Irland og Nordirland
Cliffs of Moher
Killarney National Park

Irland

Irland og Nordirland

Pris pr. person fra
kr. 9.495

Tag med på en flot rundrejse gennem Irlands & Nordirlands fantastiske natur, byer og historie. Brune tørveriller i øde landskaber, farverige landsbyer og skønheden ved dramatiske klippekyster og bløde grønne bakker, er sammen med Guiness og gylden whiskey på hyggelige pubber og øens til tider grusomme historie, en del af hele oplevelsen. Landskabet er fuld af poesi og dramatik og "Smaragdøen" er et kaleidoskop af spændende oplevelser! 

Vi starter vores rundrejse med yndefulde fuldblodsheste og smukke haver i Kildare samt irsk whiskey og idylliske kystbyer i den sydlige del af landet. Længere vestpå venter den berømte nationalpark Killarney, som vi oplever helt tæt på i hestevogn, inden vi tager på en uforglemmelig panoramatur i betagende landskaber langs Ring of Kerry, som følger Irlands højeste bjerge og den rå Atlanterhavskyst.

Langs vestkysten venter flere naturoplevelser ved den berømte kyst Cliffs of Moher. Vi bager duftende scones hos familien Connolly på Rathbaum Farm og oplever Galway ved vestkysten og Connemaras smukke landskaber, inden vi kører ind i Nordirland. Her skal vi besøge Derry, som spillede en central rolle i konflikten i Nordirland, samt det spektakulære naturfænomen Giant's Causeway og hovedstaden Belfast. Vi slutter af i Irlands charmerende hovedstad Dublin, hvor historiens vingesus mærkes tydeligt mellem de smukke, gamle stenbygninger.

Gæsteanmeldelser af rejsen

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst - Kildare
  • Dag 2 - Jameson Distillery Experience - Kinsale
  • Dag 3 - The Ring of Kerry - Killarney National Park
  • Dag 4 - Cliffs of Moher - På landet - Galway
  • Dag 5 - Galway - Connemara National Park - Kylemore Abbey
  • Dag 6 - Derry - Giant's Causeway - Belfast
  • Dag 7 - Belfast - Titanic - Dublin
  • Dag 8 - Byrundtur i Dublin - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Irland 2020

Inkluderet i prisen

Fly Aalborg/København-Dublin t/r inkl. bagage

Bustransport i Irland

7 overnatninger på hotel

7 x irsk morgenmad

5 x aftensmad på hotel

Irsk aften med mad og musik i Dublin

Udflugter og entréer iflg. program

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Frokoster

Aftensmad dag 6

Drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse kr. 1.850

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst - Kildare

Efter ankomst til Dublin lufthavn kører vi til det berømte stutteri The Irish National Stud i Kildare. I disse smukke omgivelser har man avlet fuldblodsheste til væddeløbsbrug i over hundrede år. Foruden de yndefulde heste kan vi også nyde stedets enestående haveanlæg, som omfatter den fineste japanske have i Europa og Skt. Fiachras Have, 

som er anlagt med inspiration fra Irlands mest rå og uberørte landskaber med træer, klipper, vandfald og søer. Herefter sætter vi kursen sydpå mod grevskabet Tipperary, hvor vi spiser aftensmad og overnatter på Clonmel Park Hotel.

Dag 2

Jameson Distillery Experience - Kinsale

Jameson Distillery Experience

Efter morgenmaden kører vi til Midleton på østkysten, hvor vi besøger Jameson Distillery Experience og bliver klogere på produktionen af den irske whiskey, som vi naturligvis også skal smage på. Vi kører længere sydpå til den gamle havneby Kinsale, som er en af de mest pittoreske byer i det sydlige Irland. Sidst på dagen kører vi vestpå mod Cliff House Hotel el. Listowel Arms Hotel i grevskabet Kerry, hvor vi spiser aftensmad og overnatter. 

Dag 3

The Ring of Kerry - Killarney National Park

I dag venter store naturoplevelser. Først skal vi på panoramatur i bus langs The Ring of Kerry på halvøen Inveragh - en vanvittigt flot panoramarute, der kringler sig under bjergene og langs kysten og konstant serverer nye, fantastiske udsigter over den forrevne atlanterhavskyst, småøer og havet. Vi kører mellem Irlands højeste bjerge, Macgillycuddy's Reeks, og Atlanterhavets barske skærgårdskyst med fotostop undervejs.

Om eftermiddagen skal vi opleve de smukke landskaber og berømte søer i nationalparken Killarney. Vi kører med hestevogn, og kan således bevæge os væk fra landeveje og biltrafik, og få en helt enestående oplevelse. Undervejs på turen hører vi om områdets historie og de legender, der knytter sig til stedet. Herefter går turen tilbage til hotellet, hvor vi spiser aftensmad.

The Ring of Kerry
The Ring of Kerry
Killarney National Park
Killarney National Park
Dag 4

Cliffs of Moher - På landet - Galway

Efter morgenmaden sætter vi kursen nordpå og krydser Shannon-flodens udmunding med færgen, der sejler mellem Tarbert og Kilimer. I County Clare skal vi se de imponerende Cliffs of Moher, der er én af Irlands topattraktioner. De lodrette klipper strækker sig 8 km. langs Atlanterhavet og giver yngleplads til tusinder af søfugle og en imponerende udsigt mod Aran-øerne, Galway Bay og "The Twelve Pins", bjergene der rejser sig over Connemara National Park. Besøgscentret med spændende udstillinger er pænt gemt under jorden, så det ikke ødelægger landskabet.

Vi kører videre til Rathbaun Farm, en traditionel irsk fårefarm, som har været i familiens eje i over 200 år. På gården finder man også heste og køer, og man er mere end velkommen til at se sig omkring og kæle for de små lam. Men først skal vi i køkkenet! Med kyndig hjælp fra husets frue eller en af stedets kokkepiger, skal vi bage vores helt egne lækre, luftige scones. Vi nyder vores bagværk på traditionel vis med flødeskum og syltetøj og en god kop kaffe eller te til. Med lungerne fulde af frisk landluft og maven fuld af hjemmebag fortsætter vi til Nox Hotel i Galway.

Dag 5

Galway - Connemara National Park - Kylemore Abbey

Inagh-dalen i Connemara National Park
Connemara National Park
Kylemore Abbey

Vi har lidt tid til at se os om på egen hånd i den farverige og charmerende by Galway inden vi fortsætter gennem nationalparken Connemara, der er berømt for sin smukke natur. Vi kører gennem den smukke Inagh-dal med granitbjerge og glitrende søer til Kylemore Abbey, som er et benediktinsk nonnekloster. Nonnerne overtog i 1920 bygningerne, som oprindeligt hed Kylemore Castle og drev foruden klostret også i mange år en prestigefyldt pigeskole. Dele af klostret og den smukt udsmykkede kirke er åbne for offentligheden. Vi spiser aftensmad og overnatter på Grand Central Hotel i Bundoran i grevskabet Donegal.

Dag 6

Derry - Giant's Causeway - Belfast

Vi kører mod nordvest og holder fotostop ved den spøjse bakkeformation Drumcliff, der minder om Ayers Rock i Australien, inden vi ankommer til Derry, som er kendt for sin centrale rolle i konflikten i Nordirland. Efter lidt tid til frokost på egen hånd, fortsætter vi til nordkysten, hvor vi skal opleve Giant's Causeway, et tilsyneladende umuligt naturfænomen - tusindvis af sekskantede basaltsøjler præger kystlinien. Der findes en videnskabelig forklaring på fænomenet, men området har inspireret til adskillige historier og legender, hvoraf den mest berømte har givet området sit navn.

Ifølge overleveringen, er de sekskantede søjler resterne af en bro, som den irske kæmpe Finn McCool byggede, for at forbinde Irland med Skotland. Vi fortsætter til Belfast, hvor vi bor centralt på Holiday Inn Belfast City Centre. Aftensmaden er i dag på egen hånd i Belfast, så der er mulighed for at gå ud og opleve den hyggelige stemning i byen, og evt. lokale specialiteter efter eget valg.

Dag 7

Belfast - Titanic - Dublin

Efter morgenmaden kører vi på panoramatur rundt i Belfast. Turen bringer os blandt andet forbi det imponerende rådhus, det berømte operahus og Queen's University. Derefter skal vi opleve det nye prisbelønnede Titanic Belfast® center med spændende interaktive udstillinger samt fakta og myter om det berømte skib, der blev søsat her fra Belfast's Harland and Wolff værft, og gik ned på sin jomfrurejse i 1912.

Herefter fortsætter vi til Dublin. Der er lidt tid til at se sig om på egen hånd i Dublin, inden vi mødes til en festlig irsk aften med middag og musik. Arrangementet foregår på Arlington Hotel, som ligger i gåafstand fra vores hotel.

Belfast Castle, Belfast
Queen's University, Belfast
Dublin
Custom House, Dublin
Dag 8

Byrundtur i Dublin - Hjemrejse

Efter morgenmaden tager vi i bussen på byrundtur rundt i Dublin, hvor vi kommer forbi flere af byens seværdigheder. Herefter sætter vi kurs mod lufthavnen, hvor vi siger farvel til Irland og flyver tilbage til Danmark.

NB: Dagsprogrammets rækkefølge kan ændres uden varsel.

Indkvartering på andre hoteller af tilsvarende standard kan af og til forekomme. Såfremt der er ændringer på netop din rejse, vil du blive informeret herom i afrejseinformationen.

Bemærk, at dobbeltværelser i Irland & Nordirland ofte er udstyret med grand lit - ønske om separate senge modtages, men kan ikke garanteres.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse