Udsigt over Budapest by night
Udsigt over Bratislava
Karlskirken, Wien

Østrig, Slovakiet og Ungarn

Opera på Donau

Pris pr. person fra
kr. 10.995

5-dages krydstogt på den øvre del af Donau gennem 3 lande med besøg i alle 3 hovedstæder. Vi sejler sydpå fra Østrigs hovedstad Wien til den ungarske hovedstad Budapest. Herfra går turen igen nordpå med anløb i Slovakiets charmerende hovedstad Bratislava og tilbage til Wien, hvor togtet slutter.  

Vi sejler med det luksuriøse 5-stjernede skib M/S Vivienne, som er nyrenoveret til sæsonen 2020. På dette flydende luksushotel skal vi kun pakke ud én gang, og vender hver aften tilbage til den samme behagelige seng, selvom vi oplever tre forskellige lande. Her kan vi slappe af mellem de spændende oplevelser i land, og lade os forkæle med lækre måltider inkl. 2 glas øl/vin/vand til både frokost og aftensmad.
Vi overlader herfra ordet til turens operaguide: Mit navn er Thomas Peter Koppel, tenor, og jeg har stået på de skrå brædder i over 28 år, heraf de 22 på vor hjemlige nationalscene. Jeg skal være jeres operaguide på krydstogtet op og ned ad Donau, hvor vi skal opleve 2 af operalitteraturens mastodonter. Musorgskijs absolutte mesterværk, den uforlignelige Boris Godunov med alle de russiske klokker, der ringer, mens vi er vidne til zarens fald fra tinderne, går over scenen på Volksoper i Wien. Turen går så videre til Budapest, som vi sejler fra igen til en kavalkade af en lyssætning fra byens indre, selvfølgelig ledsaget af "An der schönen blauen Donau". Vil man i teatret hér i det ungarske, er der rig mulighed for det på én af Best Travels andre rejser, også i maj måned, hvor der står hele 3 operaer på plakaten! I Slovakiets nyere hovedstad, Bratislava, bydes der på Verdis Rigoletto - historien om den pukkelryggede hofnar, hvis eneste mening med livet er kærligheden til sin datter og hendes ve og vel. Akkompagneret af noget af det bedste musik, nogensinde nedfældet af en italiensk komponist, må vores hovedperson give fortabt overfor sin egen arbejdsgiver, den kvindebedårende hertug, ham med "La donna è mobile"! Jeg har selv medvirket i begge opusser herhjemme, og skulle derfor være mere end godt klædt på til at servere introduktioner for jer ombord. Udover at sætte jer godt og grundigt ind i løjerne på min helt egen uformelle og lystige facon, har jeg det med også at bryde ud i sang... Krydstogter og opera er en suveræn kombination!

Se også vores 11-dages krydstogt på Donau med M/S Vivienne.

Rejseplan

Her kan du vælge at se rejseplanen alt efter sejlruten.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til Wien - Koncert i Volksoper
  • Dag 2 - Wien (-14.00)
  • Dag 3 - Budapest (08.00-21.30)
  • Dag 4 - Bratislava (14.00-23.00)
  • Dag 5 - Wien (06.00-)
Hent pdf-udgave af rejsen
Wien Wien 5 Dage 2020 Opera Map

Inkluderet i prisen

Fly KBH-Wien t/r inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

4 overnatninger i udvendig kahyt på hoveddæk

Velkomstdrink

Helpension ombord bestående af morgenbuffet, frokost, eftermiddagste, aftensmad med te/kaffe, midnatssnack. Pensionen starter med let frokost dag 1 og slutter med morgenmad ombord den sidste morgen.

2 glas vin, vand eller øl til frokost og aftensmad på skibet

1 fl. vand i kahytten pr. dag

Levende musik, underholdning og vinsmagning ombord

Operaforedrag v. operaguide Thomas Peter Koppel

Dansk rejseleder

Udflugter og musikoplevelser ifølge program:
- Operaforestillingen Boris Gudunov i Volksoper Wien inkl. bustransfer (dag 1)
- Byrundtur i Wien (dag 2)
- Byrundtur med bus i Budapest (dag 3)
- Hospital in the Rock i Budapest (dag 3)
- Koncert ombord med sopran Susan Fülöp, 2 øvrige operasangere, violinist og pianist (dag 3)
- Byvandring i Bratislava (dag 4)
- Operaforestillingen Rigoletto i Slovakiets Nationalopera inkl. bustransfer (dag 4)

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige drikkevarer

Drikkepenge til lokale guider/chauffører

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge, på 8 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Kahyt med todelt panoramavindue på mellemdæk kr. 375

Kahyt med fransk altan på mellemdæk kr. 750

Kahyt med fransk altan på øvre dæk kr. 1.500

Suite med fransk altan på øvre dæk kr. 2.250

Kahyt på hovedæk til enebrug kr. 4.000

Kahyt med todelt panoramavindue på mellemdæk til enebrug kr. 4.375

Kahyt med fransk altan på mellemdæk til enebrug kr. 4.750

Kahyt med fransk altan på øvre dæk til enebrug kr. 5.500

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst til Wien - Koncert i Volksoper

Med fly fra København til Wien. Bustransfer til havnen, hvor vores flotte skib venter med en let frokost. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter. Før velkomstmiddagen mødes vi til en velkomstdrink og præsentation af skibets besætning. Efter middagen kører vi med bus til Volksoper Wien, hvor vi skal overvære operaen Boris Gudunov af Modest Musorgskij. Efter forestillingen kører bussen os tilbage til skibet.  

Dag 2

Wien (-14.00)

Vi nyder den righoldige morgenbuffet på skibet inden vi tager på byrundtur i Wien, og får et indtryk af byens mange, spændende seværdigheder. Vi starter med et stop ved det berømte Hundertwasser-hus og fortsætter til Ringstrasse, hvor vi bl.a. passerer forbi operaen, parlamentet, Burgtheater og Votivkirken. Herefter går turen ind til det historiske centrum med Skt. Stefans-domkirken. 

Vi går en tur gennem de smukke, gamle gader og kommer bl.a. forbi Michaela-pladsen og det kejserlige palads Hofburg, Den Spanske Rideskole og Albertina-pladsen med kunstmuseet. På vej tilbage til skibet kommer vi forbi Prater-parken med det store pariserhjul. Vi er tilbage på skibet til frokost og påbegynder sejladsen mod Budapest. Vi nyder en afslappet eftermiddag ombord.  

Moderne og klassiske bygninger side om side i Wien
Rytterstatue ved Hofburg i Wien
Schönbrunn, Wien
Hundertwasser-huset, Wien
Karlskirken, Wien
Sporvogn i Wien
Dag 3

Budapest (08.00-21.30)

Vi ankommer til Budapest om morgenen. Donau deler Ungarns hovedstad Budapest i to bydele: det grønne og kuperede Buda med Gellert-højen, slotskomplekset, Matthias-kirken og fiskerbastionen, og Pest, hvor parlamentet, forretningsgaderne og den berømte markedshal findes. Vi tager på byrundtur med bus i Budapest. Vi kommer forbi Skt. Stefan-kirken, operaen, Heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer, og parlamentet. Derefter krydser vi Donau og ser Buda-siden, hvor der vil være stop ved Fiskerbastionen og Matthias-kirken samt på toppen af Gellert-højen. Efter frokost ombord besøger vi Hospital in the Rock. Under Buda Castle findes en af byens mest fascinerende og unikke, historiske seværdigheder. 

Under 2. Verdenskrig blev hulegangene under borgen først brugt som beskyttelsesrum, og sidenhen åbnede et mindre hospital i de bombesikre, underjordiske huler. Under revolutionen i Ungarn i 1950'erne blev hospitalet brugt igen, og blev desuden udvidet med et atom-beskyttelsesrum. Stedet er i dag museum, og man kan se de originale møbler og instrumenter samt en række voksfigurer. Om aftenen kan vi se frem til en spændende koncert i panoramaloungen. Den ungarske sopran Susan Fülöp optræder sammen med yderligere 2 operasangere samt en violinist og en pianist. Herefter indbyder kaptajnen til gallamiddag. Hen på aftenen kaster vi fortøjningerne og sejler mod Bratislava, mens vi nyder udsigten til de smukt oplyste broer og seværdigheder i Budapest. 

Budapest 1200X900
Skt. Stefansbasilikaen, Budapest
Fiskerbastionen, Budapest
Udsigt fra Gellerthøjen i Budapest
Dag 4

Bratislava (14.00-23.00)

Nationaltheatre As 60793331

Vi tilbringer eftermiddagen i Slovakiets hovedstad Bratislava. Efter frokost ombord på skibet tager vi på rundtur i den charmerende og romantiske by. Vi spadserer gennem den gamle bydel med Michael-broen og -tårnet, det gamle rådhus, torvet og nationalteatret. Om aftenen kører vi med bus til Slovakiets Nationalteater, hvor vi skal overvære Rigoletto. Efter forestillingen kører bussen os tilbage til skibet. 

Dag 5

Wien (06.00-)

Efter morgenmaden er det tid til at tage afsked med skibets personale. Transfer til lufthavnen og fly tilbage til København. 

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse