Irland As 73512450 Sq

Irland

    

Irland er grønne bakkestrøg plettet med pelstotter, dramatiske klippeskrænter, pittoreske landsbyer og hyggelige pubber, hvor man kan nyde en pint sammen med de lokale.  Og naturligvis meget, meget mere.

Tag med Best Travel til Irland & Nordirland - vi sørger for at du oplever de kendte højdepunkter som Ring of Kerry, Cliffs of Moher og Titanic Belfast Center. Du kan også se frem til at besøge en traditionel irsk fårefarm, hvor vi bl.a. går i køkkenet og lærer at bage scones.

Spørgsmål og svar om Irland

Det er som i Danmark, langt de fleste steder kan man trygt gå alene, men det er ofte en god idé at følges flere ad, når man er turist et fremmed sted.

Hotelstandarden i Storbritannien og Irland er i udgangspunktet som i resten af Europa - men udenfor de større byer må man dog - især i Skotland - forvente en lavere standard. Briterne og irerne foretrækker ofte badekar frem for brusebad, og de er ofte kombineret. Vandtrykket i bruseren på ældre hoteller kan variere. Komfort er vigtig, og man lægger ofte væg-til-væg tæppe på badeværelser! Brugen af Grand-lit senge er udbredt - Best Travel noterer gerne ønsker om twin beds i stedet, men det kan ikke garanteres.

Hovedsproget i Storbritannien er engelsk, og derudover tales der skotsk og gælisk i Skotland, og walisisk i Wales. Irland er tosproget - engelsk og gælisk, men alle forstår og taler engelsk.

Busserne i Storbritanien og Irland er oftest anderledes opbygget end i det øvrige Europa, og kan opleves som mindre komfortable.  Udover at chaufføren sidder i højre side af bussen, så har busserne oftest kun 1 dør til almindeligt brug og en lidt mindre sædeafstand end vi i Danmark er vant til.

Der er pænt med offentlige toiletter i Storbritannien og Irland, og standarden er oftest som herhjemme. De fleste offentlige toiletter kan benyttes gratis.

Det offentlige rum i Storbritannien og Irland er i udgangspunktet ikke handicapvenligt - og er stort set på samme niveau som i Danmark.

Dagen starter ofte med en solid 'cooked breakfast' - engelsk morgenmad med bacon, pølser og æg, og derudover spiser briterne i høj grad som os med hovedmåltidet om aftenen.
Du skal dog ikke vælge rejsen for madens skyld - men for de skønne oplevelser der venter rundt i landet. Maden på hotellerne er god og rigelig - men må ikke forventes at være af gourmetstandard.

I Storbritannien og Irland er der rygeforbud på offentlige steder, i transportmidler og på arbejdspladser.

Storbritannien og Irland har som Danmark tempereret kystklima, men en smule mildere end i Danmark. Vejret er omskifteligt pga. Golfstrømmen, og der er generelt varmere i syd end i nord, og generelt vådere i vest end i øst. Ved vestkysten er der ofte mildere, end man forventer.
I Irland kan temperaturerne om sommeren ligger under dem, vi oplever i England og Danmark, medens foråret og efteråret ofte er mildere.

Butikker i mindre byer og på landet har normalt åbent 8.30-17/18 på hverdage og formiddagsåbent på lørdage. Butikker i byerne har ofte længere åbent på hverdage, og shoppingcentre og stormagasiner holder også åbent på søndage. Banker og posthuse har normalt kortere åbningstider. Pubbernes åbningstider er meget individuelle, men de fleste lukker ved 23-tiden.

Man må gerne drikke vandet i vandhanerne, men enkelte steder, bl.a. på hoteller, smager vandet en smule af klor. Lad være med at drikke vand fra fontæner og lign.

Hvis du vil fotografere mennesker og kæledyr, er det altid en god idé at spørge først. I nogen kirker er det tilladt at fotografere, i andre må du fotografere uden blitz, og i atter andre skal du købe en tilladelse i kirken, hvis du vil fotografere. Du må ikke fotografere og filme ved grænseovergange, i havne og i lufthavne i pas- og sikkerhedskontrollen. Fotografering og filmoptagelse af politi og militær må heller ikke finde sted af sikkerhedsmæssige årsager. Ved overtrædelse risikerer du, at dit fotoapparat eller mobiltelefon konfiskeres.

Det er normalt at give drikkepenge i Storbritannien og Irland. Læg 10-15 % på, når det gælder hoteller, restauranter og taxier. På pubber bliver det mere og mere almindeligt med drikkepenge.  Det er også normalt at give drikkepenge til buschaufføren på rundrejserne.

Nej. Når klokken er 12 her, er den 11 i Storbritannien og Irland.

Religion kan være et kontroversielt emne i Storbritannien og - især - i Irland/Nordirland.

England er traditionelt anglikansk (protestantisk med stærke katolske træk), Skotland presbyteriansk (protestantisk med egen kirkestyreform uden biskopper), Wales calvinsk metodistisk (protestantisme skæbnetro og billedforbud) og episkopal (protestantisk ledet af biskopper).
Nordirland består at et lille presbyteriansk flertal og et stort katolsk mindretal, og Irland er altovervejende katolsk.

Klæd dig som du ville herhjemme, men være opmærksom på, at Irland er overvejende katolsk, og at man skal man være tækkeligt påklædt ved besøg i kirker og katedraler.

Briterne har ry for at være konservative, og man holder på formerne og er mere høflige, når man møder nye mennesker. Når de indledende høflighedsfraser er overstået, er briterne dog lige så uformelle og humoristiske som danskerne.
Irerne er overvejende et gæstfrit og uformelt folk, men også her er høflighed vigtig.

Husk at skotter og walisere IKKE er englændere, de er briter - og de bryder sig ikke om at blive kaldt englændere (jyder vil heller ikke kaldes sjællændere).

Storbritannien er England, Wales og Skotland.
UK - United Kingdom - er Storbritannien + Nordirland.

Ja, du skal medbringe adapter, da stik i både Storbritannien og Irland har 2 ben. Der benyttes 220 volt vekselstrøm.

Uanset om du rejser til Nordirland, Irland, Skotland, England, Wales eller et andet land i Europa, er det en god idé med en rejseforsikring, der sikrer dig behandling i tilfælde af en ulykke, sygdom, hjemrejse, tyveri, etc. - Læs om vores rejseforsikring, som også dækker efter Brexit.

Bemærk, at Det Blå Kort IKKE dækker i Nordirland, Skotland, England og Wales efter Storbritaniens udtræden fra EU. Det er således kun en rejseforsikring, som dækker i disse lande.

En afbestillingsforsikring er også altid en god idé, du kan jo blive forhindret i at rejse.

Møntfoden i Skotland, England og Wales samt Nordirland er Engelske Pund (£ -GBP), mens møntfoden i Irland er EURO (€).

De gængse credit cards - American Express, Visa, Mastercard/Eurocard og Diners - kan benyttes næsten over alt i Storbritannien og Irland. Enkelte gallerier og kunsthåndværkere, mindre butikker i byerne og mange butikker på landet tager ikke imod credit cards. Det er altid en god idé at have lidt kontanter på sig til køb af vand, souvenirs og lign.

På de fleste hoteller i Storbritannien og Irland er der internetadgang, og mange steder er der gratis internetadgang på værelser og/eller i fællesrum. På enkelte hoteller skal der betales for internetadgang.

Bemærk, at dit teleselskab kan opkræve forhøjede takster for brug af tale, data og SMS under rejse i Storbritanien som følge af Brexit.

Du skal medbringe gyldigt pas, når du rejser til Irland og Storbritannien. Du har ikke brug for visum eller andre 'officielle' papirer.  

Nej, der er ikke krav om særlige vaccinationer før en rejse til Irland og Storbritannien.

Du kan på Skats hjemmeside finde de til enhver tid gældende toldregler. Bemærk, at det ikke er tilladt at medbringe animalske produkter købt uden for EU med ind i Danmark.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til vores corona-informationsside

Din henvendelse