Jerusalem
Tel Aviv
Kapernaum

Israel

Rundrejse i Israel

Pris pr. person fra
kr. 15.495

Best Travel tilbyder en spændende og anderledes rundrejse i Israel. Forunderlige oplevelser venter, og du kommer hjem med uudslettelige indtryk! I Israel væves historiske fakta og religiøs overlevering sammen i et fascinerende spind. På denne fantastiske rundrejse besøger vi de kendte byer og steder fra Bibelen, men oplever også det lille lands store naturvariationer fra frodige bakkelandskaber til gold saltmarsk ved Det Døde Hav. Vi rejser tilbage gennem årtusinder i arkæologiske udgravninger, men får også et indtryk af det moderne Israel, hvor hverdagens gøremål foregår omkring historiske og religiøse levn.

Vores første overnatning er i Tel Avivs pulserende bymidte. Vi tager på byvandring i den spændende by, der bl.a. huser The White City - verdens største samling af Bauhaus-arkitektur - og som også er på UNESCOs Verdensarvsliste.

Herefter går turen op langs Israels smukke middelhavskyst, hvor vi skal opleve kystbyerne Caesarea og Haifa samt indtage frokosten i en druserlandsby. I Nazareth ser vi bl.a. Bebudelseskirken. Vi fortsætter i Jesu fodspor til Jerusalem og Bethlehem - en vidunderlig måde at få genopfrisket vores bibelhistorie på. Vi skal også se den berømte fæstning i Masada, og ved Det Døde Hav kan vi teste det saltholdige vands bæreevne.

I Jeriko på Vestbredden, besøger vi et spændende NPO projekt, hvor palæstinensiske børn får en god start i livet. Et eksempel til inspiration og efterfølgelse. På et lille marked i Jeriko findes de bedste dadler vi hidtil har fundet!

Ugen byder også på hele to spændende foredrag. Det første med med Anna Greenberg, en ung dansk-jødisk kvinde, som gør indtryk med sin beretning om sin udvandring fra det trygge Danmark til et pulserende ungt Israel. Det andet foredrag er  med Hanne Foighel, som er Mellemøstkorrespondent for DR og bosiddende i Israel. Hanne Foighel kommer på vores hotel,  og vil med sine fascinerende førstehåndsfortællinger gøre os klogere på den aktuelle situation i Mellemøsten samt den langvarige og komplicerede konflikt mellem Israel og Palæstina.

Det må påregnes, at vi dagligt kommer til at gå på hårdt underlag og lidt op og ned af stentrapper, men tempoet er stille og roligt, og vi er gode til at vente på hinanden. Der er såvel erfaren dansk rejseleder som lokal dansktalende guide med på turen.

.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Tel Aviv - Foredrag med Anna Greenberg
  • Dag 2 - Tel Aviv - Foredrag med Hanne Foighel
  • Dag 3 - Cæsarea - Drusisk landsby - Haifa - Nazareth
  • Dag 4 - Genesaret sø – Kapernaum - Tabgha - Golan
  • Dag 5 - Jesu dåbssted - Masada - Jeriko
  • Dag 6 - Jerusalem
  • Dag 7 - Byrundtur i Bethlehem - Jødisk bosættelse
  • Dag 8 - Transfer til lufthavnen og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Israel 2022

Inkluderet i prisen

Fly København-Tel Aviv t/r inkl. bagage. (Flyskifte undervejs kan forekomme grundet få direkte forbindelser mellem Danmark og Israel)

Lufthavnstransfer t/r

2 nætter på hotel i Tel Aviv

2 nætter på hotel ved Genesaret sø

3 nætter på hotel i Jerusalem

7 x morgenmad

4 x frokost (dag 2, 3, 4 og 7)

7 x aftensmad

1 x vinsmagning Golan Heights Winery

Udflugter inkl. entréer ifølge program

Foredrag med Hanne Foighel og Anna Greenberg

Erfaren dansk rejseleder og dansktalende lokalguide

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Obligatoriske drikkepenge til chauffører, lokalguider m.m. - ca. $10-12 pr. pers. pr. dag

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse  kr. 4.600 

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Tel Aviv - Foredrag med Anna Greenberg

Fly fra København til Tel Aviv og transfer til centrum, hvor vi tjekker ind på vores hotel, hvor vi skal bo i 2 nætter.

Inden aftensmaden tager vi på en kort byvandring (3-4 km.), hvor vi oplever den smukke strand og det legendariske Carmel-marked.

Aftensmaden indtager vi på en restaurant i gåafstand fra hotellet.

Om aftenen kommer Anna Greenberg på hotellet og holder foredrag for os. Annas mor er af dansk/jødisk herkomst, og Anna har haft sin opvækst i Danmark. I 2017 tog Anna en spændende beslutning, hun valgte at emigrere til Israel og blive israelsk statsborger.

Hvor danske unge efter studentereksamen har valget mellem sabbatår eller videreuddannelse, er det anderledes i Israel. Her skal man på dette tidspunkt aftjene sin værnepligt, som for kvinder er to år og for mænd tre år. For Anna betyder det, at hun har været fitnessinstruktør for en israelsk eliteenhed på en base tæt på Libanons grænse.

Anna beretter dog om meget mere end soldaterlivet, og der venter tilhørerne en fascinerende indføring i hverdagen for en ung dansk kvinde, som har valgt en fremtid i et land langt væk fra Danmark.

Dag 2

Tel Aviv - Foredrag med Hanne Foighel

I dag skal vi for alvor ud at udforske Tel Aviv. Efter morgenmaden på hotellet tager vi på byvandring (6-7 km fordelt over nogen timer) , hvor vi spadserer vi op ad den historiske Rothschild Boulevard, som rummer mange smukke eksempler på Bauhaus-arkitektur og er på UNESCOs Verdensarvsliste.

I havnebyen Jaffa nyder vi en frokost, inden vi med bus tager på byrundtur i Tel Aviv.

Også i aften spiser vi aftensmad på en lokalrestaurant. Efter middagen får vi besøg af DRs
mellemøstkorrespondent Hanne Foighel, som holder foredrag og gør os klogere på den aktuelle situation i Mellemøsten.

Hanne Foighel opdaterer levende og interessant med historiske data, så man får godt overblik over baggrunden for situationen. Endvidere dissekerer hun Israels aktuelle situation, og tager temperaturen på området generelt. Foredraget er opdateret til dagen, og man går derfra såvel inspireret som informeret.

Tel Aviv
Tel Aviv
Jaffa
Tel Aviv
Hanne Foighel
Dag 3

Cæsarea - Drusisk landsby - Haifa - Nazareth

Efter morgenmaden kører vi langs den smukke middelhavskyst til Cæsarea, romernes hovedstad i Det Hellige Land. Vi besøger et drusisk samfund i Usefiya, hvor vi hører om denne hemmelige lille niche-religion og spiser frokost i et privat hjem. Druserne er et fascinerende folkefærd, som er spredt over flere af Mellemøstens lande. De er altid loyale overfor det land de bor i, og druserne aftjener værnepligt som jøderne.

Vi fortsætter til Haifa, hvor vi skal opleve Bahai-templets enestående persiske have, inden vi slutter dagen i Nazareth, hvor vi ser Bebudelseskirken og Skt. Josef Kirken. Om eftermiddagen bydes vi indenfor til kaffe hos en dansker bosat i Israel. Hun vil fortælle om sit liv og viser lidt rundt i sin landsby. Sidst på dagen checker vi ind for to nætter på vores hotel nær Genesaret sø. Vi spiser middag på hotellet.

Dag 4

Genesaret sø – Kapernaum - Tabgha - Golan

I dag inviterer vi på en skøn sejltur. Vi bliver i området omkring den nordlige ende af Genesaret sø og nyder stilheden og det smukke udsyn på Saligprisningernes Bjerg. Her holdt Jesus Bjergprædikenen. Videre til Kapernaum, hvor vi oplever synagogen fra den Anden Tempelperiode og ruinerne af Skt. Peters Hus, som ligger under en moderne kirke med glasgulv. Herefter fortsætter vi til Tabgha, hvor Jesus ifølge bibelen bespiste 5.000 mennesker med to fisk og fem brød.

Vi besøger Bespisningsunderets Kirke, som har et mosaik-gulv fra det 4. århundrede. Frokosten er i dag inkluderet. Vi spiser ved Genesaret sø, hvor vi smager den forunderlige Sankt Peters-fisk. Derpå kører vi et stykke op i det smukke bjergrige område Golan, hvor der bl.a. dyrkes nogle af Israels bedste vine. Her inviterer vi på vinsmagning, hvor vi også hører om fremstillingen af vin i området. Sidst på dagen er vi tilbage på hotellet.

Kapernaum
Kapernaum
Bespisningsmiraklet
Genesaret sø
Golan
Dag 5

Jesu dåbssted - Masada - Jeriko

I dag venter en usædvanlig oplevelse på alle parametre. Vi følger den mytiske Jordanflod ind over Vestbredden - de områder, som fra bibelsk tid benævnes Judæa og Samaria. På den side af flodbredden ligger Jordan, med hvem Israel nyder fred på 25. år. Fornuften sejrede, og der er nu om stunder ganske roligt mellem de to nationer. Det er ved Jordanflodens bred, at Jesus lod sig døbe og vi besøger stedet, hvor traditionen foreskriver det fandt sted. Qasr al-Yahud (”Jødernes Slot”) har stor betydning for såvel jøder som kristne, da israelitterne ifølge traditionen passerer forbi her fra Jordan og ind i Det forjættede Land, efter at have vandret i ørkenen i 40 år.

Herefter begiver vi os længere sydpå og besøger Masada – en af de stærkeste beretninger fra jødernes lange skæbnesaga. Masada-fæstningen med sin spektakulære beliggenhed på den 400 meter høje klippe, er skueplads for den dramatiske historie om de belejrede jøder, der i år 73 e.Kr. begår kollektivt selvmord for ikke at falde i romernes hænder.

