Neuschwanstein
Ørnereden
Zugspitze

Tyskland

De Bayerske Alper

Pris pr. person fra
kr. 7.995

På grænsen mellem Tyskland og Østrig rejser de Bayerske Alper sig som naturens tårne og spir og skaber et eventyrligt landskab med sneklædte og forrevne bjergtinder, dybe dale, stejle kløfter og azurblå søer. I romantikkens tidsalder havde dette landskab en næsten magisk tiltrækning på Bayerns konger og magthavere. Den unge Kong Ludvig II levede her sin drømme ud og byggede prangende slotte omgivet af de højeste bjerge og største søer.

På denne hyggelige busrejse til Tyskland følger vi i romantikernes fodspor i de Bayerske Alper og får enestående naturoplevelser kombineret med slotte og parker, der står som taget ud af et Disney-eventyr.

Vi kan se frem til at besøge Potsdam og Regensburg inden vi slår os ned i Chiemgauer-alpernes storslåede natur. Vi sejler til Herreninsel og Fraueninsel på Chiemsee, besøger Hitlers Ørnereden, og sejler på den bjergomkransede Königssee.

Herefter tager vi ophold i kurbyen Peiting og tager på udflugt til Garmisch-Partenkirchen med mulighed for at opleve udsigten fra Tysklands højeste bjerg Zugspitze eller vandre i den smukke Partnach-kløft. Vi får en rundvisning på Ludvig II's ikoniske slot Neuschwanstein og besøger den maleriske bjergby Füssen.

I Nürnberg nyder vi storbystemningen og den historiske bykerne inden vi sætter kursen mod Halle, hvor vi har turens sidste overnatning. Så vender vi næsen mod Danmark med frokostpause i Malchow i det mecklenburgske søhøjland.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Potsdam
  • Dag 2 - Regensburg - Chiemgauer-alperne
  • Dag 3 - Chiemsee
  • Dag 4 - Ørnereden - Königsee
  • Dag 5 - Garmisch-Partenkirchen
  • Dag 6 - Neuschwanstein - Füssen
  • Dag 7 - Nürnberg
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Stepmap Map De Bayerske Alper

Inkluderet i prisen

Transport i moderne langtursbus

Gratis kaffe på ud- og hjemrejse samt adgang til wi-fi og usb-strømstik i bussen

Færgeoverfart Gedser-Rostock

Færgens buffet på ud- og hjemrejse

1 overnatning på godt mellemovernatningshotel ved Gera på udrejsen

3 overnatninger på Hotel Bayerischer Hof*** i Inzell 

2 overnatninger på Hotel Zum Dragoner*** i Peiting 

1 overnatning på godt mellemovernatningshotel i Halle på hjemrejsen

7 x morgenmad

1 x frokost  på Ørnereden (dag 4)

1 x kaffe & kage (dag 4)

7 x aftensmad 

Udflugter inkl. entreer til Herrenschiemsee, Ørnereden, Partnachklamm og Neuschwanstein

Bådture på både Chiemsee og Königsee

Hestevognstur på Herrenchiemsee

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Enkeltværelse kr. 1.200

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Potsdam

Potsdam

Efter endt opsamling sætter vi kursen mod Tyskland i vores moderne 4-stjernede bus med alle faciliteter, behagelige sæder og god benplads. Der er adgang til wifi og strømstik i bussen, samt gratis kaffe. På overfarten mellem Gedser og Rostock nyder vi færgens buffet.

Med passende pauser undervejs kører vi mod den gamle residensby Potsdam, hvor vi holder frokostpause med tid til at opleve byporten Brandenburger Tor og den hyggelige, gamle gågade. Aftensmad og overnatning på godt mellemovernatningshotel et par timers kørsel syd for Potsdam.

Dag 2

Regensburg - Chiemgauer-alperne

Vi besøger den gamle romerske by Regensburg, der ligger flot, hvor floderne Regen og Donau løber sammen. Her tager vi en lille byrundtur i romernes fodspor, og ser bl.a. Tysklands ældste bevarede bro og den gamle bydel, med den imponerende Skt. Peter-domkirke. Vi besøger også templet Walhalla, som ligger højt hævet over Donau. 

Templet er en kopi af Parthenon i Athen, men navngivet efter den nordiske mytologi. Her får vi et indblik i romantikkens fantasifulde sammenblanding af natur, drøm og virkelighed. Indkvartering for tre nætter på Hotel Bayerischer Hof, et typisk bayersk landhotel i de smukke Chiemgauer Alper.

Regensburg
Templet Walhalla, Regensburg
Regensburg
Dag 3

Chiemsee

Bayerns største sø Chiemsee kaldes også for ”det bayerske hav”. Med alperne som storslået kulisse sejler vi til Herrenchiemsee, der er den største ø på søen. Vi kører med hestevogn til øens pompøse slot, der skulle have været en kopi af Versailles. Vi får en rundvisning på slottet og hører den fascinerende og tragiske historie om Kong Ludvig II, der med sine fantasifulde byggerier bragte Bayern på fallittens rand. Efterfølgende fortsætter vi til øen Frauenchiemsee, hvor der bliver tid til at opleve den hyggelige bilfri ø med blot 300 indbyggere, og et fungerende benediktinerkloster.

Dag 4

Ørnereden - Königsee

Intet eventyr uden skurke. I 50 års fødselsdagsgave modtog Hitler Kehlsteinhaus, også kendt som Ørnereden, et tilflugtssted i de bayerske alper. Vi stiger om i mindre busser, der kører os op ad den smalle vej mod toppen af bjerget, og det sidste stykke til tops foregår med elevator inde i bjerget. Fra toppen kan vi nyde en fantastisk udsigt over Berchtesgarden og Königsee mens vi spiser frokost (inkl.). 

Om eftermiddagen tager vi på sejltur på, hvad vi vil vove at kalde Tysklands smukkeste sø, den azurblå Königssee, som er omgivet af stejle bjergsider. Vi går i land undervejs for at nyde en kop eftermiddagskaffe med kage (inkl.) i den ubeskriveligt smukke natur.

Ørnereden
Udsigt over Königssee fra Ørnereden
Königssee
Dag 5

Garmisch-Partenkirchen

Vi forlader Chiemgauer-alperne og kører til Garmisch-Partenkirchen, der er Tysklands mest berømte bjergby. Højt over byen knejser Tysklands højeste bjerg Zugspitze, som er næsten 3.000 meter højt. Vil man opleve den storslåede udsigt fra toppen af Zugspitze, kan man tage den nybyggede svævebane, der er et sandt teknisk mesterværk og indehaver af flere verdensrekorder, eller køre med jernbanen op ad bjergsiden (pris ca. €59). Hvis du foretrækker at blive tættere på jorden, er der mulighed for at besøge den naturskønne kløft Partnachklamm, som smeltevand gennem tusinder af år har skåret ud i bjergsiden. 

I kløften rejser bjergsiderne sig næsten lodret omkring os, mens vandmasser bruser gennem kløften og skaber et frodigt og farverigt mikroklima - en smuk oplevelse. Efter de store naturoplevelser fortsætter vi til den lille by Peiting, hvor vi indkvarteres for to nætter på Hotel Zum Dragoner, et lille, rustikt familiehotel.

Dag 6

Neuschwanstein - Füssen

Verdens måske mest ikoniske slot er Kong Ludvig II's Neuschwanstein, som siges at have inspireret Disneys Torneroseslot. Vi får en rundvisning på selve slottet, og skal selvfølgelig også opleve den enestående udsigt fra Marienbrücke. 

Efterfølgende besøger vi den hyggelige og farverige bjergby Füssen, der blev grundlagt af romerne på vejen mellem Italien og de nordlige provinser.

Neuschwanstein Neuschwanstein
Dag 7

Nürnberg

I dag kan vi se frem til at opleve den charmerende gamle bykerne i Nürnberg, der vidner om byens stolte fortid som rig handelsby midt i Europa. Byen blev også kendt for retssagerne mod de nazistiske krigsforbrydere, og kalder sig i dag for  ”Menneskerettighedernes by”. Sidst på dagen indkvarteres vi på vores hotel i Halle, hvor vi har rejsens sidste overnatning.

Nürnberg Nürnberg
Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden checker vi ud fra hotellet og kører nordpå. Vi runder rejsen af med et besøg i den lille by Malchow, der ligger smukt midt i det mecklenburgske søhøjland. Her holder vi frokostpause inden vi fortsætter til Rostock, og sejler retur mod Gedser. Under sejladsen fra Rostock til Gedser nyder vi færgens buffet. Tak for denne gang!

Malchow As 75456815

Busopsamling - bus fra Sjælland

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Lyngby - Lyngby S-Station, Jenbanepladsen 1 06.45 20.15
København - Flintholm Station, Grøndals Parkvej 82 07.20 19.50
Roskilde - På hjørnet af Ny Østergade/Køgevej 08.00 19.10
Ringsted Station 08.40 18.35
Næstved Station 09.15 18.00
Vordingborg - Afk. 41 p-pladsen 09.50 17.30
Gedser - Billetkontoret ved Scandlines 10.35 16.45

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til Om rejser og coronavirus

Din henvendelse