Rejse til Israel

Israel

Historie, kultur & konflikt

Best Travel tilbyder en spændende og anderledes rundrejse i Israel. Forunderlige oplevelser venter og du kommer hjem med uudslettelige indtryk! I Israel væves historiske fakta og religiøs overlevering sammen i et fascinerende spind. På denne fantastiske rundrejse besøger vi de kendte byer og steder fra Bibelen, men oplever også det lille lands store naturvariationer fra frodige bakkelandskaber til gold saltmarsk ved Det Døde Hav. Vi rejser tilbage gennem årtusinder i arkæologiske udgravninger, men får også et indtryk af det moderne Israel, hvor hverdagens gøremål foregår omkring historiske og religiøse levn. 

Vores første overnatning er i Tel Avivs pulserende bymidte. Vi tager på byvandring i den spændende by, som bl.a. huser The White City - verdens største samling af Bauhaus-arkitektur - og er på UNESCOS Verdensarvsliste. Her skal vi også opleve et spændende aftenforedrag med Hanne Foighel, som er Mellemøstkorrespondent for DR og bosiddende i Israel. Hanne Foighel kommer på vores hotel og vil med sine fascinerende førstehåndsfortællinger gøre os klogere på den aktuelle situation i Mellemøsten og den langvarige og komplicerede konflikt mellem Israel og Palæstina. 

Herefter går turen op langs Israels smukke middelhavskyst, hvor vi skal opleve kystbyerne Caesarea og Haifa samt indtage frokosten i en druserlandsby. I Nazareth ser vi bl.a. bl.a. Bebudelseskirken. Vi fortsætter i Jesu fodspor til Jerusalem og Bethlehem - en vidunderlig måde at få genopfrisket vores bibelhistorie på. Vi skal også se den berømte fæstning i Masada og ved Det Døde Hav kan vi teste det saltholdige vands bæreevne.

I Jeriko på Vestbredden, besøger vi spændende NPO projekt, hvor palæstinensiske børn får en god start i livet. Et eksempel til inspiration og efterfølgelse. På et lille marked i Jeriko findes de bedste dadler vi hidtil har fundet! Vi runder ugen af med et spændende foredrag med Anna Greenberg, en ung dansk-jødisk kvinde, som gør indtryk med sin beretning om sin udvandring fra det trygge Danmark til et pulserende ungt Israel. 

Det må påregnes, at vi dagligt kommer til at gå på hårdt materiale og lidt op og ned af stentrapper, men tempoet er stille og roligt. Der er såvel erfaren dansk rejseleder som lokal dansktalende guide med på turen.

fra kr. 15.495 pr. person
 • Fly fra København t/r
 • Alle udflugter er inkluderet i prisen
 • Med særlige oplevelser, bl.a skolebesøg
 • Foredrag med mellemøstkorrespondent fra DR Hanne Foighel


Spændende kulturrejse i et skønt klima

Rejseplan

 • Dag 1 - Tel Aviv - Foredrag med Hanne Foighel

 • Dag 2 - Cæsarea - Haifa - Nazareth

 • Dag 3 - Genesaret sø – Kapernaum - Tabgha - Golan

 • Dag 4 - Det Døde Hav

 • Dag 5 - Masada-fæstningen – Seeds of Hope - Jerusalem

 • Dag 6 - Byrundtur i Jerusalem - Foredrag med Anna Greenberg

 • Dag 7 - Bethlehem

 • Dag 8 - Transfer til lufthavnen og hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Tel Aviv t/r inkl. bagage
 • Lufthavnstransfer t/r
 • 1 nat på Hotel Metropolitan i Tel Aviv
 • 2 nætter på NOF Ginosar Hotel Hotel ved Genesaret sø
 • 1 nat på Hotel Crowne Plaza ved Det Døde Hav
 • 3 nætter på Hotel Gloria i Jerusalem
 • 7 x morgenmad
 • 4 x frokost (dag 2, 3, 5 og 7)
 • 1 x vinsmagning Golan Heights Winery
 • 7 x aftensmad 
 • Udflugter inkl. entreer ifølge program
 • Foredrag med Hanne Foighel og Anna Greenberg
 • Erfaren dansk rejseleder og dansktalende lokalguide

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Obligatoriske drikkepenge til chauffører, lokalguider m.m. - ca. $10 pr. pers. pr. dag 
 • Forsikringer

Evt. tillæg pr. person

 • Enkeltværelse kr. 3.850
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring (udenfor Europa)  kr. 844 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan

Dag 1

Tel Aviv - Foredrag med Hanne Foighel

Fly fra København til Tel Aviv og transfer til centrum, hvor vi tjekker ind på Hotel Metropolitan. Her er der mulighed for at vælge mellem to byvandringer i det centrale Tel Aviv. På den længere tur (6-7 km) spadserer vi op ad den historiske Rothschild Boulevard, som rummer mange smukke eksempler på Bauhaus-arkitektur og er på UNESCOs Verdensarvsliste. På den kortere tur (3-4 km), oplever vi den smukke strand og det legendariske Carmel marked. Efter middagen på hotellet får vi besøg af DRs mellemøstkorrespondent Hanne Foighel, som holder foredrag og gør os klogere på den aktuelle situation i Mellemøsten. Hanne Foighel opdaterer levende og interessant med historiske data, så man får godt overblik over baggrunden for situationen. Endvidere dissekerer hun Israels aktuelle situation og tager temperaturen på området generelt. Foredraget er opdateret til dagen og man går derfra såvel inspireret som informeret. 

Rothschild Boulevard Rothschild Boulevard Foredrag med Hanne Foighel

Dag 2

Cæsarea - Haifa - Nazareth

Efter morgenmaden kører vi til Cæsarea, romernes hovedstad i Det Hellige Land. Vi besøger et drusisk samfund i Usefiya, hvor vi hører om denne hemmelige lille niche-religion og spiser frokost i et privat hjem. Druserne er et fascinerende folkefærd, som er spredt over flere af Mellemøstens lande. De er altid loyale overfor det land de bor i og druserne aftjener værnepligt som jøderne. Vi fortsætter til Haifa, hvor vi skal opleve Bahai-templets enestående persiske have inden vi slutter i Nazareth, hvor vi skal se Bebudelseskirken og Skt. Josef Kirken. Sidst på dagen checker vi ind for to nætter på kibbutz-hotellet NOF Ginosar ved Genesaret Sø. Vi spiser middag på hotellet. 

caesarea

Dag 3

Genesaret sø – Kapernaum - Tabgha - Golan

Fra vores hotel i Kibbutz Ginosar tager vi på en skøn sejltur. Vi bliver i området omkring den nordlige ende af Genesaret sø og nyder stilheden og det smukke udsyn på Saligprisningernes Bjerg. Her holdt Jesus Bjergprædikenen. Videre til Kapernaum, hvor vi oplever synagogen fra den Anden Tempelperiode og ruinerne af Skt. Peters Hus, som ligger under en moderne kirke med glasgulv.  Herefter fortsætter vi til Tabgha, hvor Jesus ifølge bibelen bespiste 5000 mennesker med 2 fisk og 5 brød. Vi besøger Bespisningsunderets Kirke, som har et mosaik-gulv fra det 4. århundrede. Frokosten er i dag inkluderet. Vi spiser ved Genesaret sø, hvor vi smager den forunderlige Sankt Petersfisk. Derpå kører vi et stykke op i det smukke bjergrige område Golan-højderne, hvor der bl.a. dyrkes nogle af Israels bedste vine. Her inviterer vi på vinsmagning, hvor vi også hører om fremstillingen af vin i området. Sidst på dagen er vi tilbage på NOF Ginosar Hotel. 

Dag 4

Det Døde Hav

Vi forlader hotellet og sætter kursen mod Det Døde Havs saltskorpede kyster. Undervejs laver vi en afstikker fra hovedvejen, hvor der også er mulighed for at spise frokost og evt. lidt shopping. Vi fortsætter til Hotel Crowne Plaza Dead Sea i Ein Bokek, et spa-hotel i gåafstand fra Det Døde Hav, og bliver indkvarteret på vores værelser. Her er vi på verdens laveste punkt 390 meter under havoverfladen. Hvis vejret indbyder til det, er der mulighed for at bade i søen, som har en saltholdighed på omkring 30 %. Vi spiser aftensmad på hotellet. 

Dag 5

Masada-fæstningen – Seeds of Hope - Jerusalem

Dagens første mål er Masada-fæstningen med en spektakulær beliggenhed på den 400 meter høje klippe, der var skueplads for den dramatiske historie om de belejrede jøder, der i år 73 e.Kr. begik kollektivt selvmord for ikke at falde i romernes hænder. Svævebanen bringer os op og vi oplever spisekammeret, vandingssystemet og Herodes Palads.

Herefter venter en helt særlig oplevelse, når vi besøger skolen ”Seeds og Hope” i Jeriko på Vestbredden. Grundlagt i 2008 som en humanitær støtteorganisation, hvis mål er at opfostre børnene til troen på at fredelig sameksistens giver fremgang for alle. På stedet er der såvel børnehave som skole. Vi spiser frokost på stedet.

Derpå går turen mod Den Hellige Stad, Jerusalem. Se den fantastiske udsigt fra højdedragene over den gamle bydel. Dagens sidste besøg er på Holocaust-museet Yad Vashem, som beskriver historien om de jødiske ofre for Holocaust - en barsk, men vigtig fortælling. Vi slutter dagen i Øst-jerusalem, hvor vi overnatter. Vi spiser aftensmad på hotellet. 

Vi bor på Hotel Gloria, som ligger i Jerusalems kristne kvarter. Hotellet har en hyggelig gårdhave og en velassorteret bar, hvor vi kan strække ben efter dagens oplevelser. Hotellet drives af en græsk-ortodoks familie, hvilket interiørets orientalske strejf bærer præg af. Fantasien skal ikke meget sving før man føler sig hensat til Hercule Poirot og ser Peter Ustinov runde hjørnet i en af de mange hyggeområder på hotellet.

Dag 6

Byrundtur i Jerusalem - Foredrag med Anna Greenberg

Man siger, at da Gud skabte Jerusalem gav han det 90% af verdens skønhed og 90% af verdens grusomhed. Vi er i et historisk magnetfelt. Med det in mente tager vi i dag på byvandring i den mere end 5.000 år gamle by, der er hellig for både kristne, jøder og muslimer. Vi følger i Jesu fodspor til Oliebjerget med fantastisk udsigt over Jerusalem. Vi går gennem Gethsemane Have til Alle Nationers Kirke og videre til Den sidste Nadvers sal på Zion-bjerget. Herefter skal vi opleve Jerusalems gamle bydel. Her stod Templet i Jerusalem, som var jødernes vigtigste helligdom i antikken. Her blev Jesus korsfæstet og herfra steg Muhammed op gennem de syv himle. Den gamle bydel rummer trods sin beskedne størrelse på under en kvadratkilometer hele fire bydele, det kristne kvarter med Gravkirken, det muslimske kvarter med de nærliggende moskeer på Tempelbjerget, det jødiske kvarter med Grædemuren, samt det armenske (kristne) kvarter. Vi når omkring Dormitionsklostret, som tilhører Benediktinerordenen. Her sker ofte noget spændende nede i krypten. Vi går på Cardoen, den gamle romerske hovedgade i Jerusalem. Gaden, som er flankeret af søjler, krydsede dengang hele byen fra nord til syd. I dag er en del af gaden en arkade med gallerier og butikker. Vi kommer forbi Grædemuren, som er en rest af det oprindelige jødiske Tempelpladskompleks. På vej hertil ser vi over mod Tempelbjerget og Klippemoskéen. Vi går ad Via Dolorosa, hvor Jesus ifølge historien gik på vej til sin korsfæstelse, og besøger Gravkirken og Gravhaven. Middag på hotellet. Om aftenen kommer Anna Greenberg på hotellet og holder foredrag for os. Annas mor er af dansk/jødisk herkomst og Anna har haft sin opvækst i Danmark. I 2017 tog Anna en spændende beslutning, hun valgte at emigrere til Israel og blive israelsk statsborger. Hvor danske unge efter studentereksamen har valget mellem sabbatår eller videreuddannelse, er det anderledes i Israel. Her skal man på dette tidspunkt aftjene sin værnepligt, som for kvinder er to år og for mænd tre år. For Anna betyder det, at hun p.t. er fitnessinstruktør for en israelsk eliteenhed på en base tæt på Libanons grænse. Anna beretter dog om meget mere end soldaterlivet og der venter tilhørerne en fascinerende indføring i hverdagen for en ung dansk kvinde, som har valgt en fremtid i et land langt væk fra Danmark.

 

Dag 7

Bethlehem

Vi kører til Betlehem, hvor vi besøger Fødselskirken, der blev bygget af Kejser Konstantin i 300-tallet på stedet, hvor Jesus ifølge overleveringen blev født. Vi skal også se Hyrdernes Mark, hvor englen forkyndte Jesu fødsel. Her synger vi under den stemningsfyldte kuppels enestående akustik en smuk salme, som alle kender. Herefter frokost (inkl.) i den beduininspirerede restaurant The Tent. Efter besøget i Betlehem kører vi tilbage til Jerusalem, hvor resten af dagen er til fri disposition. 

Dag 8

Transfer til lufthavnen og hjemrejse

Efter morgenmaden checker vi ud fra hotellet. Transfer til lufthavnen og fly tilbage til København.

Hoteller

Hotel Metropolitan, Tel Aviv

Hotel Metropolitan Tel Aviv ★★★+

Hotel Metropolitan ligger centralt i Tel Aviv og tæt ved Middelhavet.  Faciliteter: Reception, elevator, restaurant, lobbybar.  Værelser: Med bad og…

Læs mere her
NOF Ginosar Hotel

NOF Ginosar Hotel ★★★★

NOF Ginosar Hotel ligger skønt i landlige omgivelser ved bredden af Genesaret Sø og er det perfekte udgangspunkt for udflugter i den nordlige del af I…

Læs mere her
Hotel Crowne Plaza Dead Sea

Hotel Crowne Plaza Dead Sea ★★★+

Hotel Crowne Plaza Dead Sea ligger med fantastisk udsigt over Det Døde Hav.  Faciliteter: Reception, elevator, restaurant og bar samt indendørs og ud…

Læs mere her

Hotel Gloria ★★★

Hotel Gloria, som har 100 værelser, ligger indenfor Jerusalems gamle bymure i hjertet af det kristne kvarter. Hotellet kombinerer moderne komfort med …

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
08. dec. 2019
Israel - 8 dage inkl. udflugter - Fly fra København
 Afrejse - kl. 06:55       Hjemkomst - kl. 16:55
Flere end 8 15.495 Gå videre

Israel - spørgsmål og svar

Skal jeg have pas, visum eller andet, når jeg rejser til Israel?

Du skal medbringe gyldigt pas, når du rejser til Israel. Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemrejsedatoen. Som dansk statsborger har du ikke brug for visum eller andre officielle papirer.

Skal jeg vaccineres før rejsen?

Nej, der er ikke krav om særlige vaccinationer før en rejse til Israel.

Hvad har jeg brug for af forsikringer?

Vi anbefaler altid en rejseforsikring, der sikrer dig behandling i tilfælde af en ulykke, sygdom, hjemrejse, tyveri, etc. Hvis du ikke har en rejseforsikring i forvejen kan du købe den gennem os, læs mere her.

Vi anbefaler også en afbestillingsforsikring, så du kan få dine penge tilbage hvis du bliver forhindret i at rejse pga. sygdom hos dig selv eller dine nærmeste. læs mere her.

 

Hvilken valuta skal jeg medbringe?

Den israelske valuta hedder shekel (ILS). 1 shekel = 100 agorot. 1 NIS svarer til 1,80 kr. Valuta kan hæves i automater lokalt. Foruden lokal valuta modtages der mange steder dollars og i mindre udstrækning euro.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Flybilletter Når du selv vil stå for rejsen
fra kr. 1.995
Israel Historie, kultur & konflikt
fra kr. 15.495