Geishaer i Kyoto
Asakusa Kannon
Ueno Park

Japan

Japan i blomst

Pris pr. person fra
kr. 21.495

Japan er et af Asiens mest eksotiske og anderledes rejsemål med mageløs skønhed og egenart. I et enestående farveshow af blomstrende nuancer opleves foråret i det gamle kejserrige. Både historie, kultur og natur i særklasse venter i Morgensolens Land – det effektive samfund med sans for sublim service. Oplev farvesymfonien af blomstrende kirsebærtræer eller blåregn der, hvor ordet ”skønhed” giver mening - og kom samtidig tættere på forståelsen af den unikke japanske livsstil. Glæd dig også til en flot togtur med det verdensberømte højhastighedstog, Shinkansen. 

Japanerne har en særlig evne til at skabe skønhed, som særlig kan opleves om foråret. På alle tider af døgnet valfarter japanerne som i en drømmeverden til parker og templer, for at opleve naturens farvepragt. I marts handler det om de blomstrende og velduftende kirsebærtræer i hvide og lyserøde farver, og i maj værdsættes den fortryllende og sagnomspundne blåregn, når de hængende blomsterklaser står i espalier. Intet sted opleves de brusende mirakler smukkere end i Japan!

I Japan er gamle traditioner smeltet sammen med det moderne liv som den naturligste ting i verden. Fortid, nutid og fremtid lever side om side i det effektive land med fokus på service, ærlighed, renlighed, ultramoderne teknologi og præcision. Japanerne er høflige, den ene bukker mere end den anden, og alle behandles med respekt og elegance. Før 2. verdenskrigs afslutning var de fire japanske hovedøer aldrig blevet erobret af udenlandske magter, og netop derfor har den japanske kultur udviklet sig i et meget isoleret miljø.

Japan er et overflødighedshorn af kulturhistorie med templer og shintohelligdomme. Hertil kommer kejserlige villaer, haver og museer, der tager pusten fra enhver! Hele 25 steder i Japan er beskyttet af UNESCO. På denne eventyrlige rundrejse besøger vi hovedstaden Tokyo med himmelragende skyskrabere, gigantiske shoppingcentre, modehuse og gamle templer. En by, der er på forkant med udviklingen og skaber nye trends, men med sjælen i behold! Rejsen fører også til den attraktive by Matsumoto og den velbevarede bjergby Takayama, hvor vi til fods kommer gennem San-no-machi-gaden forbi de gamle traditionelle træbygninger, hvor den klassiske japanske drik sake, brygges. Glæd dig også til besøget i Arashiyama - én af verdens smukkeste bambusskove. Rejsen slutter i Kyoto, en by med sande mesterværker og kulturelle skatkamre. Det bugner af eventyr i Gion-kvarteret med gamle tehuse. Lyden af klip-klap træsandaler høres i de smalle gader, og jævnligt får man et glimt af de hvidsminkede geishaer. Brændende røgelse og synet af de orangerøde torii-porte. Det er svært ikke at blive ”japanoholic”!

Det raffinerede japanske køkken består af alt fra Michelin-restauranter, fisk, tang, sushi- og nudelbarer. Hvad med at prøve en selvopvarmende madpakke?

Vi bor på gode og centralt beliggende hoteller, og i Takayama skal vi bo på et hotel med traditionel japansk indretning med træbjælker og tatami-stråmåtter overalt, der skaber en harmonisk stemning.

I Japan har blomster altid haft en særlig betydning og symbolik. Rejs dig rig, og oplev naturens blomstrende skønhed. Velkommen til Nihon – Japan!

Japan i blomst 2023

Rejseplan

 • Dag 1 - Mod Japan
 • Dag 2 - Ankomst til Tokyo
 • Dag 3 - Byrundtur i Tokyo
 • Dag 4 - Japan i farver
 • Dag 5 - Matsumoto og Takayama
 • Dag 6 - Takayama og Kyoto
 • Dag 7 - Bambusskoven Arashiyama
 • Dag 8 - Fridag eller ekstraudflugten - Kyotos kendte ansigt
 • Dag 9 - Shinkansen til Tokyo
 • Dag 10 - Sansespirende Tokyo og hjemrejse
 • Dag 11 - Hjemkomst
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Japan 2023

Inkluderet i prisen

Fly til Tokyo t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Tokyo

Metro- og togbilletter iflg. program

Shinkansen Kyoto-Tokyo 2. kl.

3 nætter i Tokyo (3+ stjernet)

1 nat i Matsumoto (3-stjernet)

1 nat i Takayama (4-stjernet)

3 nætter i Kyoto (4-stjernet)

8 x morgenmad

1 x frokost

4 x middag

Udflugter iflg. program

Entré til Ashikaga blomsterpark og Matsumoto slottet

Audioguide

Engelsktalende lokalguide

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring

Eneværelse kr. 1.995

Fast plads i bussen kr. 150-250

Ekstraudflugt: Kyotos kendte ansigt kr. 635

Dag 1

Mod Japan

Om aftenen flyver vi fra Danmark via Warszawa mod Japans hovedstad.

Dag 2

Ankomst til Tokyo

Vi ankommer til Narita lufthavn ved Tokyo først på aftenen, lokal tid. Når vi har fået vores bagage, kører vi direkte til hotellet og bliver indkvarteret.

Dag 3

Byrundtur i Tokyo

Japanerne har stor respekt for deres skikke og religiøse overbevisninger. Konstant møder vi det nyeste nye i kombination med det årtusind gamle, som vi oplever på dagens spændende halvdagtur. Vi undgår byens lange trafikpropper og kommer tættere på japanernes hverdag, når vi tager med det usædvanligt veludbyggede metrosystem, og hurtig kommer ind til Asakusa-kvarteret. Metroen er et virvar af krydsende linjer, men altid med tog til tiden. Læg mærke til de mange mænd i jakkesæt og kvinder i højhælede sko på vej til arbejde.

Her besøger vi shinto-helligdommen Meiji, dedikeret til de guddommelige ånder fra kejser Meiji og kejserinde Shōken. Det er interessant at se Tokyos ældste tempel, Asakusa Kannon med ceremonihallen, pagoden og det store røgelseskar. Hele området er pyntet med dekorative røde rispapirlamper. Gennem den berømte Kaminarimon-port fortsætter vi til fods gennem den livlige tempelgade Nakamise med et utal af små boder. Her ser vi, at en del af Tokyos gamle atmosfære stadig er bevaret.

Tokyo har en fortryllende madscene og er kendt for sushi og nudler i topklasse. På lokal restaurant introduceres vi til japansk gastronomi med en sushi-frokost. Herefter kan du vælge at tage metroen tilbage til hotellet sammen med rejselederen eller udforske mere af byen på egen hånd. Måske frister lidt shopping i det berømte Ginza-kvarter?

Dag 4

Japan i farver

I dag skal vi besøge den formidable blomsterpark Ashikaga ca. 100 km fra Tokyo. Parken er udnævnt af det amerikanske tv-selskab CNN til én af verdens 10 drømmedestinationer. På alle årstider findes en bred vifte af eventyrlige blomster og træer i den store park. Rundt omkring er der bænke, hvor man i stilhed kan sidde og nyde parkens intense farvestil.

 

Afr. 28/3: I marts og april byder parken på 30.000 farverige tulipaner, raspblomster og de smukke kirsebærblomster i fuldt flor. Et meget flot syn.

Afr. 7/5: Som en farvekonkurrence er parken fyldt med azaleaer, rododendroner og sine hængende blåregn, som parken ikke uden grund er blevet berømt for. Blåregn blomstre fra slutningen af april til midt i maj, og er i familie med ærteblomsten.  I løbet af foråret skifter blomsten farve fra lyserød, lilla, hvid og til gul. Det føles som en drømmeverden, når man går gennem den elegante 80 meter lange espalier med en overflod af blomstrende blåregn. At se en blomstertunnel af blåregn - skal ganske enkelt opleves. Det er svært på forhånd at vide, hvilken farve blomsterne har, når vi kommer, det afhænger af klimaet. Uanset hvilken farve blomsterne har, er det en unik naturoplevelse af de hængende blåregn. Vi ser naturligvis også ”miraklets træ” – et enormt 150 år gammelt blåregnstræ. Måske får du lyst til at smage den populære blåregn-is?

 

Nær Matsumoto skal vi besøge Daio Wasabi farmen, der er en af største i Japan. Wasabi er den grønne pasta, som man får sammen med sushi. Den er meget stærk, og kaldes også japansk peberrod. De færreste har sikkert smagt ægte wasabi, for de fleste steder udenfor Japan, fremstilles det af peberrod tilsat sennep og grøn farvestof. Det er en vanskelig og kostbar produktion - 1 kg koster ca. kr. 2.000. Gården er omgivet af store marker med wasabi-planter, hvor et netværk af små vandløb konstant forsyner hver plante med rindende vand. Der er små vandrestier mellem markerne, og et gammeldags vandhjul af træ ligger langs floden. I gårdbutikken sælges et bredt udvalg af wasabi-produkter: wasabi-pasta, frisk wasabi, pickles, kiks, pølser, dressing, øl, juice og chokolade med wasabi-smag.

Vi bor 1 nat i den attraktive by Matsumoto, der ligger i en frugtbar dal midt i de majestætiske Japanske Bjerge. Byen er elsket på grund af den friske luft, de smukke gader og for Matsumoto-slottet, der er en af Japans velbevarede nationalskatte. Om aftenen hygger vi os med middag på hotellet.

Ashikaga 1
Ashikaga 2
Ashikaga 3
Ebb8a9b956dff02a22085b3a019bf2e4 1
389E888fd008a1707f2475982276ed37 2
Fa1af6e218a6e56c0a6229de9db5406f
Dag 5

Matsumoto og Takayama

Om morgenen besøger vi Japans ældste træslot, det sort-hvide Matsumoto, der stod færdigbygget i 1595. Et yndet sted, især når slotsparkens mange kirsebærtræer er i blomst.  

Herefter fortsætter rejsen til den elegante bjergby Takayama, der ligger gemt i Hida-bjergene i Japans bagland, hvor livet går lidt langsommere. Takayama her et af landets mest stemningsfulde atmosfærer med kroer fra Meiji-tiden og helligdomme på bjergskråningerne i smukke omgivelser. Glæd dig til byvandringen i den levende museumsby med gamle træhuse i traditionel byggestil, blomsterkummer og imponerende kunsthåndværk. Her holdes de ældgamle japanske traditioner i hævd.

På turen gennem den idylliske gamle bydel er der mulighed for egen regning at smage Takayamas berømte sake, der indeholder 18% alkohol. Sake fremstilles af ris, og serveres kold eller varm i små kopper. Smagen er let, saltet og sød på én gang. Det er en oplevelse at skulle bo 1 nat - tæt på den gamle bydel på et spændende hotel, som er indrettet i traditionel japansk stil. Om aftenen nyder vi en dejlig middag på lokal restaurant i gåafstand fra hotellet.

Dag 6

Takayama og Kyoto

Efter morgenmad spadserer vi på blot 15 min. til Takayamas farverige morgenmarked Miyagawa, hvor lokale bønder sælger frisk frugt, grøntsager, pickles og blomster. Herfra fortsættes til Kyoto – byen, der i over 1.000 år var Japans hovedstad, og indtil 1868 hjemsted for den kejserlige familie. Selv om Kyoto er overhalet af Tokyo både i størrelse og betydning, så er byen stadig den prægtigste. Kyoto er smukt omgivet af bjerge, og rummer det gamle Japan med over 2.000 atmosfærefyldte templer, helligdomme, sublime haver og traditionelle tehuse. En fantastisk by med forførende attraktioner – japanernes stolthed.

Straks efter ankomst fornemmer vi byens sjæl, når vi besøger det gamle buddhistiske Kiyomizu-tempel. Templet er kendt for sin enorme veranda, der understøttes af søjler, og rager 13 meter ud over bjergsiden fra dens hovedsal, der er bygget uden brug af søm. Besøgende kommer for at drikke det hellige vand fra Otowa-vandfaldet. Templet er på UNESCOs verdensarvsliste for historiske steder i det gamle Kyoto.

Til fods fortsætter vi gennem Gion-kvarterets gamle brostensbelagte gader. Det er det rene eventyr at gå på opdagelse i det oprindelige Japan med gamle træhuse med skodder, tehuse og små designerforretninger. Det er nydelse at gå ved kanalen og den maleriske bro i Gion-kvarteret og iagttage livet. Her er det ikke ualmindeligt, at kvinder er iført traditionelle kimonoer og træsandaler. Kimonoen er japanernes nationaldragt, som især benyttes til bryllupper og ceremonier. Der findes mange forskellige typer af kimonoer med en værdi helt op til kr. 140.000. I området ses ofte geishaer iklædt farverige dragter med kunstfærdigt bundne obi-bælter, og håret nænsomt opsat med pinde. Pigerne oplæres i den ældgamle kunst at spille, synge, danse og konversere. Vi bor 3 nætter i denne fantastiske by.

Om aftenen byder vi velkommen med en okonomiyaki-middag (fyldte pandekager) på en lokal restaurant.  

Kiyomizu
Kyoto
Geishaer i Kyoto
Dag 7

Bambusskoven Arashiyama

Blot 40 km udenfor Kyoto føres vi med tog ind i en helt anden verden. Synet af bambusskovens grønne nuancer fra mintgrøn til dybgrøn er imponerende. Gåturen ad den berømte sti midt mellem skovens skyhøje bambusstilke er helt enestående – en markant anderledes oplevelse end en tur gennem en skov i Danmark. Lyt til vinden, der bevæger sig ind mellem bambustræerne, og får dem til stille at svaje frem og tilbage. Lyden kaldes for naturens musik, og er kåret til at være bevaringsværdig af den japanske regering! Næsten endeløse rækker af bambustræer står i alle retninger. På halvdagsturen besøger vi også den berømte træbro Togetsukyo bygget over Månefloden. Broen er blevet ikon inden for poesi og maleri.

Resten af dagen er afsat til egne oplevelser i Kyoto. Vi kan anbefale et besøg i kejserpaladset Kyoto Goshos’ pertentlige have, et besøg i den mystiske Ryoan-ji zen-have – eller måske skulle du prøve den berømte japanske shiatsu-massage? Kyoto er fuld af muligheder – en by, du aldrig bliver færdig med.

Dag 8

Fridag eller ekstraudflugten - Kyotos kendte ansigt

Nyd Kyoto på egen hånd eller tag med på en spændende heldagstur.

Ekstraudflugt: Kyotos kendte ansigt
Efter morgenmad besøger vi Kyotos mest berømte seværdighed, Guldpavillonen, Kinkaku-ji, hvis tag er dækket med bladguld. Underskønt spejler Det Gyldne Tempel sig i dammen i den tilhørende have med stiliserede landskaber i miniformat. En næsten uvirkelig oplevelse af skønhed med mange farver. Naturen er nøje afstemt i en perfekt harmoni med pavillonen.

På Nijo-borgen kommer den særlige japanske æstetik til udtryk, når det handler om den rå power. På shogunens borg havde skønheden en funktion! Perlegruset omkring bygningen sikrede, at indtrængende tropper ville blive afsløret af grusets knasen. Nattergalegulvet rundt om de indre gemakker er sammensat af små træstykker med metaldele. Ved blot den mindste vægt på gulvet giver træstykkerne en knirkende lyd, som var det syngende fugle!

Vi holder pause på Kyoto Håndværkscenter, der er kendt for traditionelt kunsthåndværk fremstillet af især tekstiler, lak, papir, kalligrafi og perler. Her er der også mulighed for at købe lidt frokost, inden turen fortsætter til den imponerende shintohelligdom, Fushimi Inari Taisha, der er en af byens mest levende helligdomme. Vi mødes af en særlig stemning på gåturen gennem hundredvis af orangerøde torii-porte, der er opstillet så tæt, at de udgør et langt gangsystem. De mange porte er ofringer til Inari, der er risens gud og en slags skytsengel for handel og håndværk.

Vi tager forbehold for lukning af templer ved uventede religiøse aktiviteter, samt at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 9

Shinkansen til Tokyo

Et besøg i Japan skal naturligvis inkludere en tur med højhastighedstoget, Shinkansen. Japan er det første land i verden, der byggede en jernbane, der var egnet til super eksprestog. Om formiddagen går turen på 2. klasse tilbage til Tokyo. Det er en oplevelse og en effektiv måde at rejse på, for på blot 2 timer og 11 minutter har vi kørt strækningen på ca. 500 km. Toget er uhyrligt præcist, det kører på minuttet. Tognettet dækker det meste af landet, og man kan hurtigt kommer en længere strækning, når hastigheden når op på 320 km/t. Det er muligt at købe mad og drikkevarer på stationen eller i toget.

Efter ankomst til Tokyo station fortsætter vi med det effektive metrosystem til vores hotel, hvor vi indkvarteres for en enkelt nat.

Sidst på eftermiddagen kører vi med metro til Rikugien-haven, der tælles blandt Tokyos smukkeste landskabshaver. I miniature er 88 scener fra berømte digte gengivet i parken. I parken ligger en stor dam, der er forbundet med et netværk af stier med tehuse, og omgivet af menneskeskabte bakker og skovområder. Nær hovedporten blomstre kirsebærtræer i slutningen af marts, og azaleabuske langs dammen blomstre i maj. Vi slutter dagen med en dejlig middag på lokal restaurant, inden vi tager metroen tilbage til vores hotel.

Dag 10

Sansespirende Tokyo og hjemrejse

Morgenen og formiddagen er til fri disposition, indtil vi skal tjekke ud fra hotellet kl. 11. Tokyo er en af verdens største byer, der konstant er i bevægelse, og byen bliver derfor ofte sammenlignet med New York. Her har man passion for alt nyt. Overalt er der en strøm af mennesker, hightech, mode og funklende lysreklamer.

Vi starter med at besøge den 243 meter høje Metropolitan Government Building. Her kører vi med elevator til toppen af bygningen, hvorfra vi har en enestående udsigt over millionbyen. Herefter fortsætter vi til Nijibashi-broen, hvorfra vi får et glimt af Kejserpaladset og den imponerende have, der ligger som en oase med sit udstrakte grønne område i hjertet af storbyen. Der er ikke adgang til selve paladset, hvor kejserfamilien bor.

Vi slutter turen af med en lille gåtur i Tokyos berømte Ueno Park – et fredfyldt område, der er populær året rundt. Her oplever vi japanerne på slap line. Børn i skoleuniformer, kærestepar, forretningsmænd og bedstemødre klædt i traditionelle kimonoer.

Afrejse 28/3: Hanami betyder ”at se på blomster”, og her tænkes på sakura – kirsebærtræerne, der blot blomstrer i 2 uger fra slutningen af marts. I Tokyo er det en tradition at se Ueno Parkens mere end 1.000 blomstrende kirsebærtræer i hvide og lyserøde farver. Hanami er en fejring af naturen og livet. Kirsebærblomsterne er symbol på livet, som er smukt og kort. Japanerne forsøger på alle måder at få de bedste billeder af blomsterne både med mobiltelefon og kamera. Stemningen er i top. Der er plads til grin, drillerier og afslapning, mens man nyder blomsterne. Selv om vi rejser på den ideelle årstid, må vi tage forbehold for ændring af blomstringstiden, da det afhænger af klima- og vejrforhold.

Afrejse 7/5: Ueno Park er hjemsted for både museer, helligdomme og den velbesøgte Shinobazu-sø, der er en stærk kontrast til byens skyline. Vi nyder den særlige stemning omkring søen, der på alle årstider er et hyppigt motiv på mange malerier.

 

Efter besøget i parken, kører vi mod lufthavnen, hvorfra vi påbegynder hjemrejsen.

Dag 11

Hjemkomst

Vi flyver igen via Waszawa og ankommer til København i løbet af formiddagen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse