Frauenkirche, Dresden
Dresden
Zwinger-slottet i Dresden

Tyskland

Dresden og Spreewald

Pris pr. person fra
kr. 4.995

Dresden og Spreewald danner det perfekte par for oplevelsen af både storbystemning, spændende kulturoplevelser og fantastiske naturoplevelser. Dresden gemmer på masser af kulturskatte, og vi skal undervejs se nærmere på nogle af dem - både til lands og til vands. Spreewald venter med sit net af kanaler, som skærer sig igennem det enorme og billedskønne skovområde. Det kan ikke undre, at Spreewald er én af Tysklands smukkeste naturparker - og kaldes "Naturens Venedig".

Dresden ligger smukt i en floddal ved Elben og byens status som kulturby går flere århundreder tilbage. Under 2. Verdenskrig blev byen sønderbombet af de allierede. Bombningerne, sammen med 40 års byudvikling under det socialistiske styre, ændrede byens udtryk betydeligt. Siden Tysklands genforening er Dresden blomstret op på ny, og fremstår nu som et moderne kraftcentrum, der er kendt for sit fokus på kunst, kultur og arkitektur.

På Spreewalds vandveje skal vi sejle en tur i de traditionelle, fladbundede både. De har igennem århundreder har været benyttet som transportmiddel mellem landsbyerne. Glæd dig til en smag på Tysklands kultur og natur i en skøn forening!

Turen til Tyskland foregår med tog! Vi har kun et enkelt skift i Hamborg, hvorfra vi fortsætter i et EC-tog (Eurocity) som kører via Berlin og har endestation i Prag. Vi står selvfølgelig af i Dresden. Undervejs er der mulighed for at købe frokost i togets restaurantvogn.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Togrejse fra Danmark til Dresden
  • Dag 2 - Byvandring i Dresden og tid på egen hånd
  • Dag 3 - Bådtur og frokost i Spreewald
  • Dag 4 - Sejltur på Elben og ophold i Pillnitz
  • Dag 5 - Hjemrejse fra Dresden
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Togrejse til Dresden

Inkluderet i prisen

Togbillet inkl. pladsbillet København-Hamborg-Dresden t/r (13/10 2021 yderligere ét togskifte i Berlin)

Transfer i egen bus fra banegården i Dresden til hotellet t/r

4 nætters indkvartering på Leonardo Hotel Dresden Altstadt

4 x morgenmad på hotellet

1 x aftensmad på hotellet (dag 1)

1 x frokost i Spreewald

Byvandring i Dresden

Udflugt til Spreewald inkl. sejltur

Bådtur på Elben til Pillnitz

Dansk rejseleder på hele rejsen

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer og øvrig forplejning

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbeltværelse som eneværelse kr. 850

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Togrejse fra Danmark til Dresden

Vi starter rejsen bekvemt fra Københavns Hovedbanegård, hvor vi tager plads i toget mod Hamborg. Der er mulighed for påstigning flere steder undervejs. Midt på dagen skifter vi nemt tog i Hamborg og vores rejseleder viser naturligvis vej fra det ene tog til det andet. 

Undervejs fra Hamborg til Dresden har vi reserveret plads i togets restaurantvogn, hvor der vil være mulighed for at købe frokost. Allerede sidst på eftermiddagen ankommer vi til Dresden. Vi har naturligvis sørget for transporten hen til vores centralt beliggende hotel, hvor vi også den første aften nyder vores aftensmad. 

(13/10 2021 yderligere ét togskifte i Berlin).

EuroCity fra Hamborg til Berlin, Dresden, Prag EuroCity fra Hamborg til Berlin, Dresden, Prag
Dag 2

Byvandring i Dresden og tid på egen hånd

Med hotellets fremragende beliggenhed har vi det bedste udgangspunkt for oplevelser i Dresden. Om formiddagen inviterer rejselederen på byvandring i det gamle centrum og viser alle byens største seværdigheder frem, inden vi slutter af ved den verdenskendte Frauenkirche, som der selvfølgelig bliver mulighed for at besøge.

Eftermiddagen er til fri disposition til oplevelser på egen hånd, så der er tid til at finde sig en god restaurant, hvor man kan nyde aftenmaden. Hotellets centrale beliggenhed gør, at udvalget af restauranter i gå-afstand er stort og varieret.

Dag 3

Bådtur og frokost i Spreewald

Spreewald Kahn As 71447617 4 5

Vi tager i dag på en udflugt til det store skovområde Spreewald, der er gennemskåret af kanaler og ofte kaldes for ”Naturens Venedig”. Området er beboet af den slaviske befolkningsgruppe sorberne, der igennem århundreder har benyttet fladbundede både som transportmiddel mellem landsbyerne. Vi skal naturligvis ikke snydes for en sejltur i en af de traditionelle både, og opleve den helt specielle natur og kultur, hvor selv posten bliver sejlet ud den dag i dag. Turen inkluderer også frokost i Spreewald. Vi er tilbage i Dresden igen midt på eftermiddagen.

Dag 4

Sejltur på Elben og ophold i Pillnitz

Intet besøg i Dresden er komplet uden en sejltur på Elben, som løber lige igennem byen på sin vej mod nordvest. Tag med os på en vidunderlig bådtur og opdag Dresdens historiske, gamle bydel og smukke landskaber langs Elbens bredder. Vi starter ved Terrassenufer og sejler forbi de tre berømte små slotte: Albrechtsberg, Eckberg og Lingner.

Videre under fire berømte broer, hvoraf den mest mindeværdige bro hedder Blaues Wunder (det blå vidunder) og har fået dette kaldenavn takket være dens farve. Efter et par timers afslappende sejlads ankommer vi til Pillnitz, hvor vi udefra beundrer Pillnitz Slot.

Pillnitz

Dette slot blev bygget i det 18. århundrede af August the Strong, og i dag bruges slottets lokaler til to museer: Kunstgewerbemuseum (museum for kunst og kunsthåndværk) og Schlossmuseum (slotmuseum). Der bliver her et par timers ophold, som blandt andet kan bruges på at udforske Pillnitzs smukke slotshave.  Først på eftermiddagen nyder vi den afslappende sejlads tilbage til Dresden.

Dag 5

Hjemrejse fra Dresden

Vi nyder den sidste morgenmad på hotellet, inden vi sidst på formiddagen sætter os til rette i toget og sætter kursen mod Hamborg – og herfra videre til Danmark.

(På rejsen 13/10 2021 med hjemrejse 17/10 yderligere ét togskifte i Berlin).

Køreplan - tog fra København

SJÆLLAND/FYN/JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Københavns Hovedbanegård 07.26 21.33
Ringsted Station 07.54 21.03
Odense Station 08.40 19.10
Kolding Station 09.18 19.40
Padborg Station 09.59 18.59

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til Om rejser og coronavirus

Din henvendelse