Köln
Amsterdam
Bamberg

Donau, Rhinen og Main

Det Ultimative Flodkrydstogt

Pris pr. person fra
kr. 32.995

Enestående kultur- og naturoplevelser fra Nordsøen til Sortehavet! Tag med på Europas længste flodkrydstogt - en oplevelse for livet! Vi sejler med det elegante 4+-stjernede skib River Navigator og besøger undervejs hele 6 hovedstæder og en lang række større og mindre byer i de 8 lande, som turen tværs over Europa bringer os til. Vi sejler på floderne Rhinen, Main og Donau - en enestående kombination der muliggøres af RMD-kanalen, en menneskeskabt vandvej af udgravede kanaler og inddæmmede flodstrækninger, som forbinder Main-floden med Donau.

Rhinen er Europas næstlængste flod og udgjorde sammen med Donau størstedelen af den nordlige grænse til Romerriget. Floderne var samtidig Europas vigtigste vandveje. De mange borge og fæstninger langs Rhinen vidner om flodens spændende historie og dens vigtighed som transportåre. Det smukke landskab har givet inspiration til mange myter og legender, som bidrager til områdets spændende historie. Langs Rhinen oplever vi Hollands hovedstad Amsterdam samt Köln, Rüdesheim og Mainz i Tyskland. Langs Main-floden besøger vi Frankfurt, Wertheim og Würzburg. Fra Bamberg går turen videre ad RMD-kanalen til Nürnberg og Regensburg inden vi forlader Tyskland. Donau er dronningen blandt Europas floder, og har bragt liv og handel med sig fra Schwarzwald til Sortehavet. Floden udgør desuden en kulturel hovedvej og byder på en perlerække af spændende oplevelser. Vi sejler på Donau gennem de smukke østrigske floddale og går i land i Linz, Melk og Dürnstein inden vi når til hovedstaden Wien. Turen går videre på Donau til Slovakiets hovedstad Bratislava og Ungarns hovedstad Budapest og Mohács. I Serbien besøger vi hovedstaden Beograd og i Bulgarien værftsbyen Vidin. Vi slutter i Rumænien, hvor vi oplever Jernporten, Donauflodens delta samt sortehavsbyen Constanta og hovedstaden Bukarest.  

Det elegante flodkrydstogtskib M/S River Navigator danner perfekte rammer om et spændende krydstogt gennem smukke landskaber og hyggelige byer. Her slapper vi af og lader os forkæle mellem de spændende oplevelser i land. Fra soldækket eller skibets hyggelige lounge kan vi nyde udsigten til de skiftende landskaber langs floden.  

Amsterdam - Sortehavet
Sortehavet - Amsterdam

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst Amsterdam
 • Dag 2 - Amsterdam ( -12.00)
 • Dag 3 - Köln (12.00-23.00)
 • Dag 4 - Rüdesheim (14.00-23.00)
 • Dag 5 - Mainz (07.00-13.30) - Frankfurt (18.30-19.00)
 • Dag 6 - Wertheim (11.00-17.00)
 • Dag 7 - Wurzburg (06.30-12.30)
 • Dag 8 - Bamberg (08.30-14.30)
 • Dag 9 - Nurnberg (01.00-14.00)
 • Dag 10 - Regensburg (10.00-15.00)
 • Dag 11 - Linz (08.00-22.00)
 • Dag 12 - Melk (08.30-14.30) - Durnstein (15.30-19.00)
 • Dag 13 - Wien (08.00-24.00)
 • Dag 14 - Bratislava (05.00-19.00)
 • Dag 15 - Budapest (08.00-)
 • Dag 16 - Budapest ( -21.00)
 • Dag 17 - Mohacs og Villany (08.00-14.00)
 • Dag 18 - Beograd (07.00-24.00)
 • Dag 19 - Jernporten
 • Dag 20 - Vidin (00.00-18.00)
 • Dag 21 - Ombord
 • Dag 22 - Donau-deltaet (13.00-18.00)
 • Dag 23 - Cernavoda (07.30-20.00) - Constanta
 • Dag 24 - Giurgiu (08.00) - Bukarest
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Karte Ultimative Flodkryds 1741139

Inkluderet i prisen

Fly Billund/København-Amsterdam og Bukarest-Amsterdam-København/Billund t/r inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

23 overnatninger i dobbeltkahyt på nedre dæk (Odyssey)

Velkomstdrink

Helpension om bord bestående af morgenbuffet, frokost, eftermiddagste, aftensmad med te/kaffe, midnatssnack. Pensionen starter med aftensmad den første aften og slutter med morgenmad ombord den sidste morgen.

Underholdning og musik ombord

Gratis trådløs internetforbindelse

Dansk rejseleder

21 udflugter ifølge program:
Byrundture i Amsterdam med kanalrundfart, i Nürnberg, i Melk med klosterbesøg, i Wien, i Budapest, i Mohacs med vinsmagning, i Beograd med frokost i Vojvodina, i Constanta med frokost, i Bukarest. Byvandringer i Køln med øl, i Mainz med besøg på Gutenberg–museet, i Wertheim, i Wurzburg med rundvisning i Residenz, i Bamberg med ølsmagning (ej i 2020), i Regensburg, i Linz, i Durnstein med orgelkoncert, i Vidin med besøg på Baba Vida og koncert med klassisk musik Byrundtur i Bratislava og Rudesheim. Sejltur i Donaudeltaet inkl. mousserende vin ved 0-kilometermærket

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer

Obligatoriske drikkepenge til skibets personale, €8 pr. person pr. dag 

Drikkepenge til lokalguider/chauffører

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Ultimativ forkælelse kr. 3.700: Billet til klassisk koncert i Wien kat. A, Puszta-udflugt fra Budapest og udflugten Hospital of the Rocks i Budapest, vand, husets vine og fadøl til frokost og aftensmad ombord samt 1 fl. vand i kahytten pr. person pr. dag.

