsthåndværk. Efter frokost kører vi nordpå til Jerash - måske den vigtigste romerske by i Mellemøsten, der i sine velmagtsdage menes at have haft 20.000 indbyggere. Vi oplever den storslåede by, hvor man næsten kan forestille sig den romerske kejser komme ridende ned ad søjlealleen på sin hvide hest. Ud på eftermiddagen skal vi smage på de jordanske vine, som overrasker ved nærmere bekendtskab. JR The Wine Experience er markedsledende i Jordan og sørger for en kompetent og inspirerende indføring i den jordanske vinskat. Tilbage på Grand Palace Hotel i Amman spiser vi middag på hotellet. Bagefter kan man evt. fordøje dagens oplevelser over en drink i hotellets hyggelige bar, hvis indretning minder om et biblioteksinteriør fra en Agathe Christie-film.

Dag 3

Mt. Nebo - Skt. Georgskirken - Skolebesøg i Madaba - Petra

Efter morgenmaden checker vi ud fra hotellet i Amman og sætter kurs mod flere spændende oplevelser. Husker du Moses' 40 år i ørkenen fra din bibelhistorie? Vi besøger Mount Nebo (710 meter over havet), hvorfra Moses ifølge Det Gamle Testamente kigger ind i Det Forjættede Land. Det er også her i nærheden, man mener, at Moses døde og ligger begravet. At Mt. Nebo er et helligt sted for mange kristne bekræftes af de regelmæssige pavebesøg. I klart vejr kan vi se tårnene i Jerusalem, som ligger 40 kilometer herfra. 

Vi fortsætter til en lokal skole, som glæder sig til vores besøg. Her får vi et spændende indblik i, hvordan jordanske børn fredeligt deler hverdag på trods af deres forskellige baggrunde - her er armenske, drusiske, tjerkessiske, kristne og muslimske børn. Et billede på fredelig sameksistens i et roligt og stabilt land. 

Vi kører videre til Madaba, hvor vi i Sankt Georgkirken betages af den ældste mosaik, der forestiller Det Hellige Land. Kunstværket dateres til byzantinsk tid i det 6. århundrede og består af hele 2 millioner mosaikstykker. Vi får imidlertid ikke lejlighed til at tælle efter, da turen herefter går videre sydpå mod Petra. Vi stopper undervejs for toiletbesøg og proviantering.

Vi checker ind og spiser middag på hotellet og nyder en afslappende aften i hyggeligt samvær med vores rejsefæller.

På afgangen 19/2 2019 overnatter vi på Petra Guest House

På afgangen 4/5 2019 overnatter vi på Amra Palace Hotel

På afgangen 21/9 2019 overnatter vi på Mövenpick Nabatean Castle Hotel

Dag 4

Petra - Besøg i beduinlandsby

Kom og lad dig fascinere! Efter morgenmaden går vi de bare 1.200 meter gennem en betagende klippespalte ind mod oldtidsbyen Petra – nabatæernes hovedstad og et af verdens syv underværker. Her udspandt sig gennem flere århundreder en fantastisk historie om et folks storhed, fald og forglemmelse. For blot 200 år siden blev stedet ”genopdaget” af schweiziske Johann Ludwig Burckhardt. I en mere nutidig sammenhæng husker man måske Petra fra filmen Indiana Jones og det sidste korstog, hvor Sean Connery som ”Indys” far gentagne gange titulerer Indiana Jones (Harrison Ford) ”Junior” lige præcis her. Frokosten er i dag inkluderet og bliver bragt ud til os med æselbud.  

Herefter venter en ligeledes enestående oplevelse, vi sent vil glemme. Vi er inviteret på besøg hos Tine, en dansk kvinde, som bor i en beduinlandsby nær Petra. Her får vi et sjældent indblik i en fascinerende livsstil og der bliver rig lejlighed til at stille spørgsmål til Tine. Oplevelsen krydres med et hyggeligt aftensmåltid, serveret af de lokale i et autentisk beduintelt. En stærk og nærværende oplevelse.

 

Dag 5

Petra - Wadi Rum - Aqaba

Efter morgenmaden checker vi ud fra vores værelser. Herefter er der igen mulighed for at besøge Petra, vores indgangsbillet gælder nemlig til to dage, og der er mere end rigeligt at se på. Efter frokost går turen videre sydpå til Wadi Rum. Her skal vi på en spændende jeepsafari i den måske smukkeste ørken på denne jord. Det var bl.a. her i området T.E. Lawrence - bedre kendt som ”Lawrence of Arabia” - skrev verdenshistorie med sine bedrifter. Flere scener fra filmen af samme navn er også optaget her, ligesom 'The Last Days on Mars' og 'The Martian' er optaget her i hhv. 2013 & 2015. Beduinerne behandler den fremmede med oprigtig respekt og venlighed, så også vi føler os velkomne og godt tilpas i disse eksotiske omgivelser. Sidst på dagen ankommer vi til Aqaba, hvor vi bliver indkvarteret på vores hotel og spiser middag. 

På afgangene 19/2 og 21/9 2019 overnatter vi på Grand Hotel Tala Bay Aqaba

På afgangen 4/5 2019 overnatter vi på Mövenpick Aqaba Resort

 

Dag 6

Aqaba - Sejltur på Det Røde Hav

Jordan er kendt som et af de tørreste steder i verden – men nu venter der os alle en velfortjent tur i bølgen blå under vores ophold i Aqaba ved Det Røde Hav. Der er mulighed for at bade i hotellets dejlige pools eller ved stranden, hvor man også kan nyde den friske brise fra havet. I dag inviterer vi på på sejltur inkl. frokost på Det Røde Hav, hvor et righoldigt undervandsliv med mange fisk åbenbarer sig gennem bådens glasbund. Tilbage på land spiser vi middag på hotellet.

 

Dag 7

Det Døde Hav

Sidste stop på vores rundrejse i det smukke Jordan er ved Det Døde Hav. Vi overnatter på Dead Sea Spa Hotel, som ligger lige ned til vandet. Både på dag 7 og dag 8 er der mulighed for at bade i Det Døde Hav og evt. indsmøre sig i mudder med gavnlig indvirkning på huden. Vi bliver som født påny! Husk badesko. Vi spiser middag på hotellet.

Dag 8

Hjemrejse

Vi checker ud fra vores værelser hen på formidagen, men har det meste af dagen til at nyde omgivelserne og lade op efter en række begivenhedsrige dage. Hen på eftermiddagen kører vi mod Amman, hvor vi nyder en sidste middag sammen inden vi sætter kursen mod lufthavnen og flyver tilbage til København. God tur hjem og tak for godt selskab!

Hoteller

Grand Palace Amman

Grand Palace Hotel ★★★★

Komfortabelt hotel i Ammans moderne Shmeisani-bydel.  Faciliteter: Reception, elevator, restaurant, bar. Mulighed for gratis trådløs internetforbinde…

Læs mere her
Petra Guest House

Petra Guest House ★★★★

Dejligt hotel med fantastisk beliggenhed nær indgangen til oldtidsbyen Petra. Fra værelserne er der en skøn udsigt over bjergene. Hotellets bar, The C…

Læs mere her
Hotel Amra Palace

Amra Palace Hotel ★★★

Amra Palace Hotel ligger centralt i Wadi Musa nær Petra.  Faciliteter: Reception, elevator, restaurant.  Værelser: Bad og toilet, hårtørrer, telefon…

Læs mere her
Mövenpick Nabatean Castle Hotel

Mövenpick Nabatean Castle Hotel ★★★★

Det flotte Mövenpick Nabatean Castle Hotel ligger smukt på en bjergskråning ca. 10 minutters kørsel fra byen Wadi Musa og indgangen til Petra. Fra hot…

Læs mere her
Grand Hotel Tala Bay

Grand Hotel Tala Bay Aqaba ★★★★+

Grand Hotel Tala Bay ligger få minutters gang fra stranden og Det Røde Hav. På hotellet er der et stort, lækkert poolområde med solstole, parasoller o…

Læs mere her
Mövenpick Aqaba Resort

Mövenpick Aqaba Resort ★★★★

Flot og luksuriøst hotel med central beliggenhed i Aqaba og få minutters gang fra stranden og Det Røde Hav. På hotellet er der et stort, lækkert poolo…

Læs mere her
Dead Sea Spa Hotel

Dead Sea Spa Hotel ★★★★

Dead Sea Spa Hotel ligger med smuk udsigt over Det Døde Hav. Med hele 5 swimming pools og en stor privat strand er her rig mulighed for at bade og og …

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
04. maj. 2019
Jordan - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 16:45       Hjemkomst - kl. 02:55
4 pladser 12.995 Gå videre
21. sep. 2019
Jordan - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 16:45       Hjemkomst - kl. 02:55
Flere end 8 12.995 Gå videre

Jordan - spørgsmål og svar

Skal jeg have pas, visum eller andet, når jeg rejser til Jordan?

Du skal medbringe gyldigt pas, når du rejser til Jordan. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejsedatoen. Forud for rejsen skal Best Travel have en kopi af dit pas til brug for udstedelse af visum, som er inkluderet i rejsens pris. 

Skal jeg vaccineres før rejsen?

Nej, der er ikke krav om særlige vaccinationer før en rejse til Jordan.

Hvad har jeg brug for af forsikringer?

Vi anbefaler altid en rejseforsikring, der sikrer dig behandling i tilfælde af en ulykke, sygdom, hjemrejse, tyveri, etc. Hvis du ikke har en rejseforsikring i forvejen kan du købe den gennem os, læs mere her.

Vi anbefaler også en afbestillingsforsikring, så du kan få dine penge tilbage hvis du bliver forhindret i at rejse pga. sygdom hos dig selv eller dine nærmeste. læs mere her.

 

Hvilken valuta skal jeg medbringe?

Den jordanske valuta hedder Dinar (JOD). 1 Dinar = 10 dirham, 100 qirsh (også kendt som piastres) eller 1.000 fulus. Valuta kan hæves i automater lokalt. Foruden lokal valuta modtages der mange steder dollars og i mindre udstrækning euro.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Jordan
Jordan Tæt på et eksotisk Nærorienten
fra kr. 12.995
Flybilletter
Flybilletter Når du selv vil stå for rejsen
fra kr. 1.995