Svævebanen bringer os op, og vi oplever spisekammeret, vandingssystemet og Herodes Palads. Efter frokost venter – om vejrforholdene tillader det - en spændende badetur i Det Døde Hav, som har en saltholdighed på 30%. Husk badesko. Her er vi på verdens laveste punkt - 390 meter under havoverfladen.

Herefter kan vi se frem til en helt særlig oplevelse, når vi besøger skolen ”Seeds of Hope” i Jeriko på Vestbredden. Skolen er grundlagt i 2008 som en humanitær støtteorganisation, hvis mål er at opfostre børnene til troen på, at fredelig sameksistens giver fremgang for alle.

Herefter kører vi ind mod Jerusalem. Vi følger den samme rute, som mange berømtheder har gjort gennem Verdenshistorien. Hold alle sanser åbne - Jerusalem er en sindstilstand for mange. Overnatning og middag på hyggeligt hotel i Jerusalem.

Dag 6

Jerusalem

Man siger, at da Gud skabte Jerusalem, gav han den 90% af verdens skønhed og 90% af verdens grusomhed. Vi er i et historisk magnetfelt. Med det in mente tager vi i dag på byvandring i den mere end 5.000 år gamle by, der er hellig for både kristne, jøder og muslimer.

Vi følger i Jesu fodspor til Oliebjerget med fantastisk udsigt over Jerusalem, går gennem Gethsemane Have til Alle Nationers Kirke og videre til Den sidste Nadvers sal på Zion-bjerget. Herefter skal vi opleve Jerusalems gamle bydel. Her stod Templet i Jerusalem, som var jødernes vigtigste helligdom i antikken. Her blev Jesus korsfæstet og herfra steg Muhammed op gennem de syv himle. Den gamle bydel rummer, trods sin beskedne størrelse på under en kvadratkilometer, hele fire bydele:

Det kristne kvarter med Gravkirken, det muslimske kvarter med de nærliggende moskeer på Tempelbjerget, det jødiske kvarter med Grædemuren, samt det armenske (kristne) kvarter. Vi når omkring Dormitionsklostret, som tilhører Benediktinerordenen. Her sker ofte noget spændende nede i krypten.

Det jødiske kvarter ligger i den sydøstlige sektor af den gamle bydel. Grædemuren er den vigtigste seværdighed, men her ligger også flere synagoger, jødiske bibelskoler (yeshivah) og museer. Da jordanske styrker indtog Øst-Jerusalem i 1948 blev jøderne i det jødiske kvarter først belejret og siden tvunget til at forlade deres boliger.

Det mest sikre og især rolige område i den gamle by, spiritualiteten sitrer i luften og er et absolut must besøg i den gamle by, mens alt "tingle-tangle"-handel foregår i den muslimske del.

 

Vi går på Cardoen, den gamle romerske hovedgade i Jerusalem. Gaden, som er flankeret af søjler, krydsede dengang hele byen fra nord til syd. I dag er en del af gaden en arkade med gallerier og butikker. Vi kommer forbi Grædemuren, som er en rest af det oprindelige jødiske Tempelpladskompleks. På vej hertil ser vi over mod Tempelbjerget og Klippemoskéen. Vi går ad Via Dolorosa, hvor Jesus ifølge historien gik på vej til sin korsfæstelse, og besøger Gravkirken og Gravhaven.

Dagens næste besøg er på Holocaust museet Yad Vashem, som beskriver historien om de jødiske ofre for Holocaust - en barsk, men nødvendig fortælling om verdenshistoriens største folkemord.

Frokosten er inkluderet og vi spiser middag på hotellet.

Dag 7

Byrundtur i Bethlehem - Jødisk bosættelse

Vi besøger Bethlehem, som er under palæstinensisk overhøjhed, og på flere måder adskiller sig fra det, vi hidtil har oplevet på turen. Vi starter i Fødselskirken, der blev bygget af Kejser Konstantin i 300-tallet på stedet, hvor Jesus ifølge overleveringen blev født. Herpå besøger vi Mælkegrotten, hvor Josef, Maria og det lille Jesusbarn ifølge traditionen skjulte sig for Kong Herodes i dagene efter Jesu fødsel. Det siges, at det hvide pulver på grottens vægge virker helbredende på barnløse ægtepar.

Vi skal også se Hyrdernes Mark, hvor englen forkyndte Jesu fødsel. Her synger vi under den stemningsfyldte kuppels enestående akustik en smuk salme, som alle kender og alligevel bevæges af. Vi nyder også i dag en inkluderet frokost.

Endelig slutter vi i den israelske bosættelse Efrat, hvor vi mødes til en snak med repræsentanter derfra. Efter en oplevelsesrig dag, hvor der på ingen måde spilles hasard med sikkerheden, kører vi tilbage til hotellet i Jerusalem, hvor vi kan børste rejsestøvet af og nyde den sidste middag.

Fødselskirken, Bethlehem Fødselskirken, Bethlehem
Dag 8

Transfer til lufthavnen og hjemrejse

Efter morgenmaden checker vi ud fra hotellet. Transfer til lufthavnen i Tel Aviv og fly tilbage til København.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse