Berit Kemper Koehler

Berit Kemper Koehler

Berit er næsten selvskrevet som produktansvarlig for Frankrig, Skandinavien og de tysktalende lande. For om nogen kender hun disse lande tilbundsgående. I de 40 år Berit har arbejdet inden for turisme, er der næsten ikke et segment hun ikke har beskæftiget sig med i branchen. Som forhenværende garvet rejseleder har hun berejst alle europæiske lande og været en af de første danske rejseledere på krydstogter på de russiske floder og kanaler i 90’erne.  Hendes helt store passion er dog busrejser. Selvom hun også producerer fly- og togrejser, er hun som hun selv beskriver det ”engang buspige – altid buspige”.

Berit er opvokset som udenlandsdansker i nærheden af Saarbrücken i Tyskland samt i den franske region Lorraine. Hun har derfor fået 3 kulturer ind fra barnsben. De mange rejser til familien i Danmark blev ofte udvidet til rejsemål i Skandinavien, hendes store viden om Tyskland er selvskrevet, og Frankrig blev hendes ”anden kærlighed”.

Allerede som teenager ville Berit gerne være rejseleder, da hun så det som en god måde at lære forskellige lande at kende. Der skulle dog lige først færdiggøres en hoteluddannelse samt et sprogstudie som førte hende til feriehusbranchen. Det var ikke nok, for udlængslen trak i sejlerpigen. De mange sejlerferier i Middelhavet og Adriaterhavet blev incitamentet til at blive langturssejler i et år, hvor hun som coskipper kom på sit livs eventyr da hun sejlede til Caribien og retur. Det blev starten på et langt rejseliv. For hjemme igen blev hun hurtigt hyret som bus- og krydstogtsrejseleder. Det blev til mange kilometer på landevejene fra Nordkap i nord til Kroatien i syd. Der er snart ikke en europæisk destination Berit ikke har været på. Hendes mest mindeværdige rejselederoplevelser stammer fra tiden som en af de første danske krydstogtrejseledere i Rusland. ”Vi var pionerer i en glasnosttid, og alt var bare så utroligt anderledes og spændende. Det er oplevelser man aldrig glemmer.”

En turismeuddannelse førte til sidst til produktion af busrejser. Og siden har Berit det meste af sin karriere været en dedikeret rejseproducent. Hendes hjerte har lige fra starten banket for udvikling af busrejser. ”For skal man have sjælen med på en rejse, så skal det helst være med bus. Det giver frihed til at udforske seværdigheder, man ellers ikke ville besøge.” Hun elsker at finde frem til specielle steder og oplevelser, også nogle man aldrig har hørt om, men som er med til at overraske og gøre rejsen mindeværdig.

”Jeg har ikke noget yndlingsland, for alle lande har noget spændende at byde på når man dykker ned i dem. Både Tyskland, Østrig og Schweiz har fantastiske destinationer, som man bør besøge. Men skal jeg fremhæve et land, så er det helt klart Frankrig. For det store land har så utroligt mange facetter: spændende historiske byer, et ualmindelig varieret landskab med klippekyst, strande, majestætiske bjerge, små hyggelige vinbyer, store floder, et rigt kulturliv og ikke at forglemme lækker mad og nogle af Europas bedste vine. ”

Det er ikke så underligt at Berit har valgt at bo halvdelen af året i en vinlandsby i Sydfrankrig, for her kan hun vandre mellem vinmarker og stedsegrønne bjerge, dyrke sin passion for vinen og følge vinbøndernes arbejde fra plante til vin.

Hendes hjerte ligger dog i Danmark. Som forhenværende turistchef for Ærø, skal øen bare besøges hvert år. Og ellers nyder hun somrene i sit hus på solskinsøen Bornholm.

Hendes motto har altid været at man skal udfordre sig selv nogle gange og komme ud af sine vante omgivelser. Det at opleve noget nyt, noget anderledes som fremmede lande og kulturer udvider horisonten.  

Som Monika Ritterbrand engang sagde: Vo intet vover - keder sig ad helvede til!

  

< tilbage

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse