Peterskirken

Italien

Rejs til Italien - et af danskernes mest populære rejselande, og landet hvor Best Travel har allerflest rejsemål. Fra de frodige områder i det nordlige Italien omkring Gardasøen og den italiensk-franske Riviera, til de charmerende destinationer i det sydlige Italien som vulkanøen Ischia og Sicilien med sine mange levn fra mangfoldige kulturer.

På denne side kan du finde mere inspiration til, hvad du kan opleve på din rejse til Italien med Best Travel. Her er der bl.a. fokus på rejser til Rom, Venedig, Barolo og Gardasøen. 

Se alle rejser til Italien
Loading...

Italien (Rom)

Gennemsnit for Februar

Vis alle
Februar

14°

Dag

Nat

Jan

13° |

Feb

14° |

Mar

17° |

Apr

19° |

Maj

24° | 13°

Jun

29° | 17°

Jul

32° | 19°

Aug

32° | 19°

Sep

27° | 16°

Okt

23° | 12°

Nov

17° |

Dec

13° |

Med Best Travel på rejse til Italien...

Erfarne rejseledere - hvoraf flere har fast bopæl i Italien

Et gennemarbejdet udflugtsprogram - baseret på 20+ års erfaring

De fleste måltider inkluderet med det lokale køkken i højsædet - Ingen turistmenuer :-)

Gode hoteller med den bedste beliggenhed og som Best Travel har et direkte samarbejde med - ingen billige motorvejs- eller lufthavnshoteller

Stort set alle entréer - inkluderet i rejsens pris

En positiv lille overraskelse eller to - på rejsen

Den Spanske Trappe

Rom

Rom er ikke overraskende én af Italiens største oplevelser, og du kan opleve byen på flere af vores rejser. Vi besøger naturligvis langt de fleste af de største seværdigheder - f.eks. Piazza Navona, Engelsborg, Pantheon, Trevifontænen, Den Spanske Trappe samt Peterspladsen med Peterskirken. Vi vil dog også slå et slag for enkelte af de mere "ukendte" men stadigvæk unikke oplevelser.
NB: Nedenstående forslag til oplevelser i Rom er ikke nødvendigvis en del af rejseprogrammet på din rejse. 

Caffé Greco

Gode restauranter/caféer i Rom

Alle Fratte, der ligger i gaden Via delle Fratte nummer 49. Et hyggeligt sted hvor de lokale også kommer. Man kan sidde udenfor eller gå ind og beundre de store vægmalerier af livet i Italien for hundrede år siden. Og maden taler for sig selv. Brucetta med jomfruolie og hakket tomat på, derefter en saltimbocca og til dessert tiramisu. Mere italiensk kan det næsten ikke blive.

Trattoria da Lucia på Vicolo del Mattonnato 2, har kanin som specialitet.

Da Pancrazio på Piazza del Biscione ligger ovenpå resterne af Pompejus teater fra gammel romersk tid. Og i underetagen findes mange levn derfra. Bl. a. dukker en enorm kanneleret søjle op fra gulvet. Det menes at det var omkring her, selveste Cæsar blev myrdet. En meget spændende historist lokalitet med god mad og vin.

Caffé Greco, på Via Condotti, er fra 1760 og dermed Roms ældste cafe. Her mængede bl.a. H. C. Andersen og Bertel Thorvaldsen sig med andre berømte kunstnere. Det ses på fotografierne og tegningerne på væggene. Her er høflig betjening af smokingklædte tjenere og en god stemning. Priserne er rimelige på frokost og kaffe. Caffé Creco ligger kun et stenkast fra Den Spanske Trappe.

Trastevere
Trastevere

Trastevere

På pladsen Piazza Di San Cosimato i Trastevere, ligger en del frugt- og grøntstader som giver en rigtig hyggelig typisk sydlandsk markeds stemning. I en sidegade, Via Natale Del Grande i nummer 31, ligger en rigtig gammeldags købmand. Indenfor disker de op med alskens lækkerier og italienske specialiteter. Nødder, tørrede krydderier, kaffe og pasta i alle former og farver. Jomfruolivenolier og Figenbalsamico. Udvalget af limoncello er også unikt.

Den Botaniske Have i Trastevere ved Via della Lungara, Her er flere små springvand og damme. Nyd også lyden og synet af de mange grønne papegøjeflokke der flyver omkring de høje palmer. Og går man langs Viale Aldo Fabrizi kan man se både monumentet og statuen af Garibaldi, manden der forenede Italien i 1861, kort fortalt, samt den bedste udsigt ud over Rom by, ikke at forglemme.

Vi oplever Trastevere på langt de fleste af vores rejser til Rom (på enkelte rejser som tilkøbsudflugt)

San Nicola in Carcere

San Nicola in Carcere

Kirken San Nicola in Carcere, på Via del Teatro di Marcello, er bygget over tre tidligere romerske templer fra republikkens tid, som der stadig er nogle spændende ruiner af, nede under krypten. Man træder derned og kulden, eller er det genfærd, kommer en i møde. Lange buegange ses og man lister forsigtigt rundt på de ujævne sten i de mørke rum, hvor fundamenter til de tidligere søjlebærende templer stadig kan ses. Så støder man pludselig på nogle grave. Nogle med synlige lange knoglerester i. Carcere kan oversættes med ”fængsel” så måske det er fanger der har fundet deres sidste hvilested hernede.

Markuspladsen

Venedig

Et must er et besøg i Caffé Florian der ligger under søjlerne på Markuspladsen i nummer 57. Denne cafe har en historie helt tilbage til 1720. ”Den flotteste salon i verden”, som de så beskedent skriver nederst på regningen. Den tids mest berømte forfatter og berygtede kvindebedårer, Casanova (1725-1798) var en af stamgæsterne. Den mindre Markusplads, La Piazzetta åbner sig ud mod vandet hvor de to høje søjler står. Den ene med den bevingede markusløve på toppen og den anden med en statue af San Theodor, byens tidligere skytshelgen.

Du kan opleve Venedig på til rejsen til Opera i Verona

Læs mere om Opera i Verona
Barolo

Barolo

Den verdensberømte vinby fylder ikke meget på landkortet, men det gør vinen på de omliggende marker, til gengæld. Udover WiMu, vinmuseet med smagsprøver indbygget, bør man også besøge det unikke Proptrækker Museum. Bare se opad efter den kæmpestore proptrækker, der hænger på husvæggen, ved indgangen.

Du kan opleve Barolo på opera- og vinrejsen Opera i Verona - vin i Barolo

Læs mere om Opera i Verona - vin i Barolo
Riva del Garda med bjergene i baggrunden

Riva del Garda

På toppen af Gardasøen troner Riva del Garda. En hyggelig lille by med snævre gader og stræder. Her spiser man godt. Prøv f.eks. en hjemmelavet pastaret med mama i køkkenet på restaurant Osteriva på Via Fiume 15. Ved havnen ligger de mange udflugtsbåde parat til afgang og foran os knejser Torre Apponale, det 34 meter høje stentårn fra 1200-tallet.

Vi bor i Riva del Garda på til rejsen til Gardasøen

Læs mere om Gardasøen
Alba Hvor Det Sorte Guld, Trøflerne Findes.

Alba

Middelalderbyen med de hundrede tårne, kaldtes byen før i tiden. Nu til dags er der dog kun 24 tårne tilbage, men et imponerende syn er det. Byens specialitet er især det sorte guld trøfler, men også Ferrero Rocher chokoladen kommer herfra, ligesom Nutellaen. Og hvem har ikke smagt en nutellamad. Udvalget i butikkerne er stort og hvor der dog dufter dejligt overalt. Den lokale vin Barbera DÁlba er også et dejligt bekendtskab.

Du kan opleve Alba på opera- og vinrejsen Opera i Verona - vin i Barolo

Læs mere om Opera i Verona - vin i Barolo
Maiori

Maiori

Den lille by med den lange og brede sandstrand og de mange cafeer og butikker er en typisk italiensk perle. Få håndlavet din helt egen sandal hos Alfonso Dattilo, ejeren af Sandali Tipici, på hovedgaden. Så er du klar til at besøge byens fantastiske botaniske have, der med et væld af kaktusser og andre eksotiske planter, samt en ubetalelig udsigt over kysten, er et must.

Vi bor i Maiori på til rejsen til Amalfikysten

Læs mere om Amalfikysten

Værd at vide

Værd at vide om rejser til Italien med Best Travel

Inden din rejse til Italien med Best Travel, forudsætter vi, at du er bekendt med nedenstående oplysninger.

Du behøver ikke at medbringe adapter på rejser til Italien med Best Travel.

I Italien er der en anden kultur omkring drikkepenge end det, som vi er vant til i Danmark. I servicefagene er lønnen forholdsvis lav, hvilket så kompenseres ved, at der normalt lægges drikkepenge. Mange restauranter sørger for drikkepenge til personalet ved at opkræve "servizio" på typisk 10-15%. På restauranter, cafeer og barer, hvor der ikke opkræves "servizio", er det kutyme at lægge samme beløb i drikkepenge til betjeningen. På hotelværelser lægges typisk et beløb til personalet. Og på udflugter er det kutyme at lægge drikkepenge til chaufføren. Et passende beløb vil være 1 EURO pr. dag.

Vi forudsætter generelt, at man er selvhjulpen og almindeligt godt gående på vore rejser. For turene til Italien kan vi endvidere oplyse, at man på udflugterne oftest skal gå på ujævnt terræn. Brug af rollator og kørestol besværliggøres af høje kantstene, brosten og oftest en del trapper.
Det offentlige rum er meget sjældent indrettet efter handicappede.

 • Specifikt om Rom
  Byvandringer i Rom foregår over flere timer, hvor der oftest ikke vil være mulighed for pauser undervejs. For at reducere forurening må turistbusser ikke længere samle gæster op ved hotellerne i forbindelse med udflugter. Dette skal istedet ske fra opsamlingspladser rundt om i byen. Disse opsamlingspladser kan ligge op til 15 minutters gang fra visse hoteller. Kun ved ankomst og afrejse kan busserne få tilladelse til at køre helt frem til hotellerne.

 • Specifikt om Pompei og andre arkæologiske udgravninger
  Terrænet er oftest ujævnt, og der kan være større afstande at tilbagelægge til fods.
   
 • Specifikt om udflugter, der indeholder bådture
  Vær opmærksom på niveauforskelle mellem båd og kaj.
   
 • Specifikt om Toscana
  Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede, da mange af rejsens udflugter foregår på ujævnt terræn.
   
 • Specifikt om Sorrentohalvøen, Amalfi og Ischia
  Terrænet på Sorrentohalvøen er uegnet for gangbesværede, hvilket typisk også gælder hotelområdet. Der er ofte trapper, niveauforskelle, og undertiden kan bussen ikke køre helt frem til hotellet - ved ankomst og afrejse arrangeres i sådanne tilfælde bagageservice.

Desværre meget dårlige. Det offentlige rum er meget sjældent indrettet efter handicappede.

 • 1. januar - Nytår (Capodanno)
 • 6. januar - Helligtrekongersdag (La Befana)
 • Påskedag og Påskemandag - ikke fast dato
 • 25. april - Italiens befrielsesdag (Festa della Liberazione)
 • 1. maj - Arbejdernes dag (Festa del Lavoro)
 • 2. juni - Republikkens dag (Festa della Liberazione)
 • 15. august - Ferragosto (Mariæ Himmelfart)
 • 1. november - Allehelgensdag (Ognissanti)
 • 8. december - Marias Ubesmittede Undfangelse (Immacolata Concezione)
 • 25. - 26. december - Jul (Natale)

Derudover er der lokale helligdage, hvor eksempelvis den lokale skytshelgen eller -helgeninde fejres.

Den italienske standard er i udgangspunktet som i resten af det sydlige Europa, enkelte steder en smule lavere. Italienerne elsker det overdådige, og hotellerne er ofte elegant og flot indrettet i fælleslokalerne, hvorimod værelserne tit er ganske enkelt indrettede. Badeværelser er ofte små og af lavere standard.

Alle vores hoteller tager imod de gængse kreditkort, og det gælder også de fleste større butikker i byerne. Enkelte gallerier og kunsthåndværkere, mindre butikker i byerne og mange butikker på landet tager ikke imod kreditkort.

Det kan dog ikke forventes, at der kan betales med kort som i Danmark. For i Italien accepteres kort ikke til betaling af småbeløb - ofte er der et minimumsbeløb i størrelsesordenen 50 EURO - mange steder endda højere minimumsbeløb - og man kan i Italien ikke få et beløb "over det aktuelle beløb" - altså hæve kontanter, som man kan i Danmark. Det er derfor altid en god idé at have lidt kontanter på sig til køb af vand, souvenirs og lignende.

Valutaen i Italien er EURO.

Både børn og voksne skal medbringe gyldigt pas, når man rejser til Italien. Du har ikke brug for visum eller andre 'officielle' papirer.

Italienerne er i udgangspunktet et meget høfligt folkefærd, og man er stadig De's, undtaget blandt unge mennesker. Filosofien om 'la bella figura' - se ordentlig ud, klæde sig pænt og opføre sig passende og ordentligt samt respektere andre - efterleves stadig af mange. I kirker skal man være sømmeligt påklædt, ingen bare skuldre eller ben - dvs. ingen shorts, miniskørter eller ærmeløse t-shirts/toppe.

Vi kender Italien som et vinland, og italienerne drikker gerne en aperitif, et glas vin eller flere til maden, men det anses for at være dårlig stil at drikke sig fuld, og man drikker stort set kun til maden.

Forvent at butikker og restauranter holder lukket midt på dagen ca. kl. 13-15/15.30.

På langt de fleste af vore rejser til Italien vil de inkluderede måltider ske på fastlagte tidspunkter, således at disse nydes sammen med vore øvrige gæster. Aftensmåltidet indtages ofte senere, end hvad vi er vant til i Danmark.

På de fleste indkvarteringssteder i Italien opkræves der turistskat, som betales kontant direkte til hotellet. Best Travel forsøger at altid at informere om den aktuelle sats og oplyser dette under hver rejse. Men vi gør opmærksom på, at flere steder ændres skatterne/perioden man skal betale turistskat uden forudgående varsel - og nogle steder endda flere gange om året. Vi tager derfor forbehold, for at vilkårene for turistskatten kan have ændret sig fra du bestilte rejsen og til det tidspunkt, hvor opholder dig på rejsemålet.

Nej, der er som udgangspunkt ikke krav om særlige vaccinationer før en rejse til Italien. Dette kan dog ændre sig, eksempelvis som under Covid-19 pandemien. Se aktuel status på udenrigsministeriets hjemmeside.

Italien har et mildt middelhavsklima, og gennemsnitstemperaturen i Italien er højere end i Danmark. Mod syd har Italien tørt og varmt, subtropisk klima med korte vintre uden frost. Mod nord i Alperne og ved Po-sletten har Italien tempereret klima med lavere varmegrader og længere & koldere vintre. Regn kommer ofte som kraftige byger og sjældnere som dagsregn.

Adapter

Du behøver ikke at medbringe adapter på rejser til Italien med Best Travel.

Drikkepenge

I Italien er der en anden kultur omkring drikkepenge end det, som vi er vant til i Danmark. I servicefagene er lønnen forholdsvis lav, hvilket så kompenseres ved, at der normalt lægges drikkepenge. Mange restauranter sørger for drikkepenge til personalet ved at opkræve "servizio" på typisk 10-15%. På restauranter, cafeer og barer, hvor der ikke opkræves "servizio", er det kutyme at lægge samme beløb i drikkepenge til betjeningen. På hotelværelser lægges typisk et beløb til personalet. Og på udflugter er det kutyme at lægge drikkepenge til chaufføren. Et passende beløb vil være 1 EURO pr. dag.

Forhold for bevægelseshæmmede

Vi forudsætter generelt, at man er selvhjulpen og almindeligt godt gående på vore rejser. For turene til Italien kan vi endvidere oplyse, at man på udflugterne oftest skal gå på ujævnt terræn. Brug af rollator og kørestol besværliggøres af høje kantstene, brosten og oftest en del trapper.
Det offentlige rum er meget sjældent indrettet efter handicappede.

 • Specifikt om Rom
  Byvandringer i Rom foregår over flere timer, hvor der oftest ikke vil være mulighed for pauser undervejs. For at reducere forurening må turistbusser ikke længere samle gæster op ved hotellerne i forbindelse med udflugter. Dette skal istedet ske fra opsamlingspladser rundt om i byen. Disse opsamlingspladser kan ligge op til 15 minutters gang fra visse hoteller. Kun ved ankomst og afrejse kan busserne få tilladelse til at køre helt frem til hotellerne.

 • Specifikt om Pompei og andre arkæologiske udgravninger
  Terrænet er oftest ujævnt, og der kan være større afstande at tilbagelægge til fods.
   
 • Specifikt om udflugter, der indeholder bådture
  Vær opmærksom på niveauforskelle mellem båd og kaj.
   
 • Specifikt om Toscana
  Rejsen er ikke egnet for bevægelseshæmmede, da mange af rejsens udflugter foregår på ujævnt terræn.
   
 • Specifikt om Sorrentohalvøen, Amalfi og Ischia
  Terrænet på Sorrentohalvøen er uegnet for gangbesværede, hvilket typisk også gælder hotelområdet. Der er ofte trapper, niveauforskelle, og undertiden kan bussen ikke køre helt frem til hotellet - ved ankomst og afrejse arrangeres i sådanne tilfælde bagageservice.
Handicapforhold

Desværre meget dårlige. Det offentlige rum er meget sjældent indrettet efter handicappede.