Kahyt på hoveddæk (forrest på Explorer) med panoramavindue kr. 1.500

Kahyt på mellemdæk (Explorer) med panoramavindue kr. 3.600

Kahyt på øvre dæk (Navigator) med fransk altan kr. 5.600

Suite på øvre dæk (Navigator) med fransk altan kr. 9.000

Kahyt på nedre dæk (Odyssey) til enebrug kr. 14.000

Kahyt på hoveddæk (forrest på Explorer) med panoramavindue til enebrug kr. 15.500

Kahyt på mellemdæk (Explorer) til enebrug kr. 17.600

Kahyt på øvre dæk (Navigator) med fransk altan til enebrug kr. 19.600

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst Amsterdam

Restaurant på M/S River Navigator

Fly til Amsterdam og transfer til skibet, hvor vi bliver indkvarteret i vores kahytter. Vi mødes til en velkomstdrink og får præsenteret kaptajnen og hans besætning. Derefter nyder vi en lækker velkomstmiddag i restauranten efterfulgt af levende musik og hyggelig stemning i baren. 

Dag 2

Amsterdam ( -12.00)

Efter morgenmaden ombord tager vi på byrundtur med bus med stop ved blomstermarkedet, efterfulgt af en kanalrundfart. Amsterdam er en kulørt og smuk lille hovedstad med talrige seværdigheder. I den gamle kanalby møder man romantik og dukkehusidyl, verdensberømte kunstmuseer og historiske mindesmærker, samt ikke mindst husbåde, de smukke broer og historiske kanalhuse med smukke facader. 

Amsterdams spændende arkitektur byder på alt fra de karakteristiske trappegavlhuse fra 1600-tallet til prisbelønnet 2000-tals arkitektur. Vi er tilbage på skibet til frokost og mens vi spiser påbegynder River Navigator sin rejse gennem de hollandske landskaber.

Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Dag 3

Köln (12.00-23.00)

Domkirken, Köln Domkirken, Köln

Vi har skiftet Holland ud med Tyskland og ved middagstid ankommer vi til Köln, som breder sig på begge sider af Rhinen. Vi tager på byrundtur til fods i Köln, som har været en vigtig storby lige siden antikken, hvor byen havde mindst 25.000 indbyggere. Over tre kilometer af den antikke bymur kan stadigvæk ses. I Middelalderen var Köln en af Europas største og vigtigste byer og endvidere et vigtigt valfartssted for pilgrimme på grund af de formodede relikvier af De Hellige Tre Konger. 

Under 2. verdenskrig blev det meste af den gamle bydel ødelagt, men Kölns rige historie fra romertid over middelalder er, på grund af omhyggelig genopbygning, tydelig at se i bybilledet i dag. I indre by er der 12 romanske kirker, flere end i nogen anden europæisk by. Den 157 meter høje Kölner Dom er i øvrigt Tysklands mest besøgte turistattraktion. Vi afslutter byvandringen med en forfriskning i form af en smagsprøve på den lokale øl.

Dag 4

Rüdesheim (14.00-23.00)

Drosselgasse i Rüdesheim Drosselgasse i Rüdesheim

Nyd udsigten fra soldækket eller salonen til de smukke landskaber langs floden. Vi sejler nu på "Den Romantiske Rhin", en særlig smuk del af Rhinen, som også er på UNESCO's liste over verdens kulturarv. Det dramatiske landskab er som taget ud af et folkeeventyr - smukke skiferbjerge med vinmarker på terrasser, middelalderborge på hveranden bakketop og maleriske vinlandsbyer med bindingsværkshuse og gotiske kirker. Vi kommer forbi den berømte Lorelei-klippe inden vi lægger til i den berømte og meget hyggelige vinby Rüdesheim. 

Skibet ligger i Rüdesheim til kl. 23, så efter middagen ombord er der er mulighed for at aflægge et besøg i Drosselgasse - en hyggelig lille 3 meter bred og 144 meter lang gade fyldt med restauranter og vinstuer. Her kan man nyde den festlige stemning og smage på den lokale specialitet, Rüdesheimer kaffee. Vi går med rejselederen op igennem Drosselgasse og ser den hyggelige by. Herefter kan man på egen hånd besøge Sigfrieds Musikmekaniske Kabinet eller måske tage en tur med svævebanen hen over vinmarkerne til Niederwald Denkmal, hvorfra der er en flot udsigt ned over byen og til floden.

Dag 5

Mainz (07.00-13.30) - Frankfurt (18.30-19.00)

Om morgenen ankommer vi til Mainz, hvor vi tager på byvandring sammen med rejselederen. Byen har en særdeles spændende fortid som en af Romerrigets stærkeste forposter mod nord, hvorfor romersk arkitektur har sat sit specielle præg på byen. Vi slutter turen af med et besøg på Gutenberg-museet, hvor vi får indblik i trykkerikunstens spæde start. 

Vi spiser frokost ombord og forlader Rhinen til fordel for floden Main, som bringer os til Frankfurt, hvor vi har et kort stop om aftenen. Mens vi nyder middagen i skibets restaurant, fortsætter vi sejladsen mod sydøst. 

Mainz
Bindingsværkshuse i Mainz
Frankfurt
Dag 6

Wertheim (11.00-17.00)

Wertheim

Efter en afslappet formiddag ombord tager vi på byvandring i den romantiske middelalderlandsby Wertheim. Turen fører os bl.a. forbi markedspladsen, den adelige familie Löwenstein-Wertheim-Rosenbergs hjem og byens englespringvand.  Der er også tid til at gå på opdagelse på egen hånd før vi sejler videre. 

Dag 7

Wurzburg (06.30-12.30)

Wurzburg Wurzburg

Tidligt om morgenen lægger skibet til i Wurzburg og efter morgenmaden kører vi med bus ind til centrum af vinbyen, der er hjemsted for fyrstbiskoppernes imponerende Würzburger Residenz, opført i barokstil. Vi får en rundvisning i slottet, som sammen med slotshaven kom på UNESCOs Verdensarvsliste tilbage i 1981. 

Herefter tager vi på byrundtur til fods og kommer bl.a. forbi Alte Mainbrücke, som er den ælste bro over floden Main, den romanske Maria-kirke med de imponerende sandstensskulpturer, det gamle rådhus samt den store domkirke St. Kilian. Efter byrundturen er der lidt tid på egen hånd inden vi kører tilbage til skibet. Mens vi spiser frokost ombord sejler vi videre og nyder en afslappet eftermiddag ombord. 

Dag 8

Bamberg (08.30-14.30)

Bamberg Bamberg

Formiddagen byder på en bustur til centrum af den historiske by Bamberg, som er på UNESCO's Verdensarvsliste og bygget på syv høje. På hver høj ligger der en kirke.  I den gamle bydel går vi gennem små gader med idylliske bindingsværkshuse til rådhuset, som ligger midt på broen Obere Brücke. Vi kommer også forbi domkirken gennem Lille Venedig, et kvarter med fiskerhuse fra det 19. århundrede, som ligger ved floden Regitz. Bamberg er kendt for sine mange bryggerier og måske især for den lokale specialitet, røget øl, som kan nydes mange steder i byen. Fra Bamberg sejler vi på RMD-kanalen, en menneskeskabt vandvej af udgravede kanaler og inddæmmede flodstrækninger.

Kanalen forbinder Main-floden med Donau og gør det muligt at sejle fra Nordsøen til Sortehavet på Rhinen, Main og Donau. Kanalen, der i sin nuværende form stod færdig i 1992, er ca. 55 meter bred. Højdeforskellen fra man forlader Main-floden ved Bamberg til kanalens højeste del er 175 meter og derfor passerer man undervejs gennem 11 sluser. Derfra hjælper tre sluser skibene de 51 meter ned til Altmühl-dalen ved Dietfurt. Herfra sejler man på floden Altmühl og passerer gennem to sluser for at udjævne de 17 meters højdeforskel til man støder til Donau-floden ved Kelheim.

Dag 9

Nurnberg (01.00-14.00)

Nürnberg Nürnberg

Vi tilbringer formiddagen i Nürnberg og starter med en panoramatur i bus. Turen inkluderer et stop ved Reichsparteitagsgelände, hvor nazisterne afholdt store propagandabegivenheder i 1930'erne, samt ved kejserborgen. Senere går vi til fod gennem den historiske bymidte, som stadig er omkranset af en velbevaret bymur. 

Vi kommer bl.a. forbi Dürerhaus, hvor den berømte maler Albrecht Dürer boede og arbejdede, kirken Skt. Sebald og det store rådhus fra renæssancen, samt markedspladsen med Vor Frue kirke. Afslutningsvis er der lidt tid på egen hånd inden vi tager tilbage til skibet og spiser frokost. 

Dag 10

Regensburg (10.00-15.00)

Regensburg Regensburg

Vi tilbringer dagen i Regensburg, hvor Donau og Regen-floden møder hinanden. Regensburg er en af Tysklands ældste byer. Byen har været hovedstad i Bayern og den gamle bykerne, som er på UNESCO's Verdensarvsliste, slap relativt uskadt fra bombardementerne under 2. verdenskrig.

Regensburg er desuden kendt som hjemsted for den berømte fyrstefamilie Thurn und Taxis, som har resideret i St. Emmeram-slottet siden 1748. Vi udforsker byen til fods - vi krydser Donau ad den berømte gamle stenbro og passerer forbi den gotiske domkirke Skt. Peter, den romerske ruin Porta Praetoria, rådhuset og byens patricier-huse. 

Dag 11

Linz (08.00-22.00)

Linz

Vi sejler nu på Donau og krydser grænsen til Østrig. Midt på formiddagen ankommer vi til Linz, som strækker sig på begge sider af Donau og er Østrigs 3. største by. Vi går en tur i den hyggelige gamle bydel. 

Dag 12

Melk (08.30-14.30) - Durnstein (15.30-19.00)

Vi tilbringer formiddagen i Melk, hvor vi besøger det imponerende benediktinerkloster Stift Melk, en af Europas mest betydningsfulde barokbygninger og et af Østrigs mest berømte klostre, hvor der har boet munke i mere end 900 år. Mens vi nyder frokosten ombord sejler vi videre gennem den smukke Wachau-dal, som er er blandt de mest berømte regioner i Østrig. Besøgende fra hele verden kommer for at nyde det pittoreske landskab, kulturarven og de suveræne vine der dyrkes i området. 

Wachau-dalen er opført på UNESCOs liste over verdensarv. Midt på eftermiddagen ankommer vi til den pittoreske vinlandsby Dürnstein. Byens kendetegn er ruinerne af en borg, hvor Richard Løvehjerte sad fængslet i det 12. århundrede. Vi spadserer en tur i byen og hører en orgelkoncert. 

Melk
Wachau-dalen
Dürnstein
Dag 13

Wien (08.00-24.00)

Efter nattens sejlads ankommer vi om morgenen til Østrigs hovedstad Wien. Vi tager på byrundtur med bus og får et indtryk af byens mange spændende seværdigheder. Vi starter turen med bus til det berømte Hundertwasser-hus og fortsætter til Belvedere-slottet, en royal sommer­residens fra det 18. århundrede. Herefter går turen ind til det historiske centrum med Skt. Stefans-domkirken. Vi går en tur gennem de smukke gamle gader til fods og kommer bl.a. forbi Michaela-pladsen og det kejserlige palads Hofburg, Den Spanske Rideskole, Albertina-pladsen med kunstmuseet og det berømte Hotel Sacher. Efter frokost på skibet er eftermiddagen til fri disposition. Gå en tur langs Donau eller tag med sporvognen ind til centrum igen - den kører direkte til Operahuset.

Efter middagen ombord er der mulighed for at opleve en ægte Wienerkoncert i de rette omgivelser i et af byens smukke koncerthuse. Koncerten indgår i pakken "Ultimativ forkælelse", der kan tilkøbes hjemmefra. Alternativt kan koncerten tilkøbes ombord. Der optrædes med værker af Mozart og Strauss. Orkestret suppleres af indslag fra operasangere og balletdansere. I pausen serveres et glas mousserende vin eller et glas juice. Efter koncerten kører vi gennem Wien by night, hvor vi kan nyde synet af de smukt oplyste bygninger langs Ringstrasse, heriblandt operahuset, Burg-Theater og parlamentet.

Hundertwasser-huset, Wien
Sporvogn i Wien
Belvedere, Wien
Dag 14

Bratislava (05.00-19.00)

Michalesbroen, Bratislava
Bratislava Slot

Efter morgenmaden tager vi på rundtur i Slovakiets hovedstad Bratislava. Vi spadserer gennem den romantiske gamle bydel med Michael-broen og -tårnet, rådhuset, torvet og nationalteatret. Efter byrundturen og igen efter frokost vil der være tid på egen hånd til shopping eller sightseeing. 

Dag 15

Budapest (08.00-)

Om formiddagen er der byrundtur med bus i Budapest. På Pest-siden kommer vi bl.a. forbi Skt. Stefan-kirken, operaen, Heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer. På Buda-siden oplever vi Fiskerbastionen og Matthias-kirken samt toppen af Gellert-højen med den smukke udsigt overbyen. 

Resten af eftermiddagen er til fri disposition til at gå på opdagelse i den smukke hovedstad på egen hånd. Se for eksempel parlamentet, Dohány-synagogen, som er verdens 2. største eller gå på opdagelse i den store markedshal.

Skt. Stefansbasilikaen, Budapest
Frihedsbroen, Budapest
Heltepladsen, Budapest
Dag 16

Budapest ( -21.00)

Formiddagen er til fri disposition i Budapest. Om eftermiddagen er der mulighed for at deltage i en udflugt til Hospital of the Rock. Udflugten indgår i pakken "ultimativ forkælelse", der kan tilkøbes ved bestilling. Under Buda Castle findes en af byens mest fascinerende og unikke historiske seværdigheder. Under 2. Verdenskrig blev hulegangene under borgen først brugt som beskyttelsesrum og sidenhen blev åbnede et mindre hospital i de bombesikre underjordiske huler. 

Under revolutionen i Ungarn i 1950'erne blev hospitalet brugt igen og blev desuden udvidet med et atom-beskyttelsesrum. Stedet er i dag museum og man kan se de originale møbler og instrumenter samt en række voksfigurer. Vi spiser middag ombord efterfulgt af en lille koncert med livlig sigøjnermusik, inden vi fortsætter sejladsen sydpå.

Dag 17

Mohacs og Villany (08.00-14.00)

Villany, Ungarn Villany, Ungarn

I Mohacs besøger vi en udstilling, hvor vi får indblik i den traditionsrige lokale karnevalsskik med at fremstille og bære de såkaldte buso-masker. Derefter tager vi på udflugt i vinområdet Villany, hvor der fremstilles rødvin.

Vi nyder turen gennem de smukke landskaber og kan se frem til et besøg på en vingård, som selvfølgelig inkluderer en vinsmagning.

Dag 18

Beograd (07.00-24.00)

Efter morgenmaden venter en spændende byrundtur med bus i Beograd, hvor vi skal se fæstningen, Kalemegdan-parken, den ortodokse domkirke, Prinsesse Ljubicas gods, rådhuset, nationalforsamlingen og Skt. Markus-kirken. Vi afslutter turen med en spadseretur gennem gågaden Knez Mihajlova med de mange butikker, cafeer og gallerier. Efter byrundturen kører vi til Jarak, en lille landsby i Vojvodina-regionen. 

Her skal vi spise frokost på en gård hos en lokal familie, som byder på hjemmelavet frokost med lokale specialiteter og sljivovica, den lokale blommebrændevin, i haven. Frokosten ledsages af underholdning ved lokale musikanter. Efter middagen på skibet kan vi nyde en folkloreopvisning med dans og modeshow med fremvisning af de verdensberømte Sirogojno-strikvarer. 

Dag 19

Jernporten

Kong Decebalus ved Jernporten

Vi tilbringer dagen ombord. Sejladsen går i dag gennem den berømte hydroelektriske dam "Jernporten", hvor Donau dæmmes op for at give mere sikker sejlads gennem den 100 kilometer lange, smalle slugt.

Tidligere var strækningen en farlig hindring for skibene på grund af de skarpe klipper i den smalle passage. Den gigantiske konstruktion stod færdig i 1972 og blev bygget af rumænske og jugoslaviske bygningsarbejdere. Dæmningen hæver vandstanden med 30 meter og på visse steder i slugten er Donau mere end 80 meter dyb. 

Dag 20

Vidin (00.00-18.00)

Baba Vida, Vidin Baba Vida, Vidin

Vidin, der ligger på den bulgarske side af Donau, er centrum for landets skibsbyggeri. Efter morgenmaden er der byrundtur til fods i byen med lokalguide. Vi besøger blandt andet fortet Baba Vida fra det 13. århundrede, som er landets bedst bevarede middelalderfort.

Her kan vi nyde dejlig musik ved en koncert med klassisk musik. Efter byrundturen er der tid på egen hånd i byen, inden frokosten indtages på skibet. Eftermiddagen er til fri disposition.

Dag 21

Ombord

M/S River Navigator

Vi tilbringer dagen ombord og har således rig lejlighed til at slappe af med en god bog eller nyde udsigten fra soldækket. 

Dag 22

Donau-deltaet (13.00-18.00)

Ved 0-kilometer-mærket, som markerer slutningen på Donaus 2,845 kilometer lange vandvej, skåler vi i mousserende vin. Vi går ombord i mindre både, som sejler os ud i Donaudeltaet, et unikt naturområde som er hjemsted for en mængde forskellige fugle- og fiskearter. 

Dag 23

Cernavoda (07.30-20.00) - Constanta

Constanta Constanta

Vi ankommer til Cernavoda om morgenen og tager på udflugt med bus til Constanta, som ligger ved Rumæniens Sortehavskyst. Efter en panoramatur gennem Constanta besøger vi det etnografiske museum. Vi spiser frokost på en lokal restaurant. 

På vej tilbage til skibet holder vi en pause med vinsmagning af lokalt fremstillede dråber. Vi kan se frem til en dejlig aften med kaptajnens gallamiddag, hvorefter musikken spiller op til dans for sidste gang.  

Dag 24

Giurgiu (08.00) - Bukarest

Efter turens sidste morgenmåltid ombord er det blevet tid til at tage asked med skibet og besætningen, som har forkælet os de seneste uger. Inden vi sætter kursen mod lufthavnen tager vi på byrundtur med bus i Bukarest - engang kendt som Østeuropas Paris. Vi kommer blandt andet forbi Revolutionspladsen, Triumfbuen, Nationaltetatret og koncerthuset Athenæum. 

Vi gør fotostop ved Ceausescus enorme "Folkets Hus", verdens andenstørste bygning efter Pentagon, som i dag huser Parlamentet, og besøger Patriarkens Kvarter. Vi flyver tilbage til Billund/København via Amsterdam. 

Parlamentet i Bukarest
Triumfbuen i Bukarest
Bukarest Athenaeum Dpc 87731509

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Bukarest
 • Dag 2 - Donau-deltaet
 • Dag 3 - Cernavoda og Constanta
 • Dag 4 - Veliko Tarnovo og Arbanasi
 • Dag 5 - Vidin
 • Dag 6 - Jernporten
 • Dag 7 - Beograd, Jarek og Novi Sad
 • Dag 8 - Osijek
 • Dag 9 - Budapest
 • Dag 10 - Budapest
 • Dag 11 - Bratislava
 • Dag 12 - Wien
 • Dag 13 - Wien og Wachaudalen
 • Dag 14 - Passau
 • Dag 15 - Regensburg
 • Dag 16 - Nürnberg
 • Dag 17 - Bamberg
 • Dag 18 - Würzburg
 • Dag 19 - Wertheim og Miltenberg
 • Dag 20 - Mainz
 • Dag 21 - Rüdesheim og Koblenz
 • Dag 22 - Köln
 • Dag 23 - Amsterdam
 • Dag 24 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Karte Ultimative Flodkryds 1741139

Inkluderet i prisen

Fly Billund/København-Amsterdam-Bukarest og Amsterdam-København/Billund t/r inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

23 overnatninger i dobbeltkahyt på nedre dæk (Odyssey)

Velkomstdrink

Helpension om bord bestående af morgenbuffet, frokost, eftermiddagste, aftensmad med te/kaffe, midnatssnack. Pensionen starter med aftensmad den første aften og slutter med morgenmad ombord den sidste morgen.

Underholdning og musik ombord

Gratis trådløs internetforbindelse

Dansk rejseleder

21 udflugter ifølge program:
Byrundture i Amsterdam med kanalrundfart, i Nürnberg, i Melk med klosterbesøg, i Wien, i Budapest, i Mohács med vinsmagning, i Beograd med frokost i Vojvodina, i Constanta med frokost og i Bukarest. Byvandringer i Køln med øl, i Mainz med besøg på Gutenberg–museet, i Wertheim, i Würzburg med rundvisning i Residenz, i Bamberg med ølsmagning, i Regensburg, i Linz, i Dürnstein med orgelkoncert, i Vidin med besøg på Baba Vida og koncert med klassisk musik. Byrundtur ligeledes i Bratislava og Rudesheim. Sejltur i Donaudeltaet inkl. mousserende vin ved 0-kilometermærket.

Ikke inkluderet i prisen

Drikkevarer

Forsikringer

Obligatoriske drikkepenge til skibets personale, €8 pr. person pr. dag 

Drikkepenge til lokalguider/chauffører

Ultimativ forkælelse kr. 3.700: Billet til klassisk koncert i Wien kat. A, Puszta-udflugt fra Budapest og udflugten Hospital in the Rock i Budapest, vand, husets vine og fadøl til frokost og aftensmad ombord samt 1 fl. vand i kahytten pr. person pr. dag.

Kahyt på hoveddæk (forrest på Explorer) med panoramavindue kr. 1.500

Kahyt på mellemdæk (Explorer) med panoramavindue kr. 3.600

Kahyt på øvre dæk (Navigator) med fransk altan kr. 5.600

Suite på øvre dæk (Navigator) med fransk altan kr. 9.000

Kahyt på nedre dæk (Odyssey) til enebrug kr. 14.000

Kahyt på hoveddæk (forrest på Explorer) med panoramavindue til enebrug kr. 15.500

Kahyt på mellemdæk (Explorer) til enebrug kr. 17.600

Kahyt på øvre dæk (Navigator) med fransk altan til enebrug kr. 19.600

Fast plads i bussen kr. 150-250

Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere

Rejseforsikring kr. 259 Læs mere

Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Dag 1

Ankomst til Bukarest

Afrejse med fly via Amsterdam til Bukarest. Efter ankomsten til Bukarest når vi en kort byrundtur med bus i byen - engang kendt som Østeuropas Paris. Vi kommer blandt andet forbi Revolutionspladsen, Triumfbuen, Nationaltetatret og koncerthuset Athenæum. 

Vi gør fotostop ved Ceausescus enorme "Folkets Hus", verdens andenstørste bygning efter Pentagon, som i dag huser Parlamentet, og besøger Patriarkens Kvarter. 

Dernæst kører vi mod Oltenita, hvor vores skib River Navigator venter på os. Vi letter anker, og passerer 0-kilometer-mærket, som markerer slutningen på Donaus 2.845 kilometer lange vandvej - men vores begyndelse på et 3 ugers eventyrligt krydstogt.

Parlamentet i Bukarest
Triumfbuen i Bukarest
Bukarest Athenaeum Dpc 87731509
Dag 2

Donau-deltaet

Efter et godt morgenmåltid går vi ombord i mindre både, som sejler os ud i Donau-deltaet, et unikt naturområde som er hjemsted for en mængde forskellige fugle- og fiskearter. 

Dag 3

Cernavoda og Constanta

Constanta Constanta

Vi ankommer til Cernavoda om morgenen og tager på udflugt med bus til Constanta, som ligger ved Rumæniens Sortehavskyst. Efter en panoramatur gennem Constanta besøger vi det etnografiske museum. Vi spiser frokost på en lokal restaurant, inden vi atter kører tilbage mod skibet.

Dag 4

Veliko Tarnovo og Arbanasi

Tidlig morgen ankommer skibet til Rousse i Bulgarien. Efter morgenmaden kører vi på udflugt til Veliko Tarnovo, en hyggelig, mindre by med flot beliggenhed ud til Yantrafloden. I byen finder vi ruinerne af Tsarevets-fortet, som havde sin storhedstid i 1100- 1300-tallet, hvor det var hjemsted for zaren.

Vi forlader Veliko Tarnovo og kører vi videre til landsbyen Arbanasi, der er kendt for sine mange, historiske monumenter og bygninger. Efter besøget fortsætter vi til Nikopol, hvor vi igen møder River Navigator, som er sejlet i forvejen. 

Dag 5

Vidin

Baba Vida, Vidin Baba Vida, Vidin

Vidin, der ligger på den bulgarske side af Donau, er centrum for landets skibsbyggeri. Efter morgenmaden er der byrundtur til fods med lokalguide. Vi besøger blandt andet fortet Baba Vida fra det 13. århundrede, som er landets bedst bevarede middelalderfort.

Efter byrundturen er der tid på egen hånd i byen, inden frokosten indtages på skibet. Eftermiddagen er til fri disposition.

Dag 6

Jernporten

Kong Decebalus ved Jernporten

Vi tilbringer dagen ombord. Sejladsen går i dag gennem den berømte hydroelektriske dam "Jernporten", hvor Donau dæmmes op for at give mere sikker sejlads gennem den 100 kilometer lange, smalle slugt.

Tidligere var strækningen en farlig hindring for skibene på grund af de skarpe klipper i den smalle passage. Den gigantiske konstruktion stod færdig i 1972 og blev bygget af rumænske og jugoslaviske bygningsarbejdere. Dæmningen hæver vandstanden med 30 meter og på visse steder i slugten er Donau mere end 80 meter dyb. 

Dag 7

Beograd, Jarek og Novi Sad

Efter morgenmaden venter en spændende byrundtur med bus i Beograd, hvor vi skal se fæstningen, Kalemegdan-parken, den ortodokse domkirke, Prinsesse Ljubicas gods, rådhuset, nationalforsamlingen og Skt. Markus-kirken. Vi afslutter turen med en spadseretur gennem gågaden Knez Mihajlova med de mange butikker, caféer og gallerier.

Efter byrundturen kører vi til Jarak, en lille landsby i Vojvodina-regionen. Her skal vi spise frokost på en gård hos en lokal familie, som byder på hjemmelavet frokost med lokale specialiteter og sljivovica, den lokale blommebrændevin, i haven. Frokosten ledsages af underholdning ved lokale musikanter.

Og efter frokosten kører vi videre til Novi Sad, som er den 3. største by i Serbien og kulturelt og historisk centrum for Vojvodina-regionen. Novi Sad er en livlig by med masser af restauranter, butikker og grønne områder. Vi oplever byen på en lille byrundtur med bus, og møder også skibet her, som er sejlet i forvejen.

Dag 8

Osijek

I dag ankommer vi til Kroatien, hvor vi besøger Osijek, som er landets fjerdestørste by. Osijek er bl.a. kendt for sine mange, fine huse i barokstil samt Tvrdja-borgen, hvor der er mulighed for at smage på lokale vine og sljivovitz, ledsaget af lækre delikatesser og musikalsk underholdning.

Vi bruger formiddagen på en byvandring og er tilbage på skibet ved frokosttid.

Dag 9

Budapest

I dag ankommer vi til Kroatien, hvor vi besøger Osijek, som er landets fjerdestørste by. Osijek er bl.a. kendt for sine mange, fine huse i barokstil samt Tvrdja-borgen, hvor der er mulighed for at smage på lokale vine og sljivovitz, ledsaget af lækre delikatesser og musikalsk underholdning.

Vi bruger formiddagen på en byvandring og er tilbage på skibet ved frokosttid.

Budapest Parliament As 235525795 Sq
Fiskerbastionen, Budapest
Skt. Mathias-kirken, Budapest
Udsigt fra Gellerthøjen i Budapest
Dag 10

Budapest

I dag ankommer vi til Kroatien, hvor vi besøger Osijek, som er landets fjerdestørste by. Osijek er bl.a. kendt for sine mange, fine huse i barokstil samt Tvrdja-borgen, hvor der er mulighed for at smage på lokale vine og sljivovitz, ledsaget af lækre delikatesser og musikalsk underholdning.

Vi bruger formiddagen på en byvandring og er tilbage på skibet ved frokosttid.

Dag 11

Bratislava

I dag ankommer vi til Kroatien, hvor vi besøger Osijek, som er landets fjerdestørste by. Osijek er bl.a. kendt for sine mange, fine huse i barokstil samt Tvrdja-borgen, hvor der er mulighed for at smage på lokale vine og sljivovitz, ledsaget af lækre delikatesser og musikalsk underholdning.

Vi bruger formiddagen på en byvandring og er tilbage på skibet ved frokosttid.

Dag 12

Wien

I dag ankommer vi til Kroatien, hvor vi besøger Osijek, som er landets fjerdestørste by. Osijek er bl.a. kendt for sine mange, fine huse i barokstil samt Tvrdja-borgen, hvor der er mulighed for at smage på lokale vine og sljivovitz, ledsaget af lækre delikatesser og musikalsk underholdning.

Vi bruger formiddagen på en byvandring og er tilbage på skibet ved frokosttid.

Sporvogn i Wien Sporvogn i Wien
Dag 13

Wien og Wachaudalen

I dag ankommer vi til Kroatien, hvor vi besøger Osijek, som er landets fjerdestørste by. Osijek er bl.a. kendt for sine mange, fine huse i barokstil samt Tvrdja-borgen, hvor der er mulighed for at smage på lokale vine og sljivovitz, ledsaget af lækre delikatesser og musikalsk underholdning.

Vi bruger formiddagen på en byvandring og er tilbage på skibet ved frokosttid.

Dag 14

Passau

Passau

Ved middagstid ankommer vi til Passau på grænsen mellem Tyskland og Østrig - kendt som byen med de tre floder. Vi tager på byrundtur til fods i den gamle bydel, hvor vi blandt andet kommer forbi den berømte Stefans-domkirke med de grønne løgkupler, samt stedet, hvor de tre floder Donau, Ilz og Inn møder hinanden.

Dag 15

Regensburg

Om morgenen ankommer vi til Regensburg, hvor Donau og Regen-floden møder hinanden. Regensburg er en af Tysklands ældste byer. Byen har været hovedstad i Bayern og den gamle bykerne, som er på UNESCOs Verdensarvsliste, slap relativt uskadt fra bombardementerne under 2. Verdenskrig. Regensburg er desuden kendt som hjemsted for den berømte fyrstefamilie Thurn und Taxis, som har resideret i St. Emmeram-slottet siden 1748. 

Vi udforsker byen til fods - vi krydser Donau ad den berømte, gamle stenbro og passerer forbi den gotiske domkirke Skt. Peter, den romerske ruin Porta Praetoria, rådhuset og byens patricier-huse. På vores spadseretur rundt i byen ser vi også masser af små, hyggelige beværtninger, Regensburg er nemlig den by i Tyskland, der har flest værtshuse pr. indbygger.

Regensburg
Regensburg
Regensburg
Dag 16

Nürnberg

Nürnberg Nürnberg

Vi tilbringer formiddagen i Nürnberg og starter med en panoramatur i bus. Turen inkluderer et stop ved Reichsparteitagsgelände, hvor nazisterne afholdt store propagandabegivenheder i 1930'erne, samt ved kejserborgen. Senere går vi til fods gennem den historiske bymidte, som stadig er omkranset af en velbevaret bymur. 

Vi kommer bl.a. forbi Dürerhaus, hvor den berømte maler Albrecht Dürer boede og arbejdede, kirken Skt. Sebald og det store rådhus fra renæssancen, samt markedspladsen med Vor Frue kirke. Afslutningsvis er der lidt tid på egen hånd, inden vi tager tilbage til skibet og spiser frokost. 

Dag 17

Bamberg

Bamberg Bamberg

Formiddagen byder på en bustur til centrum af den historiske by Bamberg, som er på UNESCOs Verdensarvsliste og bygget på syv høje. På hver høj ligger der en kirke. I den gamle bydel går vi gennem små gader med idylliske bindingsværkshuse til rådhuset, som ligger midt på broen Obere Brücke. Vi kommer også forbi domkirken gennem Lille Venedig, et kvarter med fiskerhuse fra det 19. århundrede, som ligger ved floden Regitz. Bamberg er kendt for sine mange bryggerier og måske især for den lokale specialitet, røget øl, som kan nydes mange steder i byen. 

Dag 18

Würzburg

Wurzburg Wurzburg

Tidligt om morgenen lægger skibet til i Würzburg, og efter morgenmaden kører vi med bus ind til centrum af vinbyen, der er hjemsted for fyrstbiskoppernes imponerende Würzburger Residenz, opført i barokstil. Vi får en rundvisning i slottet, som sammen med slotshaven kom på UNESCOs Verdensarvsliste tilbage i 1981. 

Herefter tager vi på byrundtur til fods og kommer bl.a. forbi Alte Mainbrücke, som er den ælste bro over floden Main, den romanske Maria-kirke med de imponerende sandstensskulpturer, det gamle rådhus samt den store domkirke St. Kilian. Efter byrundturen er der lidt tid på egen hånd, inden vi kører tilbage til skibet. Mens vi spiser frokost ombord, sejler vi videre og nyder en afslappet eftermiddag ombord.

Dag 19

Wertheim og Miltenberg

Wertheim

Tidlig morgen lægger vi til i Wertheim, den romantiske middelalderby, som ligger smukt ved Main i et skønt naturområde. Her er der tid til at gå ud og opleve byen på egen hånd. Sidst på formiddagen letter vi anker og forsætter sejladsen ad Main.

Om eftermiddagen ankommer vi til "Mains perle", Miltenberg, som er en lille by, fyldt med fantastiske bindingsværkshuse og brolagte gader med blomsterdekorationer. Torvet er omkranset af maleriske bindingsværkshuse, og midt på pladsen står Marktbrunnen, som blev fremstillet i rød sandsten i 1583 af den lokale billedhugger Michael Junker. Du kan stadig se rester af den gamle bymur, ligesom de karakteristiske byporte Mainzer Tor og Würzburger Tor står ved indkørslen til byen fra hver sin side. Efter et par timer i denne skønne by, samles vi igen til middag i restauranten ombord på skibet.

Dag 20

Mainz

Nyd formiddagens sejlads, f.eks. i en liggestol på soldækket. Efter frokost besøger vi Mainz, bogtrykkerkunstens og Gutenbergs by, hvor vi tager sammen på byvandring. Byen har en særdeles spændende fortid som en af Romerrigets stærkeste forposter mod nord, hvorfor romersk arkitektur har sat sit specielle præg på byen. Vi slutter turen af med et besøg på Gutenberg-museet, hvor vi får indblik i trykkerikunstens spæde start. 

Efter aftenens middag ombord, ankommer vi til Rüdesheim. Skibet bliver liggende i Rüdesheim natten over, så der er mulighed for at gå i byen efter middagen og besøge den festlige Drosselgasse med vinstuer og danserestauranter.

Mainz
Bindingsværkshuse i Mainz
Drosselgasse i Rüdesheim
Dag 21

Rüdesheim og Koblenz

Om formiddagen skal vi se nærmere på den verdenskendte vinby Rüdesheim på en køretur med det lille turisttog Winzerexpressen. Sammen besøger vi en vinkælder, hvor vi smager den dejlige rhinskvin, og herefter skal vi på rundvisning på Siegfrieds Mekaniske Musikmuseum med den enestående samling af mekaniske musikinstrumenter.

Efter vi har nydt dagens frokost ombord, ankommer vi til Koblenz, hvor Mosel løber ud i Rhinen - vi er nu ved Deutsches Eck. Vi lægger til nær Altstadt, og med rejselederen går vi på opdagelse i Koblenz og måske en tur ud til statuen af Kejser Wilhelm, som ser ud over den livlige trafik af flodbåde på Rhinen. På den anden side af Rhinen kan vi se op på Ehrenbreitstein, som engang var Europas stærkeste fæstning. 

Dag 22

Köln

Domkirken, Köln Domkirken, Köln

Efter morgenmaden tager vi på byrundtur til fods i Köln, som har været en vigtig storby lige siden antikken, hvor byen havde mindst 25.000 indbyggere. Over tre kilometer af den antikke bymur kan stadigvæk ses. I middelalderen var Köln en af Europas største og vigtigste byer, og endvidere et vigtigt valfartssted for pilgrimme på grund af de formodede relikvier af De Hellige Tre Konger. 

Under 2. Verdenskrig blev det meste af den gamle bydel ødelagt, men Kölns rige historie fra romertid over middelalder er, på grund af omhyggelig genopbygning, tydelig at se i bybilledet i dag. I indre by er der 12 romanske kirker, flere end i nogen anden europæisk by. Den 157 meter høje Kölner Dom er i øvrigt Tysklands mest besøgte turistattraktion. 

Dag 23

Amsterdam

Amsterdam er en kulørt og smuk, lille hovedstad med talrige seværdigheder. I den gamle kanalby møder man romantik og dukkehusidyl, verdensberømte kunstmuseer og historiske mindesmærker, samt ikke mindst husbåde, de smukke broer og historiske kanalhuse med smukke facader. Amsterdams spændende arkitektur byder på alt fra de karakteristiske trappegavlhuse fra 1600-tallet til prisbelønnet 2000-tals arkitektur.

Vi starter dagen med en kanalrundfart i Amsterdams kanaler. Centrum udforsker vi til fods, hvor vi både passerer kirken De Oude Kerk, middelalderpladsen Begijnhof og blomstermarkedet, samt utallige butikker og caféer. Byvandringen slutter på Leidseplein, hvor vores bus venter i nærheden på at køre os tilbage til M/S River Navigator. 

Om eftermiddagen er der tid til at opleve endnu mere af Amsterdam på egen hånd. Rejselederen kommer gerne med forslag og ideer.

Amsterdam
Amsterdam
Amsterdam
Dag 24

Hjemrejse

Så slutter en episk rejse gennem Europa. Vi tager afsked med River Navigator og dets besætning, og påbegynder rejsen tilbage til Danmark.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse