Panoramaudsigt over Budapest
Skt. Stefansbasilikaen, Budapest
Pécs, Ungarn

Donau

Krydstogt på Donau fra Wien til Jernporten

Pris pr. person fra
kr. 14.995

Oplev de smukke landskaber og spændende byer langs Donau, der kendes som "Flodernes Dronning". På dette 11-dages krydstogt med det flotte 4+-stjernede skib M/S Leonora besøger vi 5 lande og 4 hovedstæder undervejs. Vi starter og slutter i hhv. Wien og Beograd, men fra Beograd tager vi en afstikker østpå for at opleve den berømte passage "Jernporten" på grænsen mellem Serbien og Rumænien. 

Dette krydstogt bringer os til Østrig med hovedstaden Wien, Slovakiet med hovedstaden Bratislava, Ungarn med hovedstaden Budapest, Vukovar i Kroatien, samt Novi Sad og den serbiske hovedstad Beograd. Vi sejler gennem Jernporten, den lange, smalle sejlkorridor mellem Rumænien og Serbien, hvor man ikke kan undgå at lade sig imponere både af den dramatiske natur og det store fælles rumænsk/jugoslaviske byggeprojekt med dæmninger, vandkraftstationer og sluser, som har gjort sejladsen i den før så farlige slugt langt nemmere. 

Wien-Beograd
Beograd-Wien

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Wien
 • Dag 2 - Wien (-23.00)
 • Dag 3 - Bratislava (05.00-14.00)
 • Dag 4 - Budapest (08.00-)
 • Dag 5 - Budapest (-22.00)
 • Dag 6 - Mohács (08.00-20.00) - Pécs
 • Dag 7 - Vukovar (06.00-21.00)
 • Dag 8 - Novi Sad (00.01-20.00)
 • Dag 9 - Jernporten (09.30) - Donji Milanovac (13.00-18.00)
 • Dag 10 - Beograd (06.00-)
 • Dag 11 - Beograd - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Krydstogt P Donau 2019 Leonora (Wien Beograd) (1)

Inkluderet i prisen

Fly KBH-Wien og Beograd-Wien-KBH inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

10 overnatninger i kahyt med vindue på hoveddæk

Helpension ombord bestående af morgenbuffet, 4-retters frokost eller buffet og 4-retters aftensmad. Pensionen starter med aftensmad dag 1 og slutter med morgenmad dag 11.

2 glas øl eller vin er inkluderet til frokost og aftensmad

Dagens program på dansk leveret til kahytten hver dag

Udflugter ifølge program

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige drikkevarer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge på 7 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Drikkepenge til lokalguider/chauffører

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Kahyt på mellemdæk med fransk altan kr. 2.500

Kahyt på øvre dæk med fransk altan kr. 3.500

Enkeltkahyt med vindue på hoveddæk kr. 4.500

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst til Wien

Leonora Restaurant

Med fly fra København til Wien. Bustransfer til floden, hvor vores flotte skib venter. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter. Før velkomstmiddagen mødes vi til en velkomstdrink og får en præsentation af skibet og besætningen.

Dag 2

Wien (-23.00)

Efter skibets lækre morgenbuffet tager vi på byrundtur i Wien, og får et indtryk af byens mange, spændende seværdigheder. Vi går en tur gennem det historiske centrums smukke, gamle gader og ser bl.a. Skt. Stefans-domkirken, hvor vi kigger indenfor. Vi passerer endvidere forbi det kejserlige palads Hofburg, Den Spanske Rideskole samt Albertina-pladsen med kunstmuseet. 

Efter byrundturen er der lidt tid på egen hånd, inden vi kører tilbage til skibet. Efter frokost på skibet er der udflugt til Schönbrunn-slottet. Schönbrunn er den østrigsk-ungarske kejserfamilie Habsburgs tidligere sommerresidens. Sent om aftenen sejler skibet mod Bratislava.

Moderne og klassiske bygninger side om side i Wien
Sporvogn i Wien
Schönbrunn
Dag 3

Bratislava (05.00-14.00)

Udsigt over Bratislava Udsigt over Bratislava

Velkommen til Slovakiets hovedstad Bratislava. Efter morgenmad ombord på skibet tager vi på rundtur i den charmerende og romantiske by. Vi kører med byens berømte sightseeing-tog Oldtimer gennem byen og op på bakken, hvor slottet ligger med smuk udsigt over byen og floden. 

Efter køreturen spadserer vi gennem den mindre kuperede gamle bydel med Michael-broen og -tårnet, det gamle rådhus, torvet og nationalteatret. Efter byrundturen vil der være tid på egen hånd, til shopping eller sightseeing. Om eftermiddagen kan vi se frem til en hyggelig vinsmagning i skibets lounge. 

Dag 4

Budapest (08.00-)

Vi tager på byrundtur med bus i Budapest. Turen bringer os forbi Skt. Stefan-kirken, operaen, Heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer, og parlamentet. Derefter krydser vi Donau til Buda-siden med Fiskerbastionen og Matthias-kirken. Fra toppen af Gellert-højen kan vi nyde udsigten over floden og byen. 

Efter frokost ombord er eftermiddagen til fri disposition, til at gå på opdagelse i den smukke hovedstad på egen hånd. Se for eksempel parlamentet, Dohány-synagogen, som er verdens 2. største, eller gå på opdagelse i den store markedshal.

Dag 5

Budapest (-22.00)

Frihedsbroen, Budapest

Vi spiser morgenmad ombord, hvorefter dagen er til fri disposition i Budapest. Besøg for eksempel et af de mange smukt udsmykkede kurbade, som Budapest er berømt for. 

Dag 6

Mohács (08.00-20.00) - Pécs

Pécs, Ungarn Pécs, Ungarn

Vi lægger til i den ungarske by Mohács. Herfra kører vi til den flotte by Pécs, der er kendt for sine mange gallerier, museer og historiske levn. Pécs kaldes "kunstelskernes by", og pga. sin beskyttede beliggenhed ved foden af Mecsekbjergene, og de mange historiske monumenter, emmer byen af afslappet middelhavsstemning. 

Vi skal se byens vigtigste seværdigheder bl.a. byens store torv Szechenyi og byens varetegn, den spektakulære katedral, der er bygget i det 11. århundrede. Udflugten indeholder desuden en stemningsfuld kirkekoncert i Pécs.

Dag 7

Vukovar (06.00-21.00)

Vukovar, Kroatien

Vukovar er Kroatiens største flodhavn og er en hyggelig by med caféer, museer og butiksgader. Vi tager på byvandring, hvor vi bl.a. ser den nye bydel, som blev opført efter bombningerne i 1992 samt byens mange fine, gamle huse i barokstil. Vi slutter byvandringen af med et besøg i byens gamle kloster. Efter frokost er eftermiddagen til fri disposition, til at gå på opdagelse i Vukovar på egen hånd. 

Dag 8

Novi Sad (00.01-20.00)

Novi Sad Novi Sad

Novi Sad er den 3. største by i Serbien og kulturelt og historisk centrum for Vojvodina-regionen - og den er samtidig en livlig by med masser af restauranter, butikker og grønne områder. Vi tager på byrundtur til fods og spadserer forbi markedet, hvor vi får indblik i byens hverdagsliv og fortsætter gennem byens historiske centrum.  

Efter byrundturen kører vi ud på landet i provinsen Vojvodina og besøger et privat landsbyhjem, hvor vi spiser frokost med lokale retter og blommebrændevinen Slivovitz, ledsaget af musikalsk underholdning.  

Dag 9

Jernporten (09.30) - Donji Milanovac (13.00-18.00)

Kong Decebalus ved Jernporten

Vi tilbringer dagen ombord, og nyder sejladsen gennem den smukke natur og den berømte hydroelektriske dam "Jernporten", hvor Donau dæmmes op, for at give mere sikker sejlads gennem den vanskeligste del af slugten. Tidligere var strækningen en farlig hindring for skibene, på grund af de skarpe klipper i den smalle passage. Den gigantiske konstruktion stod færdig i 1972, og blev bygget af rumænske og jugoslaviske bygningsarbejdere. Dæmningen hæver vandstanden med 30 meter, og på visse steder i slugten er Donau mere end 80 meter dyb. Vi vender og sejler tilbage. Over middag lægger vi til i den lille by Donji Milanovac, hvor der er mulighed for at se sig om på egen hånd. Efter dagens oplevelser kan vi se frem til en festlig aften, når kaptajnen byder på 5-retters afskedsmiddag. 

Dag 10

Beograd (06.00-)

Skibe i byen Beograd
Stsava kirken i Beograd
Bygninger i Beograd
Park med statue i Beograd

Efter morgenmaden venter en spændende byrundtur med bus i Beograd, hvor vi bl.a. skal se fæstningen, Kalemegdan-parken, den ortodokse domkirke, Prinsesse Ljubicas gods, rådhuset, nationalforsamlingen og Skt. Markus-kirken. Vi afslutter turen med en spadseretur gennem gågaden Knez Mihajlova med de mange butikker, caféer og gallerier. Eftermiddagen er til fri disposition i Beograd.

Dag 11

Beograd - Hjemrejse

Efter morgenmaden checker vi ud fra vores kahytter. Dagen er til fri disposition i Beograd, indtil der hen på eftermiddagen er transfer til lufthavnen. Vi flyver tilbage til København via Wien.

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst til Beograd
 • Dag 2 - Beograd (-23.00)
 • Dag 3 - Jernporten (08.30) - Donji Milanovac (14.00-18.00)
 • Dag 4 - Novi Sad (09.00-23.00)
 • Dag 5 - Vukovar (07.00-22.00)
 • Dag 6 - Mohacs (06.00-19.00) - Pecs
 • Dag 7 - Budapest (09.00-)
 • Dag 8 - Budapest (-21.00)
 • Dag 9 - Bratislava (14.00-21.00)
 • Dag 10 - Wien (04.00-)
 • Dag 11 - Wien - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Krydstogt P Donau 2019 Leonora (Beograd Wien) (1)

Inkluderet i prisen

Fly KBH-Wien-Beograd og Wien-KBH inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

10 overnatninger i kahyt med vindue på hoveddæk

Helpension ombord bestående af morgenbuffet, 4-retters frokost eller buffet og 4-retters aftensmad. Pensionen starter med aftensmad dag 1 og slutter med morgenmad dag 11.

2 glas øl eller vin er inkluderet til frokost og aftensmad

Dagens program på dansk leveret til kahytten hver dag

Udflugter iflg. program

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige drikkevarer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge, på 7 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Drikkepenge til lokalguider/chauffører

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Kahyt på mellemdæk med fransk altan kr. 2.500

Kahyt på øvre dæk med fransk altan kr. 3.500

Enkeltkahyt med vindue på hoveddæk kr. 4.500

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst til Beograd

Leonora Restaurant

Med fly fra København til Beograd via Wien. Bustransfer til floden, hvor vores flotte skib venter. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter. Før velkomstmiddagen mødes vi til en velkomstdrink og får en præsentation af skibet og besætningen.

Dag 2

Beograd (-23.00)

Skibe i byen Beograd
Stsava kirken i Beograd
Bygninger i Beograd
Park med statue i Beograd

Efter morgenmaden venter en spændende byrundtur med bus i Beograd, hvor vi bl.a. skal se fæstningen, Kalemegdan-parken, den ortodokse domkirke, Prinsesse Ljubicas gods, rådhuset, nationalforsamlingen og Skt. Markus-kirken. Vi afslutter turen med en spadseretur gennem gågaden Knez Mihajlova med de mange butikker, cafeer og gallerier. Eftermiddagen er til fri disposition i Beograd.

Dag 3

Jernporten (08.30) - Donji Milanovac (14.00-18.00)

Kong Decebalus ved Jernporten

Vi tilbringer dagen ombord og nyder sejladsen gennem den smukke natur og den berømte hydroelektriske dam "Jernporten", hvor Donau dæmmes op for at give mere sikker sejlads gennem den vanskeligste del af slugten. Tidligere var strækningen en farlig hindring for skibene på grund af de skarpe klipper i den smalle passage. Den gigantiske konstruktion stod færdig i 1972 og blev bygget af rumænske og jugoslaviske bygningsarbejdere. Dæmningen hæver vandstanden med 30 meter og på visse steder i slugten er Donau mere end 80 meter dyb. Vi vender og sejler tilbage. Over middag lægger vi til i den lille by Donji Milanovac, hvor der er mulighed for at se sig om på egen hånd. 

Dag 4

Novi Sad (09.00-23.00)

Novi Sad Novi Sad

Novi Sad er den 3. største by i Serbien og kulturelt og historisk centrum for Vojvodina-regionen. Novi Sad er en livlig by med masser af restauranter, butikker og grønne områder. Vi tager på byrundtur til fods og spadserer forbi markedet, hvor vi får indlik i byens hverdagsliv og fortsætter gennem byens historiske centrum.  

Efter byrundturen kører vi ud på landet i provinsen Vojvodina og besøger et privat landsbyhjem, hvor vi spiser frokost med lokale retter og blommebrændevinen slivovitz, ledsaget af musikalsk underholdning.  

Dag 5

Vukovar (07.00-22.00)

Vukovar, Kroatien

Vukovar er Kroatiens største flodhavn og er en hyggelig by med cafeer, museer og butiksgader. Vi tager på byvandring, hvor vi bl.a. ser den nye bydel, som blev opført efter bombningerne i 1992 samt byens mange fine gamle huse i barokstil. Vi slutter byvandringen af med et besøg i byens gamle kloster. Efter frokost er eftermiddagen til fri disposition til at gå på opdagelse i Vukovar på egen hånd. 

Dag 6

Mohacs (06.00-19.00) - Pecs

Domkirken i Pecs i Ungarn

Vi lægger til i den ungarske by Mohacs. Herfra kører vi til den flotte by Pecs, der er kendt for sine mange gallerier, museer og historiske levn. Pecs kaldes "kunstelskernes by", og pga. sin beskyttede beliggenhed ved foden af Mecsekbjergene og de mange historiske monumenter emmer byen af afslappet middelhavsstemning. Vi skal se byens vigtigste seværdigheder bl.a. byens store torv Szechenyi og byens vartegn, den spektakulære katedral, der er bygget i det 11. årh. Udflugten indeholder desuden en stemningsful kirkekoncert i Pecs.

Dag 7

Budapest (09.00-)

Vi tager på byrundtur med bus i Budapest. Turen bringer os forbi Skt. Stefan-kirken, operaen, Heltepladsen med statuer af ungarske herskere og andre historiske personer og parlamentet. Derefter krydser vi Donau til Buda-siden med Fiskerbastionen og Matthias-kirken. Fra toppen af Gellert-højen kan vi nyde udsigten over floden og byen. 

Efter frokost ombord er eftermiddagen til fri disposition til at gå på opdagelse i den smukke hovedstad på egen hånd. Se for eksempel parlamentet, Dohány-synagogen, som er verdens 2. største eller gå på opdagelse i den store markedshal.

Skt. Stefansbasilikaen, Budapest
Heltepladsen, Budapest
Skt. Mathias-kirken, Budapest
Fiskerbastionen, Budapest
Dag 8

Budapest (-21.00)

Frihedsbroen, Budapest

Vi spiser morgenmad ombord, hvorefter dagen er til fri disposition i Budapest. Besøg for eksempel et af de mange smukt udsmykkede kurbade, som Budapest er berømt for. 

Dag 9

Bratislava (14.00-21.00)

Udsigt over Bratislava Udsigt over Bratislava

Efter frokost skal vi opleve Slovakiets charmerende og romantiske hovedstad Bratislava. Vi kører med byens berømte sightseeing-tog Oldtimer gennem byen og op på bakken, hvor slottet ligger med smuk udsigt over byen og floden. Efter køreturen spadserer vi gennem den mindre kuperede gamle bydel med Michael-broen og -tårnet, det gamle rådhus, torvet og nationalteatret. 

Efter byrundturen vil der være tid på egen hånd til shopping eller sightseeing. Dagen byder endvidere på en hyggelig vinsmagning i skibets lounge. Efter dagens oplevelser kan vi se frem til en festlig aften, når kaptajnen byder på 5-retters afskedsmiddag. 

Dag 10

Wien (04.00-)

Efter skibets lækre morgenbuffet tager vi på byrundtur i Wien og får et indtryk af byens mange spændende seværdigheder. Vi går en tur gennem det historiske centrums smukke gamle gader og ser bl.a. Skt. Stefans-domkirken, hvor vi kigger indenfor. 

Vi passerer endvidere forbi det kejserlige palads Hofburg, Den Spanske Rideskole samt Albertina-pladsen med kunstmuseet. Efter byrundturen er der lidt tid på egen hånd inden vi kører tilbage til skibet til frokost. Eftermiddagen er til fri disposition. 

Sporvogn i Wien
Karlskirken, Wien
Moderne og klassiske bygninger side om side i Wien
Cityview Night 102065311
Dag 11

Wien - Hjemrejse

Schönbrunn, Wien Schönbrunn, Wien

Efter morgenmaden checker vi ud fra vores kahytter. Formiddagen er til fri disposition til afslapning på soldækket eller måske en spadseretur på promenaden langs Donau. Inden afrejse fra skibet spiser vi en let frokost i loungen.

Herefter tager vi på udflugt til Schönbrunn-slottet. Schönbrunn er den østrigsk-ungarske kejserfamilie Habsburgs tidligere sommerresidens. Sidst på eftermiddagen er der transfer til lufthavnen, hvorfra vi flyver tilbage til København.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse