Tallinn

Dannebrog 800 år

Stockholm, Tallinn og Riga

 • Naturoplevelser
 • Historie
 • Kulturoplevelser
 • Smukke udsigter
 • Busrejse

Dannebrogs 800-års jubilæum i Tallinn

I 2019 fejres 800-året for dagen, hvor Dannebrog faldt ned fra himlen i Tallinn. Tag med på afgangen 13. juni og oplev selve jubilæumsdagen 15. juni i Tallinn med royalt besøg og spændende udstillinger. Vi har desuden en afgang 30. august - på begge afgange oplever vi foruden Tallinn også både Linköping og Stockholm i Sverige samt Riga i Letland.

Efter opsamling på Sjælland kører vi nordpå i behagelig, moderne langtursbus med gratis kaffe og adgang til wi-fi og strømstik undervejs. I Linköping kan vi se frem til at opleve frilandsmuseet Gamla Linköping. Efter en overnatning i Linköping går turen videre mod Sveriges hovedstad Stockholm, som vi oplever på en panoramatur med bus inden vi går ombord på et af Tallink-Silja Lines behagelige skibe, som i nattens løb bringer os til Estlands hovedstad Tallinn. Her går det 15. juni løs med jubilæumsfestlighederne, som også gæstes af Dronning Margrethe. Vi deltager i jubilæumsfesten i Den Danske Konges Have og besøger den historiske dannebrogsudstilling i Tallinn. 1/9 er ikke præget af samme festivitas, men vi besøger stadig Dannebrogs-seværdighederne. Begge afrejser inkluderer desuden en festlig jubilæumsmiddag i middelalder-stemning og en klassisk byrundtur til Tallinns øvrige seværdigheder. Herefter sætter vi kurs mod Letlands hovedstad Riga, som rummer en af Europas største forekomster af Jugend-arkitektur, også kendt som Art Nuveau eller i Danmark Skønvirke. Fra Riga sejler vi tilbage til Stockholm, hvorfra vi kører direkte tilbage til Danmark. 

 • Linköping, Stockholm, Tallinn og Riga
 • Overnatning i udvendige kahytter
 • Dansk rejseleder
 • Inkl. udflugter og mange måltider


7-dages busrejse med dansk rejseleder

Rejseplan

 • Dag 1 - Linköping

 • Dag 2 - Stockholm - Natsejlads til Tallinn

 • Dag 3 - Dannebrogsoplevelser i Tallinn

 • Dag 4 - Tallinn

 • Dag 5 - Riga

 • Dag 6 - Riga - Natsejlads til Stockholm

 • Dag 7 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Transport i moderne langtursbus
 • Gratis kaffe samt adgang til wi-fi og usb-strømstik i bussen
 • 1 nat på Scandic-hotel  i Linköping inkl. aftensmad og morgenmad
 • 1 nat i dobbeltkahyt med vindue på Tallink-Silja Line Stockholm-Tallinn med aften- og morgenbuffet inkl. drikkevarer
 • 2 nætter på Solos Sokos Hotel Estoria el. Radisson Blu Olümpia i Tallinn inkl. morgenmad
 • 1 x middelalderbuffet inkl. 2 gl. øl/vin/vand på restaurant Olde Hansa i Tallinn
 • 1 x 3-retters frokost ved Pärnu (dag 5)
 • 1 nat på Hotel Radisson Blu Daugava i Riga inkl. aftensmad og morgenmad
 • 1 nat i dobbeltkahyt med vindue på Tallink-Silja Line Riga-Stockholm med aften- og morgenbuffet inkl. drikkevarer
 • Udflugter ifølge program
 • Erfaren dansk rejseleder  

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer

Evt. tillæg pr. person

 • Enkeltværelse v. afrejse 13/6 kr. 2.000/ved afrejse 30/8 kr. 2.500
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 273 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan

Dag 1

Linköping

Efter endt opsamling sætter vi kursen mod nord og vi kører op igennem det svenske landskab. Vi gør stop undervejs og der bliver mulighed for at købe frokost. Vi ankommer til Linköping midt på eftermiddagen og besøger Gamla Linköpings Open Air Museum, hvor vi tager på en nostalgisk tur tilbage i tiden. Vi kører herefter vores hotel, hvor vi checker ind på vores værelser og spiser aftensmad.

På turen med afrejse 13. juni overnatter vi på Scandic Frimurarehotellet.

På turen med afrejse 30. august overnatter vi på Scandic Linköping Vest.

Dag 2

Stockholm - Natsejlads til Tallinn

Efter et solidt morgenmåltid checker vi ud fra hotellet i Linköping og fortsætter vores tur med kurs mod Stockholm. Her starter vi med en panoramatur med bus , hvor vi kommer forbi en række af byens spændende og historiske bygninger. Kongeslottet, Stadshuset og ikke mindst Riddarholmskyrkan. Vi runder af i Gamla Stan, hvor der er tid til at spise frokost og gå på opdagelse på egen hånd. Hen på eftermiddagen mødes vi igen ved bussen og kører til færgelejet. Vi går ombord og indkvarteres i vores kahytter, som er udvendige, så vi kan nyde udsigten. Der bliver tid til at nyde den smukke udsejling fra Stockholm i kahytten eller på dækket inden vi mødes i skibets restaurant og spiser aftenbuffet sammen. Drikkevarer til måltidet er inkluderet denne aften.

Dag 3

Dannebrogsoplevelser i Tallinn

Program ved afrejse 13. juni: Velkommen til Estland, vi går i land kl. 10, så der er god tid til at nyde skibets morgenbuffet. Vi ankommer til Tallinn på den store dag, nemlig selveste 800 års-dagen for Dannebrogs fald og vi skal være med i festlighederne i Den Danske Konges Have, hvor Dannebrog ifølge overleveringen faldt ned. En stor festdag for Danmark, som også Dronning Margrethe ventes at deltage i. Under festlighederne præsenteres desuden det spændende projekt "Byer i øjenhøjde: Dansk byplanlægningsintervention", som ligger til grund for udviklingen af et byrum i Tallinn med udgangspunkt i dansk know-how om cyklistforhold. Jubilæumsdagen byder desuden på åbning af en historisk dannebrogsudstilling, som er produceret af Det Nationalhistoriske Museum (Frederiksborg Slot) og vises i Tallinns bymuseum Kiek in de Kök. Entré til udstillingen er inkluderet. Udstillingen vil senere blive fremvist på Frederiksborg Slot. Vi afslutter jubilæumsdagen med en festmiddag på den stemningsfulde historiske restaurant Olde Hansa, hvor vi føler os hensat til Middelalderen og fester i bedste Hanse-skik med lut-musik i skæret fra levende lys. Her er intet overladt til tilfældighederne og aftenens måltid, som serveres af personale i middelalderdragter, vil med garanti være en god og helt speciel oplevelse. Vi overnatter på Solo Sokos Estoria Hotel.

Program ved afrejse 30. august: Velkommen til Estland, vi går i land kl. 10, så der er god tid til at nyde skibets morgenbuffet. Vi starter med en byvandring i Tallinns gamle bydel, hvor vi bl.a. lægger vejen forbi Dombjerget og Ordensborgen, hvor Tallinn blev grundlagt. Klods op af rigsdagen ligger Alexander Nevskis ortodokse domkirke fra 1880’erne, et pragtfuldt bygningsværk, der samtidig er et sørgeligt vidnesbyrd om begyndelsen på de sidste hundrede års tilbagevendende russificeringskampagner. Lige om hjørnet ligger den ældste kirke i Tallinn, først nævnt i 1233, da Tallinn var dansk. Fra dombjerget kan man nyde et imponerende panorama over havnen og Finske Bugt, samt ind over den gamle middelalderby. Herefter kommer vi til Nedre By, hvor vi passerer det gotiske rådhus fra det 14.-15. årh., Helligåndskirken og en række originale hanseatiske købmandsgårde. Vi afslutter turen i Den Danske Konges Have, hvor Dannebrog ifølge overleveringen faldt ned. Herefter besøger vi den historiske dannebrogsudstilling, som er produceret af Det Nationalhistoriske Museum (Frederiksborg Slot) og vises i Tallinns bymuseum Kiek in de Kök. Entré til udstillingen er inkluderet. Udstillingen vil senere blive fremvist på Frederiksborg Slot. Vi afslutter Dannebrogs-dagen med en festmiddag på den stemningsfulde historiske restaurant Olde Hansa, hvor vi føler os hensat til Middelalderen og fester i bedste Hanse-skik med lut-musik i skæret fra levende lys. Her er intet overladt til tilfældighederne og aftenens måltid, som serveres af personale i middelalderdragter, vil med garanti være en god og helt speciel oplevelse. Vi overnatter på Radisson Blu Hotel Olümpia. 

Dag 4

Tallinn

Program ved afrejse 13. juni: Efter en god nattesøvn og et solidt morgenmåltid tager vi traveskoene på og bruger formiddagen til en byvandring i Tallinns gamle bydel, hvor vi bl.a. lægger vejen forbi Dombjerget og Ordensborgen, hvor Tallinn blev grundlagt. Klods op af rigsdagen ligger Alexander Nevskis ortodokse domkirke fra 1880’erne, et pragtfuldt bygningsværk, der samtidig er et sørgeligt vidnesbyrd om begyndelsen på de sidste hundrede års tilbagevendende russificeringskampagner. Lige om hjørnet ligger den ældste kirke i Tallinn, først nævnt i 1233, da Tallinn var dansk. Fra dombjerget kan man nyde et imponerende panorama over havnen og Finske Bugt, samt ind over den gamle middelalderby. Herefter kommer vi til Nedre By, hvor vi passerer det gotiske rådhus fra det 14.-15. årh., Helligåndskirken og en række originale hanseatiske købmandsgårde. Resten af dagen til fri disposition og frokost og aftensmad er på egen hånd. Der bliver derfor rig mulighed for at opleve det estiske køkken i Tallinns mange restauranter.

Program ved afrejse 30. august: Dagen er til fri disposition til oplevelser på egen hånd i Tallinn.

 

 

Dag 5

Riga

Efter tidlig morgenmad på hotellet checker vi ud fra vores værelser og forlader Tallinn.

Vi kører sydpå mod Letland og den smukke hovedstad Riga. Vi kører helt ud til Pärnu Strand ved Østersøen, hvor vi nyder en 3-retters frokost inden vi fortsætter. Vi ankommer til Riga midt på eftermiddagen og checker ind på hotellet. Eftermiddagen er til fri disposition og kan bruges til at gå på opdagelse i byens charmerende gader. Vi mødes til aftensmad i hotellets restaurant.

Dag 6

Riga - Natsejlads til Stockholm

Efter morgenmaden checker vi ud fra hotellet og pakker vores bagage i bussen. Vi starter dagen med en byvandring i den gamle bydel. På vores tur kommer vi forbi Krudttårnet, Sortebrødrenes hus, Riga Slot, Rigas Centrale Marked samt domkirken, hvor der er mulighed for at komme ind og høre en koncert (€10, ikke inkl.) Vi runder byrundturen i Riga af med et besøg i Black Magic Riga Bar, hvor vi skal smage Riga Balsam, krydret likør fremstillet af urter, krydderier, honning, blomster og bær. Hen på eftermiddagen kører vi til færgelejet og går ombord på færgen til Stockholm. Vi finder os til rette i vores kahytter med udsigt inden vi sammen nyder skibets aftenbuffet inkl. drikkevarer. 

Dag 7

Hjemrejse

Om morgenen er der mulighed for at nyde den smukke indsejling i Stockholms skærgård. Vi spiser morgenbuffet ombord inden vi ankommer til Stockholm kl. 10.30. Herfra sætter vi kursen mod Danmark igen med passende pauser undervejs og naturligvis mulighed for at købe frokost. Vi er tilbage i Danmark hen på aftenen.

Opsamlingsliste - bus fra Sjælland

SJÆLLAND AFREJSE
Ringsted Station 06.30
Ølby Station 07.00
Roskilde Station 07.30
København - Flintholm Station 08.10
Lyngby Station 08.35
Helsingør Havn 09.15

 

Hoteller

Solo Sekos Estoria

Solo Sokos Estoria Hotel ★★★★

Flot og moderne hotel med central beliggenhed lige udenfor den muromkransede gamle bydel. Hotellet er kreativt indrettet med inspiration fra estiske…

Læs mere her
Radisson Blu Olümpia

Radisson Blu Olümpia ★★★★

Moderne hotel med central beliggenhed nær Tallinns gamle bydel. Faciliteter: Reception, restaurant, lobbybar, elevator.  Værelser: Bad og toilet…

Læs mere her
Radisson Blu Daugava

Radisson Blu Daugava ★★★★

Moderne hotel med skøn udsigt over floden og god beliggenhed lige overfor den gamle bydel, man skal blot krydse broen over floden. Faciliteter: Rec…

Læs mere her

Afgange

Der er desværre ingen ledige afrejsedatoer tilgængelige i øjeblikket.

Generel praktisk information

Ankomst til rejsemålet

Ifølge internationale hotelregler kan du ikke påregne, at dit værelse er klar til indcheck før kl. 15.00 på ankomstdagen - i sjældne tilfælde først kl. 17.00.

På flyrejser med udflugtsprogram i bus vil der oftest være mulighed for at forudbestille en fast plads i bussen på rejsemålet. Dermed har du en bestemt plads reserveret på rejsen. Som udgangspunkt gælder denne reservation i busserne til/fra lufthavnen samt på udflugterne. Dog gør vi opmærksom på, at reservationen ikke gælder på eventuelle ekstra udflugter som tilkøbes på flodkrydstogter.

Vi gør ligeledes opmærksom på, at 1. række i højre side altid tælles EFTER rejseleder og/eller lokalguide. Til tider vil rejseleder/lokalguide være placeret på forreste række i bussen, hvormed de reserverede pladser i højre side, alle vil rykke en række bagud. Dette giver ikke ret til refusion af det indbetalte beløb til fast plads i bussen.

Best Travel benytter lokale busser i udlandet og forsøger altid at skaffe busser af en god standard. Denne kan dog ikke altid sammenlignes med dansk standard. Eksempelvis vil der oftest ikke være toilet i bussen.

Forsikring

Rejsedeltageren er selv ansvarlig for at have tegnet de forsikringer, som anses for nødvendige. Det gule sygesikringskort gælder efter 1. august 2014 kun i Danmark. På rejser indenfor EU anbefales det at medbringe det blå sygesikringsbevis (bestilles hos din kommune), som dækker læge- og hospitalhjælp på samme vilkår som borgerne i det land, som du besøger. Der kan altså være tale om større eller mindre egenbetaling.

Bemærk, at det blå kort ikke dækker hjemtransport i forbindelse med sygdom, samt meget andet. Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, som bl.a. dækker forsinket fremmøde, erstatningsrejse, hjemrejseforsinkelse, overfald, hjemtransport, sygeledsagelse, invaliditet og død. Forsikringen kan tegnes hos SOLID AB gennem Best Travel, som er et anerkendt svensk forsikringsselskab.

Ved sygdom opstået under rejsen påhviler det rejsedeltageren selv at afholde alle omkostninger eller udlæg, f.eks. til lægebehandling, sygehusophold eller særlig hjemrejsetransport. Rejsedeltagere er forpligtigede til før bestilling af rejsen at konsultere en læge, hvis de er vidende om, at deres helbredstilstand ikke er god. Deltagelse på rejsen sker på eget ansvar.

Læs mere om rejseforsikringer på www.besttravel.dk/forsikring

Påklædning

Foruden almindeligt tøj medbringes en god sweater, vindjakke og gode, solide travesko. Undlad at medbringe dyre smykker og andre værdigenstande. På krydstogter afholdes 1-2 formelle aftener, hvor herrerne forventes at være iklædt jakkesæt og damerne tilsvarende pænt tøj. Ellers er påklædningen på krydstogter ganske afslappet.

Særlige ønsker

En del gæster fremkommer med specielle ønsker i forbindelse med bestilling af rejsen, for eksempel ønsker om bestemte siddepladser i bussen, værelser med udsigt, ved siden af hinanden eller lignende. Disse ønsker noterer vi gerne på billetten og videregiver til rette instans. Vi kan imidlertid ikke garantere, at ønsket bliver opfyldt.

Er du allergisk overfor visse former for fødevarer vil vi gerne have dette oplyst ved bestillingen, således at vi kan videregive informationen til hotellet - evt. også til flyselskabet, hvis forplejning på flyrejsen indgår. Vi kan dog ikke garantere, at hotellet kan opfylde særlige diætønsker eller tilbyde en særlig allergivenlig menu.

Specielle fødevarer i forbindelse med f.eks. glutenfri eller laktosefri kost kan være svære at finde i nogle lande, hvor det ikke er så almindeligt med allergi som i Danmark. Er du glutenallergiker anbefaler vi derfor, at du selv medbringer glutenfrit brød, da det i visse lande kun kan købes på apoteket.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Flybilletter Når du selv vil stå for rejsen
fra kr. 1.995