Jerusalem
Kapernaum
Saligprisningernes Bjerg

Israel

Rundrejse i Israel

Pris pr. person fra
kr. 14.995

Best Travel tilbyder en spændende og anderledes rundrejse i Israel. Forunderlige oplevelser venter og du kommer hjem med uudslettelige indtryk! I Israel væves historiske fakta og religiøs overlevering sammen i et fascinerende spind. På denne fantastiske rundrejse besøger vi de kendte byer og steder fra Bibelen, men oplever også det lille lands store naturvariationer fra frodige bakkelandskaber til gold saltmarsk ved Det Døde Hav. Vi rejser tilbage gennem årtusinder i arkæologiske udgravninger, men får også et indtryk af det moderne Israel, hvor hverdagens gøremål foregår omkring historiske og religiøse levn.

Vores første overnatning er i Tel Avivs pulserende bymidte. Vi tager på byvandring i den spændende by, som bl.a. huser The White City - verdens største samling af Bauhaus-arkitektur - og er på UNESCOS Verdensarvsliste. Her skal vi også opleve et spændende aftenforedrag med Hanne Foighel, som er Mellemøstkorrespondent for DR og bosiddende i Israel. Hanne Foighel kommer på vores hotel og vil med sine fascinerende førstehåndsfortællinger gøre os klogere på den aktuelle situation i Mellemøsten og den langvarige og komplicerede konflikt mellem Israel og Palæstina.

Herefter går turen op langs Israels smukke middelhavskyst, hvor vi skal opleve kystbyerne Caesarea og Haifa samt indtage frokosten i en druserlandsby. I Nazareth ser vi bl.a. Bebudelseskirken. Vi fortsætter i Jesu fodspor til Jerusalem og Bethlehem - en vidunderlig måde at få genopfrisket vores bibelhistorie på. Vi skal også se den berømte fæstning i Masada og ved Det Døde Hav kan vi teste det saltholdige vands bæreevne.

I Jeriko på Vestbredden, besøger vi et spændende NPO projekt, hvor palæstinensiske børn får en god start i livet. Et eksempel til inspiration og efterfølgelse. På et lille marked i Jeriko findes de bedste dadler vi hidtil har fundet! Vi runder ugen af med et spændende foredrag med Anna Greenberg, en ung dansk-jødisk kvinde, som gør indtryk med sin beretning om sin udvandring fra det trygge Danmark til et pulserende ungt Israel.

Det må påregnes, at vi dagligt kommer til at gå på hårdt materiale og lidt op og ned af stentrapper, men tempoet er stille og roligt. Der er såvel erfaren dansk rejseleder som lokal dansktalende guide med på turen.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Tel Aviv - Foredrag med Hanne Foighel
  • Dag 2 - Cæsarea - Drusisk landsby - Haifa - Nazareth
  • Dag 3 - Genesaret sø – Kapernaum - Tabgha - Golan
  • Dag 4 - Jesu dåbssted - Masada - Jeriko
  • Dag 5 - Byrundtur i Jerusalem
  • Dag 6 - Holocaust-museet - Foredrag med Anna Greenberg
  • Dag 7 - Byrundtur i Bethlehem - Jødisk Bosættelse
  • Dag 8 - Transfer til lufthavnen og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Israel 2020

Inkluderet i prisen

Fly København-Tel Aviv t/r inkl. bagage (18/2 også afrejse fra Aalborg via KBH mod tillæg kr. 1.000)

Lufthavnstransfer t/r

1 nat på hotel i Tel Aviv

2 nætter på hotel ved Genesaret sø

4 nætter på hotel i Jerusalem

7 x morgenmad

4 x frokost (dag 2, 3, 5 og 7)

1 x vinsmagning Golan Heights Winery

7 x aftensmad

Udflugter inkl. entreer ifølge program

Foredrag med Hanne Foighel og Anna Greenberg

Erfaren dansk rejseleder og dansktalende lokalguide

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Forsikringer

Obligatoriske drikkepenge til chauffører, lokalguider m.m. - ca. $10 pr. pers. pr. dag

Enkeltværelse 18/2 + 19/4 kr. 3.850 / 27/9 kr. 6.000

Fast plads i bussen kr. 150-250

Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere

Rejseforsikring kr. 287 Læs mere

Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Dag 1

Tel Aviv - Foredrag med Hanne Foighel

Fly fra København til Tel Aviv og transfer til centrum, hvor vi tjekker ind på vores hotel. Her er der mulighed for at vælge mellem to byvandringer i det centrale Tel Aviv. På den længere tur (6-7 km) spadserer vi op ad den historiske Rothschild Boulevard, som rummer mange smukke eksempler på Bauhaus-arkitektur og er på UNESCOs Verdensarvsliste. På den kortere tur (3-4 km), oplever vi den smukke strand og det legendariske Carmel marked. Efter middagen på hotellet får vi besøg af DRs mellemøstkorrespondent Hanne Foighel, som holder foredrag og gør os klogere på den aktuelle situation i Mellemøsten. 

Hanne Foighel opdaterer levende og interessant med historiske data, så man får godt overblik over baggrunden for situationen. Endvidere dissekerer hun Israels aktuelle situation og tager temperaturen på området generelt. Foredraget er opdateret til dagen og man går derfra såvel inspireret som informeret.

På afgangene 18/2, 19/4 og 27/9 2020 overnatter vi på Center Chic Hotel.

Tel Aviv
Tel Aviv
Hanne Foighel
Dag 2

Cæsarea - Drusisk landsby - Haifa - Nazareth

Efter morgenmaden kører vi langs den smukke middelhavskyst til Cæsarea, romernes hovedstad i Det Hellige Land. Vi besøger et drusisk samfund i Usefiya, hvor vi hører om denne hemmelige lille niche-religion og spiser frokost i et privat hjem. Druserne er et fascinerende folkefærd, som er spredt over flere af Mellemøstens lande. De er altid loyale overfor det land de bor i og druserne aftjener værnepligt som jøderne.

Vi fortsætter til Haifa, hvor vi skal opleve Bahai-templets enestående persiske have inden vi slutter dagen i Nazareth, hvor vi ser Bebudelseskirken og Skt. Josef Kirken. Sidst på dagen checker vi ind for to nætter på vores hotel nær Genesaret Sø. Vi spiser middag på hotellet.

På afgangen 18/2 2020 overnatter vi på Hotel Sea of Galilee, 19/4 overnatter vi på Leonardo Club, 27/9 overnatter vi på Ron Beach Hotel.

Cæsarea
Bahai, Haifa
Bahai
Bebudelseskirken, Nazareth
Dag 3

Genesaret sø – Kapernaum - Tabgha - Golan

I dag inviterer vi på en skøn sejltur. Vi bliver i området omkring den nordlige ende af Genesaret sø og nyder stilheden og det smukke udsyn på Saligprisningernes Bjerg. Her holdt Jesus Bjergprædikenen. Videre til Kapernaum, hvor vi oplever synagogen fra den Anden Tempelperiode og ruinerne af Skt. Peters Hus, som ligger under en moderne kirke med glasgulv. Herefter fortsætter vi til Tabgha, hvor Jesus ifølge bibelen bespiste 5000 mennesker med 2 fisk og 5 brød. 

Vi besøger Bespisningsunderets Kirke, som har et mosaik-gulv fra det 4. århundrede. Frokosten er i dag inkluderet. Vi spiser ved Genesaret sø, hvor vi smager den forunderlige Sankt Petersfisk. Derpå kører vi et stykke op i det smukke bjergrige område Golan, hvor der bl.a. dyrkes nogle af Israels bedste vine. Her inviterer vi på vinsmagning, hvor vi også hører om fremstillingen af vin i området. Sidst på dagen er vi tilbage på hotellet.

Dag 4

Jesu dåbssted - Masada - Jeriko

I dag venter usædvanlig oplevelse på alle parametre. Vi følger den mytiske Jordanflod ind over Vestbredden - de områder, som fra bibelsk tid benævnes Judæa og Samaria. På den side af flodbredden ligger Jordan med hvem Israel nyder fred på 25. år. Fornuften sejrede og der er nu om stunder ganske roligt mellem de to nationer. Det er ved Jordanflodens bred, at Jesus lod sig døbe og vi besøger stedet, hvor traditionen foreskriver det fandt sted. Qasr al-Yahud (”Jødernes Slot”) har stor betydning for såvel jøder som kristne, da israelitterne ifølge traditionen passerer forbi her fra Jordan og ind i Det forjættede Land, efter at have vandret i ørkenen i 40 år. Herefter begiver vi os længere sydpå og besøger Masada – en af de stærkeste beretninger fra jødernes lange skæbnesaga. Masada-fæstningen med sin spektakulære beliggenhed på den 400 meter høje klippe, der er skueplads for den dramatiske historie om de belejrede jøder, der i år 73 e.Kr. begår kollektivt selvmord for ikke at falde i romernes hænder. 

Svævebanen bringer os op og vi oplever spisekammeret, vandingssystemet og Herodes Palads. Efter frokost venter – om vejrforholdene tillader det - en spændende badetur i Det Døde Hav, som har en saltholdighed på 30%. Husk badesko. Her er vi på verdens laveste punkt - 390 meter under havoverfladen. Herefter kan vi se frem til en helt særlig oplevelse, når vi besøger skolen ”Seeds of Hope” i Jeriko på Vestbredden. Skolen er grundlagt i 2008 som en humanitær støtteorganisation, hvis mål er at opfostre børnene til troen på, at fredelig sameksistens giver fremgang for alle. Herefter kører vi ind mod Jerusalem. Vi følger den samme rute, som mange berømtheder har gjort gennem Verdenshistorien. Hold øjne og sanser åbne - Jerusalem er en sindstilstand for mange. Middag på det hyggelige hotel i Jerusalem.

På afgangene 18/2 og 27/9 overnatter vi på Hotel Gloria, 19/4 overnatter vi på Golden Walls Hotel.

Dag 5

Byrundtur i Jerusalem

Man siger, at da Gud skabte Jerusalem gav han det 90% af verdens skønhed og 90% af verdens grusomhed. Vi er i et historisk magnetfelt. Med det in mente tager vi i dag på byvandring i den mere end 5.000 år gamle by, der er hellig for både kristne, jøder og muslimer. Vi følger i Jesu fodspor til Oliebjerget med fantastisk udsigt over Jerusalem, går gennem Gethsemane Have til Alle Nationers Kirke og videre til Den sidste Nadvers sal på Zion-bjerget. Herefter skal vi opleve Jerusalems gamle bydel. Her stod Templet i Jerusalem, som var jødernes vigtigste helligdom i antikken. Her blev Jesus korsfæstet og herfra steg Muhammed op gennem de syv himle. Den gamle bydel rummer trods sin beskedne størrelse på under en kvadratkilometer hele fire bydele: 

Det kristne kvarter med Gravkirken, det muslimske kvarter med de nærliggende moskeer på Tempelbjerget, det jødiske kvarter med Grædemuren, samt det armenske (kristne) kvarter. Vi når omkring Dormitionsklostret, som tilhører Benediktinerordenen. Her sker ofte noget spændende nede i krypten. Vi går på Cardoen, den gamle romerske hovedgade i Jerusalem. Gaden, som er flankeret af søjler, krydsede dengang hele byen fra nord til syd. I dag er en del af gaden en arkade med gallerier og butikker. Vi kommer forbi Grædemuren, som er en rest af det oprindelige jødiske Tempelpladskompleks. På vej hertil ser vi over mod Tempelbjerget og Klippemoskéen. Vi går ad Via Dolorosa, hvor Jesus ifølge historien gik på vej til sin korsfæstelse, og besøger Gravkirken og Gravhaven. Frokosten er inkluderet og vi spiser middag på hotellet.

Dag 6

Holocaust-museet - Foredrag med Anna Greenberg

Dagens første besøg er på Holocaust-museet Yad Vashem, som beskriver historien om de jødiske ofre for Holocaust - en barsk, men nødvendig fortælling om verdenshistoriens største folkemord. Resten af dagen er til fri disposition - Jerusalem byder på mange spændende oplevelser og rejselederen er gerne behjælpelig med tips. Middag på hotellet. Om aftenen kommer Anna Greenberg på hotellet og holder foredrag for os. Annas mor er af dansk/jødisk herkomst og Anna har haft sin opvækst i Danmark. I 2017 tog Anna en spændende beslutning, hun valgte at emigrere til Israel og blive israelsk statsborger. 

Hvor danske unge efter studentereksamen har valget mellem sabbatår eller videreuddannelse, er det anderledes i Israel. Her skal man på dette tidspunkt aftjene sin værnepligt, som for kvinder er to år og for mænd tre år. For Anna betyder det, at hun p.t. er fitnessinstruktør for en israelsk eliteenhed på en base tæt på Libanons grænse. Anna beretter dog om meget mere end soldaterlivet og der venter tilhørerne en fascinerende indføring i hverdagen for en ung dansk kvinde, som har valgt en fremtid i et land langt væk fra Danmark.

Dag 7

Byrundtur i Bethlehem - Jødisk Bosættelse

Fødselskirken, Bethlehem Fødselskirken, Bethlehem

Vi besøger Bethlehem, som er under palæstinensisk overhøjhed og på flere måder adskiller sig fra det vi hidtil har oplevet på turen. Turen går først til Fødselskirken, der blev bygget af Kejser Konstantin i 300-tallet på stedet, hvor Jesus ifølge overleveringen blev født. Herpå besøger vi Mælkegrotten, hvor Josef, Maria og det lille Jesusbarn ifølge traditionen skjulte sig for Kong Herodes i dagene efter Jesu fødsel. Det siges, at det hvide pulver på grottens vægge virker helbredende på barnløse ægtepar. 

Vi skal også se Hyrdernes Mark, hvor englen forkyndte Jesu fødsel. Her synger vi under den stemningsfyldte kuppels enestående akustik en smuk salme, som alle kender og alligevel bevæges af. Endelig slutter vi i den israelske bosættelse Efrat, hvor vi mødes til en snak med nogen repræsentanter derfra. Efter en oplevelsesrig dag, hvor der på ingen måde spilles hasard med sikkerheden, kører vi tilbage til hotellet i Jerusalem, hvor vi kan børste rejsestøvet af og nyde den sidste middag. Frokosten er i dag inkluderet.

Dag 8

Transfer til lufthavnen og hjemrejse

Efter morgenmaden checker vi ud fra hotellet. Transfer til lufthavnen i Tel Aviv og fly tilbage til København.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til vores corona-informationsside

Din henvendelse