Lübeck
Rostock
Lübecker Holstentor

Tyskland

Hansestæder i Nordtyskland

Pris pr. person fra
kr. 6.495

Vi har sammensat en spændende rejse til 3 af de spændende nordtyske hansestæder samt delstatshovedstaden Schwerin med det smukke slot.

Hanseforbundet opstod i 1200-tallet med Lübeck, der blev rig på salt- og sølvhandel, som den kapitalstærke hovedkraft. Hanseforbundet bestod af indflydelsesrige købmænd, som mødtes ved de såkaldte Hansedage for at indgå handelsaftaler og for at træffe strategiske beslutninger. Hansestæderne fik således i kraft af deres fællesskab stor politisk indflydelse og kunne gennemtvinge deres ønsker ved brug af blokader mod andre byer. Hanseforbundet, især den vendiske sammenslutning, som både Lübeck, Wismar, Rostock og Stralsund var en del af, opnåede på denne måde monopol på handelen gennem Østersøen. Det gik ud over de nordiske lande og de danske konger førte hyppige krige mod Hanseforbundet. I 1400-tallet begyndte nederlandske og engelske købmænd at sejle nord om Skagen og brød således Hanseforbundets monopol, hvorved forbundet gradvis mistede sin indflydelse. Hanseforbundet blev officielt opløst i 1669. 

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Lübeck
  • Dag 2 - Wismar
  • Dag 3 - Rostock
  • Dag 4 - Schwerin
  • Dag 5 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Hansestaeder 2020

Inkluderet i prisen

Transport i moderne langtursbus

Gratis kaffe på ud- og hjemrejse samt adgang til wi-fi og strømstik i bussen

4 overnatninger på det 4-stjernede Steigenberger Hotel Stadt Hamburg i Wismar

4 x morgenmad

1 x frokost (dag 4)

3 x aftensmad på hotellet

1 x aftensmad på restaurant i Wismar

Udflugter ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider

Drikkevarer

Drikkepenge

Forsikringer

Enkeltværelse kr. 1.200

Fast plads i bussen kr. 150-250

Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere

Rejseforsikring kr. 287 Læs mere

Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Dag 1

Lübeck

Vi tager af sted i moderne 4-stjernet bus med alle faciliteter, behagelige sæder og god benplads. I bussen er der adgang til wifi og strømstik, samt gratis kaffe. Efter overfarten mellem Gedser og Rostock, hvor der er mulighed for at købe brunch, sætter vi kursen mod Lübeck. Den gode beliggenhed ved Trave-floden og den vigtige handel med salt i det 13. århundrede gjorde Lübeck til en velstående by, hvilket afspejler sig i tidens byggerier og stadig kan fornemmes i dag. Vi spadserer gennem det historiske centrum og rejselederen fortæller om seværdigheder, arkitektur og byens berømtheder. Lübeck og marcipan uløseligt forbundet og vi besøger den berømte Café Niederegger, hvor der er macipanmuseum på 1. sal. Cafeens historie går over 200 år tilbage og Niederegger har været leverandør til både den tyske kejser og den russiske zar. Vi ser hvordan marcipanen fremstilles og får en kop kaffe med marcipankage til. Herefter besøger vi Det Europæiske Hansemuseum, som ligger i en meget arkitektonisk spændende bygning. Museet var nomineret til den prestigefulde pris European Museum of the Year i 2017. Her får vi et godt indblik i hansestædernes betydning i Middelalderens Europa. Sidst på dagen kører vi til Steigenberger Hotel Stadt Hamburg i Wismar. Vi spiser aftenmad i hotellets restaurant.

Dag 2

Wismar

Efter et godt morgenmåltid på hotellet tager vi på byrundtur i Wismar, der ligger ved Østersøen i delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Vil man have fornemmelsen af at stå i en hansestad fra det 14.århundrede er et besøg i den gamle bydel i Wismar så tæt på, som man kan komme. Derfor er Wismars historiske centrum også på UNESCOs Verdensarvsliste. Her finder vi Nordtysklands største og smukkeste markedstorv, det gamle rådhus, som stadig er i brug samt Sankt Nikolai Kirke fra det 14. årh. Sankt Nikolaj er helgen for købmænd og søfarere og det er således meget passende at man netop her har opført en kirke til hans ære. Der er mange imponerende kirker i Lübeck og vi skal også se Maria-kirken og Jakobi-kirken. Efter lidt tid til frokost på egen hånd i Wismar besøger vi Hanse Sektkellerei og får en guidet rundvisning og en smagsprøve på den mousserende vin, der fremstilles her. Vi slutter turen af med en kop kaffe med kage til. 

Wismar
Wismar
Wismar
Dag 3

Rostock

I dag skal vi besøge Rostock, som ligger smukt ud til Østersøen ved floden Warnow – den perfekte placering for en hansestad. Vi tager på byrundtur gennem byens hyggelige gader med de mange historiske bygninger og et par af de bevarede byporte, den imponerende Steintor og Kuhtor, der regnes for den ældste af sin slags i Nordtyskland. Oprindelig var der 22 porte, der var med til at beskytte byen. Byrundturen slutter ved promenaden langs havnefronten. Herfra tager vi på en hyggelig sejltur til Warnemünde, hvor vi kan nyde en spadseretur på den lange sandstrand inden bussen kører os tilbage til Wismar. Vi spiser aftensmad på hotellet. 

Dag 4

Schwerin

Vi kører til Schwerin, som er hovedstad i delstaten Mecklenburg-Vorpommern. På en ø midt i en af byens syv søer troner juvelen Schwerin Slot, et rigtigt eventyrslot fra midten af 1800-tallet med et væld af gyldne kupler og spir og overdådigt udsmykkede værelser. På dette slot er vores egen dronning Alexandrine, som var gift med kong Christian X, født. Vi får en guidet rundvisning på slottet. Vi spiser frokost på en lokal restaurant og har derefter tid til at udforske Schwerin på egen hånd. I Altstadt finder man blandt andet markedspladsen med domkirken, en treskibet basilika opført i røde sten i middelalderen. Fra det 117 meter høje tårn kan man nyde udsigten over byen og de smukke søer. Sidst på dagen vender vi tilbage til Wismar, hvor vi spiser aftensmad på en lokal restaurant. 

Lübecker Holstentor
Julemarked i Lübeck
Mindesmærke for forfatteren Thomas Mann
Lübeck
Dag 5

Hjemrejse

Efter morgenmaden checker vi ud fra hotellet og kører til oplevelsesparken Karls i Röverhagen. Her kan man blandt andet opleve fremstillingen af forskellige kulinariske specialiteter og naturligvis også købe varer med hjem. Der er ligeledes mulighed for at købe frokost. Herefter sætter vi kursen mod bordershoppen i Rostock, hvor der også vil være lejlighed til at gøre en god handel.

Busopsamling

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Lyngby - Lyngby S-Station 06.45 20.15 
København - Flintholm 07.20 19.50 
Roskilde - Busholdeplads på hjørnet Ny Østergade/Køgevej 08.00 19.10 
Ringsted 08.40 18.35 
Næstved Station 09.15 18.00 
Vordingborg - Afk. 41 p-pladsen 09.50 17.30 
Ud fra Rødby - Hjem til Gedser Billetkontoret ved Scandlines 10.30 16.45 

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan coronavirussen påvirker din rejse, henviser vi til vores corona-informationsside

Din henvendelse