Irland & Nordirland

Gæstfrihed, poesi & dramatik

 • Naturoplevelser
 • Storbykultur
 • Whiskey-smagning
 • Smukke udsigter
 • Mange udflugter
Rundrejser i Irland og Nordirland

Irland og Nordirland

Tag med på en flot rundrejse gennem Irlands & Nordirlands fantastiske natur, byer og historie. Brune tørveriller i øde landskaber, farverige landsbyer og skønheden ved dramatiske klippekyster og bløde grønne bakker er sammen med Guiness og gylden whiskey på hyggelige pubber og øens til tider grusomme historie en del af oplevelsen. Landskabet er fuld af poesi og dramatik og "Smaragdøen" er et kaleidoskop af spændende oplevelser! 

Vi starter vores rundrejse med yndefulde fuldblodsheste og smukke haver i Kildare samt irsk whiskey og idylliske kystbyer i den sydlige del af landet. Længere vestpå venter den berømte nationalpark Killarney, som vi oplever helt tæt på i hestevogn inden vi tager på en uforglemmelig panoramatur i betagende landskaber langs Ring of Kerry, som følger Irlands højeste bjerge og den rå Atlanterhavskyst.

Langs vestkysten venter flere naturoplevelser ved den berømte kyst Cliffs of Moher. Vi bager duftende scones hos familien Connolly på Rathbaum Farm og oplever Galway ved vestkysten og Connemaras smukke landskaber, inden vi kører ind i Nordirland. Her skal vi besøge Derry, som spillede en central rolle i konflikten, samt det spektakulære naturfænomen Giant's Causeway og hovedstaden Belfast. Vi slutter af i Irlands charmerende hovedstad Dublin, hvor historiens vingesus mærkes tydeligt mellem de smukke gamle stenbygninger. 

 

fra kr. 8.995 pr. person
 • Det mytiske naturfænomen Giant's Causeway på nordkysten
 • Skønne landskaber ved Killarney og Connemara
 • Den fantastisk smukke panoramatur Ring of Kerry
 • Storbyerne Belfast & Dublin


Rundrejse med alle udflugter inkluderet

Rejseplan til Irland

 • Dag 1 - Ankomst - Kildare

 • Dag 2 - Whiskey - Kinsale

 • Dag 3 - Ring of Kerry - Killarney National Park

 • Dag 4 - Cliffs of Moher - På landet - Galway

 • Dag 5 - Galway - Connemara National Park

 • Dag 6 - Derry - Giant's Causeway - Belfast

 • Dag 7 - Belfast - Titanic - Dublin

 • Dag 8 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Dublin t/r inkl. bagage
 • Bustransport i Irland
 • 7 overnatninger på hotel
 • 7 x irsk morgenmad
 • 5 x aftensmad på hotel
 • Irsk aften med mad og musik i Dublin
 • Udflugter og entreer iflg. program
 • Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Frokoster
 • Aftensmad dag 6
 • Drikkevarer
 • Drikkepenge

Evt. tillæg pr. person

 • Enkeltværelse kr. 1.500
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan til Irland

Dag 1

Ankomst - Kildare

Efter ankomst til Dublin lufthavn kører vi til det berømte stutteri The Irish National Stud i Kildare. I disse smukke omgivelser har man avlet fuldblodsheste til væddeløbsbrug i over hundrede år. Foruden de yndefulde heste kan vi også nyde stedets enestående haveanlæg, som omfatter den fineste japanske have i Europa og Skt. Fiachras Have, som er anlagt med inspiration fra Irlands mest rå og uberørte landskaber med træer, klipper, vandfald og søer. Herefter sætter vi kursen sydpå mod Thurles i grevskabet Tipperary, hvor vi spiser aftensmad og overnatter på Anner Hotel. 

Dag 2

Whiskey - Kinsale

Efter morgenmaden kører vi til Midleton på østkysten, hvor vi besøger Jameson Experience og bliver klogere på produktionen af den irske whiskey, som vi naturligvis også skal smage på. Vi kører længere sydpå til den gamle havneby Kinsale, som er en af de mest pittoreske byer i det sydlige Irland. Sidst på dagen kører vi vestpå mod River Island Hotel i grevskabet Kerry, hvor vi spiser aftensmad og overnatter. 

Dag 3

Ring of Kerry - Killarney National Park

I dag venter store naturoplevelser. Først skal vi på panoramatur i bus langs the Ring of Kerry på halvøen Inveragh - en vanvittigt flot panoramarute, der kringler sig under bjergene og langs kysten og konstant serverer nye, fantastiske udsigter over den forrevne atlanterhavskyst, småøer og havet. Vi kører mellem Irlands højeste bjerge, the Macgillycuddy's Reeks, og Atlanterhavets barske skærgårdskyst med fotostop undervejs. Om eftermiddagen skal vi opleve de smukke landskaber og berømte søer i nationalparken Killarney. Vi kører med hestevogn og kan således bevæge os væk fra landeveje og biltrafik og få en helt enestående oplevelse. Undervejs på turen hører vi om områdets historie og de legender, der knytter sig til stedet. Herefter går turen tilbage til hotellet, hvor vi spiser aftensmad. 

Dag 4

Cliffs of Moher - På landet - Galway

Efter morgenmaden sætter vi kursen nordpå og krydser Shannon-flodens udmunding med færgen, der sejler mellem Tarbert og Kilimer. I County Clare skal vi se de imponerende Cliffs of Moher, der er én af Irlands topattraktioner. De lodrette klipper strækker sig 8 km langs Atlanterhavet og giver yngleplads til tusinder af søfugle og en imponerende udsigt mod Aran-øerne, Galway Bay og "The Twelve Pins", bjergene der rejser sig over Connemara National Park. Besøgscentret med spændende udstillinger er pænt gemt under jorden, så det ikke ødelægger landskabet. Vi kører videre til Rathbaun Farm, en traditionel irsk fårefarm, som har været i familiens eje i over 200 år. På gården finder man også heste og køer, og man er mere end velkommen til at se sig omkring og kæle for de små lam. Men først skal vi i køkkenet! Med kyndig hjælp fra husets frue eller en af stedets kokkepiger skal vi bage vores helt egne lækre, luftige scones. Vi nyder vores bagværk på traditionel vis med flødeskum og syltetøj og en god kop kaffe eller te til. Med lungerne fulde af frisk landluft og maven fuld af hjemmebag fortsætter vi til Salthill Hotel i Galway.

Dag 5

Galway - Connemara National Park

Vi tager på byrundtur i den farverige og charmerende by Galway. Efter en slentretur gennem de hyggelige gader og måske en lille pause på en traditionel irsk pub fortsætter vi gennem de forskelligartede landskaber i nationalparken Connemara, der er berømt for sin smukke natur. Skyformationerne fra Atlanten giver landskabet med bjerge, søer og tørvemoser en ekstra dimension. Vi spiser aftensmad og overnatter på Bush Hotel i Carrick on Shannon, som ligger i grevskabet Leitrim. 

Dag 6

Derry - Giant's Causeway - Belfast

Vi kører mod nordvest og holder fotostop ved den spøjse bakkeformation Drumcliff, der minder om Ayers Rock i Australien inden vi ankommer til Derry, som er kendt for sin centrale rolle i konflikten i Nordirland. Efter lidt tid til frokost på egen hånd fortsætter vi til nordkysten, hvor vi skal opleve Giant's Causeway, et tilsyneladende umuligt naturfænomen - tusindvis af sekskantede basaltsøjler præger kystlinien. Der findes en videnskabelig forklaring på fænomenet, men området har inspireret til adskillige historier og legender, hvoraf den mest berømte har givet området sit navn. Ifølge overleveringen er de sekskantede søjler resterne af en bro, som den irske kæmpe Finn McCool byggede for at forbinde Irland med Skotland. Vi fortsætter til Belfast, hvor vi bor centralt på Holiday Inn Belfast City Centre. Aftensmaden er i dag på egen hånd i Belfast, så der er mulighed for at gå ud og opleve den hyggelige stemning i byen og evt. lokale specialiteter efter eget valg. 

Dag 7

Belfast - Titanic - Dublin

Efter morgenmaden kører vi på panoramatur rundt i Belfast. Turen bringer os blandt andet forbi det imponerende rådhus, det berømte operahus og Queen's University. Derefter skal vi opleve det nye prisbelønnede Titanic Belfast® center med spændende interaktive udstillinger samt fakta og myter om det berømte skib, der blev søsat her fra Belfast's Harland and Wolff værft og gik ned på sin jomfrurejse i 1912. Herefter fortsætter vi til Dublin, hvor vi checker ind på Academy Plaza Hotel. Der er lidt tid til at se sig om på egen hånd i Dublin inden vi mødes til en festlig irsk aften med middag og musik. Arrangementet foregår på Arlington Hotel, som ligger i gåafstand fra vores hotel. 

Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden forlader vi hotellet og kører en panoramatur med bus i Dublin. Vi kommer bl.a forbi det berømte Trinity College, som er Irlands mest prestigefyldte universitet og Skt. Patricks-katedralen med det 43 meter høje spir. Herefter sætter vi kurs mod lufthavnen, hvor vi siger farvel til Irland og flyver tilbage til København.

 

OBS: Indkvartering på andre hoteller af tilsvarende standard kan forekomme. I så fald kontakter vi alle berørte gæster direkte. 

Hoteller

Anner Hotel

Anner Hotel ★★★★

Flot og stemningsfuldt hotel i dejlige omgivelser i udkanten af byen Thurles i grevskabet Tipperary.  Faciliteter: Reception, restaurant, bar. Værel…

Læs mere her

River Island Hotel ★★★

Et indbydende hotel placeret centralt i den lille by Castleisland. Hotellet emmer af gammeldags hjemlig hygge. Faciliteter: Spisesal, café, opholdsst…

Læs mere her
Salthill Hotel

Salthill Hotel ★★★★

Dejligt 4-stjernet hotel beliggende på den smukke Salthill-promenade som går langs havet i den vestlige del af Galway. Fra hotellet er der en fantas…

Læs mere her

Bush Hotel ★★★

Bush Hotel er et klassisk irsk hotel, som ligger i Carrick-on-Shannon. Hotellet er rig på historie, charme og karakter med en masse memorabilia. Faci…

Læs mere her

Holiday Inn Belfast City Centre ★★★★

Holiday Inn Belfast City Centre ligger centralt i Belfast. Vi har kort afstand til Belfasts seværdigheder. Hotellet er moderne og komfortabelt. Facil…

Læs mere her
Academy Plaza Hotel

Academy Plaza Hotel ★★★

Pænt 3-stjernet hotel med god beliggenhed centralt i Dublin i gåafstand fra Temple Bar og seværdigheder som Trinity College og Dublin Castle. Fac…

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
22. apr. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 06:20       Hjemkomst - kl. 17:15
8 pladser 9.995 Gå videre
22. apr. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 10:30       Hjemkomst - kl. 15:50
Flere end 8 8.995 Gå videre
29. apr. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 07:00       Hjemkomst - kl. 17:15
8 pladser 9.995 Gå videre
29. apr. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra Billund via København
 Afrejse - kl. 06:20       Hjemkomst - kl. 18:30
4 pladser 9.995 Gå videre
29. apr. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 10:30       Hjemkomst - kl. 15:50
Flere end 8 8.995 Gå videre
06. maj. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 07:25       Hjemkomst - kl. 17:25
8 pladser 10.295 Gå videre
06. maj. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 10:30       Hjemkomst - kl. 15:35
Flere end 8 9.295 Gå videre
13. maj. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 07:00       Hjemkomst - kl. 17:15
8 pladser 10.295 Gå videre
13. maj. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra Billund via København
 Afrejse - kl. 06:20       Hjemkomst - kl. 18:30
8 pladser 10.295 Gå videre
13. maj. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 10:30       Hjemkomst - kl. 15:50
Flere end 8 9.295 Gå videre
20. maj. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 07:25       Hjemkomst - kl. 17:25
8 pladser 10.295 Gå videre
20. maj. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 10:30       Hjemkomst - kl. 15:35
Flere end 8 9.295 Gå videre
27. maj. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 07:00       Hjemkomst - kl. 17:15
8 pladser 10.295 Gå videre
27. maj. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra Billund via København
 Afrejse - kl. 06:20       Hjemkomst - kl. 18:30
8 pladser 10.295 Gå videre
27. maj. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 10:30       Hjemkomst - kl. 15:50
Flere end 8 9.295 Gå videre
03. jun. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 07:25       Hjemkomst - kl. 17:25
8 pladser 10.495 Gå videre
03. jun. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 10:30       Hjemkomst - kl. 15:35
Flere end 8 9.495 Gå videre
10. jun. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 07:25       Hjemkomst - kl. 20:45
8 pladser 10.495 Gå videre
10. jun. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 10:30       Hjemkomst - kl. 17:20
Flere end 8 9.495 Gå videre
01. jul. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 08:40       Hjemkomst - kl. 20:45
8 pladser 10.495 Gå videre
01. jul. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 12:15       Hjemkomst - kl. 17:20
Flere end 8 9.495 Gå videre
22. jul. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 08:40       Hjemkomst - kl. 20:45
8 pladser 10.495 Gå videre
22. jul. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 12:15       Hjemkomst - kl. 17:20
Flere end 8 9.495 Gå videre
05. aug. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 08:40       Hjemkomst - kl. 17:25
8 pladser 10.495 Gå videre
05. aug. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 12:15       Hjemkomst - kl. 15:35
Flere end 8 9.495 Gå videre
02. sep. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 07:00       Hjemkomst - kl. 17:15
8 pladser 10.295 Gå videre
02. sep. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra Billund via København
 Afrejse - kl. 06:20       Hjemkomst - kl. 18:30
8 pladser 10.295 Gå videre
02. sep. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 10:30       Hjemkomst - kl. 15:50
Flere end 8 9.295 Gå videre
09. sep. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 07:00       Hjemkomst - kl. 17:15
8 pladser 10.295 Gå videre
09. sep. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra Billund via København
 Afrejse - kl. 06:20       Hjemkomst - kl. 18:30
8 pladser 10.295 Gå videre
09. sep. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 10:30       Hjemkomst - kl. 15:50
Flere end 8 9.295 Gå videre
16. sep. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 07:00       Hjemkomst - kl. 17:15
8 pladser 10.295 Gå videre
16. sep. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra Billund via København
 Afrejse - kl. 06:20       Hjemkomst - kl. 18:30
8 pladser 10.295 Gå videre
16. sep. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 10:30       Hjemkomst - kl. 15:50
Flere end 8 9.295 Gå videre
23. sep. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra Aalborg via København
 Afrejse - kl. 07:00       Hjemkomst - kl. 17:15
8 pladser 10.295 Gå videre
23. sep. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra Billund via København
 Afrejse - kl. 06:20       Hjemkomst - kl. 18:30
8 pladser 10.295 Gå videre
23. sep. 2019
Irland og Nordirland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 10:30       Hjemkomst - kl. 15:50
Flere end 8 9.295 Gå videre

England, Skotland og Irland

Skal jeg have pas, visum eller andet, når jeg rejser til Irland, Nordirland, Skotland, England eller Wales?

Du skal medbringe gyldigt pas, når du rejser til Irland og Storbritannien. Du har ikke brug for visum eller andre 'officielle' papirer. Pr. 26/6 2012 skal alle børn også have eget pas.

Skal jeg vaccineres før rejsen?

Nej, der er ikke krav om særlige vaccinationer før en rejse til Irland og Storbritannien.

Hvad har jeg brug for af forsikringer?

Uanset om du rejser til Nordirland, Irland, Skotland, England, Wales eller et andet land i Europa, er det en god idé med en rejseforsikring, der sikrer dig behandling i tilfælde af en ulykke, sygdom, hjemrejse, tyveri, etc. - Læs om vores rejseforsikring her

En afbestillingsforsikring er også altid en god idé, du kan jo blive forhindret i at rejse.

Hvilken valuta skal jeg medbringe?

Møntfoden i Skotland, England og Wales samt Nordirland er Engelske Pund (£ -GBP), mens møntfoden i Irland er EURO (€).

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Skotland
Skotland og Isle of Skye rundrejse Højlandsnatur & storbykultur
fra kr. 10.495
Irland
Irland & Nordirland Gæstfrihed, poesi & dramatik
fra kr. 8.995
Nordengland
Nordengland I romernes & vikingernes fodspor
fra kr. 10.995
Cornwall & Sydengland
Cornwall & Sydengland Historiske byer & smuk natur
fra kr. 9.995