Rejse til Harzen

Harzen

De klassiske højdepunkter

 • Naturoplevelser
 • Hyggelig stemning
 • Smukke udsigter
 • Busrejse
 • Kulturoplevelser
 • Smuk arkitektur

Harzen - De klassiske højdepunkter

Harzen er et fantastisk feriemål, fyldt med de skønneste oplevelser, og på rejsen her skal vi opleve en perlerække af de klassiske højdepunkter. Vi skal opleve det bjergrige landskab og besøge nogle af de gamle byer med maleriske bindingsværkshuse, slotte og flotte pladser.

Vi besøger den maleriske by Werningerode, der med sine mange små bindingsværkshuse og historiske bygninger oser af atmosfære og er indbegrebet af Harzen. Turen bringer os endvidere til den flotte middelalderby Goslar og til Nordhausen, hvor vi skal smage på brændevin med århundredgamle traditioner. Undervejs nyder vi Harzens smukke og afvekslende natur med fyrreklædte bjergsider, floder og søer.

 • Inkl. udflugter
 • Familiedrevet hotel
 • Bus fra Sjælland
 • Halvpension + 1 x frokost
 • Udflugter og erfaren dansk rejseleder


Wernigerode, Goslar, Nordhausen og Thale

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Harzen

 • Dag 2 - Wernigerode

 • Dag 3 - Goslar

 • Dag 4 - Nordhausen - Thale

 • Dag 5 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Transport i moderne langtursbus
 • Gratis kaffe på ud- og hjemrejse samt adgang til wi-fi og usb-strømstik i bussen
 • 4 nætter på Hotel Achtermann
 • 4 x morgenmad 
 • 1 x frokost (dag 2)
 • 4 x aftensmad 
 • Udflugter ifølge program inkl. bytog i Wernigerode og entré til brændevinsbrænderi
 • Erfaren dansk rejseleder  

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer

Evt. tillæg pr. person

 • Enkeltværelse kr. 700
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 245 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere 

Rejseplan

Dag 1

Ankomst til Harzen

Efter endt opsamling sætter vi kursen mod Rødby, hvorfra vi sejler til Puttgarden. Vi holder pause med mulighed for at købe frokost undervejs og fortsætter med passende pauser på vejen til Harzen. Vi bliver indkvarteret på vores værelser på det hyggelige Hotel Achtermann i kurbyen Braunlage, som ligger centralt i Harzen.

Dag 2

Wernigerode

Efter morgenmaden på hotellet kører vi den korte tur til Wernigerode, som ligger i 250 meters højde ved foden af Brockensberg. Byen deles af floden Holtemme, og på en lille top knejser slottet Wernigerode. Vi tager med bytoget Wernigerode Schlossbahn. Turen går forbi slottet og videre ned til den smukke, gamle by med de mange bindingsværkshuse. Her tager vi på byvandring til fods inden vi spiser frokost (inkl.). Herefter er der tid til at gå på opdagelse på egen hånd inden vi kører tilbage til hotellet.

Wernigerode

Dag 3

Goslar

Goslar blev grundlagt af Kejser Henrik I i det 10. århundrede. Velstanden, som fulgte med sølvminedriften i det nærliggende Rammelsberg, gav Goslar status som kejserlig by. Den middelalderbykerne er helt utrolig flot bevaret og er på UNESCOs Verdensarvsliste. Byvandring i Goslar (varighed ca. halvanden time), undervejs ser vi blandt andet det berømte klokkespil på Kämmergebäude over for rådhuset, hvor man på udvalgte timeslag kan se Ridder Ramm og hans følgesvende myldre frem - det var ham, som siges at have fundet Goslars sølvåre. Efter byrundturen har vi tid på egen hånd i Goslar, hvor der er masser af muligheder for spændende oplevelser, f.eks. Kaiserpfalz, tinmuseum, dukkemuseum, kirker, en tur med det lille bytog, rådhuset, kunsthåndværkergården m.m. Der er selvfølgelig også mulighed for shopping og for at besøge en af byens hyggelige cafeer. På vejen tilbage til vores hotel kører vi til Okersøen, en stor kunstig sø, som er omgivet af skøn natur.

Dag 4

Nordhausen - Thale

Vi kører sydpå til Nordhausen, hvor vi skal besøge et brændevinsbrænderi - og selvfølgelig smage på varen. I flere hundrede år var fremstillingen af kornbrændevin et af de vigtigste erhverv i Nordhausen. Efter besøget på brændevinsbrænderiet er der tid til frokost på egen hånd i Nordhausen inden vi kører videre.

Eftermiddagen byder på en bustur gennem Harzens smukke landskaber. Harzen er den nordligste del af de tyske Mittelgebirge og omfatter samtidig de højeste bjerge i Nordtyskland. Undervejs besøger vi Hexentanzplatz i Thale, hvor man påberåber sig at lægge by til heksenes dans på Sankt Hans Aften - eller Valborgaften i Tyskland. Det samme siges dog om det 1142 meter høje Brockenberg, der i Danmark er bedre kendt som Bloksbjerg, hvor heksene også siges at danse i ring mens djævlen venter på toppen af bjerget. Hver heks flyver forbi for at aflægge rapport om årets onde gerninger. Er djævelen tilfreds, får heksen lov til at flyve hjem igen, men har hun ikke været tilstrækkelig ond, så bliver der ballade!  

Dag 5

Hjemrejse

Efter morgenmaden checker vi ud fra hotellet og pakker bagagen i bussen. Så går turen nordpå mod Puttgarden med passende pauser undervejs, heriblandt en pause med mulighed for at købe frokost. 

  

Opsamlingsliste - bus fra Sjælland

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Frederikssund Station 06.00 23.00
Lyngby Station 06.45 22.15
København - Flintholm Station 07.20 21.50
Roskilde - Ny Østergade v/sygehuset 08.00 21.10
Ringsted - Station 08.40 20.35
Næstved Station 09.15 20.00
Vordingborg - Afk. 41 p-pladsen 09.50 19.30
Rødby - Billetkontoret ved Scandlines 10.30 18.45

Hotel

System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
  at Umbraco.Web.Models.LegacyConvertedNode.umbraco.interfaces.INode.GetProperty(String alias, Boolean& propertyExists)
  at umbraco.MacroEngines.DynamicBackingItem.GetProperty(String alias, Boolean& propertyExists)
  at umbraco.MacroEngines.DynamicNode.TryGetMember(GetMemberBinder binder, Object& result)
  at CallSite.Target(Closure , CallSite , Object )
  at ASP._Page_macroScripts_TravelAccommodation_cshtml.Execute() in c:\www\live.besttravel.20170508\macroScripts\TravelAccommodation.cshtml:line 100

Afgange

Der er desværre ingen ledige afrejsedatoer tilgængelige i øjeblikket.

Generel praktisk information

Ankomst til rejsemålet

Ifølge internationale hotelregler kan du ikke påregne, at dit værelse er klar til indcheck før kl. 15.00 på ankomstdagen - i sjældne tilfælde først kl. 17.00.

På flyrejser med udflugtsprogram i bus vil der oftest være mulighed for at forudbestille en fast plads i bussen på rejsemålet. Dermed har du en bestemt plads reserveret på rejsen. Som udgangspunkt gælder denne reservation i busserne til/fra lufthavnen samt på udflugterne. Dog gør vi opmærksom på, at reservationen ikke gælder på eventuelle ekstra udflugter som tilkøbes på flodkrydstogter.

Vi gør ligeledes opmærksom på, at 1. række i højre side altid tælles EFTER rejseleder og/eller lokalguide. Til tider vil rejseleder/lokalguide være placeret på forreste række i bussen, hvormed de reserverede pladser i højre side, alle vil rykke en række bagud. Dette giver ikke ret til refusion af det indbetalte beløb til fast plads i bussen.

Best Travel benytter lokale busser i udlandet og forsøger altid at skaffe busser af en god standard. Denne kan dog ikke altid sammenlignes med dansk standard. Eksempelvis vil der oftest ikke være toilet i bussen.

Forsikring

Rejsedeltageren er selv ansvarlig for at have tegnet de forsikringer, som anses for nødvendige. Det gule sygesikringskort gælder efter 1. august 2014 kun i Danmark. På rejser indenfor EU anbefales det at medbringe det blå sygesikringsbevis (bestilles hos din kommune), som dækker læge- og hospitalhjælp på samme vilkår som borgerne i det land, som du besøger. Der kan altså være tale om større eller mindre egenbetaling.

Bemærk, at det blå kort ikke dækker hjemtransport i forbindelse med sygdom, samt meget andet. Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, som bl.a. dækker forsinket fremmøde, erstatningsrejse, hjemrejseforsinkelse, overfald, hjemtransport, sygeledsagelse, invaliditet og død. Forsikringen kan tegnes hos SOLID AB gennem Best Travel, som er et anerkendt svensk forsikringsselskab.

Ved sygdom opstået under rejsen påhviler det rejsedeltageren selv at afholde alle omkostninger eller udlæg, f.eks. til lægebehandling, sygehusophold eller særlig hjemrejsetransport. Rejsedeltagere er forpligtigede til før bestilling af rejsen at konsultere en læge, hvis de er vidende om, at deres helbredstilstand ikke er god. Deltagelse på rejsen sker på eget ansvar.

Læs mere om rejseforsikringer på www.besttravel.dk/forsikring

Påklædning

Foruden almindeligt tøj medbringes en god sweater, vindjakke og gode, solide travesko. Undlad at medbringe dyre smykker og andre værdigenstande. På krydstogter afholdes 1-2 formelle aftener, hvor herrerne forventes at være iklædt jakkesæt og damerne tilsvarende pænt tøj. Ellers er påklædningen på krydstogter ganske afslappet.

Særlige ønsker

En del gæster fremkommer med specielle ønsker i forbindelse med bestilling af rejsen, for eksempel ønsker om bestemte siddepladser i bussen, værelser med udsigt, ved siden af hinanden eller lignende. Disse ønsker noterer vi gerne på billetten og videregiver til rette instans. Vi kan imidlertid ikke garantere, at ønsket bliver opfyldt.

Er du allergisk overfor visse former for fødevarer vil vi gerne have dette oplyst ved bestillingen, således at vi kan videregive informationen til hotellet - evt. også til flyselskabet, hvis forplejning på flyrejsen indgår. Vi kan dog ikke garantere, at hotellet kan opfylde særlige diætønsker eller tilbyde en særlig allergivenlig menu.

Specielle fødevarer i forbindelse med f.eks. glutenfri eller laktosefri kost kan være svære at finde i nogle lande, hvor det ikke er så almindeligt med allergi som i Danmark. Er du glutenallergiker anbefaler vi derfor, at du selv medbringer glutenfrit brød, da det i visse lande kun kan købes på apoteket.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Hansestæder i Nordtyskland 5 dage - bus fra Sjælland
fra kr. 6.495
Stralsund & Rügen 5 dage - bus fra Sjælland
fra kr. 5.695
Flybilletter Når du selv vil stå for rejsen
fra kr. 1.995
Aspargesruten 5 dage - bus fra Sjælland
fra kr. 4.995