Bauhaus-skolen 100 år

Historie & arkitektur

 • Naturoplevelser
 • Hyggelig stemning
 • Smukke udsigter
 • Busrejse
 • Kulturoplevelser
 • Smuk arkitektur

Historie & arkitektur i Harzen

NYHED: Busrejse til Harzen, som med sine smukke, kuperede landskaber og hyggelige byer har været et eftertragtet rejsemål i generationer. Vi bor i den hyggelige middelalderby Quedlinburg og besøger bl.a. Dessau, hvor man fejrer 100-års jubilæet for kunstskolen Bauhaus.

Vi bor i den stemningsfulde by Quedlinburg og skal opleve byens historie og spændende arkitektoniske seværdigheder på en byrundtur til fods. Vi tager endvidere på udflugt til Bauhaus-museet i Dessau, hvor man i 2019 fejrer 100-års jubilæet for grundlæggelsen af denne banebrydende højskole for design og arkitektur, som blev startet af Walter Gropius i 1919. Vi besøger også det spændende kulturlandskab Wörlitz Park, et imponerende haveanlæg i engelsk stil fra 1700-tallet.

På rejsen kører vi i komfortabel moderne langtursbus med opsamling på hhv. Sjælland og i Jylland. Rejsen inkluderer halvpension på hotellet i Quedlinburg samt frokost på hjemrejsen. 

fra kr. 4.195 pr. person
 • Inkl. udflugter
 • Dejligt hotel i Quedlinburg
 • Bus fra Jylland eller Sjælland
 • Halvpension + 1 x frokost
 • Erfaren dansk rejseleder


Med ophold i hyggelige Quedlinburg

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Quedlinburg

 • Dag 2 - Byrundtur i Quedlinburg - Skt. Servatius-kirke

 • Dag 3 - Bauhaus Dessau og Wörlitz Park

 • Dag 4 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Transport i moderne langtursbus
 • Gratis kaffe på ud- og hjemrejse samt adgang til wi-fi og strømstik i bussen
 • 3 nætter på Wyndham Garden Quedlinburg Stadtschloss Hotel
 • 3 x morgenmad 
 • 1 x frokost (dag 4)
 • 3 x aftensmad 
 • Udflugter ifølge program inkl. entreer 
 • Erfaren dansk rejseleder  

Ikke inkluderet i prisen

 • Obligatorisk turistskat €2,5 pr. person pr. nat - betales direkte til hotellet
 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer

Evt. tillæg pr. person

 • Enkeltværelse kr. 900
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 231 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere 

Rejseplan

Dag 1

Ankomst til Quedlinburg

Efter endt opsamling sætter vi kursen sydpå med passende pauser undervejs. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Quedlinburg og checker ind på vores værelser på det hyggelige Wyndham Garden Quedlinburg Stadtschloss Hotel. Vi spiser 3-retters aftensmad i hotellets restaurant.

Dag 2

Byrundtur i Quedlinburg - Skt. Servatius-kirke

Efter morgenmaden tager vi på byrundtur i Altstadt, Quedlinburgs historiske bykerne, som er på UNESCOs Verdensarvliste. Her kan vi se eksempler på arkitektur fra en mere end 800 år lang periode og nyde byggeteknikker og stilarter fra forskellige epoker. For eksempel har Quedlinburg angiveligt verdens største samling af bindingsværkshuse - mere end 1300 huse - og vi får således et spændende indblik i Middelalderens byplanlægning. Herefter går turen videre til Schlossberg, en høj bakke midt i byen hvor vi finder St. Servatius-kirken samt Frauenstift, en slags kollektiv for adelige, ugifte kvinder grundlagt af enkedronning Mathilde i år 936. Efter en pause til frokost på egen hånd mødes vi igen og får en rundvisning i kirken og krypten, hvor den første tyske konge, Kong Heinrich I og Dronning Mathilde er begravet. Om aftenen spiser vi 3-retters middag i hotellets restaurant. 

Dag 3

Bauhaus Dessau og Wörlitz Park

Efter morgenmaden kører vi til Dessau, hvor vi skal besøge Bauhaus-museet i Dessau. Her fejrer man 100-året for grundlæggelsen af Bauhaus-højskolen for design og arkitektur, som blev startet af Walter Gropius i 1919. Museet i Dessau ligger i skolebygningen, der blev opført i overensstemmelse Bauhaus-principperne i 1926. Bauhaus-højskolen havde stor indflydelse i de arkitekturperioder, som i dag er en del af modernismen.

Herefter fortsætter vi til Wörlitz hvor vi skal besøge Wörlitz Park, som er en del af Dessau-Wörlitz kulturlandskab - et stort parkområde på 142 km² langs floden Elben. Kulturlandskabet er anlagt i datidens engelske havestil og blev i 2000 opført på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Wörlitz Park blev anlagt i anden halvdel af 1700-tallet under fyrst Leopold 3. af Anhalt-Dessau (1740-1817). Sidst på dagen kører vi tilbage til hotellet i Quedlinburg. Vi spiser aftensmad på hotellet.

Dag 4

Hjemrejse

Efter morgenmaden checker vi ud fra hotellet og pakker bagagen i bussen. Så går turen nordpå med passende pauser undervejs, heriblandt en pause til frokost, som er inkluderet. 

 

Opsamlingsliste - bus fra Jylland

JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Aalborg - Th. Sauersvej 07.10 21.00
Haverslev - Afk. 33 07.40 20.30
Randers - Pendlerplads Afk. 40 08.10 20.00
Århus - Viborgvej/Borumvej - Afk. 47 08.50 19.20
Vejle - Exxit 59 (Tidl Dansk Transport Center) 09.30 18.40
Kolding Havn - Nordkajen 10.30 17.40
Aabenraa - Afk. 70 v/Shell 11.20 16.50
Padborg - OK Benzin, Lejrvejen 11.50 16.20

 

Opsamlingsliste - bus fra Sjælland

SJÆLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Lyngby Station 06.45 22.15
København - Flintholm Station 07.20 21.50
Roskilde - Ny Østergade v/sygehuset 08.00 21.10
Ringsted - Station 08.40 20.35
Næstved Station 09.15 20.00
Vordingborg - Afk. 41 p-pladsen 09.50 19.30
Gedser - Billetkontoret ved Scandlines 10.35 18.45

Hotel

Quedlinburg Stadtschloss ★★★+

Wyndham Garden Quedlinburg Stadtschloss Hotel ligger centralt i Quedlinburg og er indrettet i et stemningsfuldt gammelt slot med en moderne tilbygning. 

Faciliteter: Reception, restaurant, bar, elevator. Mulighed for gratis trådløs internetforbindelse. 

Værelser: Med bad og toilet, hårtørrer, telefon, TV ninibar og værdiboks. Mulighed for gratis trådløs internetforbindelse.

 

Læs mere her

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram Pladser tilbage Grundpris
05. aug. 2019
Harzen - Historie & Arkitektur - 4 dage - Wyndham Garden Quedlinburg Stadtschloss - Bus fra Jylland
Flere end 8 4.195 Gå videre
09. sep. 2019
Harzen - Historie & Arkitektur - 4 dage - Wyndham Garden Quedlinburg Stadtschloss - Bus fra Sjælland
Flere end 8 4.195 Gå videre

Generel praktisk information

Ankomst til rejsemålet

Ifølge internationale hotelregler kan du ikke påregne, at dit værelse er klar til indcheck før kl. 15.00 på ankomstdagen - i sjældne tilfælde først kl. 17.00.

På flyrejser med udflugtsprogram i bus vil der oftest være mulighed for at forudbestille en fast plads i bussen på rejsemålet. Dermed har du en bestemt plads reserveret på rejsen. Som udgangspunkt gælder denne reservation i busserne til/fra lufthavnen samt på udflugterne. Dog gør vi opmærksom på, at reservationen ikke gælder på eventuelle ekstra udflugter som tilkøbes på flodkrydstogter.

Vi gør ligeledes opmærksom på, at 1. række i højre side altid tælles EFTER rejseleder og/eller lokalguide. Til tider vil rejseleder/lokalguide være placeret på forreste række i bussen, hvormed de reserverede pladser i højre side, alle vil rykke en række bagud. Dette giver ikke ret til refusion af det indbetalte beløb til fast plads i bussen.

Best Travel benytter lokale busser i udlandet og forsøger altid at skaffe busser af en god standard. Denne kan dog ikke altid sammenlignes med dansk standard. Eksempelvis vil der oftest ikke være toilet i bussen.

Forsikring

Rejsedeltageren er selv ansvarlig for at have tegnet de forsikringer, som anses for nødvendige. Det gule sygesikringskort gælder efter 1. august 2014 kun i Danmark. På rejser indenfor EU anbefales det at medbringe det blå sygesikringsbevis (bestilles hos din kommune), som dækker læge- og hospitalhjælp på samme vilkår som borgerne i det land, som du besøger. Der kan altså være tale om større eller mindre egenbetaling.

Bemærk, at det blå kort ikke dækker hjemtransport i forbindelse med sygdom, samt meget andet. Det tilrådes derfor at tegne en rejseforsikring, som bl.a. dækker forsinket fremmøde, erstatningsrejse, hjemrejseforsinkelse, overfald, hjemtransport, sygeledsagelse, invaliditet og død. Forsikringen kan tegnes hos SOLID AB gennem Best Travel, som er et anerkendt svensk forsikringsselskab.

Ved sygdom opstået under rejsen påhviler det rejsedeltageren selv at afholde alle omkostninger eller udlæg, f.eks. til lægebehandling, sygehusophold eller særlig hjemrejsetransport. Rejsedeltagere er forpligtigede til før bestilling af rejsen at konsultere en læge, hvis de er vidende om, at deres helbredstilstand ikke er god. Deltagelse på rejsen sker på eget ansvar.

Læs mere om rejseforsikringer på www.besttravel.dk/forsikring

Påklædning

Foruden almindeligt tøj medbringes en god sweater, vindjakke og gode, solide travesko. Undlad at medbringe dyre smykker og andre værdigenstande. På krydstogter afholdes 1-2 formelle aftener, hvor herrerne forventes at være iklædt jakkesæt og damerne tilsvarende pænt tøj. Ellers er påklædningen på krydstogter ganske afslappet.

Særlige ønsker

En del gæster fremkommer med specielle ønsker i forbindelse med bestilling af rejsen, for eksempel ønsker om bestemte siddepladser i bussen, værelser med udsigt, ved siden af hinanden eller lignende. Disse ønsker noterer vi gerne på billetten og videregiver til rette instans. Vi kan imidlertid ikke garantere, at ønsket bliver opfyldt.

Er du allergisk overfor visse former for fødevarer vil vi gerne have dette oplyst ved bestillingen, således at vi kan videregive informationen til hotellet - evt. også til flyselskabet, hvis forplejning på flyrejsen indgår. Vi kan dog ikke garantere, at hotellet kan opfylde særlige diætønsker eller tilbyde en særlig allergivenlig menu.

Specielle fødevarer i forbindelse med f.eks. glutenfri eller laktosefri kost kan være svære at finde i nogle lande, hvor det ikke er så almindeligt med allergi som i Danmark. Er du glutenallergiker anbefaler vi derfor, at du selv medbringer glutenfrit brød, da det i visse lande kun kan købes på apoteket.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Berlinmurens fald 30-året for murens fald
fra kr. 4.195
Julemarkeder i Berlin 4 dage med rejseleder
fra kr. 3.495
Julemarkeder i Nordtyskland 4 dage med rejseleder
fra kr. 4.995
Aspargesruten 5 dage - bus fra Jylland/Sjælland
fra kr. 4.995