Seinen ved Les Andelys
Paris
Étretat

Frankrig

Krydstogt på Seinen

Pris pr. person fra
kr. 15.995

Oplev det franske landskabs skønhed og Normandiets spændende byer på dette krydstogt på Seinen. Vi sejler med flodkrydstogtskibet A-Rosa Viva, et elegant flydende hotel, hvor vi kan slappe af og lade os forkæle mellem de mange, spændende oplevelser i land. Se det smukke landskab glide forbi fra soldækket, eller nyd udsigten indendørs fra skibets komfortable lounge.

Seinen forbindes først og fremmest med Paris, hvor den deler byen og hvor de mange broer og kanaler er en betydningsfuld del af bybilledet. Men Seinen er meget mere end blot Paris - floden løber næsten 800 kilometer fra det østlige Frankrig til den engelske kanal.

Fra Paris sejler vi mod vest gennem det frugtbare landskab i den nordlige del af Normandiet, hvor masser af dejlige oplevelser venter. Vi besøger blandt andet Normandiets hovedby Rouen, med den spændende historie og den storslåede katedral. Vi kommer også på udflugt helt ud til den engelske kanal, hvor vi kan beundre Alabasterkysten med de smukke, hvide kridtklinter og besøger havnebyen Le Havre og den romantiske by Honfleur. Vi slutter af med manér i Paris, hvor vi oplever flere af byen største højdepunkter.

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst og afsejling (-19.00)
 • Dag 2 - Sejlads på Seine og Rouen
 • Dag 3 - Étretat og Le Havre
 • Dag 4 - La Côte Fleurie (Blomsterkysten)
 • Dag 5 - Les Andelys og Vernon
 • Dag 6 - Sejlads på Seinen
 • Dag 7 - Paris
 • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Seinen 2021

Inkluderet i prisen

Fly København-Paris t/r inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

7 overnatninger på 4+ stjernet skib i dobbeltkahyt med vindue på hoveddæk

Velkomstdrink

Premium drikkevarepakke: Ubegrænset adgang til et udvalg af alkoholiske og ikke-alkoholiske drikkevarer, som øl, vin, spiritus, drinks, læskedrikke, vand, te - og kaffespecialiteter.

Helpension ombord, bestående af morgenmad, frokost og aftensmad. Pensionen starter med aftensmad på dag 1 og slutter med morgenmad på dag 8.

Underholdning og musik ombord

Udflugter og entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Obligatoriske drikkepenge til skibets personale, anbefalet ca. €7-10 pr. person/dag

Drikkepenge til lokalguider/chauffører

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dækstillæg på A-Rosa Viva

 • Dobbeltkahyt med fransk altan - Dæk 2 kr. 2.700
 • Dobbeltkahyt med fransk altan - Dæk 3 kr. 3.500
 • Enekahyt med ko-øjer - Dæk 1 kr. 4.200
 • Enekahyt med fransk altan - Dæk 2 kr. 6.900

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst og afsejling (-19.00)

A-Rosa Viva

Fly fra København til Paris. Transfer til vores skib i Saint-Denis, som ligger i den nordlige del af Paris, hvor vi bliver indkvarteret i vores kahytter. Vi nyder en velkomstdrink og spiser middag ombord, mens skibet følger Seinens bugtede løb mod Rouen.

Dag 2

Sejlads på Seine og Rouen

Rouen As 44522256 1 1
Rouen Dom 67669576 1 1
Rouen Great Clock 123047326 1 1

Den perfekte måde at starte turen på – vi slapper af på skibet og nyder det meste af dagen de smukke landskaber, vi passerer. Midt på eftermiddagen ankommer vi til Rouen, Vi tager på byrundtur til fods i Rouen, som imponerer med sine mange, velbevarede bindingsværksbygninger, der får byen til at fremstå som et levende museum. Særlig kendt er den imponerende domkirke Notre Dame, som vi også besøger. Det var i øvrigt i Rouen, at Jeanne d'Arc blev brændt på bålet som kætter i 1431.

Dag 3

Étretat og Le Havre

Fra Rouen tager vi på udflugt langs kysten til den charmerende badeby Étretat, hvorfra vi også kan nyde udsigten til den såkaldte Alabasterkyst, med de smukke, hvide kalkklipper. Herfra går turen videre til havnebyen Le Havre, som med sin strategisk vigtige beliggenhed ved kanalkysten, har spillet en vigtig rolle for Frankrig. 

Le Havres bymidte er desuden berømt for sin smukke arkitektur, der som noget særligt er på UNESCO's Verdensarvsliste selvom bygningerne "kun" stammer fra det 20. århundrede. Under middagen sejler vi fra Rouen videre mod vest.

Dag 4

La Côte Fleurie (Blomsterkysten)

I løbet af natten er vi ankommet til Caudebec-en-Caux. Dagens udflugt starter i den fortryllende, lille by Honfleur på sydsiden af floden nær udløbet i Atlanterhavet. Om formiddagen tager vi på byvandring i Honfleurs charmerende gader, hvor vi kan nyde byens maritime charme og de pittoreske huse rundt om det gamle havnebassin.

Vi fortsætter langs La Côte Fleurie (Blomsterkysten) til en af de mest kendte byer på strækningen, Deauville, hvor vi fra bussen ser de berømte og imponerende badehoteller fra starten af det 20. århundrede. Vi besøger også et lille destilleri, hvor den lokale Calvados-brændevin fremstilles, og der er naturligvis mulighed for en smagsprøve! Efter besøget hos destilleriet tager vi tilbage til skibet, som venter på os i Caudebec-en-Caux. Inden aftensmaden vil der være mulighed for at gå en tur i Caudebec-en-Caux.

Dag 5

Les Andelys og Vernon

Imens vi spiser morgenmad, anløber vi Les Andelys, hvor vi tilbringer vores formiddag. Her er der f.eks. tid til en spadseretur op til ruinerne af Chateau Gaillard, som blev bygget af Richard I, bedre kendt som Richard Løvehjerte. Slottet ligger på et klippefremspring over byen og floden, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Seine-dalen.

Imens vi nyder frokosten, sejler vi videre til Vernon, som er beliggende ca. halvvejs på floden mellem Paris og Rouen, og denne vigtige beliggenhed er medvirkende til, at byens historie går mere end 1.000 år tilbage. Byen blev grundlagt af den første hertug af Normandiet.

Seinen ved Les Andelys
Chateau Gaillard
Vernon
Dag 6

Sejlads på Seinen

Paris

Tidligt om morgenen forlader vi Vernon, og hele dagen kan vi betragte de skiftende landskaber, indtil byernes by, Paris, dukker op i horisonten. Byens store huse – og ikke mindst Eiffeltårnet - kan ses fra stor afstand!

Dag 7

Paris

Om formiddagen kan vi se frem til en flot panoramatur i bus gennem Paris. Turen fører os forbi nogle af de mest kendte seværdigheder i Paris, heriblandt Eiffeltårnet, Champs Elysées, Concorde-pladsen og mange flere.

Turen danner også et godt grundlag for at udpege de områder af byen, som du vil opleve på egen hånd om eftermiddagen. Rejselederen kommer gerne med gode råd og tips! Om aftenen nyder vi den sidste middag ombord.

Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden tager vi afsked med skibets besætning. Transfer til lufthavnen og hjemrejse til Danmark.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse