Gotland kalkstensformationer
Karlskrona
Kalmar Slot

Sverige

Gotland og Øland

Pris pr. person fra
kr. 5.995

På denne busrejse til Sverige vil vi udforske den nordiske historie og den smukke natur, som de to svenske øer har at byde på - Gotland og Øland. Vi skal opleve unik historie, når vi besøger seværdigheder, som er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste. Vi skal opfyldes af naturoplevelser og også nyde en sejltur i Østersøen, når vi tager fra fastlandet til øen Gotland. Derudover oplever vi også byer som Karlskrona og historiske Kalmar, hvor vi har 2 overnatninger på et centralt hotel i byen.

Gotland er ikke uden grund ét af svenskernes egne foretrukne feriesteder. Den er Sveriges største ø og har et behageligt, mildt klima. Øen forfører sine mange tusinde gæster med spændende, historiske seværdigheder og naturskønne udsigter, altid med havet i nærheden. Vi kan glæde os til 2 overnatninger på øen.

Øland er kendt for sine runesten, gravsætninger, stubmøller, og rødmalede, 4-længede bøndergårde. På øen findes endvidere den store flade kalkstensteppe, Stora Alvaret, med unik flora, bl.a. mange orkidèarter. Naturen er i det hele taget betagende på Øland og mangfoldigheden ser man i alt fra de frodige kalksletter til store skovområder og lavtliggende strandenge. 

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Afrejse fra Danmark - Karlskrona og Kalmar
  • Dag 2 - Gotland og Visby
  • Dag 3 - Nordlige Gotland - Bungemuseet - Fårö
  • Dag 4 - Sydlige Gotland - Kalmar
  • Dag 5 - Øland og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Gotland Og Øland

Inkluderet i prisen

Transport i moderne langtursbus med alle faciliteter

4 overnatninger - Kalmarsund Hotell (dag 1 og 4) og Suderbys Herrgård (dag 2 og 3)

4 x morgenmad

4 x middag – på Suderbys Herrgård inkl. kaffe efter middagen

Udflugter inkl. entré ifølge program:
- Byrundtur i Kalmar
- Byrundtur i Visby
- Nord- og sydtur på Gotland
- Entré til Frilandsmuseet Bungemuseet
- Sejltur t/r Oskarshamn-Visby
- Udflugt på Øland

Dansk rejseleder på hele turen

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse kr. 1.200

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Afrejse fra Danmark - Karlskrona og Kalmar

Efter endt opsamling kører vi mod Sverige og via Kristianstad til Karlskrona, hvor der er ophold og tid til at nyde frokost på egen hånd. Fortet Kungsholm har i mere end 300 år bevogtet indløbet, og er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste og kan ses fra det meste af byen. Turen går videre langs østkysten til Kalmar, som engang var Nordens mægtigste by.

Her samlede Dronning Margrethe d. 1 Danmark, Norge og Sverige i Kalmarunionen fra 1397 og 150 år frem. Vi går en tur i den hyggelige bymidte med toppede brosten, bymure og stenhuse fra 1600-tallet. Herefter indkvartering på Kalmarsund Hotell og efterfølgende middag.

Dag 2

Gotland og Visby

Efter morgenmaden på hotellet går turen til Oskarshamn, hvorfra vi sidst på formiddagen sejler til Visby på Gotland. Den gamle hanseby Visby er ligeledes optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste. Visby er en helt unik nordisk middelalderby med intakt bymur og mange kirkeruiner fra 1100- og 1200-tallet. Byen er smukt bevaret, og det er stadig ikke tilladt at bygge højere end 3 etager. 

Inden for den over 3 kilometer lange og 700 år gamle ringmur med vagttårne og skydeskår, er de smalle, brostensbelagte gader spækket med middelalderlige bygninger, pakhuse med trappegavle fra hansetiden og 1700-tals huse med stokroser. Vi indkvarteres på Suderbys Herrgård lidt syd for byen, og som navnet antyder, så er det en gammel herregård ombygget til hotel. Middag på hotellet.

Visby
Visby
Visby
Dag 3

Nordlige Gotland - Bungemuseet - Fårö

Morgenmad på hotellet. I dag skal vi på oplevelse i den nordlige del af Gotland. Vi passerer nogle af øens 90 middelalderkirker, hvoraf en del i dag er ruiner, Krusmyntagården med en typisk svensk ”trädgård” og Lummelunda-grotten. På frilandsmuseet Bungemuseet skal vi se, hvordan landmænd og fiskere levede her i 1700- og 1800-tallet.

Derefter tager vi med færge til Fårö, som har en helt speciel natur. Her boede Ingmar Bergman, som også ligger begravet ved kirken. Vi kører tilbage langs østkysten. Middag på hotellet.

Dag 4

Sydlige Gotland - Kalmar

Hoburgsgubben sydlige Gotland

Efter morgenmaden kører vi sydpå. Vi skal se den flotte strandrauk, en typisk gotlandsk stenformation, på stranden i Ljungarn, og tager derefter til Hoburgen, hvor den kendte rauk ”Hoburgsgubben” i årtusinder har spejdet ud over havet. Turen går videre til en af gårdbutikkerne. Undervejs passagerer vi talrige skibssætninger fra oldtiden. Turen slutter ved Högklinten, hvor vi har udsigt ind over Visby. Vi sejler med færgen fra Visby til Oskarshamn, hvorfra vi kører tilbage til Kalmarsund Hotel, som venter med aftensmaden.

Dag 5

Øland og hjemrejse

Alvaret As 115719778

Efter morgenmad og udcheck fra hotellet kører vi over Europa-broen til Øland, hvor vi ser på naturen. Herefter kører vi ad smukke veje tilbage til Danmark. Forventet hjemkomst sidst på aftenen.

Busopsamling 

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Slagelse Banegård 06.00 19.25
Ringsted Banegård 06.30 18.55
Ølby Station 07.00 18.25
Roskilde Station syd (hjørnet af Ny Østergade/Køgevej) 07.40 17.35
København - Flintholm Station 08.15 17.00

 

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til Om rejser og coronavirus

Din henvendelse