Helligdage i Italien
 • 1. januar - Nytår (Capodanno)
 • 6. januar - Helligtrekongersdag (La Befana)
 • Påskedag og Påskemandag - ikke fast dato
 • 25. april - Italiens befrielsesdag (Festa della Liberazione)
 • 1. maj - Arbejdernes dag (Festa del Lavoro)
 • 2. juni - Republikkens dag (Festa della Liberazione)
 • 15. august - Ferragosto (Mariæ Himmelfart)
 • 1. november - Allehelgensdag (Ognissanti)
 • 8. december - Marias Ubesmittede Undfangelse (Immacolata Concezione)
 • 25. - 26. december - Jul (Natale)

Derudover er der lokale helligdage, hvor eksempelvis den lokale skytshelgen eller -helgeninde fejres.

Hotelstandard

Den italienske standard er i udgangspunktet som i resten af det sydlige Europa, enkelte steder en smule lavere. Italienerne elsker det overdådige, og hotellerne er ofte elegant og flot indrettet i fælleslokalerne, hvorimod værelserne tit er ganske enkelt indrettede. Badeværelser er ofte små og af lavere standard.

Kreditkort og valuta

Alle vores hoteller tager imod de gængse kreditkort, og det gælder også de fleste større butikker i byerne. Enkelte gallerier og kunsthåndværkere, mindre butikker i byerne og mange butikker på landet tager ikke imod kreditkort.

Det kan dog ikke forventes, at der kan betales med kort som i Danmark. For i Italien accepteres kort ikke til betaling af småbeløb - ofte er der et minimumsbeløb i størrelsesordenen 50 EURO - mange steder endda højere minimumsbeløb - og man kan i Italien ikke få et beløb "over det aktuelle beløb" - altså hæve kontanter, som man kan i Danmark. Det er derfor altid en god idé at have lidt kontanter på sig til køb af vand, souvenirs og lignende.

Valutaen i Italien er EURO.

Pas og/eller visum

Både børn og voksne skal medbringe gyldigt pas, når man rejser til Italien. Du har ikke brug for visum eller andre 'officielle' papirer.

Skikke og "regler"

Italienerne er i udgangspunktet et meget høfligt folkefærd, og man er stadig De's, undtaget blandt unge mennesker. Filosofien om 'la bella figura' - se ordentlig ud, klæde sig pænt og opføre sig passende og ordentligt samt respektere andre - efterleves stadig af mange. I kirker skal man være sømmeligt påklædt, ingen bare skuldre eller ben - dvs. ingen shorts, miniskørter eller ærmeløse t-shirts/toppe.

Vi kender Italien som et vinland, og italienerne drikker gerne en aperitif, et glas vin eller flere til maden, men det anses for at være dårlig stil at drikke sig fuld, og man drikker stort set kun til maden.

Forvent at butikker og restauranter holder lukket midt på dagen ca. kl. 13-15/15.30.

På langt de fleste af vore rejser til Italien vil de inkluderede måltider ske på fastlagte tidspunkter, således at disse nydes sammen med vore øvrige gæster. Aftensmåltidet indtages ofte senere, end hvad vi er vant til i Danmark.

Turistskat

På de fleste indkvarteringssteder i Italien opkræves der turistskat, som betales kontant direkte til hotellet. Best Travel forsøger at altid at informere om den aktuelle sats og oplyser dette under hver rejse. Men vi gør opmærksom på, at flere steder ændres skatterne/perioden man skal betale turistskat uden forudgående varsel - og nogle steder endda flere gange om året. Vi tager derfor forbehold, for at vilkårene for turistskatten kan have ændret sig fra du bestilte rejsen og til det tidspunkt, hvor opholder dig på rejsemålet.

Vaccination

Nej, der er som udgangspunkt ikke krav om særlige vaccinationer før en rejse til Italien. Dette kan dog ændre sig, eksempelvis som under Covid-19 pandemien. Se aktuel status på udenrigsministeriets hjemmeside.

Vejret i Italien

Italien har et mildt middelhavsklima, og gennemsnitstemperaturen i Italien er højere end i Danmark. Mod syd har Italien tørt og varmt, subtropisk klima med korte vintre uden frost. Mod nord i Alperne og ved Po-sletten har Italien tempereret klima med lavere varmegrader og længere & koldere vintre. Regn kommer ofte som kraftige byger og sjældnere som dagsregn.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse