Berlinmurens fald

Berlinmurens fald

30-året for murens fald

 • Storbystemning
 • Kulturoplevelser
 • Historie
 • Unik rejse
 • Hyggelig stemning

Berlinmurens fald

Oplev Berlin på en hyggelig 4-dages bustur med et spændende program i anledning af 30-året for Berlinmurens fald. Med dansk rejseleder og ophold på 4-stjernet hotel centralt i Berlin. 

Vi husker jubelscenerne ved Brandenburger Tor, da Berlinmuren faldt på fredelig vis 9. november 1989. Vær - sammen med hele verden - med til at fejre 30-året for murens fald i Berlin d. 9. november 2019.

Vi har sammensat et spændende program med masser af historiske seværdigheder i murens tegn. Vi skal bl.a. se Bösebrücke, hvor de første østberlinere gik over grænsen 9. november 1989, mindestedet for Berlinmuren i Bernauerstrasse samt East Side Gallery, et udendørs billedgalleri udsmykket af kunstnere fra hele verden efter murens fald i 1989. Vi besøger også murmuseet ved Checkpoint Charlie og Brandenburger Tor, som var kendt som symbolet på Berlins deling. Der bliver også tid til egne oplevelser i den spændende storby.

 

 

fra kr. 4.195 pr. person
 • Transport i moderne langtursbus
 • Centralt 4-stjernet hotel
 • Oplev murens historie
 • Dansk rejseleder


I anledning af 30-året for murens fald

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst Berlin

 • Dag 2 - Berlinmuren og Vestberlin

 • Dag 3 - Berlinmuren og Østberlin - Aftenarrangement

 • Dag 4 - DDR-museet - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Transport i moderne langtursbus
 • Overfart Gedser-Rostock t/r inkl. buffet ombord
 • Gratis kaffe på ud- og hjemrejse samt adgang til wi-fi og usb-strømstik i bussen
 • 3 nætter på det 4-stjernede Hotel Berlin Berlin
 • 3 x morgenmad på hotellet
 • 1 x aftensmad på hotellet (dag 1)
 • 1 x aftensmad på restaurant (dag 3)
 • Udflugter ifølge program
 • Dansk rejseleder

Evt. tillæg pr. person

 • Enkeltværelse kr. 1.000
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 231 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan

Dag 1

Ankomst Berlin

Afrejse i moderne 4-stjernet bus med alle faciliteter, behagelige sæder og god benplads. I bussen er der gratis kaffe samt adgang til trådløst internet og strømstik til opladning. Efter endt opsamling sætter vi kursen mod Berlin via Gedser-Rostock. Under overfarten går vi i skibets restaurant og nyder buffeten. Vi når Berlin sidst på eftermiddagen og checker ind på det flotte Hotel Berlin, Berlin, som ligger tæt på Kurfürstendamm og Potsdamer Platz. Vi spiser aftensmad på hotellet.

 

Dag 2

Berlinmuren og Vestberlin

Formiddagen står i murens tegn. Vi kører til Bösebrücke i Bornholmer Strasse, hvor de første østberlinere gik over grænsen til Vestberlin om aftenen d. 9. november 1989. STASI-officeren, som havde kommandoen på broen denne aften, havde ingen instrukser fået angående østtyskernes rejsefrihed. Heldigvis valgte han at åbne grænsebommen i stedet for at skyde på menneskemængden. Vi besøger mindestedet for Berlinmuren i Bernauer Strasse og ser to kortfilm, der forklarer hvorfor muren blev opført og hvordan den så ud, da den var i funktion fra 1961 til 1989. Derefter går vi ud i området og ser et stykke dobbeltmur med kontroltårn. Herefter kører vi til den 1,3 kilometer lange mur kaldet East Side Gallery - et udendørs billedgalleri bemalet af kunstnere fra hele verden efter murens fald i 1989. Her kan man blandt andet se venskabskysset mellem Sovjets leder Brezjnev og Østtysklands leder Honecker.

Eftermiddagen tilbringer vi i det tidligere Vestberlin, hvis vartegn Gedächtniskirche er et kirketårn, som blev ødelagt under 2. verdenskrig. Det er nu omgivet af en moderne kirke, som berlinerne kalder "Pudderdåsen" og et fritstående klokketårn med tilnavnet "Læbestiften". Det ottekantede kirkerum tager pusten fra en med sine lysende blå glasmalerier. Efter besøget i kirken bliver der tid på egen hånd, f.eks. til at spadsere på den fornemme gade Kurfürstendamm eller ose i det berømte stormagasin KaDeWe. Her kan man evt. også spise frokost, cafeteriaet tilbyder så mange lækkerier, at det er svært at vælge. 

Gedächtniskirche Gedächtniskirche

Dag 3

Berlinmuren og Østberlin - Aftenarrangement

Formiddagen står igen i murens tegn. Vi besøger murmuseet ved Checkpoint Charlie. Museet viser originale flugtgenstande, som østtyskere har udtænkt for at komme ud af DDR. I et lokale står en personbil forsynet med et cementlag indvendig, således at familien på fem personer overlevede i november 1961, da de kørte gennem en grænseovergang uden at standse, og derfor blev beskudt af grænsevagterne. Vi ser et lille stykke mur i nærheden af Potsdamer Platz. Muren er på den ene side forsynet med oprindelig graffiti da vesttyskerne, i modsætning til østtyskerne, kunne komme helt tæt på muren. 

Om eftermiddagen skal vi på byrundtur i Østberlin. Vi besøger Østberlins vartegn Brandenburger Tor. Byporten er kendt i hele verden som symbol på Berlins deling. Her har flere amerikanske præsidenter holdt tale. Vi går gennem Holocaust-mindesmærket fra 2005 som består af 2.711 betonsten, der symboliserer de 6 mio. jøder, der blev myrdet i Europa under 2. verdenskrig. Vi besøger også stedet, hvor Hitlers førerbunker lå. Her sluttede 2. verdenskrig med fundet af Hitlers forkullede lig. Hitlers sidste uger i førerbunkeren er filmatiseret i "Der Untergang" fra 2004. Herefter er der tid til oplevelser på egen hånd. Besøg det berømte fjernsynstårn på Alexanderplatz, se den smukke domkirke og nyd udsigten over Berlin fra tårnet eller tag en spadseretur på den smukke gamle gade Unter den Linden. Om aftenen spiser vi en treretters menu på den hyggelige restaurant Zur Nolle i Østberlin. 

Checkpoint Charlie Holocaust-mindesmærket

Dag 4

DDR-museet - Hjemrejse

Efter morgenmaden checker vi ud fra hotellet. Vi besøger DDR-museet, som er et af Berlins mest populære museer. Her får vi et spændende interaktivt indblik i dagliglivet i det tidligere Østtyskland. Så er det blevet tid til at vende næsen hjemad. Under overfarten fra Rostock til Gedser byder vi på buffet. Tak for denne gang! 

OBS! Rækkefølgen på dagsprogrammet kan variere på de enkelte datoer.

 

Opsamlingsliste - bus Sjælland

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Lyngby - Lyngby S-Station, Jenbanepladsen 1 06.45 22.15
København - Flintholm Station, Grøndals Parkvej 82 07.20 21.50
Roskilde - Busholdeplads på hjørnet Ny Østergade/Køgevej 08.00 21.10
Ringsted Station 08.40 20.35
Næstved Station 09.15 20.00
Vordingborg - Afk. 41 p-pladsen 09.50 19.30
Gedser - Billetkontoret ved Scandlines 10.35 18.45

Hotel

Hotel Berlin, Berlin ★★★★

Det flotte 4-stjernede Hotel Berlin, Berlin ligger i hjertet af den tyske hovedstad i gåafstand fra kendte landemærker som Kurfürstendamm, KaDeWe, Tiergarten og Potsdamer Platz. Værelserne er rummelige og indretningen er moderne og komfortabel. I hotellets morgenmadsrestaurant kan man starte dagen med et lækkert måltid og dagen kan afsluttes med en drink i den hyggelige bar.

Værelser: Alle med bad/toilet, hårtørrer, telefon, TV, værdiboks, aircondition, minibar, faciliteter til at lave kaffe/te.

Faciliteter: Reception, elevator, wellnesscenter, mulighed for internetadgang, restaurant og bar.…

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
07. nov. 2019
Berlinmurens fald - 30 års jubilæum - 4 dage - Hotel Berlin Berlin - Bus fra Sjælland
Udsolgt 4.195 Udsolgt

Generel praktisk information

Ankomst til rejsemålet

Ifølge internationale hotelregler kan du ikke påregne, at dit værelse er klar til indcheck før kl. 15.00 på ankomstdagen - i sjældne tilfælde først kl. 17.00.

På flyrejser med udflugtsprogram i bus vil der oftest være mulighed for at forudbestille en fast plads i bussen på rejsemålet. Dermed har du en bestemt plads reserveret på rejsen. Som udgangspunkt gælder denne reservation i busserne til/fra lufthavnen samt på udflugterne. Dog gør vi opmærksom på, at reservationen ikke gælder på eventuelle ekstra udflugter som tilkøbes på flodkrydstogter.

Vi gør ligeledes opmærksom på, at 1. række i højre side altid tælles EFTER rejseleder og/eller lokalguide. Til tider vil rejseleder/lokalguide være placeret på forreste række i bussen, hvormed de reserverede pladser i højre side, alle vil rykke en række bagud. Dette giver ikke ret til refusion af det indbetalte beløb til fast plads i bussen.

Best Travel benytter lokale busser i udlandet og forsøger altid at skaffe busser af en god standard. Denne kan dog ikke altid sammenlignes med dansk standard. Eksempelvis vil der oftest ikke være toilet i bussen.

Forsikring

Rejsedeltageren er selv ansvarlig for at have tegnet de forsikringer, som anses for nødvendige. Det gule sygesikringskort gælder efter 1. august 2014 kun i Danmark. På rejser indenfor EU anbefales det at medbringe det blå sygesikringsbevis (bestilles hos din kommune), som dækker læge- og hospitalhjælp på samme vilkår som borgerne i det land, som du besøger. Der kan altså være tale om større eller mindre egenbetaling.

Bemærk, at det blå kort ikke dækker hjemtransport i forbindelse med sygdom, samt meget andet. Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, som bl.a. dækker forsinket fremmøde, erstatningsrejse, hjemrejseforsinkelse, overfald, hjemtransport, sygeledsagelse, invaliditet og død. Forsikringen kan tegnes hos SOLID AB gennem Best Travel, som er et anerkendt svensk forsikringsselskab.

Ved sygdom opstået under rejsen påhviler det rejsedeltageren selv at afholde alle omkostninger eller udlæg, f.eks. til lægebehandling, sygehusophold eller særlig hjemrejsetransport. Rejsedeltagere er forpligtigede til før bestilling af rejsen at konsultere en læge, hvis de er vidende om, at deres helbredstilstand ikke er god. Deltagelse på rejsen sker på eget ansvar.

Læs mere om rejseforsikringer på www.besttravel.dk/forsikring

Påklædning

Foruden almindeligt tøj medbringes en god sweater, vindjakke og gode, solide travesko. Undlad at medbringe dyre smykker og andre værdigenstande. På krydstogter afholdes 1-2 formelle aftener, hvor herrerne forventes at være iklædt jakkesæt og damerne tilsvarende pænt tøj. Ellers er påklædningen på krydstogter ganske afslappet.

Særlige ønsker

En del gæster fremkommer med specielle ønsker i forbindelse med bestilling af rejsen, for eksempel ønsker om bestemte siddepladser i bussen, værelser med udsigt, ved siden af hinanden eller lignende. Disse ønsker noterer vi gerne på billetten og videregiver til rette instans. Vi kan imidlertid ikke garantere, at ønsket bliver opfyldt.

Er du allergisk overfor visse former for fødevarer vil vi gerne have dette oplyst ved bestillingen, således at vi kan videregive informationen til hotellet - evt. også til flyselskabet, hvis forplejning på flyrejsen indgår. Vi kan dog ikke garantere, at hotellet kan opfylde særlige diætønsker eller tilbyde en særlig allergivenlig menu.

Specielle fødevarer i forbindelse med f.eks. glutenfri eller laktosefri kost kan være svære at finde i nogle lande, hvor det ikke er så almindeligt med allergi som i Danmark. Er du glutenallergiker anbefaler vi derfor, at du selv medbringer glutenfrit brød, da det i visse lande kun kan købes på apoteket.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Berlinmurens fald 30-året for murens fald
fra kr. 4.195
Julemarkeder i Berlin 4 dage med rejseleder
fra kr. 3.495
Hansestæder i Nordtyskland 5 dage - bus fra Sjælland
fra kr. 6.495
Opera i Dresden Thomas Peter Koppel
fra kr. 7.995