Halong-bugten
Hoan Kiem
Dalat Palace Heritage Hotel

Vietnam

Essensen af Vietnam

Pris pr. person fra
kr. 22.995

Fortryllende rundrejse med nogle af de BESTe oplevelser fra nord til syd. Vi møder den gæstfrie befolkning i øjenhøjde der, hvor det bobler af liv og kultur. Vi har fokus på Halong Bay, Hanoi, Hué, Dalat og Ho Chi Minh. Flot rejse med nøje udvalgte besøg og sanseindtryk ad libitum. Dette er essensen af Vietnam. 

Essens er en kvalitetsrejse med de gode oplevelser i højsædet. I en afslappet og hyggelig atmosfære udforsker vi det autentiske Vietnam fra nord til syd. Hver nat bor vi på udvalgte 4-stjernede hoteller - kun i Ho Chi Minh City bor vi på et 3-stjernet hotel, hvor vi har prioriteret hotellets fantastiske beliggenhed. Du kan særligt glæde dig til opholdet i højlandet i den romantiske koloniby Dalat - byen, der oprindelig var planlagt til at skulle være Fransk Indokinas (Vietnam, Cambodja og Laos) hovedstad. Her skal vi bo på det fremragende Dalat Palace Heritage Hotel, der er et af Asiens allerbedste 5-stjernede luksushoteller. Hotellets er som et levende vidnesbyrd om en svundet tid – den majestætiske stil og historiske arkitektur er velbevaret.

Hos Best Travel er vietnamesiske rytmer også pragtfulde smagsoplevelser. De fleste måltider nydes derfor på spændende lokal restauranter, hvor vi kommer tæt på den gæstfrie og livsglade befolkning samtidig med, at vi får mulighed for at smage forskellige egnsretter. Vi har valgt at benytte indenrigsfly på de lange strækninger, fremfor at sidde i timevis i bus eller tog – dermed får vi god tid til at opleve Vietnams højdepunkter ligesom vi dykker ned i landets gamle traditioner og religioner, hvor livet handler om harmoni og balance.

Vietnam snor sig som et S ud mod Det Sydkinesiske Hav. Et eksotisk land med en svimlende skønhed. Grønne rismarker, kilometerlange hvide sandstrande, fantastiske kalkstensbjerge, frugtbare floddeltaer, bjergstammer, dynamiske storbyer og farverige markeder. Lad naturen tale på sejlturen i den verdensberømte Halong-bugt i et næsten surrealistisk landskab med kalkstensøer, der er fredet af UNESCO. Hanoi tælles blandt Asiens smukkeste hovedstæder. Her boede Prins Henrik de 5 år første år af sin barndom, og senere nogle år i ungdommen. I hans selvbiografi er man ikke i tvivl om, at han let kunne have endt med at leve sit liv i Vietnam, som han havde et nært forhold til. I Centralvietnam udforsker vi den maleriske kejserby Hué, og rejsen slutter i den travle storby Ho Chi Minh City, hvor vi tydeligt mærker kontrasten mellem de gamle traditioner og mindretallet af nyrige med luksusbiler og moderne mobiltelefoner. På landet ses stadig de traditionelle bambusåg med kurve, hvor en hel butik næsten bæres over skulderen!

Vietnam er et overflødighedshorn af sanseindtryk og kontraster. En flot rundrejse gennem en levende historiebog med landets utrolige skønhed – fyldt med afvekslende natur og fortællinger. En bog, du ville ønske, ikke havde nogen slutning! Læn dig tilbage - og nyd det autentiske vietnamesiske eventyr.

Velkommen til Viêt Nam – Vietnam!

OBS: Fulde navn og pasnummer for alle rejsende skal oplyses ved bestilling.

Essensen af Vietnam 2023

Rejseplan

 • Dag 1 - Mod Vietnam
 • Dag 2 - Velkommen til Vietnam
 • Dag 3 - Halong-bugten – et UNESCO verdensnaturarvssted
 • Dag 4 - Dong Anh og Hanoi
 • Dag 5 - Byrundtur i Hanoi
 • Dag 6 - Kejserbyen Hué
 • Dag 7 - Kejserbyen Hué
 • Dag 8 - Den romantiske koloniby Dalat
 • Dag 9 - Bao Dais Sommerpalads
 • Dag 10 - Byrundtur i Ho Chi Minh City
 • Dag 11 - Tay Ninh og Cu Chi-tunnellerne
 • Dag 12 - Fridag eller ekstraudflugt til Mekong-deltaet
 • Dag 13 - Afsked med Vietnam
 • Dag 14 - Hjemkomst
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Vietnam 2023

Inkluderet i prisen

Fly til Vietnam t/r inkl. bagage

3 indenrigsfly i Vietnam inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Vietnam

2 nætter ved Halong-bugten på 4-stjernet hotel

2 nætter i Hanoi på 4-stjernet hotel

2 nætter i Hué på 4-stjernet hotel

2 nætter i Dalat på 5-stjernet hotel med service i verdensklasse

3 nætter i Ho Chi Minh City på 3-stjernet hotel

11 x morgenmad

6 x frokost

4 x middag

Udflugter iflg. program inkl. entréer

Sejltur på Halong-bugten og Den Duftende Flod

Cyclotur i Hanoi

Engelsktalende lokalguide

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbeltværelse som eneværelse kr. 2.995

Fast plads i bussen kr. 150-250

Ekstraudflugt: Vanddukkeshow inkl. middag kr. 250

Ekstraudflugt: Mekong-deltaet inkl. frokost kr. 400

Dag 1

Mod Vietnam

Vi flyver fra Danmark via Bangkok til Nordvietnam.

Dag 2

Velkommen til Vietnam

Rice Fields

Om morgenen ankommer vi til Hanoi, og fortsætter herefter i bus til vores dejlige hotel ved Halong-bugten, hvor vi skal bo 2 nætter. På den flotte køretur kommer vi forbi irgrønne rismarker, hvor bønderne ofte ses på arbejde i marken iført de traditionelle kegleformede hatte. Vi byder velkommen med en dejlig middag på lokal restaurant.

Dag 3

Halong-bugten – et UNESCO verdensnaturarvssted

Eventyrlige kalkstenssøjler og små øer dækket af skov rejser sig fra Halong-bugtens smaragdgrønne vand. Bugten er Nordvietnams største seværdighed. Der er god tid til at nyde landskabet og naturens stilhed på den 5-timer lange sejltur, hvor vi oplever et af Asiens smukkeste naturskønheder med mere end 3.000 mystiske grotter, huler og kalkstensøer i forskellige former og størrelser.

Udviklingen af karst har taget 20 mio. år, og har skabt et miljø med biodiversitet. Bugten er hjemsted for ikke mindre end 14 endemiske blomsterarter og 60 faunaarter. Undervejs serveres skaldyr-frokost.

Dag 4

Dong Anh og Hanoi

Efter morgenmad kører vi til den charmerende hovedstad Hanoi. Undervejs hygger vi os med frokost på en lokal restaurant, og besøger landsbyen Dong Anh, der er kendt for fremstilling af malerier på bambus. Hvis vi er heldige, bliver vi måske budt inden for hos en privat familie i landsbyen.

Hanoi er en skøn cocktail af det nye og moderne, blandet med århundredgamle traditioner. Her findes brede boulevarder med store træer og bygninger fra den franske kolonitid - ligesom byen også prydes af hyggelige parker og søer. Gadebilledet domineres af bølger af larmende scootere, der nærmest kæmper om forkørselsretten.

Midt i det hele ligger det gamle kvarter, hvor befolkningen nyder nudelsuppe på gaden, øver sig i den særlige kampkunst Tai Chi eller spiller skak. Prins Henrik blev født i Hanoi i et okkergult hus fyldt med tjenestefolk. Huset rummer ikke længere familien Monpezat, men benyttes af Ethnic Minorities. Efter check-in på vores centralt beliggende hotel tager vi ud på en lille byrundtur med cykeltaxa (cyclo), hvor vi mageligt henslængt kan fornemme stemningen i den gamle bydel.

Dag 5

Byrundtur i Hanoi

I dag skal vi udforske nogle af hovedstadens mest spændende seværdigheder. Turen begynder med et besøg ved Ho Chi Minhs Mausoleum. Selv om den store vietnamesiske politiker ønskede en simpel kremering blev han ligesom Lenin og Mao balsameret. Hans legeme ligger i en glaskiste i den monumentale marmorbygning, bygget af materialer indsamlet fra hele Vietnam.  Ho Chi Minh (1890-1969) stod i spidsen for kampen for landets uafhængighed, men han døde inden den amerikansk-vietnamesiske krig var afsluttet. (Vi tager forbehold for evt. ændrede åbningstider ved officielle besøg).

I hjertet af den gamle bydel besøger vi den lille sø, Hoan Kiem, der med den rødmalede Solstrålebro spejler sig smukt i søens grønne vand. Vi oplever den fredfyldte oase i det romantiske kvarter med smukke huse fra den franske kolonitid. Omkring søen ses ofte travle herrefrisører i fuld gang med dagens klipninger. Vi fortsætter til Hanois mest populære tempel, Ngoc Son, der betyder Jadebjergets tempel. Turen slutter med et besøg i det gamle Litteraturtempel, der er dedikeret til Konfucius, og som var Vietnams første universitet. Templet er afbildet på 100.000 dong pengesedlen. Engang var universitetet udelukkende for adelige familier, og her studerede man principperne for konfucianisme, poesi og litteratur.

Ekstraarrangement: Vanddukkeshow inkl. middag
Om aftenen har du mulighed for at overvære et traditionelt vanddukkeshow, hvor dukkeførerne står i vand til livet. Forestillingerne handler om livet på landet eller om store kampe med sagnhelte. Det er imponerende at se, hvordan de høje og tunge dukker manøvreres under vand – en gammel vietnamesisk tradition. Efter forestillingen hygger vi os med middag på en dejlig lokal restaurant.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Ho Chi Minh Mausoleum
Hoan Kiem
Konfucius Litteraturtempel
Dag 6

Kejserbyen Hué

Med indenrigsfly kommer vi på godt en time til eventyrbyen Hué, der ligger smukt ved Den Duftende Flod i den centrale del af landet. Kejserbyen var hovedstad i Nguyen-dynastiet i 140 år - helt indtil 1945. Hué er et kulturelt og historisk centrum med paladser, pagoder, templer og kongegrave. Vi bor 2 nætter i den maleriske by, der ikke uden grund er berømt for at være en af Vietnams 7 UNESCO-verdensarvssteder.

Efter ankomst tager vi på en flot sejltur op ad floden til et af Vietnams mest kendte bygningsværker, den 21 m høje Thien Mu-pagode. Herefter skal vi se den imponerende Tu Ducs Mausoleum, der blev designet af kejseren selv.  Kejseren levede et luksusliv i overflod med 104 koner og utallige medhustruer. Tvangsarbejdet og de enorme udgifter til graven affødte et komplot, der blev opdaget og undertrykt. På udflugten nyder vi en dejlig frokost på lokal restaurant.

Dag 7

Kejserbyen Hué

I dag skal vi besøge det engang så storslåede kejserpalads Citadellet med Den Forbudte Lilla By, der udelukkende var forbeholdt kejseren. De eneste tjenere, der havde adgang var eunukker, da de ikke var nogen trussel mod de kongelige medhustruer. Det enorme palads sammenlignes på mange måder med Den Forbudte By i Kina, hvor livet i høj grad var styret af regler og ritualer. Den Forbudte Lilla by forfaldt under Vietnam-krigen, men de resterende bygninger er aktivt restaureret. Vi går rundt i området og får et spændende indblik i livet i kejserbyen.

