Elba

Elba

Napoleons ø

Elba er Italiens tredjestørste ø. Napoleon har sat sit unikke præg på Elba under sit ophold på øen i starten af 1800-tallet. Elba byder på smukke landskaber – skønne bugter med sandstrande omgivet af klipper, maleriske landsbyer og betagende udsigter over det azurblå Middelhav. Duftene fra den skønne Middelhavsvegetation er et kapitel for sig. Rosmarin, timian og lavendler vokser vildt på øen - Elba kaldes med rette for en ”ædelsten” af de lokale.

Vi udforsker den smukke italienske ø på en 8-dages rejse, hvor kultur, natur og historie er i højsædet. Vi går i fodsporene på Napoleon, som tilbragte 10 måneder på øen - en ø, han blev forvist til efter slaget ved Leipzig i 1813 og sin efterfølgende abdikation i 1814.

Inden vi når så langt, skal vi dog også opleve Pisa på en spændende byrundtur. Vi skal bl.a. se Malteserriddernes palæ, Piazza dei Miracoli med den skønne domkirke, dåbskapellet samt det berømte skæve tårn.

 • På Elba besøger vi Napoleons residenser
 • Bjergtur med svævebane til Elbas højeste bjerg
 • Byrundtur i Pisa
 • Hotel med skøn beliggenhed på Elba


Vi går i Napoleons fodspor

Elba

 • Dag 1 - Ankomst

 • Dag 2 - Pisa – Overfart til øen Elba

 • Dag 3 - I Napoleons fodspor

 • Dag 4 - Porto Azzurro

 • Dag 5 - Mineralernes Elba

 • Dag 6 - Monte Capanne – bjergtur med svævebane

 • Dag 7 - Italiensk marked og oplevelser på egen hånd

 • Dag 8 - Overfart til fastlandet – Lucca – hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly fra København til Bologna t/r inkl. bagage
 • 1 overnatning på hotel i Bologna-området
 • 6 overnatninger på 3+-stjernede Hotel Fabricia på øen Elba
 • 7 x morgenmad
 • 7 x aftensmad
 • 2 x frokost
 • Alle udflugter og entréer ifølge program
 • Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer
 • Obligatoriske turistskatter på hotellerne pr. person/dag (p.t. 3€ pr. dag/pr. person i Bologna og 5€ i alt pr. person på Elba)

Tillæg pr. person

 • Dobbeltværelse med balkon (kun på Hotel Fabricia) kr. 300
 • Eneværelse kr. 1.000
 • Eneværelse med balkon (kun på Hotel Fabricia) kr. 1.300
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Elba

Dag 1

Ankomst

Efter ankomsten til Bologna lufthavn kører vi en kort tur fra lufthavnen frem til vores hotel. Aftensmad med lokale specialiteter.

Dag 2

Pisa – Overfart til øen Elba

Dagens tur går til den smukke gamle søfartsrepublik Pisa. Pisa havde sin storhedstid i 1000-tallet, hvor byen havde herredømmet over en stor del af Middelhavet – herunder øen Elba. På en byvandring oplever vi byens smukke seværdigheder såsom Malteserriddernes palæ og selvfølgelig den enestående plads Piazza dei Miracoli, hvor vi kan beundre den skønne domkirke, dåbskapellet og det berømte skæve tårn. Under opholdet i Pisa bliver der tid på egen hånd til at besigtige de smukke bygningsværker og måske aflægge et besøg i det skæve tårn, inden vi sætter os til bords og nyder en let frokost.

Efter besøget i Pisa sætter vi kurs ud mod Middelhavet og fortsætter turen langs kysten til havnebyen Piombino, hvorfra der er færgeforbindelse til øen Elba. Efter en skøn sejltur på ca. 1 time ankommer vi til Elba og indkvarteres på et godt hotel beliggende med fantastisk udsigt over Middelhavet.

Dag 3

I Napoleons fodspor

Udflugt til Elbas største by Portoferraio. I den gamle charmerende bydel og ved de store fæstningsanlæg fornemmer man tydeligt øens spændende og fascinerende historie.

Napoleon satte under sit 10 måneder lange ophold på Elba et betydeligt præg på øen. Vi besøger Napoleons residenser Villa dei Mulini og huset på landet Villa San Martino, der ligger i pragtfulde omgivelser med udsigt over bugten.

Portoferraio Villa dei Mulini Villa San Martino Napoleon

Dag 4

Porto Azzurro

Vi krydser øen og besøger den skønne by Porto Azzurro, som har en smuk beliggenhed i bunden af bugten. Frokost på en maritim restaurant.

Dag 5

Mineralernes Elba

Elba er rig på mineraler. Allerede etruskerne formåede at udvinde mineralerne på øen. Elbas beliggenhed har betydet, at øen har været regeret af mange forskellige herskere.

Alle har været tiltrukket af Elbas miner. I minebyen Rio Marina arrangeres et interessant besøg på mineralmuseet, hvor vi hører om øens geologi og de forskellige folkeslag, som gennem tidens løb har brudt malm i bjergene.

Dag 6

Monte Capanne – bjergtur med svævebane

Elba er yderst naturskøn og frodig. På dagens udflugt oplever vi spændende landskaber og betagende udsigter. Vi skal med svævebane op til øens højeste punkt Monte Capanne, hvorfra der er en fantastisk udsigt over maleriske fiskerlejer, gamle borge og kirker samt små landsbyer, der formeligt klæber sig op ad øens bjergskråninger. I klart vejr kan man se over mod Napoleons fødeø Korsika.

Efter opholdet på Monte Capanne kører vi ned til den hyggelige havneby Marciana Marina, hvor der bliver mulighed for frokost med udsigt over havet på den skønne havnepromenade.

Dag 7

Italiensk marked og oplevelser på egen hånd

Om formiddagen er der mulighed for at besøge et typisk italiensk marked og gøre en god handel.

Eftermiddagen er helliget oplevelser på egen hånd. Måske en vandre- eller cykeltur – eller måske blot nyde det i hotellets have eller på hotellets private strand.

Dag 8

Overfart til fastlandet – Lucca – hjemrejse

Også på rejsens sidste dag venter der os dejlige rejseoplevelser.  Efter morgenmaden tager vi afsked med vores hotel og returnerer med færge til fastlandet. Vi sejler en skøn tur langs Elbas kyst til det toskanske fastland. Efter ankomsten til fastlandet sætter vi kursen nordover mod den smukke by Lucca. Byen er berømt for sin velbevarede bymur, som stammer fra renæssancen, og den stolte fortid som en romersk koloni, idet der findes rester af et gammelt amfiteater i byen. Frokost på egen hånd. Under opholdet i byen bliver der for de opera interesserede også mulighed for et besøg i komponisten Puccinis barndomshjem.

 

NB! Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.

Hotel

Hotel Fabricia ★★★+

Hotel Fabricia er et dejligt hotel med en skøn beliggenhed tæt ved vandet. Hotellet har dejlig stor swimmingpool og egen privat strand, hvis man har lyst til en dukkert i havet.

Hotellet råder over spisesal, opholdsstue, bar og en hyggelig terrasse, hvor man kan nyde en drink eller en kaffe og beundre udsigten.

Værelser: Pæne enkelt indrettede værelser med bad og toilet. Alle værelser har air-condition, telefon, tv, hårtørrer og minibar.

Mod tillæg er der mulighed for at vælge et dobbeltværelse med balkon.

Hotellet er i Italien officielt klassificeret som et 4-stjernet hotel. Best Travel v…

Læs mere her

Afgange

Der er desværre ingen ledige afrejsedatoer tilgængelige i øjeblikket.

Italien - spørgsmål og svar

Hvordan er vejret i Italien?

Italien har et mildt middelhavsklima, og gennemsnitstemperaturen i Italien er højere end i Danmark. Mod syd har Italien tørt og varmt, subtropisk klima med korte vintre uden frost. Mod nord i Alperne og ved Po-sletten har Italien tempereret klima med lavere varmegrader og længere & koldere vintre. Regn kommer ofte som kraftige byger og sjældnere som dagsregn.

Har jeg brug for en adapter til elstikkene?

Du behøver ikke at medbringe adapter på rejser til Italien med Best Travel.

Skal jeg betale turistskat på rejsen?

På de fleste indkvarteringssteder i Italien opkræves der turistskat, som betales kontant direkte til hotellet. Best Travel forsøger at altid at informere om den aktuelle sats og oplyser dette under hver rejse. Men vi gør opmærksom på, at flere steder ændres skatterne uden forudgående varsel - og nogle steder endda flere gange om året. Vi tager derfor forbehold, for at turistskatten kan have ændret sig fra du bestilte rejsen og til det tidspunkt, hvor opholder dig på rejsemålet.

Er der noget, jeg skal være opmærksom på m.h.t. påklædning?

I kirker skal man være sømmeligt påklædt, ingen bare skuldre eller ben - dvs. ingen shorts, miniskørter eller ærmeløse t-shirts/toppe. Italienerne gør traditionelt meget ud af deres udseende, man skal gøre 'la bella figura' - se ordentlig ud, klæde sig pænt og opføre sig passende og ordentligt samt respektere andre.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Rom - Julerejse Oplev juleaften i dejlige Rom
fra kr. 7.895
Rom - Nytårsrejse Fejr nytåret i Den Evige Stad
fra kr. 8.595
Julemarkeder i Italien Julehygge i Dolomitterne
fra kr. 4.295
Jul i Norditalien Jul i Dolomitterne & Sydtyrol
fra kr. 6.995