Amalfikysten, Italien
Ravello
Amalfi

Italien

Amalfikysten - Vietri sul Mare

Pris pr. person fra
kr. 8.495

Amalfikysten er en af verdens smukkeste kyststrækninger - italienerne selv kalder Amalfikysten for Den Guddommelige Kyst. Kyststrækningen har en fornem placering på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Og det er med god grund, for Amalfikysten er en fantastisk kyststrækning. Her skifter landskabet mellem smukke frodige bjergformationer med skøn Middelhavsvegetation – bougainvillea, hibiscus og nerier samt duftende appelsin- og citronplantager – forrevne kyststrækninger og et turkisblåt Middelhav.

Maleriske byer ligger majestætisk på klipperne, direkte ud mod Middelhavet, som perler på en snor langs kysten. Fra de små byer er der en betagende udsigt ud over det turkisblå hav og i de smalle stræder er der skønne gamle bygninger og et væld af små forretninger og hyggelige cafeer.

Vi bor i Vietri sul Mare på et hyggeligt familiedrevet hotel og skal herfra ud at opleve meget af det, som Amalfikysten har at byde på. På udflugterne tager vores rejseleder os med til populære seværdigheder som Vesuv og Pompei samt den smukke by Amalfi og ikke mindst kunstnernes by Ravello. Alt dette - og mere til - er der mulighed for at opleve på denne fantastiske rejse, som kombinerer kunst og kultur med storslåede naturoplevelser og afslapning.

Rejseplan fra Sønderborg

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst - Castelli Romani - Frascati
  • Dag 2 - Byvandring i Vietri sul Mare
  • Dag 3 - Amalfi by og sejltur
  • Dag 4 - På egen hånd
  • Dag 5 - Udflugt til Ravello
  • Dag 6 - Vesuv og Pompei
  • Dag 7 - Fri til afslapning eller egne oplevelser
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Stepmap Map Amalfikysten 2020 S Nderborg

Inkluderet i prisen

Fly Sønderborg-Rom t/r

Bustransport i Italien

7 nætter på Hotel Bristol i Vietri sul Mare

7 x morgenmad

2 x frokost

7 x aftensmad

Udflugter og entreer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige måltider og drikkevarer

Drikkepenge

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Obligatorisk turistskat €2 pr. person pr. nat, som betales direkte til hotellet.

Dobbeltværelse med havudsigt fra vinduet kr. 150

Dobbeltværelse med balkon og skrå havudsigt kr. 400

Dobbeltværelse med balkon og direkte havudsigt kr. 800

Enkeltværelse kr. 1.200

Enkeltværelse med balkon kr. 1.400

Fast plads i bussen kr. 150-250

Fast plads i flyet kr. 50-250

Mad ombord på flyet t/r inkl. 1 sodavand kr. 195

Dag 1

Ankomst - Castelli Romani - Frascati

Ankomst til Rom Fiumicino lufthavn allerede sidst på formiddagen. Efter ankomsten sætter vi os til rette i vores egen bus og kører en kort tur mod Castelli Romani, som oprindelig var fæstninger i bjergene uden for Rom. Vi besøger en af disse gamle fæstningsbyer - den herlige lille by Frascati, hvor vi på bedste italienske vis smager på byens liflige hvidvin og får serveret lette lokale specialiteter på et typisk osteria.

Efter opholdet i Frascati begynder vores syditalienske eventyr med en betagende tur langs Appeninerbjergene sydover mod Amalfikysten – kyststrækningen, som har fået tilnavnet Den Guddommelige Kyst. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til den maleriske by Vietri sul Mare. Vi indkvarteres på det hyggelige familiedrevne Hotel Bristol, som har en fantastisk beliggenhed på bjergskråningen med udsigt over Middelhavet.

Dag 2

Byvandring i Vietri sul Mare

Vietri sul Mare

Om formiddagen tager vores rejseleder os rundt på en byvandring i Vietri sul Mare, der er berømt for sin smukke keramik. Overalt i den maleriske by finder vi husfacader, tårne og fortove udsmykket med den farvestrålende Vietri-keramik.

Dag 3

Amalfi by og sejltur

Dagens udflugt går langs Amalfikysten med besøg i den maleriske by Amalfi. Vi kører med bus langs ”Den Guddommelige Kyst” frem mod byen Amalfi. Under opholdet i Amalfi arrangeres en skøn sejltur til den fascinerende Smaragdgrotte (entre inkl.). Efter besøget i grotten bliver der mulighed for på egen hånd at opleve byens skønne domkirke, som er en af Italiens smukkeste og mest interessante kirker.

Der bliver også tid til at nyde en god frokost og opleve byens skønne atmosfære – og sande de vise ord skrevet af en lokal digter – ”Dommedag er for de Amalfitanere, som skal i Paradis, en dag som alle andre…”

Amalfikysten, Italien
Amalfi Emerald Cave
Amalfi
Domkirken i Amalfi
Dag 4

På egen hånd

Dagen er til oplevelser på egen hånd. 

Dag 5

Udflugt til Ravello

Ravello

Turen går i dag op mod den skønne by Ravello, som har en fantastisk beliggenhed på bjergskråningen.

Ravello er en af Amalfikystens smukkeste og mest romantiske byer. Her blev eksempelvis komponisten Wagner inspireret til operaen Parsifal, og guldaldermaleren P.S. Krøyer fandt smukke motiver i byen. Der er mulighed for på egen hånd at besøge Villa Cimbrone og Villa Rufolo, med de skønne parkanlæg og de betagende udsigter over havet og kysten – en af de mest fotograferede udsigter i hele Italien.

Dag 6

Vesuv og Pompei

Turen går op ad Vesuvs frugtbare skrænter. Vi kommer op i en højde af ca. 1.000 m. med bus, hvorefter der på egen hånd er mulighed for evt. til fods at fortsætte helt frem til kraterranden (pris €10). Her kan man af og til se svovldampe, der siver ud af krateret, hvilket vidner om, at Vesuv blot slumrer og er særdeles aktiv under den rolige overflade. Efter opholdet på vulkanen sætter vi kurs mod Pompei. Inden besøget i Pompei serveres en typisk napolitansk frokost. Et af rejsens højdepunkter er besøget i de enestående udgravninger i Pompei (inkl. entre).

Byen blev i løbet af ganske kort tid begravet under et tykt lag af aske ved vulkanen Vesuvs udbrud i år 79. Takket være udgravningerne kan man næsten fornemme, hvordan dagligdagen var for ca. 2.000 år siden ved det skæbnesvangre vulkanudbrud, når vi i dag går rundt i Pompeis gader og ser velbevarede huse, templer og bygningsværker ofte bemalet med flotte farvestrålende malerier.

Dag 7

Fri til afslapning eller egne oplevelser

Dagen er til oplevelser på egen hånd. 

Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden er det tid til at tage afsked med Amalfikysten og sætte kursen nordover langs Appeninerbjergene mod lufthavnen i Rom Ciampino, hvor vi mætte af indtryk kan sige Arrivederci Italia inden hjemrejsen tilbage til Danmark.

NB: Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til Om rejser og coronavirus

Din henvendelse