Om eftermiddagen besøger vi Dong Ba markedet, hvor der sælges alt lige fra frisklavet mad, eksotiske frugter og grøntsager, friskfanget fisk, tøj og tasker - til luksusudgaven af de traditionelle kegleformede Non Bai Tho hatte. Indeni hatten er det et lille digt eller fine billeder af Hué, der ligger lidt skjult i hatten som var det et vandmærke. Det er en oplevelse at gå rundt på markedet sammen med lokalbefolkningen og prutte om prisen. Ofte kommer prisen ned med 20-30% afhængig af, hvor dygtig du er!

Om aftenen spiser vi middag på en hyggelig lokal restaurant.

Forbidden Purple City2
Forbidden Purple City
Dong Ba
Dag 8

Den romantiske koloniby Dalat

På blot en time flyver vi om morgenen til højlandet til byen Dalat. Her ses smukke franske kolonivillaer, og på de omkringliggende gårde dyrkes blomster, jordbær, rødbeder, artiskokker og kaffe - fremfor ris. I kolonitiden nærmest flygtede franskmændene hertil, væk fra sommerens høje temperaturer i lavlandet, og derfor blev der bygget mange sommervillaer - bl.a. havde Prins Henriks forældre også et hus i byen.

I dag er feriehusene tilført vietnamesisk arkitektur, og Dalat er kendt som Vietnams mest romantiske by – et eftertragtet mål for bryllupsrejser. Vi nyder en lækker frokost på lokal restaurant, inden vi indkvarteres for 2 nætter på det eventyrlige 5-stjernede hotel midt i byen. En oplevelse du sikkert aldrig glemmer! Eftermiddagen er afsat til at nyde hotellets lækre omgivelser og faciliteter.

Dag 9

Bao Dais Sommerpalads

På dagens udflugt oplever vi Dalats romantiske stemning med træer, haver, søer og blomster. Vi møder den venlige lokalbefolkning på det farverige marked med eksotiske frugter og grøntsager, inden vi fortsætter til Vietnams sidste kejser Bao Dais (1913-97) sommerresidens, der er holdt i den kongelige gule farve. Huset var hjemsted for familien, indtil de gik i eksil i Frankrig i 1954. 

Inden vi vender tilbage til hotellet, ser vi også Dalats smukke togstation, der er en af verdens ældste og mest unikke jernbanestationer. Om eftermiddagen er det tid til at hygge dig med en god bog i hotellets fredfyldte have eller måske forkæle dig selv med den berømte High Tea? Middagen nydes på en hyggelig lokal restaurant.

Dag 10

Byrundtur i Ho Chi Minh City

Med indenrigsfly når vi på blot en time til Vietnams største by, Ho Chi Minh City, der er fællesbetegnelsen for de sammenvoksede byer Saigon og Cho Lon efter Vietnams genforening i 1975.

Ho Chi Minh er en eksplosion af liv – en moderne millionby i konstant forandring. Skyskrabere, indkøbscentre, brede boulevarder, spor fra den franske kolonitid, smarte designbutikker, templer, spændende restauranter og caféer blandet med en kaotisk vrimmel af køretøjer. Her fornemmer man for alvor forskellen på Nord- og Sydvietnam. Det er svært ikke at blive påvirket at byens vitalitet.

Efter ankomst tager vi på en spændende byrundtur, hvor vi passerer den katolske kirke Notre Dame og det forhenværende præsidentpalads Genforeningsbygningen, der ligger som et symbol på det gamle regime. 

Ad den elegante hovedgade Le Loi Boulevard når vi Museet for Krigsforbrydelser, som vi besøger. Museet beskæftiger sig primært med den amerikanske krig, og for at forstå konteksten af krigen mellem USA og dens ødelæggende indvirkning på vietnamesiske civile, er det et vigtigt besøg. Det er dybt bevægende og tankevækkende at se de udstillede fotografier og våben. Museet ønsker at advare mod alle kriges grusomheder.

Efter frokost på lokal restaurant kikker vi ind i en lille virksomhed, der fremstiller lakarbejder af høj kvalitet. Lakken fremstilles omhyggeligt, og er et resultat af en årelang tradition. Vietnamesiske lak-kunstgenstande tælles blandt de mest raffinerede i verden. Vi bor 3 nætter på hotel med fantastisk beliggenhed i hjertet af byen med stemningsfulde caféer og restauranter lige i nærheden. 

Ho Chi Minh
Notre Dame Ho Chi Minh
The War Remnants Museum
Dag 11

Tay Ninh og Cu Chi-tunnellerne

Glæd dig til en interessant heldagstur, hvor vi kommer tæt på en af Vietnams religioner, Caodaisme, der har over 1 mio. tilhængere. I byen Tay Ninh overværer vi en gådefuld ceremoni i sektens store tempel, der er bygget i en af Asiens mest usædvanlige stilarter. Som et farverigt bolsjepalads er rokoko blandet med motiver fra den franske kirke, det kinesiske tempel og den islamiske moské.

Caodaisme er en kombination af buddhisme, kristendom, taoisme og konfucianisme blandet med spiritisme. 4 gange dagligt kommer et par hundrede tilhængere iklædt hvide klæder til bøn i templet. De sidder på gulvet i pæne lige rækker.

Herefter fortsætter udflugten til Cu Chi-tunnellerne. I dag er der sparsomme beviser på de kampe og bombninger, der fandt sted under Vietnam-krigen. Graver vi dybere - helt ned under jorden, finder vi tunnelnetværket med et over 250 km tunnelsystem fra den sydvietnamesiske hovedstad til den cambodjanske grænse. Nogle steder er der flere etager under jorden med felthospital, køkkener, lagerfaciliteter osv. Tunnellerne spillede en central rolle i krigen mod amerikanerne. Den underjordiske by med op til 3 etager blev brugt at modstandsbevægelsen. De tusindvis af tons opgravet jord blev spredt rundt, så fjenden ikke kunne finde indgangene.

Nogle få hundrede meter af tunnellerne er åben for besøgende, hvor det er muligt at komme under jorden, og få et indtryk af livet i de lange gange. Selv om du ikke har lyst til at komme under jorden, er det interessant at lære om den geniale og modige modstandsaktivitet. En oplevelsesrig dag, hvor vi slutter med sent middag på lokal restaurant i Ho Chi Minh City.

Dag 12

Fridag eller ekstraudflugt til Mekong-deltaet

Tag ud på egne oplevelser i Ho Chi Minh City eller tag med på en eksotisk ekstraudflugt.

Ekstraudflugt: Mekong-deltaet inkl. frokost
Flot heldagstur til det frodige landskab i Mekong-deltaet med rismarker, orkidéer, kokospalmer og plantager fyldt med tropiske frugter, der ligger mellem floder og kanaler. Det er en lise for sjælen at sejle ud på den mægtige Mekong-flod fra byen My Tho, mens vi nyder saftige tropiske frugter. Den 4.500 km lange flod løber gennem både Kina, Myanmar, Laos, Cambodja og Vietnam, inden den flyder ud i Det Sydkinesiske Hav. Den imponerende vandverden kaldes ikke uden grund for Vietnams spisekammer. Vores frokostrestaurant ligger på en lille ø. På land køres vi på åben lad i små lastbiler til restauranten, og kun det sidste lille stykke foregår til fods.  

Herefter sejler vi i små sampanbåde ind og ud af de mange pittoreske kanaler. En flot dag i tropiske omgivelser.

Vi tager forbehold for, at udflugten kan aflyses, hvis der ikke opnås tilstrækkeligt antal tilmeldinger.

Dag 13

Afsked med Vietnam

Formiddagen er til fri disposition. Slap af eller foretag de sidste indkøb. Vi slutter rejsen i Vietnam med en sen frokost på en stemningsfuld lokal restaurant, inden vi kører til lufthavnen for med aftenfly via Bangkok at vende tilbage til Danmark.

Dag 14

Hjemkomst

Ankomst til Danmark tidligt om morgenen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse