Peel Castle
Laxey Waterwheel
Panoramaudsigt promenaden i Douglas

England

Isle of Man

Pris pr. person fra
kr. 7.995

I 2022 har vi nu denne forårsnyhed! - én afgang til øperlen Isle of Man, midt imellem kongerigerne. Så tag med os på denne rejse til den, for mange, ukendte ø. Beliggende i det Irske Hav midt imellem England, Irland, Skotland og Wales er øen sikret et mildt klima og en spændende historie. 

Igennem tiderne har øen været regeret af både vikinger, nordmænd, skotter og englændere, men er i dag en selvstyrende ø under britiske krone. På øen tales også fortsat det keltiske sprog manx.

Normalt er det ikke let at komme til øen, men i samarbejde med Alsie Express tilbyder vi, som noget helt særligt, direkte fly fra Sønderborg til Isle of Man. Øen er på størrelse med Bornholm, og med veltilrettelagte flytider, kan vi således nå at opleve hele øen på denne 4-dages tur.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Direkte flyvning til Isle of Man
  • Dag 2 - Verdens største vandmølle – Milntown Estate – vikingeborgen Peel
  • Dag 3 - Med damptog til sydkysten – Cregneash – Castletown – Rushen Abbey
  • Dag 4 - Afslapning, golf eller museum
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Isle Of Man

Inkluderet i prisen

Direkte fly Sønderborg – Isle of Man t/r inkl. bagage

Let forplejning på flyet t/r

3 overnatninger på 4-stjernede Comis Hotel & Golf Resort

3 x morgenmad

3 x middage

Udflugter ifølge program – inkl. entréer til Laxey, Milntown Estate, Peel Castle, Cregneash, Rushen Castle og Rushen Abbey

Togtur med veterantoget fra Douglas til Port Erin

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse kr. 2.500

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Direkte flyvning til Isle of Man

Vi flyver allerede om morgenen direkte hen over Sønderjylland, Vesterhavet og England til Isle of Man, og har således hele dagen til rådighed. Efter ankomst kører vi en kort, orienterende byrundtur i øens hovedby, Douglas, før vi afslutter ved vores hotel.

Om aftenen venter der en dejlig 3-retters menu i hotellets restaurant.

Panoramaudsigt promenaden i Douglas
Lystbådehavn i Douglas, Isle of Man
Douglas fyrtårn
Dag 2

Verdens største vandmølle – Milntown Estate – vikingeborgen Peel

Efter en god morgenmad skal vi for alvor ud at opleve øen, som trods sin beskedne størrelse, har meget at byde på. Dagens tur tager os ud på den nordlige del af øen.

Vi lægger ud med et besøg ved kæmpevandmøllen ved Laxey, som er den største, fungerende vandmølle i verden. Møllehjulet måler imponerende 22 meter i diameter, og ligner ingen vandmølle, som vi kender dem fra Danmark. Møllen blev dog også bygget i 1854 med det formål at pumpe vand ud af minerne i området. Entré er naturligvis inkluderet – og vi afslutter besøget med at vandre lidt op i terrænet. Belønningen for anstrengelserne er en mageløs udsigt ud over Laxey-dalen.

Vi fortsætter nordpå mod Milntown Estate, som er et lille slot, hvor den tidligere ejer i sit testamente bestemte, at slottet skulle åbnes for offentligheden og fungere som et museum, tilegnet den oprindelige, keltiske befolkning manx, som stadig findes på øen, og som stadig taler sproget manx. Vi får en rundvisning med lokal guide og hører den spændende historie, og skal heller ikke snydes for en tur i den meget smukke park, som omkranser slottet. Her i parken ligger en café, hvor der vil være mulighed for at købe frokost.

Vi slutter vores tur i dag på vestkysten af Isle of Man, hvor vi skal besøge vikingeborgen, Peel Castle. Borgen ligger flot placeret på en halvø, og specielt fra tårnets top er udsigten mageløs. Middag på hotellet.

Dag 3

Med damptog til sydkysten – Cregneash – Castletown – Rushen Abbey

Fra hotellet kører vi den korte tur ind til stationen i Douglas, hvor en af øens helt store attraktioner venter, veterantogene til Port Erin. Vi stiger ombord i de flot restaurerede vogne, og kan nu se frem til en times togtur igennem de maleriske landskaber. Målet er Port Erin, som ligger smukt placeret i en bugt på sydvestkysten.

Her mødes vi af vores bus, og turen går videre mod syd og lidt op i højden. Her besøger vi landsbyen Cregneash, som i dag er et levende museum. Vi ser og oplever på tæt hold, hvordan man levede livet på øen – før turisme og industrialisering. Udover at give os et godt, historisk billede af livet – så ligger byen højt placeret med fantastiske udsigtspunkter ud over dalen og havet.

Vi kører videre til øens gamle hovedstad, Castletown. Her vil der være tid til at købe frokost, inden vi skal besøge Rushen-borgen, som er en af de bedst bevarede middelalderborge i hele verden! Borgen har tjent som både kongeslot, fæstning og endda fængsel.

Vi slutter dagen med et besøg på det gamle munkekloster, Rushen Abbey, hvor der også venter en rundvisning. Klosteret var især kendt for sin have, hvor man dyrkede et stort udvalg af planter til brug som medikamenter på det lokale hospital. Middag på hotellet.

Dag 4

Afslapning, golf eller museum

Comis Hotel & Golf Resort - golf

På turens sidste dag kan der slappes af – enten med et besøg i hotellets pool eller spa-afdeling, en omgang på golfbanen, som ligger ved hotellet – eller en tur til på Manx-museet i Douglas, som byder på gratis entré. Hotellets reception er gerne behjælpelig med at skaffe en taxa.

Midt på eftermiddagen er det desværre tid til at sige farvel til Isle of Man, når vi kører tilbage til lufthavnen, og flyver tilbage til Sønderborg.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse