Split, Kroatien
Zadar
Nationalparken Plitvice

Kroatien

Essensen af Kroatien

Pris pr. person fra
kr. 9.995

Glæd dig til en spændende rundrejse i Kroatien! Vi har håndplukket noget af det bedste, som landet har at byde på og krydret det med dejlig halvpension, dansk rejseleder og overnatninger på fornuftige 3- og 4-stjernede hoteller. Vi flyver til Zagreb, mens hjemrejsen foretages fra Dubrovnik.

Vi oplever spændende historiske byer såsom Split og Dubrovnik, hvor vi mærker historiens vingesus, når vi går i de smalle gader mellem de gamle stenhuse. I charmerende Trogir, hvis historiske centrum er på UNESCO's Verdensarvsliste, går vi på opdagelse og ser både græsk, romersk og venetiansk arkitektur. Vi laver også en afstikker til Bosnien-Hercegovina for at besøge byen Mostar, som stadig bærer præg af sin tid som handelscentrum under det tyrkiske kejserrige. 

Endelig ligger vi også vejen forbi to af Kroatiens mest berømte Nationalparker i form af Plitvice og Krka. Begge er uimodståelig flotte med imponerede vandfald og vild natur.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til Zagreb
  • Dag 2 - Plitvice National Park – Zadar
  • Dag 3 - Zadar – Krka – Trogir
  • Dag 4 - Split – Trogir
  • Dag 5 - Makarska – Neum - Dubrovnik
  • Dag 6 - Dubrovnik
  • Dag 7 - Mostar
  • Dag 8 - Afslapning og hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Essencen Af Kroatien

Inkluderet i prisen

Fly til Zagreb og hjem fra Dubrovnik

7 overnatninger på 3-4 stjernede hoteller

7 x morgenmad

7 x aftensmad

2 x frokost

Udflugter i følge program

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrig måltider og drikkevarer

Turistskat 2 EUR pr. nat

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Eneværelse kr. 1.800

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst til Zagreb

Vi flyver direkte til Zagreb, hvortil vi ankommer allerede først på eftermiddagen. Efter bagageudleveringen mødes vi med vores bus og vores lokalguide. Allerede på denne dag skal vi ud og beundre Kroatiens hovedstad, som bedst opleves til fods.

Vi tager derfor på en byvandring, hvor lokalguiden levende fortæller om sin by. Turen afsluttes ved vores hotel, hvor vi efter indkvarteringen nyder en dejlig middag sammen.

Zagreb Zagreb
Dag 2

Plitvice National Park – Zadar

Efter morgenmaden sætter vi os godt til rette i bussen og sætter kursen mod den den imponerende naturpark Plitvice, som faktisk er på UNESCO's verdensarvsliste. Her tager vi på en vandretur og nyder de maleriske landskaber, og der vil efterfølgende være mulighed for at købe frokost.

Eftermiddagen byder på en flot køretur ud mod Dalmatien-regionen, hvor vores hotel ligger flot placeret helt ude ved vandet ikke langt fra Zadar. Efter indkvarteringen spises aftensmad på hotellet

Dag 3

Zadar – Krka – Trogir

I dag skal vi opleve den smukke, historiske by Zadar. Med sin beskyttede beliggenhed bag øerne i skærgården langs Dalmatinerkysten, har Zadar været af stor strategisk betydning og var hovedstad i Dalmatien frem til 1918. Den gamle bydel, som ligger på en smal halvø, er beskyttet af en bymur med tårne og to bevarede byporte. 

Vi lægger ud med en spændende byvandring i Zadar, hvis historie går langt tilbage, for byen har været beboet i mere end 3000 år. Byen fik for alvor sat sit præg af romerne, som udbyggede byen og dens vigtige placering ud mod havet.

Vi bliver i Dalmatien, når vi besøger nationalparken Krka, der består af flere vandfald, floder og søer. Man udforsker bedst parken til fods på de mange stier med tilhørende lave broerr over det fantastisk klare vand. Du vil snart opdage, at det ikke er uden grund, at netop denne nationalpark er et af de mest fotograferede steder i Kroatien.

Vi kører mod syd mod kystbyen Trogir, hvor vi indkvarteres for 2 nætter. Middag på hotellet

Zadar
Zadar, Kroatien
Nationalparken Krka
Dag 4

Split – Trogir

Dagens program udgøres af de to smukke byer Split og Trogir. Vi lægger ud i Split, som er en af de vigtigste havnebyer ved Adriaterhavet.

Vi tager på byrundtur med lokalguide. Splits lange historie går helt tilbage til romertiden, og den velbevarede bykerne er på UNESCO's Verdensarvsliste. Byen er et patchwork af arkitektur fra forskellige perioder, og bærer præg af mange århundreders byggeaktivitet - renoveringer, ombygninger, tilføjelser og nybygninger. Her ser man huse fra det 18. århundrede læne sig op af antikke romerske mure og moderne lejlighedskomplekser. I byens hjerte finder man ruinerne af det berømte kejserpalads, som er et af verdens bedst bevarede eksempler på romersk arkitektur.

Herefter fortsætter vi tilbage til charmerende Trogir, som vi også går på opdagelse i. Hele byens historiske centrum er på UNESCO's Verdensarvsliste og ligger placeret på en lille ø, som ligger klemt inde mellem det kroatiske fastland og den større ø Ciovo. Her finder man velbevaret byplanlægning og både græsk, romersk og venetiansk arkitektur. Vi kommer bl.a. forbi St. Lawrence-domkirken, hvor indgangspartiet fra 1240 er udsmykket af den berømte kroatiske billedhugger Radocan.

Vi spiser atter aftensmad på hotellet.

Dag 5

Makarska – Neum - Dubrovnik

Vi fortsætter turen ned langs den kroatiske adriaterhavskyst, og gør holdt i kystbyen Makarska. Her kan man besøge det gamle kloster fra 1600-tallet eller blot nyde stemningen over en frokost på strandpromenaden.

Vi lægger også vejen forbi Bosnien-Hercegovinas eneste havneby, Neum. Det lille land har blot en kyststrækning på 24 km – men formår dermed at dele Kroatien i to områder. Sidst på dagen når vi frem til vores hotel, som ligger godt placeret i Dubrovnik. Her skal vi bo på turens sidste 3 nætter – og det er også her vi spiser aftensmad

Dag 6

Dubrovnik

I dag skal vi på udflugt til Dubrovnik, en utrolig smuk og spændende by ved Adriaterhavet. Dubrovnik blev anlagt i det 7. århundrede og udviklede sig i middelalderen til et vigtigt kultur- og handelscentrum. Fra år 1815 og 1919 var byen under østrigsk herredømme. 

Vi tager på byrundtur og går bl.a. ad hovedgaden Stradun gennem den historiske bydel omkranset af bymurene.  Undervejs hører vi om arkitekturen og byens spændende historie. Efter byrundturen spiser vi frokost.

Dubrovnik 157928513 (2)
Dobrovnik 218856097
Dubrovnik
Dag 7

Mostar

Efter morgenmad kører vi med bus til Mostar, som ligger i Bosnien & Herzegovina. Mostar var en vigtig handelsby i det tyrkiske kejserriges tid, og man kan stadig se levn fra perioden den dag i dag. Vi skal se den smukke bro Stari Most.

Under borgerkrigen i Jugoslavien blev broen sprængt i stykker af kroatiske styrker, men efter krigen blev broen genopbygget, rekonstrueret af originalsten hentet op fra floden under broen.

Broen er sidenhen blevet indskrevet på UNESCOs Verdensarvsliste. Efter vores byrundtur spiser vi frokost, hvorefter der er lidt tid til egne oplevelser inden vi kører tilbage til hotellet. 

Mostar Mostar
Dag 8

Afslapning og hjemrejse

Vi flyver først hjem hen på eftermiddagen, så tiden i dag kan bruges enten til at slappe af oven på de mange indtryk – eller måske til at få foretaget de sidste indkøb.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse