Altea
Ciudad De Las Artes Y Las Ciencias
Altea

Spanien

Costa Blanca - Altea

Pris pr. person fra
kr. 7.595

Forkæl dig selv med sol og varme med et ophold direkte ud til det azurblå Middelhav i en skøn afslappende atmosfære ved den eventyrlige middelalderby Altea. Vi bor på et lækkert 4-stjernet hotel i moderne balkonværelser, og hver aften hygger vi os med en dejlig buffetmiddag med vin. Indholdsrige udflugter og dansk rejseleder. Ganske enkelt – den perfekte ferie med kombination af strand og by.

Som en sand perle ligger den idylliske kystby Altea direkte ud mod Middelhavet. ”Den Hvide Kyst” er kendt for sine skønne strande og lyset - og det er derfor ikke overraskende, at både malere, fotografer og forfattere har hentet inspiration fra dette magiske sted. Middelalderbyen ligger i et forbløffende naturområde i Alicanteprovinsen, godt beskyttet i Alteabugten mod kolde vinde fra La Sierra de Bernia bjergene - og netop derfor har den kystens bedste klima med få regnvejrsdage.

Om efteråret er her særlig dejligt! Temperaturen ligger typisk mellem 24-29 grader, tempoet er sat ned og man kan derfor opleve byens autentiske atmosfære. Alteas 8 km lange kyststrækning med charmerende bugter, skrænter og strande - gør Altea til én af Costa Blancas førende feriebyer. Et visuelt smuk syn venter i den højtbeliggende gamle bydel med maleriske hvidkalkede huse i de kringlede brostensbelagte gyder. Her har man lyst til bare at sidde på en hyggelig café med et koldt glas hvidvin, og nyde tilværelsen med den formidable udsigt til havet. Et vindue man aldrig bliver træt af!

Det er en fornøjelse at bo på det lækre hotel med fremragende beliggenhed direkte ud til Middelhavet og med smuk udsigt over Alteabugten. Hotellet har en flot udendørs swimmingpool, og der er ikke langt til hjertet af byen og den farverige lystbådehavn.

I løbet af ugen tager vi på en række indholdsrige udflugter. Glæd dig til besøget på den meget spændende vingård ”Enrique Mendoza” - kendt for sine økologiske kvalitetsvine, som man stolt fortæller, sælges til Michael Laudrups vinfirma i Danmark.

Strande og stier indbyder til skønne spadsereture, og der er mulighed for at deltage i ekstraudflugter til kulturbyen Valencia og den elegante fiskerby Dénia.

Så hvorfor ikke forkæle dig selv i en perfekt ramme med spansk charme og smukke strande i et skønt klima? Buenas vacaciones – God ferie!

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Altea
 • Dag 2 - Gåtur i lokalområdet
 • Dag 3 - Middelalderbyen Altea
 • Dag 4 - Dagen på egen hånd – Altea by night
 • Dag 5 - Vingårdsbesøg m/tapas og vinsmagning
 • Dag 6 - Fridag eller ekstraudflugt til Valencia
 • Dag 7 - Fridag eller ekstraudflugt til Dénia
 • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Costa Blanca 2022

Inkluderet i prisen

Direkte fly til Alicante t/r inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

Bustransport i Spanien

7 nætter på Hotel Cap Negret ****

Ophold i standardværelse m/balkon

7 x morgenmad

1 x tapasfrokost

7 x aftensmad inkl. ¼ fl. vin og vand

Udflugter iflg. program:

 • Gåtur i lokalområdet
 • Byvandring i middelalderbyen Altea m/lokalguide
 • Besøg i Virgen del Consuelo kirken
 • Vingårdsbesøg inkl. vinsmagning 
 • Altea by night

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dobbeltværelse som eneværelse kr. 1.700

Comfort dobbeltværelse med balkon og kik til havet kr. 500

Premier dobbeltværelse med skrå havudsigt kr. 1.000

Fast plads i bussen kr. 150-250

Ekstraudflugt: Kulturbyen Valencia kr. 375

Ekstraudflugt: Fiskerbyen Dénia kr. 155

Dag 1

Ankomst til Altea

Med fly ankommer vi til Alicante, og fortsætter i bus til vores charmerende hotel i Altea, hvor vi skal bo i 7 nætter. Om aftenen nyder vi rejsens første måltid i hotellets hyggelige restaurant, der byder på en dejlig buffetmiddag.

Dag 2

Gåtur i lokalområdet

Om formiddagen arrangerer rejselederen en lille gåtur, hvor vi bliver introduceret til vores nye omgivelser. Vi kommer bl.a. forbi den lille togstation, hvorfra der er forbindelse til både Alteas centrum og den gamle bydel samt nabobyen Calpe.

Dag 3

Middelalderbyen Altea

Efter morgenmad udforsker vi Alteas gamle bydel, der ligger som én kæmpestor balkon over Alteabugten med fuld havudsigt. Talrige mennesker har gennem tiden besat byen blandt andet grækere, romere og maurere - og rundt omkring gemmer sig stadig spor fra en fjern tid. Byen har bevaret den skønne middelhavsarkitektur med blomster, og det er et af de steder, man næsten ønsker at fare vild!

Med toget kører vi til Alteas højtliggende gamle bydel, hvorfra vi til fods sammen med vores lokalguide udforsker den spændende labyrint af meget idylliske gader. Ad stejle smalle gyder med appelsintræer, pelargonier og smukke hvidkalkede huse når vi i et roligt tempo op til Kirkepladsen, hvor vi skal besøge den bemærkelsesværdige kirke, Virgen del Consuelo. Læg mærke til kirkens fantastiske kuppel i blå og hvide keramiske fliser, der kan ses milevidt omkring. Indenfor finder vi glasmosaikker og fine barokdekorationer.

Overalt i de vidunderlige gader ligger de smukkeste huse, caféer og små butikker med kunsthåndværk. Vi hygger os i byen, og har tid til at beundre de flotte udsigtspunkter – ligesom vi også passerer bymuren, der er så tyk, at man i dag flere steder har indrettet lejligheder i selve muren. Altea er kendt for søde sager – måske fristes du af et stykke mandelkage og en kop kaffe på én af byens caféer, inden vi skal med toget tilbage til vores hotel.

Altea
Altea
Altea
Dag 4

Dagen på egen hånd – Altea by night

Dagen er afsat til egne oplevelser. Du kan udforske Alteas havn og marina, hvor der findes hyggelige frokoststeder - eller måske tage toget til nabobyen Calpe, der er kendt for sin vidtstrakte strandpromenade, der løber langs brede sandstrande? Det er også skønt blot at nyde hotellets faciliteter og slappe af. Rejselederen kommer gerne med flere forslag.

Har du lyst, så tag om aftenen med op i Alteas middelalderby, hvor de flotte bygninger er oplyst af de gamle gadelygter. I stilhed nyder vi den romantiske stemning i de stejle gyder, udsigten over byen, havet og Alteabugten, og forstår til fulde, hvorfor Alteas skønhed regnes for den allersmukkeste på Costa Blanca. Det er en helt anden oplevelse at se byen om aftenen. I skæret fra aftenlygterne fornemmer man historiens vingesus. Vi kører med lokalbussen t/r – entré er ikke inkl. 

Dag 5

Vingårdsbesøg m/tapas og vinsmagning

I dag venter et særligt besøg på den hyggelige familiedrevet vingård, Enrique Mendoza, der ligger blot 10 km fra Altea. Her bringes vi ind i en fredfyldt verden blandet med aromadufte fra de skønne vine. Vi hører om familiens historie og lærer lidt om, hvordan man dyrker økologisk vin. Det kræver fantasi og er en kompliceret proces. Familiens engagement og professionalisme har betydet, at der i dag fremstilles ca. 600.000 flasker om året. Halvdelen sælges i Spanien og resten i andre europæiske lande. 

Siden 1999 har man her fremstillet kvalitetsvine, og reglerne for økologisk landbrug uden brug af kemiske herbicider og pesticider følges nøje. Samtidig overvåges druerne for hydrisk stress, så man sikre sig, at vinrankerne får den rigtige mængde vand. Derved får druerne en passende størrelse og optimal koncentration af sukker. På vingården produceres både hvid -, rød-, rose- og moscatvine. I dag styres vingården af børnene José og Julián. Glæd dig til den fantastiske vinsmagning, hvor vi smager 7 forskellige vine og samtidig nyder en dejlig tapasfrokost. En dag, du sent vil glemme!

Bodegas Enrique Mendoza
Bodegas Enrique Mendoza (1)
Photo7jpg
Dag 6

Fridag eller ekstraudflugt til Valencia

Ekstraudflugt: Kulturbyen Valencia
Interessant heldagstur til Spaniens tredjestørste by Valencia. Her opleves en fascinerende blanding af gammelt og nyt. Byen er blevet verdensberømt på grund af Formel 1 og America’s Cup, men er også kendt for de futuristiske bygninger Ciudad de las Artes y las Ciencias – et fabelagtigt mesterværk udført af den spanske arkitekt Santiago Calatravas, der har fået skabt sig en særlig signatur i Valencia. På en lille spadseretur i det spændende område kan vi udefra se både Opera- og koncerthuset, eksperimentariet og et af Europas største saltvandsakvarier.

På byrundturen med lokalguide passerer vi storbyens 9 km lange, grønne pulsåre, Jardín del Turia - én af Spaniens største byparker. Parken ligger i et tidligere flodleje, der snor sig gennem byen og krydses af ikke mindre end 18 broer. Vi kommer også forbi den velbevarede børs, La Lonja, der gennem århundreder er blevet brugt til silkehandel.


I det mondæne kvarter Eixample ser vi byens eksklusive forretninger og chikke caféer, og får et indtryk af byens liv på første klasse. På mange måder minder byen om Barcelona.

Efter en spændende byrundtur i den nye bydel, fortsætter vi til fods gennem det stemningsfulde middelalderkvarter El Carmen. Bag katedralen ligger den atmosfærefulde plads, Plaza de la Virgen, hvor vi finder et væld af hyggelige spisesteder. Til frokost skulle du måske smage den spanske nationalret paella, der oprindeligt stammer fra Valencia? Prøv også byens velsmagende, horchata de chufa - en sund, kold, mælkefarvet drink lavet af jordmandler (tigernødder). 

Dag 7

Fridag eller ekstraudflugt til Dénia

Dénia
Dénia

Ekstraudflugt: Dénia
Elegante Dénia lokker gastronomisk, men også som en traditionel fisker- og badeby. Tag med på denne fortryllende halvdagstur, hvor vi i bus på ca. 45 min når Dénia med den gamle mauriske borg, der fra en høj klippetop troner over byen.

På byvandringen kommer vi gennem det gamle kystkvarter, der ligger for foden af borgen, og videre ind i de charmerende gader med typiske fiskerhuse med farverige facader. Turen slutter ved den livlige havnefront med lystbåde. Nu er det tid til egne oplevelser i byen, hvor der er et stort udbud af fremragende restauranter og alt godt fra havet.  Herefter går turen tilbage til hotellet, hvor aftensmaden venter.

Dag 8

Hjemrejse

En dejlig uge på Costa Blanca er ved at være slut. Vi flyver fra Alicante direkte til Danmark.

OBS: Ekstraarrangementer bestilles sammen med rejsen (min. 15 deltagere). Forbehold for ændring i udflugternes rækkefølge.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse