Andalusien

Granada, Sevilla og Córdoba

 • Kulturoplevelser
 • Skønt klima
 • Naturoplevelser
 • Smukke udsigter
 • Autentisk spansk køkken
 • Vinsmagning
Cordoba

Tag med på kulturel oplevelsesferie i Spaniens største og sydligste delstat, Andalusien, som takket være det milde og behagelige klima er et oplagt rejsemål efterår, vinter og forår. Både romerne og maurerne har efter århundreders dominans efterladt spor i form af smukke og interessante bygningsværker. Alhambra, som blev bygget af maurerne for 700 år siden, er et af turens kulturelle højdepunkter. Mellem kulturoplevelserne lader vi op med ture ud i den smukke andalusiske natur. 

Oplev nogle af Andalusiens største seværdigheder med base på dejligt hotel centralt i Andalusien. Dermed undgår vi at skifte hotel flere gange, som man ellers er nødt til på mange klassiske rundrejser i Andalusien. 

Vi tager på spændende udflugter til nogle af Andalusiens største seværdigheder. I Córdoba, som var de mauriske kaliffers residens, skal vi blandt andet opleve Karl V's katolske domkirke, som er bygget ind i den 1000 år gamle moske - et noget særpræget ægteskab mellem to bygninger! I Sevilla, som er delstaten Andalusiens hovedstad, skal vi se en række af byens største seværdigheder, bl.a. Guldtårnet, det jødiske kvarter Santa Cruz og domkirken, hvor Columbus ligger begravet.     

Vejret i Sydspanien i det sene efterår og tidlige forår er pragtfuldt, typisk ligger dagtemperaturen over 20 grader, himlen er blå og solen varmer dejligt. Spis frokosten på en fortorvscafé og benyt muligheden for at nyde udendørslivet. Det kan dog være en god idé at medbringe en lun trøje til om aftenen, for temperaturen daler når mørket falder på.           

fra kr. 7.495
pr. person
 • Cordoba, Sevilla og Alhambra
 • 7 overnatninger centralt i Andalusien
 • Halvpension inkl. vin og vand
 • Dansk rejseleder


Store kulturoplevelser i et behageligt klima

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Andalusien

 • Dag 2 - Byvandring

 • Dag 3 - Córdoba

 • Dag 4 - Granada og Alhambra

 • Dag 5 - Landtur med frokost

 • Dag 6 - Sevilla

 • Dag 7 - Naturparken El Torcal

 • Dag 8 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly Malaga t/r
 • Lufthavnstransfer t/r
 • 7 overnatninger på Hotel Antequera/Villa de Priego de Cordoba 
 • 7 x morgenmad
 • 1 x frokost inkl. vin og vand (dag 5)
 • 7 x aftensmad inkl. 1/2 fl. vin og vand
 • Vingårdsbesøg med smagsprøve
 • Udflugter og entréer ifølge program
 • Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige frokoster og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer

Evt. tillæg pr. person

 • Dobbeltværelse som enkeltværelse Hotel Antequera kr. 1.500 / Villa de Priego de Cordoba kr. 750
 • Dobbeltværelse med balkon på Hotel Antequera kr. 700
 • Afbestillingsforsikring kr. 275 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere

Rejseplan

Dag 1

Ankomst til Andalusien

Fly til Málaga lufthavn, hvor den danske rejseleder tager imod. Vi kører med bus til vores hotel, hvor vi bliver indkvarteret på vores værelser. Vi spiser aftensmad på hotellet.

Dag 2

Byvandring

Vi går sammen med rejselederen ind til Plaza de los Enamorados med byens mest kendte monument, tyrefægterarenaen og den gamle byport. Rundvisningen fortsætter op gennem hovedgaden til Plaza San Sebastián, en anden af byens flotte pladser. Herfra er der mulighed for på egen hånd at besøge byens kunstmuseum eller fortsætte op gennem den gamle bydel med fæstningen på toppen og en vidunderlig udsigt. Eftermiddagen er til fri disposition. 

*Bemærk: På afgangene 5/9, 19/9 og 3/10 bor vi på Hotel Villa de Priego de Cordoba nær byen Zagrilla. På disse afgange foregår byvandringen i Zagrilla.

Dag 3

Córdoba

Vi kører til Córdoba, som var de mauriske kaliffers residens og engang var Europas største by. Vi skal på byrundtur til fods med lokal guide i det historiske centrum, som er utrolig velbevaret, og hvor gaderne stadig har den samme krogede form, som maurerne i sin tid designede, bl. a. med henblik på at forvirre indtrængende fjender. Den smukke "Calle de las Flores", blomstergaden, er et smukt eksempel på gammel, maurisk gadestruktur. Córdoba er desuden kendt for at have Spaniens smukkeste patioer - pittoreske hvidkalkede gårdhaver med frodigt blomsterflor.

Der er rundvisning i den 1000 år gamle moské, som er den næstestørste i verden. Karl V's katolske domkirke er bygget 500 år senere og anbragt midt i moskéen. Sammen udgør de et meget kuriøst bygningsværk, som man dårligt kan forestille sig, før man har set det. 

På vej tilbage til hotellet holder vi ind på en andalusisk vingård. Egnens lokale vin er faktisk en sherry, men knap 20 år siden fik provinsen Jerez eneret på at kunne kalde deres vin for sherry. Derfor hedder den lokale vin nu Montilla, opkaldt efter byen som er hovedstad i vindistriktet. Vi får indblik i arbejdet med fremstilling af vinen ved en rundvisning og skal da også smage på varen.

Dag 4

Granada og Alhambra

Så er tiden kommet til et af rejsens højdepunkter - en udflugt til Granada og maurerpaladset Alhambra, som er en af Spaniens vigtigste seværdigheder.

I Granada går vi en tur i centrum sammen med rejselederen, hvorefter der er tid på egen hånd. Blandt Granadas største seværdigheder er Spaniens første renæssance-domkirke og Capilla Real med de legendariske monarker Isabella og Ferdinand smukke grav, samt det gamle mauriske silkemarked, Alcaicería. Om eftermiddagen kører vi op til det verdensberømte palads-kompleks Alhambra, som blev bygget af maurerne for 700 år siden. Her er der rundvisning med lokal guide, som også omfatter det smukt beliggende sommerpalads, Generalife. Hen under aften går turen tilbage til hotellet.

Dag 5

Landtur med frokost

Vi kører til den smukke naturpark El Chorro, hvor vi kan gå rundt og nyde det fantastiske landskab og få en forfriskning på en lokal bar. El Chorro er blandt andet kendt for den halsbrækkende ”El Caminito del Rey”, kongens lille sti, som blev anlagt i 1905 i forbindelse med etableringen af to af Spaniens første vandkraftværker. Stien er netop genåbnet i år efter en omfattende renovering, men da vandringen er 8 kilometer og temmelig strabadserende tager vi ikke turen, men nøjes med at høre den spændende historie. 

Herefter besøger vi appelsinbonden Juanito, som ejer en plantage med appelsiner og andre tropiske frugter, heriblandt citroner oliven, figen, avocado, mango og bananer. Juanito viser os rundt og fortæller om frugterne, plukker fra træerne og deler smagsprøver ud. Efter rundturen byder Juanitos kone på autentisk andalusisk paella med salat og vin til. 

Dag 6

Sevilla

Dagens udflugt går til Sevilla, hvor vi lægger ud med en panoramatur i bussen gennem Andalusiens hovedstad. Her ser vi bl.a. Guldtårnet, San Telmo Palæet, den gamle tobaksfabrik (Bizet, Carmen) og den flotte promenade langs floden, Guadalquivir. Vi holder kaffepause i María Luísa-parken med den flotte Plaza España, som var centrum i verdensudstillingen 1929. Efter en gåtur med guiden har vi ophold på egen hånd i Sevillas historiske bydel med det legendariske jødekvarter Santa Cruz med smalle stræder og charmerende små pladser med duftende appelsintræer. Sevilla har verdens største, gotiske domkirke. Columbus er begravet i kirken. Det mauriske 100 m høje kirketårn, La Giralda, Sevillas vartegn, er 800 år gammelt. Pedro den Grusommes kongeslot fra 1300-tallet, som er bygget i maurisk stil er også en af Sevillas helt store seværdigheder. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet.

Dag 7

Naturparken El Torcal

Om formiddagen er der udflugt til den smukke og særprægede naturpark El Torcal, et meget specielt område, som oprindelig lå under vand, men senere har løftet sig til et bjerg og ligger i 1.000 meters højde. Her kan man blandt andet se utrolig smukke udsigter og kuriøse stenformationer og det fremgår tydeligt, at området har ligget under vand. Dagen byder på mange smukke og interessante motiver, så glem ikke kameraet. Efter udflugten kører vi tilbage til hotellet. Eftermiddagen er til fri disposition. 

Dag 8

Hjemrejse

Transfer til Málaga lufthavn og hjemrejse til Danmark.

Dagsprogrammet kan variere på de enkelte datoer
- rejselederen oplyser endeligt dagsprogram ved ankomsten.

Hoteller

Hotel Antequera

Hotel Antequera BBBB

Det flotte 4-stjernede Hotel Antequera ligger i udkanten af den hyggelige by Antequera, som er typisk spansk og kaldes "el corazón de Andalucía" - And…

Læs mere her
Villa de Priego de Cordoba

Hotel Villa de Priego de Cordoba BBB

Villa Priego de Cordoba ligger nær byen Zagrilla med smuk udsigt over naturreservatet Sierras Subbéticas. Hotellet er opbygget som en andalusisk lands…

Læs mere her

Spanien - spørgsmål og svar

Hvordan er vejret i Spanien?

Spanien er så stort et land, at klimaet varierer fra nord til syd, og det nordlige Spanien har lavere temperaturer end Sydspanien og de kendte ferieøer.

Gennemgående har Spanien højere temperaturer end Danmark, også i Barcelona mod nordøst er sommeren en del varmere end normalt herhjemme med gennemsnitstemperaturer op til 24 og op til 28 i juni-august. Juni og juli er oftest forholdsvis tørre måneder, medens Barcelona i august får mere regn, end vi gør i Danmark.

Malaga på Costa del Sol har i sommermånederne højeste gennemsnitstemperaturer mellem 27 og 30 grader og regn er en sjælden sommergæst. I september-oktober ligger temperaturerne gennemsnitligt på op til 24-28 grader, og man kan forvente lidt regn.

Mallorca ligger i Middelhavet og har et dejligt ferieklima. I sommermånederne, hvor der kun kommer enkelte regnbyger, kan gennemsnitstemperaturen komme op på 25-30 grader. Marts, april og maj er øens forårsmåneder, mens vintermånederne december-februar har temperaturer mellem 5 og 15 grader og en del regn.

Madrids sommertemperaturer svinger mellem 14 og 32 grader med masser af sol og få regnbyger. Mellem november og februar ligger kan gennemsnitstemperaturen svinge mellem 2 og 14 grader, og man kan forvente regnbyger. Fra marts til maj stiger temperaturen, og her kan den komme op på 15-22 grader.

Populære Tenerife har sommertemperaturer op til 23-26 grader, og også om vinteren er der lunt på øen - i december kan man forvente temperaturer mellem 13 og 19 grader, og i forårsmånederne ligger temperaturerne mellem 1221 grader. Vinter og forår byder på regnbyger, medens sommermånederne er forholdsvis tørre.

Hvordan er maden i Spanien?

Tapas - de små godbidder man deler over en drink, er kendt over hele verden, men det spanske køkken er meget mere. Der bruges mange krydderier bl.a. paprika, rosmarin, hvidløg, chili og oregano, og fyldige gryde- og kødretter er populære. Der bruges en del kød og mange friske grøntsager. Og så har spanierne en sød tand og elsker desserter. 

Dagens måltider i Spanien
Spanierne gør ikke meget ud af morgenmaden, der ofte består af kaffe og sødt brød, men der serveres morgenmad med brød, marmelade og pålæg på vores hoteller i Spanien.
Frokost er fra gammel tid dagens store måltid - gerne med flere retter, men i det moderne Spanien er frokosten ofte et mindre måltid med én eller to retter, og på langt de fleste restauranter og caféer kan man købe sig et let måltid som en sandwich, suppe eller en salat.
Da spanierne spiser sent om aftenen - mellem 21 og 23.30 - spiser de ofte et mellemmåltid mellem 17 og 20 - f.eks. tapas, og aftenmåltidet er ofte enklere end frokostmåltidet.

Er der noget, jeg skal være opmærksom på m.h.t. påklædning?

På offentlige steder bør man ikke bære badetøj, og i kirker skal man være tækkeligt påklædt, ingen bare skuldre eller ben - dvs. ingen shorts, miniskørter eller ærmeløse t-shirts/toppe.

Hvad har jeg brug for af forsikringer?

Uanset om du rejser til Spanien eller et andet land i Europa, er det en god idé med en rejseforsikring, der sikrer dig behandling i tilfælde af en ulykke, sygdom, hjemrejse, tyveri, etc. - Læs om vores rejseforsikring her

En afbestillingsforsikring er også altid en god idé, du kan jo blive forhindret i at rejse

 

Afgange

Afrejsedato Rejseprogram – klik for mere info Pladser tilbage Grundpris
05. sep. 2017
Det autentiske Andalusien - 8 dage - Hotel Villa de Prigo de Cordoba - Fly fra København
 Afrejse - kl. 07:00       Hjemkomst - kl. 15:30
Flere end 8 7.495 Gå videre
12. sep. 2017
Det autentiske Andalusien - 8 dage - Hotel Antequera - Fly fra København
 Afrejse - kl. 07:00       Hjemkomst - kl. 15:30
På forespørgsel 7.995 Gå videre
13. sep. 2017
Det autentiske Andalusien - 8 dage - Hotel Antequera - Fly fra Aalborg
 Afrejse - kl. 16:30       Hjemkomst - kl. 15:00
Udsolgt 7.995
27. sep. 2017
Det autentiske Andalusien - 8 dage - Hotel Antequera - Fly fra Aalborg
 Afrejse - kl. 16:30       Hjemkomst - kl. 15:00
Udsolgt 7.995
03. okt. 2017
Det autentiske Andalusien - 8 dage - Hotel Villa de Prigo de Cordoba - Fly fra København
 Afrejse - kl. 07:00       Hjemkomst - kl. 15:30
2 pladser 7.495 Gå videre
01. nov. 2017
Det autentiske Andalusien - 8 dage - Hotel Antequera - Fly fra København
 Afrejse - kl. 07:00       Hjemkomst - kl. 15:35
Flere end 8 7.995 Gå videre
08. nov. 2017
Det autentiske Andalusien - 8 dage - Hotel Antequera - Fly fra København
 Afrejse - kl. 07:00       Hjemkomst - kl. 15:35
Flere end 8 7.995 Gå videre
15. nov. 2017
Det autentiske Andalusien - 8 dage - Hotel Antequera - Fly fra København
 Afrejse - kl. 07:00       Hjemkomst - kl. 15:35
Flere end 8 7.995 Gå videre
22. nov. 2017
Det autentiske Andalusien - 8 dage - Hotel Antequera - Fly fra København
 Afrejse - kl. 07:00       Hjemkomst - kl. 15:35
Flere end 8 7.695 Gå videre

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Autentiske Andalusien
Andalusien Granada, Sevilla og Córdoba
fra kr. 7.495
Costa de la Luz
Costa de la Luz Skønne oplevelser ved Lysets Kyst
fra kr. 7.795
Caminoen fra Bilbao til Santiago de Compostela
Fra Bilbão til Santiago de Compostela Langs caminoen i Nordspanien
fra kr. 9.995
Gran Canaria
Gran Canaria Med udflugter og dansk rejseleder
fra kr. 6.195
Ved brug af denne hjemmeside godkender du vores brug af cookies til statistik, personalisering og annoncer. Læs mere