Akropolis, Athen
Akropolis, Athen
Meteora

Grækenland

Rundrejse i Grækenland

Pris pr. person fra
kr. 10.995

En fascinerende historie og kultur gør sammen med de smukke, bjergrige landskaber og det azurblå hav Grækenland til et henrivende bekendtskab. Det moderne Grækenlands historie strækker sig tilbage til antikken, hvor det græske samfund anses for at være den moderne civilisations vugge.

De græske bystaters velstand resulterede i et kulturelt opsving, som kom til udtryk gennem arkitektur, drama, videnskab og filosofi. Smukke og interessante levn fra Grækenlands imponerende fortid er spredt ud over landet, og på denne rejse skal vi opleve nogle af de vigtigste.

Vi krydser Korinther-kanalen til Peleponnes, hvor vi skal opleve det imponerende antikke teater i Epidavros, Mykene og Olympia, hvorfra de olympiske lege har deres navn. På Peleponnes overnatter vi i den maleriske kystby Nafplion. Så sætter vi kursen mod nord for at besøge Ioannina, de fantastiske klippeklostre i Meteora og de arkæologiske udgravninger ved Delfi. Tilbage i hovedstaden Athen skal vi selvfølgelig opleve de vigtigste seværdigheder, heriblandt Akropolis og det nye Akropolis-museum på en byrundtur. Vi tager også på en hyggelig bådudflugt til de smukke øer i Den Saroniske Bugt. Under rundrejsen bor vi på gode, komfortable 3- og 4-stjernede hoteller, hvor vi spiser morgen- og aftensmad.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst - Korinth - Epidavros - Nafplion
  • Dag 2 - Mykene - Olympia - Nafpaktos
  • Dag 3 - Ioannina - Kalambaka
  • Dag 4 - Meteora - Delfi
  • Dag 5 - Delfi - Athen
  • Dag 6 - Athen
  • Dag 7 - Bådudflugt i den Saroniske Bugt
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Stepmap Map Gr Kenland 2019

Inkluderet i prisen

Fly København-Athen t/r inkl. bagage

Bustransport i Grækenland

7 overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller

7 x morgenmad

7 x aftensmad

Privat bådtur inkl. græsk frokost, drikkevarer samt frugt og snacks (dag 7)

Udflugter og entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder og lokale guider

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Obligatoriske turistskatter pr. værelse pr. nat: €1,5 på 3-stjernede hoteller og €3 på 4-stjernede hoteller, betales direkte på hotellerne

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse kr. 1.500

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst - Korinth - Epidavros - Nafplion

Med fly fra København til Athen. Vi sætter kursen mod Korinth, som i den klassiske periode var mere velhavende end selv Athen og Theben som følge af indtægterne fra handel og trafik. Korinther-kanalen, der åbnede i 1893, giver skibstrafikken adgang til at passere den smalle landtange mellem fastlandet og Peloponnes. Før kanalens tid transporterede man møjsommeligt skibe over landtangens klipper på slæder. Vi krydser kanalen til halvøen Peloponnes, som er opkaldt efter sagnhelten Pelops. 

Herefter går turen videre til Epidavros, hvor vi skal besøge det antikke teater, som stadig bliver brugt til forestillinger. Teatret er opført i det 4. århundrede f.Kr. De oprindelige 34 rækker blev i romertiden suppleret med yderligere 21 rækker. Teatret kan rumme op til 15.000 tilskuere og er berømt for sin exceptionelle akustik, som betyder at skuespillernes stemmer kan høres over hele teatret uden forstærkning. Vi spiser middag og overnatter i Nafplion, som er en af Grækenlands smukkeste og mest romantiske byer.

Korinthther-kanalen
Epidavros
Nafplion
Dag 2

Mykene - Olympia - Nafpaktos

Vi besøger de arkæologiske udgravninger i Mykene, som i det andet årtusinde f.Kr. var en af de mest betydningsfulde græske civilisationer. Vi skal blandt andet se den berømte Løveport, som var indgangen til byen, samt Agamemnons grav og bordkomplekset. Turen går videre til Olympia, hvor de oprindelige olympiske lege blev afholdt i antikken. Det arkæologiske område rummer blandt andet Hera-templet, og Zeus-templet, Pelopion og alteret, hvor man ofrede til guderne. 

Olympia er også kendt for Pheidias’ store Zeus-statue af guld og elfenben, som stod her. Den blev udnævnt som en af verdens syv underværker i antikken. Tæt på Zeus-templet tændes den moderne olympiske flamme ved refleksion af solens stråler i et parabolisk spejl, hvorefter faklen bæres til stedet, hvor de olympiske lege afholdes. Sidst på dagen ankommer vi til Nafpaktos, hvor vi checker ind på vores hotel og spiser aftensmad.

Mykene
Mykene
Olympia
Dag 3

Ioannina - Kalambaka

Jannena As 116869785

Efter morgenmaden tager vi på udflugt til Ioannina, som ligger på den vestlige bred af Pamvotidis-søen. Vi tager på byrundtur i Ioannina, og kommer forbi de største seværdigheder, heriblandt borgen, Kira Frossini-øen og Ali Pasha-museet. Efter besøget i Ioannina kører vi til Kalambaka, hvor vi checker ind og spiser aftensmad på hotellet.

Dag 4

Meteora - Delfi

I dag skal vi opleve Meteora, et kompleks af græsk-ortodokse klostre med en helt ubeskrivelig beliggenhed, på hver sin klippesøjle i et fantastisk landskab. Vi besøger et af klostrene - de skiftes til at holde åbent for offentligheden - og får historien om disse særlige klostre, som er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Herefter fortsætter vi til Delfi, hvor vi spiser aftensmad og overnatter.

Dag 5

Delfi - Athen

Delfi Delfi

Vi besøger de arkæologiske udgravninger ved Delfi, som i oldtiden var en af de mest betydningsfulde Apollonhelligdomme. Delfis politiske betydning skyldtes den berømte orakelhelligdom, som ifølge traditionen var virksomt i forbindelse med flere græske bystaters lovgivning, og spillede en stor rolle i forbindelse med den græske kolonisation. 

En række præsteskaber og embedsmænd var knyttet til oraklet, samt en kvinde, der forkyndte gudens svar. Der er overleveret ca. 600 orakelsvar, hvoraf ca. en fjerdedel på vers. Så går turen tilbage til Athen, hvor vi checker ind på vores hotel og spiser aftensmad.

Dag 6

Athen

Akropolis, Athen

Vi tager på panoramarundtur i Athen. Vi passerer forbi byens vigtigste seværdigheder, heriblandt Hadrians Port og Zeus’ Tempel, det gamle olympiske stadion samt parlamentsbygningen, Syntagma-pladsen og Nationalhaven. Efter byrundturen besøger vi Akropolis og det nye Akropolis-museum inden vi fyldte af indtryk vender tilbage til vores hotel.

Dag 7

Bådudflugt i den Saroniske Bugt

Aeginas Aeginas

Efter morgenmad på hotellet kører vi til havnen i Piræus. Herfra tager vi på en skøn heldagsudflugt med privat båd til øerne Agistri og Egina. Ombord forkæles vi med kaffe, juice samt frugt og snacks. Vi lægger til på den lille ø Agistri samt Egina, som er den største af de mange øer i den saroniske bugt, og består både af lave bjerge og yndige dale fyldt med oliventræer – men der dyrkes også både citrusfrugter, vin og mandeltræer på denne smukke ø.

Egina har altid været et af de foretrukne udflugtsmål for indbyggerne i Athen. Midt på øen ligger det velbevarede Athena-tempel – mens man i hovedbyen Egina finder mange skyggefulde tavernaer langs den smukke havnepromenade. Vi spiser frokost ombord, og kan glæde os til lækre græske specialiteter. Sidst på dagen sejler vi tilbage til fastlandet mens vi nyder den afslappede atmosfære ombord. Vi spiser aftensmad på hotellet i Athen.

Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden pakker vi kufferterne og sætter kursen mod lufthavnen i Athen, hvorfra vi flyver tilbage til København.

Bemærk: Ved visse seværdigheder skal der fremvises pas ved indgangen, så rejselederen vil derfor indsamle alle rejsedeltageres pas forud for disse besøg. Hav derfor altid passet med på dagens udflugt.

OBS: Indkvartering på andre hoteller af tilsvarende standard kan forekomme.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til Om rejser og coronavirus

Din henvendelse