grækenland

Grækenland

De klassiske højdepunkter

 • Naturoplevelser
 • Store oplevelser
 • Storslået arkitektur
 • Historie
 • Skønt klima

Grækenland

En fascinerende historie og kultur gør sammen med de smukke, bjergrige landskaber og det azurblå hav Grækenland til et henrivende bekendtskab. Det moderne Grækenlands historie strækker sig tilbage til antikken, hvor det græske samfund anses for at være den moderne civilisations vugge.

De græske bystaters velstand resulterede i et kulturelt opsving, som kom til udtryk gennem arkitektur, drama, videnskab og filosofi. Smukke og interessante levn fra Grækenlands imponerende fortid er spredt ud over landet, og på denne rejse skal vi opleve nogle af de vigtigste.

Vi krydser Korinther-kanalen til Peleponnes, hvor vi skal opleve det imponerende antikke teater i Epidavros, Mykene og Olympia, hvorfra de olympiske lege har deres navn. På Peleponnes overnatter vi i den maleriske kystby Nafplion. Så sætter vi kursen mod nord for at besøge Ioannina, de fantastiske klippeklostre i Meteora og de arkæologiske udgravninger ved Delfi. Tilbage i hovedstaden Athen skal vi selvfølgelig opleve de vigtigste seværdigheder, heriblandt Akropolis og det nye Akropolis-museum på en byrundtur. Vi tager også på en hyggelig bådudflugt til de smukke øer i Den Saroniske Bugt.


Under rundrejsen bor vi på gode, komfortable 3- og 4-stjernede hoteller, hvor vi spiser morgen- og aftensmad.

fra kr. 10.995 pr. person
 • Athen, Olympia og Korinth m.m.
 • De fantastiske bjergtop-klostre i Meteora
 • Halvpension + 1 frokost
 • Inkl. alle udflugter og entreer
 • Erfaren dansk rejseleder og lokalguider


Kultur og historie i civilisationens vugge

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst - Korinth - Epidavros - Nafplion

 • Dag 2 - Mykene - Olympia - Nafpaktos

 • Dag 3 - Ioannina - Kalambaka

 • Dag 4 - Meteora - Delfi

 • Dag 5 - Delfi - Athen

 • Dag 6 - Athen

 • Dag 7 - Bådudflugt i den Saroniske Bugt

 • Dag 8 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Athen t/r inkl. bagage
 • Bustransport i Grækenland
 • 7 overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller
 • 7 x morgenmad
 • 7 x aftensmad
 • Privat bådtur inkl. græsk frokost, drikkevarer samt frugt og snacks (dag 7)
 • Udflugter og entreer ifølge program 
 • Erfaren dansk rejseleder og lokale guider

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer
 • Obligatoriske turistskatter pr. værelse pr. nat: €1,5 på 3-stjernede hoteller og €3 på 4-stjernede hoteller, betales direkte på hotellerne

Evt. tillæg pr. person

 • Enkeltværelse kr. 1.500
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan

Dag 1

Ankomst - Korinth - Epidavros - Nafplion

Fly til Athen. Vi sætter kursen mod Korinth, som i den klassiske periode var mere velhavende end selv Athen og Theben som følge af indtægterne fra handel og trafik. Korinther-kanalen, der åbnede i 1893, giver skibstrafikken adgang til at passere den smalle landtange mellem fastlandet og Peloponnes. Før kanalens tid transporterede man møjsommeligt skibe over landtangens klipper på slæder. Vi krydser kanalen til halvøen Peloponnes, som er opkaldt efter sagnhelten Pelops. Herefter går turen videre til Epidavros, hvor vi skal besøge det imponerende antikke teater, som stadig bliver brugt til forestillinger. Teatret er opført i det 4. århundrede f.Kr. De oprindelige 34 rækker blev i romertiden suppleret med yderligere 21 rækker. Teatret kan rumme op til 15.000 tilskuere og er berømt for sin exceptionelle akustik, som betyder at skuespillernes stemmer kan høres over hele teatret uden forstærkning. Vi spiser middag og overnatter i den pittoreske by Nafplion, som er en af Grækenlands smukkeste og mest romantiske byer.

Dag 2

Mykene - Olympia - Nafpaktos

Vi besøger de arkæologiske udgravninger i Mykene, som i det andet årtusinde f.Kr. var en af de mest betydningsfulde græske civilisationer. Vi skal blandt andet se den berømte Løveport, som var indgangen til byen, samt Agamemnons grav og bordkomplekset. Turen går videre til Olympia, hvor de oprindelige olympiske lege blev afholdt i antikken. Det arkæologiske område rummer blandt andet Hera-templet, og Zeus-templet, Pelopion og alteret, hvor man ofrede til guderne. Olympia er også kendt for Pheidias’ store Zeus-statue af guld og elfenben, som stod her. Den blev udnævnt som en af verdens syv underværker i antikken. Tæt på Zeus-templet tændes den moderne olympiske flamme ved refleksion af solens stråler i et parabolisk spejl, hvorefter faklen bæres til stedet, hvor de olympiske lege afholdes. Sidst på dagen ankommer vi til Nafpaktos, hvor vi checker ind på vores hotel og spiser aftensmad.

Dag 3

Ioannina - Kalambaka

Efter morgenmaden tager vi på udflugt til Ioannina, som ligger på den vestlige bred af Pamvotidis-søen. Vi tager på byrundtur i Ioannina og kommer forbi de største seværdigheder, heriblandt borgen, Kira Frossini-øen og Ali Pasha-museet. Efter besøget i Ioannina kører vi til Kalambaka, hvor vi checker ind og spiser aftensmad på hotellet.

Dag 4

Meteora - Delfi

I dag skal vi opleve Meteora, et kompleks af græsk-ortodokse klostre med en helt ubeskrivelig beliggenhed på hver sin klippesøjle i et fantastisk landskab. Vi besøger et af klostrene - de skiftes til at holde åbent for offentligheden - og får historien om disse særlige klostre, som er på UNESCO’s Verdensarvliste. Herefter fortsætter vi til Delfi, hvor vi spiser aftensmad og overnatter.

Dag 5

Delfi - Athen

Vi besøger de arkæologiske udgravninger ved Delfi, som i oldtiden var en af de mest betydningsfulde Apollonhelligdomme. Delfis politiske betydning skyldtes den berømte orakelhelligdom, som ifølge traditionen var virksomt i forbindelse med flere græske bystaters lovgivning, og spillede en stor rolle i forbindelse med den græske kolonisation. En række præsteskaber og embedsmænd var knyttet til oraklet, samt en kvinde, der forkyndte gudens svar. Der er overleveret ca. 600 orakelsvar, hvoraf ca. en fjerdedel på vers. Så går turen tilbage til Athen.

Dag 6

Athen

Vi tager på panoramarundtur i Athen. Vi passerer forbi byens vigtigste seværdigheder, heriblandt Hadrians Port og Zeus’ Tempel, det gamle olympiske stadion samt parlamentsbygningen, Syntagma-pladsen og Nationalhaven. Efter byrundturen besøger vi Akropolis og det nye Akropolis-museum inden vi checker ind på vores hotel og spiser aftensmad.

Dag 7

Bådudflugt i den Saroniske Bugt

Efter morgenmad på hotellet kører vi til havnen i Piræus. Herfra tager vi på en skøn heldagsudflugt med privat båd til øerne Agistri og Egina. Ombord forkæles vi med kaffe, juice samt frugt og snacks. Vi lægger til på den lille ø Agistri samt Egina, som er den største af de mange øer i den saroniske bugt og består både af lave bjerge og flotte dale fyldt med oliventræer – men der dyrkes også både citrusfrugter, vin og mandeltræer på denne smukke ø. Egina har altid været et af de foretrukne udflugtsmål for indbyggerne i Athen. Midt på øen ligger det velbevarede Athena-tempel – mens man i hovedbyen Egina finder mange skyggefulde tavernaer langs den smukke havnepromenade. Vi spiser frokost ombord og kan glæde os til lækre græske specialiteter. Sidst på dagen sejler vi tilbage til fastlandet mens vi nyder den afslappede atmosfære ombord. Vi spiser aftensmad på hotellet i Athen.

Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden pakker vi kufferterne og sætter kursen mod lufthavnen i Athen, hvorfra vi flyver tilbage til København. 

Bemærk: Ved visse seværdigheder skal der fremvises pas ved indgangen, så rejselederen indsamler alle rejsedeltageres pas forud for disse besøg. Hav derfor altid passet med på dagens udflugt. 

OBS: Indkvartering på andre hoteller af tilsvarende standard kan forekomme. 

Hoteller

London Hotel

London Hotel ★★★

London Hotel ligger 100 meter fra vandet i Athen-forstaden Glyfada. Hotellet har 75 værelser og faciliteterne inkluderer bl.a. en dejlig tagterrasse m…

Læs mere her
Park Hotel, Nafplion

Park Hotel ★★★

Park Hotel ligger centralt i udkanten af den gamle bydel i den charmerende lille havneby Nafplion. Byens park ligger lige overfor hotellet og der er f…

Læs mere her
Hotel Panassos, Delfi

Parnassos Hotel ★★★

Flisvos Hotel ligger centralt i hjertet af Delfi. Faciliteter: Reception, elevator, restaurant, bar. Værelser: Med bad/toilet, hårtørrer, telefon, T…

Læs mere her
Hotel Nafpaktos

Hotel Nafpaktos ★★★

Hotel Nafpaktos ligger i den hyggelige by af samme navn med udsigt over den Korithiske Bugt. Faciliteter: Reception, elevator, restaurant, bar/café. …

Læs mere her
Hotel Meteora

Hotel Meteora ★★★★

I rolige omgivelser nær det fascinerende klosterkompleks Meteora bor vi på Hotel Meteora, som har en fantastisk udsigt over området.   Faciliteter: R…

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
09. jun. 2020
Grækenland - 8 dage - fly fra København
 Afrejse - kl. 08:35       Hjemkomst - kl. 15:50
2 pladser 10.995 Gå videre

Generel praktisk information

Ankomst til rejsemålet

Ifølge internationale hotelregler kan du ikke påregne, at dit værelse er klar til indcheck før kl. 15.00 på ankomstdagen - i sjældne tilfælde først kl. 17.00.

På flyrejser med udflugtsprogram i bus vil der oftest være mulighed for at forudbestille en fast plads i bussen på rejsemålet. Dermed har du en bestemt plads reserveret på rejsen. Som udgangspunkt gælder denne reservation i busserne til/fra lufthavnen samt på udflugterne. Dog gør vi opmærksom på, at reservationen ikke gælder på eventuelle ekstra udflugter som tilkøbes på flodkrydstogter.

Vi gør ligeledes opmærksom på, at 1. række i højre side altid tælles EFTER rejseleder og/eller lokalguide. Til tider vil rejseleder/lokalguide være placeret på forreste række i bussen, hvormed de reserverede pladser i højre side, alle vil rykke en række bagud. Dette giver ikke ret til refusion af det indbetalte beløb til fast plads i bussen.

Best Travel benytter lokale busser i udlandet og forsøger altid at skaffe busser af en god standard. Denne kan dog ikke altid sammenlignes med dansk standard. Eksempelvis vil der oftest ikke være toilet i bussen.

Forsikring

Rejsedeltageren er selv ansvarlig for at have tegnet de forsikringer, som anses for nødvendige. Det gule sygesikringskort gælder efter 1. august 2014 kun i Danmark. På rejser indenfor EU anbefales det at medbringe det blå sygesikringsbevis (bestilles hos din kommune), som dækker læge- og hospitalhjælp på samme vilkår som borgerne i det land, som du besøger. Der kan altså være tale om større eller mindre egenbetaling.

Bemærk, at det blå kort ikke dækker hjemtransport i forbindelse med sygdom, samt meget andet. Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, som bl.a. dækker forsinket fremmøde, erstatningsrejse, hjemrejseforsinkelse, overfald, hjemtransport, sygeledsagelse, invaliditet og død. Forsikringen kan tegnes hos SOLID AB gennem Best Travel, som er et anerkendt svensk forsikringsselskab.

Ved sygdom opstået under rejsen påhviler det rejsedeltageren selv at afholde alle omkostninger eller udlæg, f.eks. til lægebehandling, sygehusophold eller særlig hjemrejsetransport. Rejsedeltagere er forpligtigede til før bestilling af rejsen at konsultere en læge, hvis de er vidende om, at deres helbredstilstand ikke er god. Deltagelse på rejsen sker på eget ansvar.

Læs mere om rejseforsikringer på www.besttravel.dk/forsikring

Påklædning

Foruden almindeligt tøj medbringes en god sweater, vindjakke og gode, solide travesko. Undlad at medbringe dyre smykker og andre værdigenstande. På krydstogter afholdes 1-2 formelle aftener, hvor herrerne forventes at være iklædt jakkesæt og damerne tilsvarende pænt tøj. Ellers er påklædningen på krydstogter ganske afslappet.

Særlige ønsker

En del gæster fremkommer med specielle ønsker i forbindelse med bestilling af rejsen, for eksempel ønsker om bestemte siddepladser i bussen, værelser med udsigt, ved siden af hinanden eller lignende. Disse ønsker noterer vi gerne på billetten og videregiver til rette instans. Vi kan imidlertid ikke garantere, at ønsket bliver opfyldt.

Er du allergisk overfor visse former for fødevarer vil vi gerne have dette oplyst ved bestillingen, således at vi kan videregive informationen til hotellet - evt. også til flyselskabet, hvis forplejning på flyrejsen indgår. Vi kan dog ikke garantere, at hotellet kan opfylde særlige diætønsker eller tilbyde en særlig allergivenlig menu.

Specielle fødevarer i forbindelse med f.eks. glutenfri eller laktosefri kost kan være svære at finde i nogle lande, hvor det ikke er så almindeligt med allergi som i Danmark. Er du glutenallergiker anbefaler vi derfor, at du selv medbringer glutenfrit brød, da det i visse lande kun kan købes på apoteket.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Grækenland De klassiske højdepunkter
fra kr. 10.995
Flybilletter Når du selv vil stå for rejsen
fra kr. 1.995
Kreta Inkl. udflugt til Santorini
fra kr. 7.995