Treenighedskirken ved Gergeti
Tbilisi
Churchkhela

Georgien

Essensen af Georgien

Pris pr. person fra
kr. 12.995

Georgien er billedskønne landskaber fra grønne dale med spredte vinmarker til Kaukasus’ overvældende natur. Rørende gæstfrihed og interessante oldtidsbyer, spækket med kirker og klostre. En fantastisk mosaik af europæisk kultur på kanten af Europa og Asien. Landet ligger mellem Det Kaspiske Hav og Sortehavet – en ukendt verden for de fleste! Tag med på denne fortryllende rundrejse med fokus på Tbilisi, Gori, Kaukasusbjergene og vinområdet Kakheti. Natur og kulturhistorie på den største skala. Glæd dig til lækkert mad, pragtfulde vine og mødet med befolkningen i øjenhøjde. Det let at forstå, at National Geographic udnævnte Georgien som bedste rejsemål i 2018. En flot rejse med mange highlights og stjernestunder.

Mødet med Kaukasusbjergenes dramatiske og eventyrlige landskab med talrige udsigtspunkter, dybe kløfter, brusende floder, tætte skove og høje bjergtinder - tager pusten fra enhver! Bjergenes stilhed giver ro og harmoni i sjælen. Overalt i bjergene finder vi en overflod af oldgamle stenkirker og klostre, der pryder det uspolerede landskab, og samtidig vidner om en rig civilisation. At træde ind i den ældgamle Treenighedskirke, Georgiens vartegn, er som et besøg i en anden verden. Kirken ligger isoleret, og ufattelig smukt placeret, omgivet af sneklædte kaukasiske bjergtinder. Vi kører dertil med firehjulstrækkere - en spændende og stærk oplevelse, uanset om du er troende eller ej. 

”En gæst er en gave fra Gud”, lyder et gammelt georgisk ordsprog. Georgien er kendt for en helt særlig gæstfrihed, og her har ordet velkommen en forstærket betydning. Landets gastronomi er i sig selv en rejse værd. Vidunderlige vine og lækre måltider med grillet kød, krydret med vilde bjerg-urter, solmodne frugter, friske og varierede salater, skønne oste - og ikke mindst tynde friskbagte brød fra de karakteristiske stenovne. Det er svært at komme hjem uden vægten er gået op! 

Georgien, der er ca. 1,5 gange større end Danmark, og er et historisk knudepunkt mellem øst og vest. De næsten 2.000 års kristendomshistorie har sat sine spor i dette vidunderlige land. Gennem århundreder har befolkningen formået at bevare Georgiens ældgamle traditioner, kunsthåndværk og deres eget unikke alfabet. Du kan også se frem til at opleve Tbilisi, der engang var en handelsby på Silkevejen. I dag har hovedstaden udviklet sig til en af Europas mest spændende byer med fantastiske restauranter og caféer blandet med moderne bygninger - og samtidig kan synet af de smukke gamle træklædte huse med balkoner stadig nydes. Det er et sand eventyr at rejse i et af verdens ældste, kristne nationer - i et land, der endnu ikke er præget af masseturisme – og derudover er temperaturen behagelig, og priserne er lave.

Essens er en rejse med de gode oplevelser i højsædet, hvor vi har samlet det BESTe fra hele landet. Hver enkelt hotel er nøje udvalgt både ud fra beliggenhed, men også med ønsket om at give en ægte autentisk oplevelse af landet - og muligheden for at mærke befolkningens varme gæstfrihed. Vi inviteres også hjem til en af landets berømte musikere, hvor vi skal nyde en pragtfuld hjemmelavet middag i skønne omgivelser, og lytte til en mini violinkoncert.

Georgien skuffer aldrig! Velkommen til ”Sakartvelos” – Georgien.  Simply the BEST!

Essensen af Georgien 2023

Rejseplan

  • Dag 1 - Mod Georgien
  • Dag 2 - Velkommen til Tbilisi
  • Dag 3 - Stalins fødeby Gori
  • Dag 4 - Den gamle hovedstad Mtskheta og Kaukasusbjergene
  • Dag 5 - Kaukasusbjergene, Kazbegi og Gergeti
  • Dag 6 - Romantiske Sighnaghi og Kakheti
  • Dag 7 - Vinområdet Kakheti
  • Dag 8 - Tbilisi
  • Dag 9 - Tbilisi på egen hånd
  • Dag 10 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Georgien 2023

Inkluderet i prisen

Fly til Georgien t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Georgien

Firehjulstrækker fra Kazbegi til Treenighedskirken t/r

9 overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller

8 x morgenmad

5 x frokost

4 x middag

Udflugter iflg. program inkl. entréer

1 fl. vand på alle udflugter

Byrundtur i Tbilisi inkl. svævebane

Vinsmagning i Kakheti

Engelsktalende lokalguide

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Eneværelse kr. 1.915

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Mod Georgien

Om aftenen flyver vi fra København via Warszawa til Georgiens charmerende hovedstad Tbilisi.

Dag 2

Velkommen til Tbilisi

Meget tidligt om morgenen ankommer vi til Tbilisi, der ligger smukt ved Mtkvari-floden. Her skal vi bo 2 nætter i en af byens autentiske boligkvarterer. Hotellet har en fremragende beliggenhed tæt på den gamle bydel. Værelserne er til rådighed allerede ved ankomst, og der er god tid til en lur og morgenmad efter flyrejsen.

Vi byder velkommen til Tbilisi med en flot byvandring gennem den gamle bydels smalle gader, der oser af stemning. Georgiens pulserende og bankende hjerte i den maleriske bydel bærer stadig præg af tiden som en vigtig korsvej på Silkeruten med sine snoede gader og smukke huse med store farverige træbalkoner. Tbilisi er en fantastisk cocktail af en middelalderby og en moderne metropol. Byen har et særligt strejf af orientalsk kultur, og overalt findes stemningsfulde caféer, restauranter og spændende butikker.  

Gamle kirker, ombyggede karavanseraier, smukke huse og en fremragende madscene, gør Tbilisi til en helt særlig by, du aldrig vil glemme. Læg mærke til de kulørte churchkhela’er, der hænger overalt og til forveksling ligner hånddyppede stearinlys - det er sund naturslik, og de smager vidunderligt!

Turen går gennem hovedgaden Rustaveli, inden vi med svævebane fortsætter op til Narikala-fortet med imponerende udsigt over byen, og til den kæmpestore statue, Moder Georgien. Herfra går vi ned til området med byens berømte svovlbade, der er indrettet i smukke bygninger i asiatisk stil. I Georgien er der tradition for med jævne mellemrum at tage et svovlbad, da det giver en dejlig afslapning i hele kroppen.

Turen er på ca. 4 km, som vi tager i et stille og roligt tempo. Undervejs nyder vi en dejlig frokost på en hyggelig lokal restaurant.

Dag 3

Stalins fødeby Gori

Inden vi forlader Tbilisi og kører mod Gori, besøger vi det meget spændende Dezerter Bazaar med friske georgiske grøntsager, frugt, ost og krydderier. Det er en eksotisk oplevelse at gå rundt på dette autentiske marked, der på mange måder er som en rejse tilbage i tiden. Alle varer er friske og velsmagende, og bringes hertil af lokale bønder. Mon du kender den lille frugt zizyphu, der smager som et æble?

I Gori besøger vi Stalinmuseet, der næsten ser ud som da det åbnede i 1957, og dengang var en hyldest til byens nøglefigur. Museet fortæller om Josef Stalin (1879-1953), der var leder af Sovjetunionen og den kommunistiske bevægelse fra midten af 1920’erne og frem til sin sød. Det er en oplevelse at se verdens eneste Stalinmuseum med en Stalinstatue i mandshøjde. Vi hører om tiden, hvor han læste teologi til hans ledelse af USSR, Jalta-konferencen i slutningen af 2. verdenskrig, Gulag-lejrene og hans pagt med Hitler.

Udenfor er Stalins fødehjem ærbødigt bevaret ligesom man kan se hans togvogn. Byens befolkning har et ambivalent forhold til Stalin. Man er stolt af, at en georgier blev verdenskendt, men skammer sig over hans grove forbrydelser. 

Efter frokost på en lokal restaurant skal vi besøge hulebyen Uplistsikhe, der lå på karavanernes Silkevej mellem Asien og Europa. Byen består af 700 huler, hvoraf 150 kan besøges. I middelalderen boede her 20.000 mennesker i et komplet bysamfund indhugget i klipperne. Medbring godt fodtøj, for hvis du er rimelig godt gående, kan du komme helt tæt på hulerne. Sidst på eftermiddagen indkvarteres vi 1 nat på et helt nyt hotel i hjertet af Gori. Om aftenen kan vi anbefale for egen regning at spise på Restaurant Champs Elysées, der ligger blot 450 meter fra hotellet.

Stalin Museum
Stalin Togvogn
Uplistsikhe
Dag 4

Den gamle hovedstad Mtskheta og Kaukasusbjergene

Efter morgenmad fortsætter vi til Georgiens gamle hovedstad Mtskheta, der altid har fungeret som landets religiøse centrum. I den gamle by besøger vi Jvari-klostret, der ligger på en bakketop med spektakulær udsigt over byen. Vi ser også den smukke Svetitskhoveli-kirke fra det 11. århundrede, hvor man mener at have fundet Kristi kjortel. Historien fortæller, at en jøde fra Georgien var i Jerusalem, da Jesus blev korsfæstet, og han medbragte kjortlen til sit hjemland. Vi hører den interessante historie, inden vi sætter kursen mod Kaukasusbjergene.

Ad den berømte georgiske Hærvej kører vi gennem et fantastisk bjerglandskab med majestætiske, sneklædte tinder og forrevne klippeformationer. Vejen fører op mod de imponerende Kaukasusbjerge, der består af bjergkæderne Store og Lille Kaukasus, som regnes for at være grænsen mellem Europa og Asien.

Undervejs holder vi en lille pause ved Ananuri-fæstningen, der er bygget på en stejl bjergskråning.  Vi når den lille landsby Gudauri, hvor vi skal bo 2 nætter. Om aftenen hygger vi os med middag på det lille familiehotel med udsigt til det bjergrige landskab. Det er let at forstå, at området om vinteren er højt vurderet af skiløbere. 

Svetitskhoveli
Jvari
Ananuri
Dag 5

Kaukasusbjergene, Kazbegi og Gergeti

I dag fortsætter den meget smukke køretur i Kaukasusbjergene langs Tergi-floden til byen Kazbegi, der officielt hedder Stepantsminda. Langt op i det 19. århundrede boede der eneboermunke i bjergenes klippehuler. Med firehjulstrækkere kører vi op til den isolerede landsby Gergeti, og videre til den pittoreske Treenighedskirke, der ligger i Store Kaukasus i 2.170 meters højde. Kunne man få tiden til at stå stille, ville de fleste formentlig vælge dette sted! Kirkens beliggenhed er blandt de mest spektakulære i hele verden. I klart vejr er det muligt at få et glimt af det 5.047 meter høje Kazbegi-bjerg. Mærk, den andægtige stemning midt i den storslåede natur – her møder vi Georgiens identitet!

Den lille kirke og dens vidunderlige beliggenhed er symbol på Georgiens gamle kultur, og er derfor et af de mest foretrukne motiver i landets turistbrochurer. Kazbegi og Gergeti er i dag næsten vokset sammen - kun adskilt af floden. At komme her er som en rejse tilbage i tiden. Befolkningen bor i gamle stenhuse mellem stejle gader. I Kazbegi venter en hyggelig frokost i et privat hjem, hvor vi skal smage de berømte dumplings. Dej med fyld lige fra kød, fisk og grøntsager. Herefter kører vi tilbage til vores hotel i Gudauri for endnu en overnatning med middag.   

Bemærk: Det er koldt i de store højder, så medbring varmt tøj til denne dagstur. Vi tager forbehold for ændringer ved dårlige vejrforhold.

Dag 6

Romantiske Sighnaghi og Kakheti

Om formiddagen sættes kursen mod Georgiens berømte og førende vindistrikt Kakheti. Georgien er et ældgammelt vinland, og er blandt verdens første vinproducenter. Undervejs besøger vi den romantiske by Sighnaghi, der ligger med de majestætiske Kaukasusbjerge som baggrundstæppe. Sighnaghi kaldes for ”Kærlighedens by”, og byder os velkommen med hyggelige gader med toppede brosten, charmerende huse med balkoner og udsigt til de omkringliggende vinmarker – en by, som flere sammenligner med Italien! At blive gift netop her, står på manges ønskeseddel.

Frokosten og hjemmelavet vin indtages i et privat hjem, hvor familien har tryllet hjemmelavede lækkerier frem til os. Det er igen en fornøjelse at mærke befolkningens store og ægte gæstfrihed.

Omgivet af vinmarker når vi sidst på dagen den lille by Kvareli, hvor vi skal bo i 2 nætter.

Dag 7

Vinområdet Kakheti

En dag i vinens tegn! I Georgien har man lavet vin i 8000 år. Man laver stadig vin på en måde, som deres forfædre ville kunne genkende. Vinens betydning for befolkningen er svær at overdrive. Selv Moder Georgien, den kæmpestore statue i Tbilisi, afværger fjender med sit sværd, men byder venner velkommen med en skål vin. Vinen er et bindeled til fortiden, og symbol på gæstfrihed.

Kort besøg i Telavi, den største vinby i Kakheti, som ligger smukt i Alazani-dalen omgivet af vingårde. Et spændende besøg venter nu på vingården Giorgi Ghvardzelashvili i den lille landsby Kondoli. Vingården hører til Georgiens mest anerkendte, og her produceres vin af høj kvalitet efter landets gamle vintraditioner. Vinen opbevares i de store underjordiske lerbeholdere, kvevri. Denne metode til vinfremstilling er opført på UNESCO’s kulturarvsliste. Den charmerende vinbonde fortæller om metoden og om vinene, inden vi smager på 3 af de berømte økologiske vine. Vi skal bl.a. smage Zhghia-vinen, der er fremstillet af de allerbedste druer i Kakheti. Kun 6.000 flasker sælges hvert år af denne sjældne vin. Ingen er i tvivl om, at vinbonden har viet sit liv til vinfremstilling.

I landsbyen Vardisubani besøger vi en familie, hvor vi ser, hvordan man med håndkraft fremstiller de specielle kvevri-lerkar.

Tid til afslapning på hotellet, inden vi om aftenen skal besøge den berømte violinist Vera Kvelidze, der har spillet utallige gange i Operaen i Tbilisi og ved særlige lejligheder, når Georgien har fået officielle besøg. I corona-tiden mistede hun flere familiemedlemmer og besluttede sig derfor at ændre livsstil. Hendes familie og børnene flyttede ud på landet i nærheden af Kvareli, hvor de har et stort hus og en skøn have med masser af grøntsager, frugter og urter. Hun holder af at få besøg, og åbner gerne sit hjem for os. Vera og naboerne byder på en dejlig hjemmelavet middag med vin i haven. I løbet af aftenen spiller hun nogle numre på sin elskede violin. En uforglemmelig aften!

Ghvardzelashvili2 (1)
IMG 2452 (1)
IMG 2435 (1)
Dag 8

Tbilisi

Efter morgenmad kører vi tilbage til Tbilisi, hvor vi indkvarteres 2 nætter på et helt nyt og moderne boutique hotel, der ligger tæt på både den gamle og nye bydel, men på den anden side af floden i forhold til første ophold i byen. Det giver helt nye og spændende muligheder for oplevelser i den fantastiske hovedstad, som man hurtigt kommer til at holde meget af.

Vi tager på en lille gåtur til noget af den nye bydel med moderne arkitektur. Vi krydser Fredsbroen, der nærmest er blevet byens symbol på den nye tid. Gangbroen blev åbnet i 2010, og er lavet af stål og glas. Om aftenen reflekteres broen lys smukt ned i vandet. Fra Fredsbroen er der en flot udsigt til det højt beliggende præsidentpalads og kirkerne i bjergene. Læg mærke til byens borgerservice, der smukt er udformet som en klynge champignon. Vi hygger os med frokost på en dejlig lokal restaurant.

Dag 9

Tbilisi på egen hånd

Dagen er afsat til egne eventyr eller til at foretage de sidste indkøb. Vi kan anbefale et besøg i et af de populære svovlbade, hvor du bliver skrubbet, renset og masseret til du føler dig som nyfødt. Indkøbstur til centret Mardzhanishuili, kabelbanen til Mtatsmindepark eller et besøg på Dry Bridge Market. Måske har du bare lyst til at slappe af på én af byens stemningsfulde caféer med et godt glas vin? Om aftenen tager vi afsked med stemningsfulde Tbilisi med en dejlig middag på en hyggelig lokal restaurant i gåafstand fra hotellet. Lidt over midnat kører vi til lufthavnen. Hotelværelset er til disposition helt indtil afrejse.

Dag 10

Hjemrejse

Tidligt om morgenen flyver vi via Warszawa tilbage til Danmark, hvor vi ankommer om formiddagen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse