Cliffs of Moher
Clonmacnoise
Killarney National Park

Irland

Irland

Pris pr. person fra
kr. 12.495

På denne tur fokuserer vi på det bedste Irland har at tilbyde, nemlig den umådeligt smukke natur, som imponerer over hele landet. Sæt det sammen med en spændende historie, et stolt folkefærd og den kendte whiskey! Vi kombinerer den smukke natur med gode fortællinger om den dramatiske historie og afslutter med et ophold i landets pulserende hovedstad Dublin.

Glæd dig til irsk whiskey og idylliske kystbyer i den sydlige del af landet. Længere vestpå venter den berømte nationalpark Killarney, som vi oplever helt tæt på i hestevogn, inden vi tager på en uforglemmelig panoramatur i betagende landskaber langs Ring of Kerry, som følger Irlands højeste bjerge og den rå Atlanterhavskyst.

Langs vestkysten venter flere naturoplevelser ved den berømte kyst Cliffs of Moher. Vi besøger Molly Galiwans ca. 200 år gamle farm og udforsker hvordan landbrugslivet så ud. Her hersker en helt særlig stemning og vi oplever datidens gamle håndværk og arbejdsmetoder. Vi oplever Galway ved vestkysten og Connemaras smukke landskaber. Vi slutter af i Irlands charmerende hovedstad Dublin, hvor historiens vingesus mærkes tydeligt mellem de smukke, gamle stenbygninger.
Vil du også opleve Nordirland? Så tag med på vores 10 dages tur, som kombinerer både Irland og Nordirland og som også inkluderer ophold i Belfast.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Irland 2023

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst - Rock of Cashel
  • Dag 2 - Jameson Distillery Experience - Molly Gallivan's - Kerry
  • Dag 3 - The Ring of Kerry - Killarney National Park
  • Dag 4 - Cliffs of Moher - På landet - Galway
  • Dag 5 - Kylemore Abbey og Westport
  • Dag 6 - Clonmacnoise – Dublin
  • Dag 7 - Dublin – Irsk aften
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Irland 8 Dage 2023

Inkluderet i prisen

Fly til Dublin t/r inkl. bagage

Bustransport i Irland

7 overnatninger på hotel

7 x irsk morgenmad

5 x aftensmad på hotel

Irsk aften med mad og musik i Dublin

Udflugter og entreer iflg. program

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrig forplejning og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse kr. 2.800

Fast plads i bussen kr. 200-300

Dag 1

Ankomst - Rock of Cashel

Efter ankomst til Dublin lufthavn kører vi til det berømte Rock of Cashel.

Rock of Cashel er en af Irlands mest besøgte attraktioner og er et spektakulært arkæologisk område, og består af en samling af middelalderlige kirkelige bygninger sat på et udspring af kalksten i Golden Vale. Det runde tårn fra det 12. århundrede er den ældste bevarede bygning på klippen, som også omfatter et højt kors og ruinerne af et romansk kapel.

Herefter sætter vi kursen sydpå mod grevskabet Tipperary, hvor vi spiser aftensmad og overnatter på turens første hotel.

Dag 2

Jameson Distillery Experience - Molly Gallivan's - Kerry

Efter morgenmaden kører vi til Midleton på østkysten, hvor vi besøger Jameson Distillery Experience og bliver klogere på produktionen af den irske whiskey, som vi naturligvis også skal smage på.

Herefter venter en tur tilbage i tiden, når vi besøger Molly Gallivans gamle landbrug. Hos Molly Gallivans vil du opleve den enkle livsstil i det landlige Irland før dagene med elektricitet og moderne bekvemmeligheder. Hendes gård er komplet med dyr, fjerkræ og traditionelle landbrugsmaskiner.

Sidst på dagen kører vi vestpå mod grevskabet Kerry, hvor vi spiser aftensmad og overnatter 2 nætter.

Dag 3

The Ring of Kerry - Killarney National Park

I dag venter store naturoplevelser. Først skal vi på panoramatur i bus langs The Ring of Kerry på halvøen Inveragh - en vanvittigt flot panoramarute, der kringler sig under bjergene og langs kysten og konstant serverer nye, fantastiske udsigter over den forrevne atlanterhavskyst, småøer og havet. Vi kører mellem Irlands højeste bjerge, Macgillycuddy's Reeks, og Atlanterhavets barske skærgårdskyst med fotostop undervejs.

Vi skal også opleve de smukke landskaber og berømte søer i nationalparken Killarney, når vi kører i hestevogn, og således kan bevæge os væk fra landeveje og biltrafik, og få en helt enestående oplevelse. Undervejs på turen hører vi om områdets historie og de legender, der knytter sig til stedet. 

Vi spiser aftensmad på hotellet.

The Ring of Kerry
The Ring of Kerry
Killarney National Park
Dag 4

Cliffs of Moher - På landet - Galway

Efter tidlig morgenmad sætter vi kursen nordpå og krydser Shannon-flodens udmunding med færgen, der sejler mellem Tarbert og Kilimer. I County Clare skal vi se de imponerende Cliffs of Moher, der er én af Irlands topattraktioner. De lodrette klipper strækker sig 8 km. langs Atlanterhavet og giver yngleplads til tusinder af søfugle og en imponerende udsigt mod Aran-øerne, Galway Bay og "The Twelve Pins", bjergene der rejser sig over Connemara National Park. Besøgscentret med spændende udstillinger er pænt gemt under jorden, så det ikke ødelægger landskabet.

Herfra kører vi gennem kalkstenslandskabet Burren mod Galway-området, hvor vi skal overnatte. I selve Galway byder rejselederen på en lille byrundtur, og der vil oftest også være mulighed for at besøge katedralen.

Aftensmad på hotellet.

Dag 5

Kylemore Abbey og Westport

Kylemore Abbey

Vi kører gennem den smukke Inagh-dal med granitbjerge og glitrende søer til Kylemore Abbey, som er et benediktinsk nonnekloster. Nonnerne overtog i 1920 bygningerne, som oprindeligt hed Kylemore Castle og drev foruden klostret også i mange år en prestigefyldt pigeskole. Dele af klostret og den smukt udsmykkede kirke er åbne for offentligheden. 

Om eftermiddagen gør vi stop i den hyggelige og meget maleriske by Westport.

Vi returnerer til vores hotel og spiser aftensmad.

Dag 6

Clonmacnoise – Dublin

Vi sætter i dag kursen østpå og vores første besøg er ved ruinen af det berømte Clonmacnoise-kloster, som ligger smukt ved Shannon-floden.

Klosteret blomstrede og blev et fantastisk lærested, et universitet i sin tid med studerende fra hele Europa. Ruinerne omfatter en katedral, to runde tårne, tre høje kors, ni kirker og over 700 tidlige kristne gravsteder.

Herefter fortsætter vi mod Irlands hovedstad, hvor med det samme tager på byrundtur i bussen for at lære byen godt at kende.

Sidst på eftermiddagen indkvarteres vi godt på et meget centralt beliggende hotel. Netop på grund af hotellet centrale beliggenhed er aftensmaden i dag på egen hånd, da der ligger et væld af restauranter i gå-afstand fra hotellet.

Dag 7

Dublin – Irsk aften

Hele dagen i dag er afsat til at nyde og opleve Dublin. Du vælger selv om det skal være på egen hånd – eller om du vil følge rejselederens gode råd.

Om aftenen mødes vi til en festlig irsk aften med middag og musik.

Dag 8

Hjemrejse

Afhængig af flytidspunktet er der måske tid til at købe de sidste souvenirs i Dublin inden vi sammen kører mod lufthavnen og påbegynder rejsen mod Danmark

NB: Dagsprogrammets rækkefølge kan ændres uden varsel.

Indkvartering på andre hoteller af tilsvarende standard kan af og til forekomme. Såfremt der er ændringer på netop din rejse, vil du blive informeret herom i afrejseinformationen.

OBS: Dobbeltværelser i Irland er ofte er udstyret med grand lit - ønske om separate senge modtages, men kan ikke garanteres.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse