Passau
Amsterdam
Köln

Rhinen, Main & Donau

Krydstogt fra Amsterdam til Wien

Pris pr. person fra
kr. 19.995

Enestående kultur- og naturoplevelser fra Nordsøen til Europas hjerte. Vi sejler med det elegante 4+ stjernede skib Aurora, og besøger undervejs en lang række større og mindre byer i de områder, som turen ind i Europa bringer os til. Vi sejler på floderne Rhinen, Main og Donau - en enestående kombination, der muliggøres af RMD-kanalen; en menneskeskabt vandvej af udgravede kanaler og inddæmmede flodstrækninger, som forbinder Main-floden med Donau.

Rhinen er Europas næstlængste flod og udgjorde, sammen med Donau, størstedelen af den nordlige grænse til Romerriget. Floderne var samtidig Europas vigtigste vandveje. De mange borge og fæstninger langs Rhinen vidner om flodens spændende historie, og dens vigtighed som transportåre. Det smukke landskab har givet inspiration til mange myter og legender, som bidrager til områdets spændende historie. Langs Rhinen oplever vi Hollands hovedstad Amsterdam samt Köln, Rüdesheim og Mainz i Tyskland. Langs Main-floden besøger vi Wertheim og Würzburg i Tyskland. Fra Bamberg går turen videre ad RMD-kanalen til Nürnberg og Regensburg, inden vi forlader Tyskland.

Herefter foregår sejladsen på Donau, der er dronningen blandt Europas floder; en flod, der har bragt liv og handel med sig fra Schwarzwald til Sortehavet. Floden udgør desuden en kulturel hovedvej, og byder på en perlerække af spændende oplevelser. Vi sejler på Donau gennem de smukke østrigske floddale og går i land i Linz, Melk og Dürnstein, inden vi når til hovedstaden Wien.

Det elegante flodkrydstogtskib M/S Aurora danner perfekte rammer om et spændende krydstogt, gennem smukke landskaber og hyggelige byer. Her slapper vi af og lader os forkæle mellem de spændende oplevelser i land. Fra soldækket eller skibets hyggelige lounge kan vi nyde udsigten til de skiftende landskaber langs floden.  

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Amsterdam
 • Dag 2 - Amsterdam (-12.00)
 • Dag 3 - Köln (12.00-23.00)
 • Dag 4 - Rüdesheim (14.00-23.00)
 • Dag 5 - Mainz (07.00-13.00) og Frankfurt (18.30-19.00)
 • Dag 6 - Wertheim (11.00-17.00)
 • Dag 7 - Würzburg (06.30-12.30)
 • Dag 8 - Bamberg (08.30-14.30)
 • Dag 9 - Nürnberg (01.00-14.00)
 • Dag 10 - Regensburg (08.00-15.00)
 • Dag 11 - Linz (08.00-22.00)
 • Dag 12 - Melk (08.30-14.00) og Dürnstein (16.00-19.00)
 • Dag 13 - Wien (08.00-)
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Amsterdam Wien 2021

Inkluderet i prisen

Fly København-Amsterdam og Wien-København inkl. bagage

Lufthavnstransfer t/r

12 nætter i kahyt på hoveddæk på M/S Aurora

Velkomstdrink

Helpension ombord, som starter med aftensmad dag 1 og slutter med morgenmad dag 13:
Morgenmadsbuffet med stort udvalg inkl. æg, bacon m.m., 4-retters frokost bestående af suppe, salat, hovedret og dessert. Frokosten kan også være anrettet som buffet. Aftensmaden er 5-retters middag, oftest med bordservering, bestående af hors d'oeuvre, suppe, salat, hovedret og dessert. Kaffe/te efter måltiderne er inkluderet. Hen på aftenen serveres en snack i baren. Sort kaffe og te er frit tilgængelig fra skibets kaffe/te-station.

2 glas øl eller vin er inkluderet til frokost og aftensmad

1 flaske vand pr. person/dag i kahytten

Musik, underholdning og vinsmagning ombord

Udflugter og entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige drikkevarer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge på 8 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord

Drikkepenge til lokalguider og chauffører

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Kahyt forrest på mellemdæk med stort todelt panoramavindue (kan ikke åbnes) kr. 1.200

Kahyt bagerst på mellemdæk med stort todelt panoramavindue kr. 2.400

Kahyt på øvre dæk med egen balkon kr. 3.600

Kahyt til enebrug på hoveddæk med mindre vinduer (kan ikke åbnes) kr. 6.000

Kahyt til enebrug forrest på mellemdæk med stort todelt panoramavindue (kan ikke åbnes) kr. 7.200

Kahyt til enebrug bagerst på mellemdæk med stort todelt panoramavindue kr. 8.400

Kahyt til enebrug på øvre dæk med egen balkon kr. 9.600

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst til Amsterdam

Fly til Amsterdam og transfer til skibet, hvor vi bliver indkvarteret i vores kahytter. Vi mødes til en velkomstdrink og får præsenteret kaptajnen og hans besætning. Derefter nyder vi en lækker velkomstmiddag i restauranten, efterfulgt af levende musik og hyggelig stemning i baren.

Dag 2

Amsterdam (-12.00)

Efter morgenmaden ombord tager vi på byrundtur med bus i Amsterdam, med stop ved blomstermarkedet, efterfulgt af en kanalrundfart. Amsterdam er en kulørt og smuk, lille hovedstad med talrige seværdigheder. I den gamle kanalby møder man romantik og dukkehusidyl, verdensberømte kunstmuseer og historiske mindesmærker, samt ikke mindst husbåde, de smukke broer og historiske kanalhuse med smukke facader.

Amsterdams spændende arkitektur byder på alt fra de karakteristiske trappegavlhuse fra 1600-tallet til prisbelønnet 2000-tals arkitektur. Vi er tilbage på skibet til frokost, og mens vi spiser påbegynder Aurora sin rejse gennem de hollandske landskaber.

Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Dag 3

Köln (12.00-23.00)

Vi har skiftet Holland ud med Tyskland, og ved middagstid ankommer vi til Köln, som breder sig på begge sider af Rhinen. Vi tager på byrundtur til fods i Köln, som har været en vigtig storby lige siden antikken, hvor byen havde mindst 25.000 indbyggere. Over tre kilometer af den antikke bymur kan stadigvæk ses. I Middelalderen var Köln en af Europas største og vigtigste byer, og endvidere et vigtigt valfartssted for pilgrimme på grund af de formodede relikvier af De Hellige Tre Konger.

Under 2. Verdenskrig blev det meste af den gamle bydel ødelagt, men Kölns rige historie fra romertid over middelalder er, på grund af omhyggelig genopbygning, tydelig at se i bybilledet i dag. I indre by er der 12 romanske kirker - flere end i nogen anden europæisk by. Den 157 meter høje Kölner Dom er i øvrigt Tysklands mest besøgte turistattraktion. Vi afslutter byvandringen med en forfriskning i form af en smagsprøve på den lokale øl.

Domkirken, Köln Domkirken, Köln
Dag 4

Rüdesheim (14.00-23.00)

Nyd udsigten fra soldækket eller salonen til de smukke landskaber langs floden. Vi sejler nu på "Den Romantiske Rhin", en særlig smuk del af Rhinen, som også er på UNESCO's liste over verdens kulturarv. Det dramatiske landskab er som taget ud af et folkeeventyr - smukke skiferbjerge med vinmarker på terrasser, middelalderborge på hveranden bakketop og maleriske vinlandsbyer med bindingsværkshuse og gotiske kirker. Vi kommer forbi den berømte Lorelei-klippe, inden vi lægger til i den berømte og meget hyggelige vinby Rüdesheim. 

Her starter vi med en tur i det lille ”tog”, som tager os med på en tur i byen og ud til de lokale vinmarker. Herefter går vi med rejselederen op gennem den kendte Drosselgasse og ser den hyggelige by.

Herefter kan man på egen hånd besøge Sigfrieds Musikmekaniske Kabinet, eller måske tage en tur med svævebanen hen over vinmarkerne til Niederwald Denkmal, hvorfra der er en flot udsigt ned over byen og til floden.

Skibet ligger i Rüdesheim til kl. 23, så efter middagen ombord er der mulighed for at aflægge et aftenbesøg i Drosselgasse - en hyggelig lille 3 meter bred og 144 meter lang gade fyldt med restauranter og vinstuer. Her kan man nyde den festlige stemning og smage på den lokale specialitet, Rüdesheimer kaffee.

Dag 5

Mainz (07.00-13.00) og Frankfurt (18.30-19.00)

Om morgenen ankommer vi til Mainz, hvor vi tager på byvandring sammen med rejselederen. Byen har en særdeles spændende fortid som en af Romerrigets stærkeste forposter mod nord, hvorfor romersk arkitektur har sat sit specielle præg på byen. Vi slutter turen af med et besøg på Gutenberg-museet, hvor vi får indblik i trykkerikunstens spæde start.

Vi spiser frokost ombord og forlader Rhinen til fordel for floden Main, som bringer os til Frankfurt, hvor vi har et kort stop om aftenen. Mens vi nyder middagen i skibets restaurant, fortsætter vi sejladsen mod sydøst. 

Mainz Mainz
Dag 6

Wertheim (11.00-17.00)

Wertheim

Efter en afslappet formiddag ombord tager vi på byvandring i den romantiske middelalderlandsby Wertheim. Turen fører os bl.a. forbi markedspladsen, den adelige familie Löwenstein-Wertheim-Rosenbergs hjem og byens englespringvand. Der er også tid til at gå på opdagelse på egen hånd, før vi sejler videre. 

Dag 7

Würzburg (06.30-12.30)

Tidligt om morgenen lægger skibet til i Würzburg, og efter morgenmaden kører vi med bus ind til centrum af vinbyen, der er hjemsted for fyrstbiskoppernes imponerende Würzburger Residenz, opført i barokstil. Vi får en rundvisning i slottet, som sammen med slotshaven kom på UNESCO's Verdensarvsliste tilbage i 1981. 

Herefter tager vi på byrundtur til fods og kommer bl.a. forbi Alte Mainbrücke, som er den ælste bro over floden Main, den romanske Maria-kirke med de imponerende sandstensskulpturer, det gamle rådhus samt den store domkirke St. Kilian. Efter byrundturen er der lidt tid på egen hånd, inden vi kører tilbage til skibet. Mens vi spiser frokost ombord, sejler vi videre og nyder en afslappet eftermiddag ombord. 

Dag 8

Bamberg (08.30-14.30)

Formiddagen byder på en bustur til centrum af den historiske by Bamberg, som er på UNESCO's Verdensarvsliste og bygget på syv høje. På hver høj ligger der en kirke. I den gamle bydel går vi gennem små gader med idylliske bindingsværkshuse til rådhuset, som ligger midt på broen Obere Brücke. Vi kommer også forbi domkirken gennem Lille Venedig, et kvarter med fiskerhuse fra det 19. århundrede, som ligger ved floden Regitz. Bamberg er kendt for sine mange bryggerier og måske især for den lokale specialitet, røget øl, som kan nydes mange steder i byen. Fra Bamberg sejler vi på RMD-kanalen, en menneskeskabt vandvej af udgravede kanaler og inddæmmede flodstrækninger.

Kanalen forbinder Main-floden med Donau, og gør det muligt at sejle fra Nordsøen til Sortehavet på Rhinen, Main og Donau. Kanalen, der i sin nuværende form stod færdig i 1992, er ca. 55 meter bred. Højdeforskellen fra man forlader Main-floden ved Bamberg til kanalens højeste del er 175 meter, og derfor passerer man undervejs gennem 11 sluser. Derfra hjælper tre sluser skibene de 51 meter ned til Altmühl-dalen ved Dietfurt. Herfra sejler man på floden Altmühl og passerer gennem to sluser for at udjævne de 17 meters højdeforskel til man støder til Donau-floden ved Kelheim.

Bamberg Bamberg
Dag 9

Nürnberg (01.00-14.00)

Vi tilbringer formiddagen i Nürnberg og starter med en panoramatur i bus. Turen inkluderer et stop ved Reichsparteitagsgelände, hvor nazisterne afholdt store propagandabegivenheder i 1930'erne, samt ved kejserborgen. Senere går vi til fods gennem den historiske bymidte, som stadig er omkranset af en velbevaret bymur. 

Vi kommer bl.a. forbi Dürerhaus, hvor den berømte maler Albrecht Dürer boede og arbejdede, kirken Skt. Sebald og det store rådhus fra renæssancen, samt markedspladsen med Vor Frue kirke. Afslutningsvis er der lidt tid på egen hånd, inden vi tager tilbage til skibet og spiser frokost. 

Nürnberg Nürnberg
Dag 10

Regensburg (08.00-15.00)

Vi tilbringer dagen i Regensburg, hvor Donau og Regen-floden møder hinanden. Regensburg er en af Tysklands ældste byer. Byen har været hovedstad i Bayern og den gamle bykerne, som er på UNESCO's Verdensarvsliste, slap relativt uskadt fra bombardementerne under 2. Verdenskrig.

Regensburg er desuden kendt som hjemsted for den berømte fyrstefamilie Thurn und Taxis, som har resideret i St. Emmeram-slottet siden 1748. Vi udforsker byen til fods - vi krydser Donau ad den berømte gamle stenbro og passerer forbi den gotiske domkirke Skt. Peter, den romerske ruin Porta Praetoria, rådhuset og byens patricier-huse. 

Dag 11

Linz (08.00-22.00)

Vi sejler nu på Donau og krydser grænsen til Østrig. Midt på formiddagen ankommer vi til Linz, som strækker sig på begge sider af Donau og er Østrigs 3. største by. Vi går en tur i den hyggelige, gamle bydel. 

Linz Linz
Dag 12

Melk (08.30-14.00) og Dürnstein (16.00-19.00)

Vi tilbringer formiddagen i Melk, hvor vi besøger det imponerende benediktinerkloster Stift Melk, en af Europas mest betydningsfulde barokbygninger og et af Østrigs mest berømte klostre, hvor der har boet munke i mere end 900 år. Mens vi nyder frokosten ombord, sejler vi videre gennem den smukke Wachau-dal, som er blandt de mest berømte regioner i Østrig. Besøgende fra hele verden kommer for at nyde det pittoreske landskab, kulturarven og de suveræne vine, der dyrkes i området.

Wachau-dalen er opført på UNESCO's liste over verdensarv. Midt på eftermiddagen ankommer vi til den pittoreske vinlandsby Dürnstein. Byens kendetegn er ruinerne af en borg, hvor Richard Løvehjerte sad fængslet i det 12. århundrede. Vi spadserer en tur i byen og hører en orgelkoncert.

Melk
Klostret i Melk
Wachau-dalen
Dürnstein
Dag 13

Wien (08.00-)

Efter nattens sejlads ankommer vi om morgenen til Østrigs hovedstad Wien. Vi siger farvel til skibet og dets venlige besætning. Men også på hjemrejsedagen venter skønne oplevelser, for på vejen til lufthavnen venter en dejlig byrundtur med bus, som giver et indtryk af byens mange spændende seværdigheder.

Vi ser blandt andet det berømte Hundertwasser-hus og fortsætter til Belvedere-slottet, en royal sommerresidens fra det 18. århundrede og Skt. Stefans-domkirken. Sidst på formiddagen kører vi mod lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til Danmark.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse