andalusien-nerja

Andalusien - Nerja

Málaga, Alpujarra og Vélez

 • Skønt klima
 • Smukke udsigter
 • Naturoplevelser
 • Kulinariske oplevelser
 • Kulturoplevelser

Andalusien - Nerja

På denne rejse til Andalusien bor vi på hotel med halvpension inkl. vin i Nerja, som ligger øst for Málaga, hvor Costa del Sol møder Costa Tropical. Der er tre spændende udflugter med dansk rejseleder inkluderet - vi tilbringer en dag i den flotte storby Málaga, besøger de hyggelige byer i bjergene i kystens bagland og får et spændende indblik regionens frugtproduktion i Vélez.     

Vi udforsker Nerja, hvor vi bor, på en byrundtur til fods, hvor vi blandt andet skal nyde udsigten fra den berømte Europabalkon. Vi oplever Solkystens "hovedstad" Málaga på en byrundtur og får også tid til at gå på opdagelse i byen på egen hånd eller måske shoppe lidt. En anden udflugt går til Alpujarra, et smukt bjergområde i Sierra Nevada. Her kan vi se frem til dejlige naturoplevelser og til at stifte bekendtskab med spansk gastronomi - vi besøger et skinketørreri og smager den berømte Jamón Serrano og bliver introduceret for den spanske skik med at nyde en glas vin med små tapas til. I Velez-Málaga besøger vi et frugtkooperativ, hvor en stor del af de lokale landmænds frugt og grønt sorteres og sendes videre til salg.  

Mellem udflugterne er der dage på egen hånd til at slappe af og nyde kystlivet i Nerja, som er en hyggelig mindre by ca. 50 kilometer øst for Málaga.

Se også vores anden rejse til Andalusien med udflugter til Sevilla, Córdoba og Granada

 • Vi bor i Nerja
 • Halvpension inkl. vin & vand
 • Udflugter i Sierra Nevadas smukke natur
 • Storbyoplevelser i Málaga og spansk hverdagsliv i Vélez
 • Dansk rejseleder


Oplevelser og afslapning i Andalusien

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst Nerja

 • Dag 2 - Nerja på egen hånd

 • Dag 3 - Málaga

 • Dag 4 - Udflugt til Alpujarra

 • Dag 5 - På egen hånd

 • Dag 6 - Vélez

 • Dag 7 - På egen hånd i Nerja

 • Dag 8 - Transfer til lufthavnen og hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Málaga t/r inkl. bagage
 • Bustransport i Spanien
 • 7 overnatninger på Hotel Nerja Club
 • 7 x morgenmad
 • 1 x tapas med vin
 • 7 x aftensmad 
 • 1/4 fl. vin og vand til aftensmaden 
 • Smagsprøver på skinke, vin, frugt m.m. 
 • Udflugter ifølge program
 • Erfaren dansk rejseleder  

Ikke inkluderet i prisen

 • Øvrige måltider og drikkevarer
 • Drikkepenge
 • Forsikringer

Evt. tillæg pr. person

 • Enkeltværelse kr. 1.200
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 287 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Rejseplan

Dag 1

Ankomst Nerja

Med fly til Málaga, hvor den danske rejseleder tager imod. Bustransfer til Nerja, hvor vi bliver indkvarteret på vores værelser på det hyggelige Hotel Nerja Club. Herefter inviterer rejselederen med på en byvandring i Nerja, som har godt 20.000 indbyggere og har rødder helt tilbage til romerne, fønikerne og araberne. Vi lægger vejen forbi turistinformationen og får udleveret et bykort. Navnet Nerja stammer fra det arabiske ord Narixa, som betyder evigt forår. Nerja ligger for foden af bjergkæden Axarquia, som beskytter byen mod vindene fra nord og giver byen et fantastisk klima. De lokale landmænd dyrker bl.a. bananer, cherimoya, avocado, mango og mange andre spændende  frugter og grøntsager. Med mere end 300 solskinsdage om året tiltrækker Nerja turister fra nær og fjern. I bymidten, som er fri for biltrafik, er der et stort udvalg af cafeer, barer og restauranter. I centrum finder vi også Europabalkonen, en flot palmeflankeret promenade belagt med marmor, som blev anlagt efter et jordskælv og indviet i 1884 af den daværende spanske konge Alfonso XII. Promenaden starter i centrum og ender med en fantastisk udsigt ud over Middelhavet. Vest for Europabalkonen ligger strandene Caletilla og Torrecilla. Øst for promenaden ligger Burriana, byens mest berømte strand. Efter byrundturen spiser vi aftensmad inkl. vin og vand på hotellet. 

Dag 2

Nerja på egen hånd

Dagen er til fri disposition til at slappe af på hotellet eller gå på opdagelse i Nerja på egen hånd. 

Dag 3

Málaga

Vi tager på heldagsudflugt til Málaga som er hovedstaden i provinsen. Vi kører langs kysten og starter med et besøg på Gibralfaro, som ligger i 130 meters højde midt i centrum af byen med en fantastisk udsigt over byens subtropiske park, tyrfægterarenaen og havnen. Her lå den arabiske borg som skulle forsvare mod blandt andet pirater og vikinger. Málaga er en flot storby med 700.000 indbyggere. På byrundturen passerer vi blandt andet Plaza de la Merced, hvor Pablo Picasso blev født, Picasso-museet og domkirken. Vores gåtur slutter i centrum ved Calle Larios og bronzestatuen af vores kendte landsmand H.C. Andersen. Han var under en af sine rejser på besøg i Málaga og den spanske billedhugger José Maria Cordoba har lavet en flot statue af eventyrdigteren, som blev afsløret i forbindelse med H.C. Andersens 200 års fødselsdag. Herefter er der tid på egen hånd til frokost og evt. lidt shopping eller en slentretur på egen hånd i den hyggelige by. Hen på eftermiddagen mødes vi ved bussen igen og kører tilbage til hotellet.

Dag 4

Udflugt til Alpujarra

Vi kører østpå gennem frodige landbrugsområder, som dyrkes med områdets tropiske og subtropiske frugter. Ved nbyen Motril drejer vi nordpå og passerer bl.a. et stort vandreservoir, som forsyner landbruget med vand via vandingskalaer. Dette reservoir er skabt ved en opdæmning af floden Guadalfeo, som løber ned fra Sierra Nevada-bjergene. Vi drejer fra hovedvejen og kører ind i naturparken Sierra Nevada, hvor vi fortsætter opstigningen mod de små gamle byer, som ligger i Alpujarra. Mange muslimer skjulte sig her i området efter Alhambras fald i 1492 og en del valgte at slå sig ned permanent i stedet for at rejse tilbage til Afrika. De blev forfulgt under den spanske inkvisition, men levede i det skjulte med islam og det arabiske sprog gennem flere generationer. I Alpujarra, som er den sydlige del af Sierra Nevada, finder man de højeste bjergtinder på den iberiske halvø. Vi har udsigt til La Veleta og Mulhacen (3.478 m) på turen til Pampaneira, hvor vi har lidt tid til at se sig om i byen på egen hånd. Vi fortsætter til Portugos, hvor vi skal besøge et skinketørreri -et imponerende syn med ca. 50.000 af de berømte jamon serrano, som hænger til tørre under loftet. Vi får naturligvis en smagsprøve på skinkerne med lidt af den lokale moskatelvin. Dagens sidste stop er i Capileira i 1.500 m højde, hvor vi kan se frem til at smage lokale tapas med vin fra markerne omkring byen. Herfra kører vi tilbage til hotellet i Nerja.

Dag 5

På egen hånd

Dagen er til fri disposition til afslapning eller egne oplevelser. 

Dag 6

Vélez

Vi kører vestpå og lidt væk fra kysten til byen Velez-Málaga. Byen har ca. 80.000 indbyggere og er centrum og administrationsby for hele Axarqui-området. Navnet Velez stammer fra det romerske ord belis som betyder en mindre selvforsynende by. Vi besøger et stort frugtkooperativ, som sorterer, emballerer og sælger tropiske og subtropiske frugter leveret af de 2.300 producenter. Vi får en times rundvisning og hører om arbejdet med afgrøderne fra a-z. Undervejs tilbydes der smagsprøver og mulighed for at handle. Vi kører videre til byens centrum, hvor vi tager på byrundtur i bussen og til fods. Velez-Málaga blev erobret af det katolske kongepar Ferdinand og Isabella i 1487, men resterne af det gamle mauriske forsvarsanlæg Castillo de Bentomiz samt bymure og arabiske bade kan stadig ses. Den smukke katolske kirke Ermita de la Virgen de los Remedios ligger med flot udsigt ud over hele dalen og byen. Byen er i Spanien kendt for sin tilknytning til to store, spanske berømtheder. Miguel Cervantes (1547-1616), som skrev den berømte bog om Don Quijote, arbejdede bl.a. som skatteopkræver for staten og boede i en periode på et mindre pensionat i byens centrum. Maria Zambrano (1904-1991), som blev født i Velez-Málaga, var en kendt forfatter indenfor filosofi og poesi.

Dag 7

På egen hånd i Nerja

Dagen er fri til egne oplevelser - måske lidt shopping eller bare slappe af på hotellet.

Dag 8

Transfer til lufthavnen og hjemrejse

Efter morgenmaden checker vi ud fra vores værelser. Transfer til lufthavnen i Málaga, hvorfra vi flyder tilbage til Danmark. 

Hotel

System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
  at Umbraco.Web.Models.LegacyConvertedNode.umbraco.interfaces.INode.GetProperty(String alias, Boolean& propertyExists)
  at umbraco.MacroEngines.DynamicBackingItem.GetProperty(String alias, Boolean& propertyExists)
  at umbraco.MacroEngines.DynamicNode.TryGetMember(GetMemberBinder binder, Object& result)
  at CallSite.Target(Closure , CallSite , Object )
  at ASP._Page_macroScripts_TravelAccommodation_cshtml.Execute() in c:\www\live.besttravel.20170508\macroScripts\TravelAccommodation.cshtml:line 100

Afgange

Der er desværre ingen ledige afrejsedatoer tilgængelige i øjeblikket.

Spanien - spørgsmål og svar

Hvordan er forholdene for bevægelseshæmmede på rejser i Spanien?

Vi forudsætter generelt, at man er selvhjulpen og almindeligt godt gående på vore rejser. For turene til Spanien kan vi endvidere oplyse, at man på udflugterne oftest skal gå på ujævnt terræn.

Specifikt om Mallorca:
Udflugten til Soller indeholder ca. 2 km tur til fods. 

Specifikt om Tenerife:
Udflugten til Icod indeholder gåtur på ujævnt terræn med mange trapper.
Hotel Diamante Suites ligger på toppen af en meget stejl bakke - og der kan være lange afstande på hotellet.

Specifikt om Andalusien:
Udflugten til Alhambra indeholder en rundvisning til fods med en varighed på ca 2½ time.

Hvilken valuta skal jeg medbringe og kan jeg betale med kort?

Den spanske møntfod er euro.

Alle vores hoteller tager imod de gængse credit cards, og det gælder også de fleste større butikker i byerne. Enkelte gallerier og kunsthåndværkere, mindre butikker i byerne og mange butikker på landet tage ikke imod credit cards. Det er altid en god idé at have lidt kontanter på sig til køb af vand, souvenirs og lign.

Har jeg brug for en adapter til elstikkene?

Der benyttes i vid udstrækning samme elstik i Spanien som i Danmark. Spanien benytter primært 230 V, 50 Hz vekselstrøm, enkelte steder er der 110 V eller 125 V.

Læs om strøm og stik her

 

Skal jeg vaccineres før rejsen?

Nej, der er ikke krav om særlige vaccinationer før en rejse til Spanien.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Costa del Sol - langtidsrejse 3 uger på 4-stjernet lejlighedshotel
fra kr. 9.995
Tenerife - langtidsrejse 3 uger inkl. udflugter
fra kr. 12.995
Gran Canaria - langtidsrejse 3 ugers langtidsferie
fra kr. 9.995
Tenerife Øen med evigt forår
fra kr. 6.795