Porto Azzurro
Assisi
Siena As 74945240 1200X700

Italien

Italiens Grønne Hjerte & Elba

Pris pr. person fra
kr. 7.995

Oplev kultur og historie og få smag for det toskanske køkken og de toskanske vine - kombineret med et besøg på Elba, Italiens tredjestørste ø, som Napoleon satte sit præg på under sit ophold i starten af 1800-tallet. Italiens Grønne Hjerte - Umbrien og Toscana - er balsam for kunst- og naturelskeres sjæle med sine uovertrufne rigdomme af kunst, vidunderlige landskaber med høje slanke cypresser, bredkronede pinjer, gamle krogede oliventræer og vinmarker, så langt øjet rækker. Området byder på betagende udsigter over charmerende maleriske byer og middelalderborge. Italiens Grønne Hjerte er ensbetydende med indtryk og oplevelser ud over det sædvanlige. Elba byder på smukke landskaber – skønne bugter med sandstrande omgivet af klipper, maleriske landsbyer og betagende udsigter over det azurblå Middelhav. Duftene fra den skønne Middelhavsvegetation er et kapitel for sig. Rosmarin, timian og lavendler vokser vildt på øen. Elba kaldes med rette for en ”ædelsten” af de lokale.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til Toscana
  • Dag 2 - Udflugt til Middelalderbyerne Montepulciano og Montalcino
  • Dag 3 - Udflugt til Assisi med besøg hos danske Broder Theodor
  • Dag 4 - Besøg i Siena og sejlads til øen Elba
  • Dag 5 - I Napoleons fodspor
  • Dag 6 - Mineralernes Elba
  • Dag 7 - På bjergtur med svævebane
  • Dag 8 - Sejlads til fastlandet, besøg i Pisa og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Stepmap Karte Italien Toscana Og Elba 1647518

Inkluderet i prisen

Fly København-Bologna t/r inkl. bagage

3 overnatninger på 3-stjernede Hotel Rossana i kurbyen Chianciano Terme

4 overnatninger på 3+-stjernede Hotel Fabricia på øen Elba

7 x morgenmad

2 x frokost

7 x aftensmad

Vinsmagninger

Udflugter og entréer ifølge program

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Turistskatter på hotellerne pr. person/dag (pt. €0,80 i Chianciano og i alt €5 på Elba)

Forsikringer

Værelse med balkon (begge hoteller) kr. 400

Eneværelse kr. 1.200

Eneværelse med balkon (på begge hoteller) kr. 1.600

Fast plads i bussen kr. 150-250

Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere

Rejseforsikring kr. 287 Læs mere

Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Dag 1

Ankomst til Toscana

Efter ankomsten tager vi plads i vores egen bus og skal på en betagende tur langs Appeniner-bjergene frem mod den mondæne kurby Chianciano Terme. Byen ligger midt i Toscanas smukke bakkede landskaber med skøn udsigt til høje cypresser og bredkronede pinjetræer – og vinmarker så langt øjet rækker. Indkvartering på godt familiedrevet hotel.

Dag 2

Udflugt til Middelalderbyerne Montepulciano og Montalcino

Montalcino Montalcino

Dagens udflugt fører os til nogle af de hyggelige små byer i Toscana, hvor tiden nærmest har stået stille siden middelalderen. Først skal vi besøge Chiancianos naboby kendt for sin adelige vin - Vino Nobile di Montepulciano - som vi naturligvis skal stifte nærmere bekendtskab med i et af Toscanas ældste vinhuse. 

Efter opholdet i Montepulciano går turen gennem de bølgende landskaber med majestætiske cypresser og bredkronede pinjetræer til endnu en af de små fæstningsbyer i bjergene - byen Montalcino. I denne by nyder vi en let frokost med toskanske specialiteter og smager på byens kendte vin, Brunello'en.

Dag 3

Udflugt til Assisi med besøg hos danske Broder Theodor

Kirken i Assissi Kirken i Assissi

Turen går i dag til en af Italiens perler - byen Assisi. Assisi er først og fremmest kendt for kirken bygget til ære for den hellige Frans af Assisi. Vi skal se den smukke nyrenoverede kirke, som efter Peterskirken i Rom er en af den katolske kirkes vigtigste helligdomme. 

Under opholdet i Assisi møder vi den danske franciskanermunk Broder Theodor, som fortæller os om Frans af Assisi og kirken. Derefter tid til at gå på opdagelse i den skønne middelalderby blandt munkene og de mange pilgrimme, som valfarter til byen.

Dag 4

Besøg i Siena og sejlads til øen Elba

Domkirken i Siena Domkirken i Siena

Efter morgenmaden forlader vi vores kurby Chianciano Terme. Undervejs mod Elba besøger vi den skønne by Siena med byens berømte rådhusplads, som af mange bliver betragtet som Italiens smukkeste og mest harmoniske middelalderplads med de mange flotte bygninger i den berømte Siena-røde farve. 

Efter besøget i Siena sætter vi kurs ud mod Middelhavet og fortsætter turen langs kysten til havnebyen Piombino, hvorfra der er færgeforbindelse til øen Elba. Efter en skøn sejltur på ca. 1 time ankommer vi til Elba og indkvarteres på et godt hotel beliggende med fantastisk udsigt over Middelhavet.

Dag 5

I Napoleons fodspor

Udflugt til Elbas største by Portoferraio. I den gamle charmerende bydel og ved de store fæstningsanlæg fornemmer man tydeligt øens spændende og fascinerende historie. Napoleon har under sit 10 måneder lange ophold på Elba sat et betydeligt præg på øen. 

Vi besøger Napoleons residenser Villa dei Mulini og huset på landet Villa San Martino, der ligger i pragtfulde omgivelser med udsigt over bugten. 

Portoferraio
Villa dei Mulini
San Martino, Napoleons villa
Dag 6

Mineralernes Elba

Rio Marina, Mineralernes Elba Rio Marina, Mineralernes Elba

Elba er rig på mineraler. Allerede etruskerne formåede at udvinde mineralerne på øen. Elbas beliggenhed har betydet, at øen har været regeret af mange forskellige herskere. Alle har været tiltrukket af Elbas miner. 

Der arrangeres et interessant besøg på mineralmuseet, hvor vi hører om øens geologi. Frokost på en maritim restaurant i den skønne by Porto Azzurro.

Dag 7

På bjergtur med svævebane

Monte Capanne, Elba Monte Capanne, Elba

Elba er yderst naturskøn og frodig. På dagens udflugt oplever vi spændende landskaber og betagende udsigter. Vi skal med svævebane op til øens højeste punkt Monte Capanne, hvorfra der er en fantastisk udsigt over maleriske fiskerlejer, gamle borge og kirker samt små landsbyer, der formeligt klæber sig op ad øens bjergskråninger. I klart vejr kan man se over mod Napoleons fødeø Korsika.

Dag 8

Sejlads til fastlandet, besøg i Pisa og hjemrejse

Det skæve tårn, Pisa Det skæve tårn, Pisa

Også på hjemrejsedagen venter der os spændende oplevelser. Efter morgenmaden tager vi afsked med vores dejlige hotel og returnerer med færge til fastlandet. Vi sejler en skøn tur fra Portoferraio langs Elbas kyst til det toskanske fastland. Efter ankomsten til fastlandet sætter vi kursen nordover mod den smukke by Pisa.

Her skal vi se den enestående plads Piazza dei Miracoli og beundre den skønne domkirke, dåbskapellet og det berømte skæve tårn, inden vi sætter kursen mod lufthavnen for hjemrejse til Danmark.

NB: Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.

Andre interessante rejser

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til vores corona-informationsside

Din henvendelse