maastricht

Wien - Amsterdam inkl. Andre Rieu

12 dage - Rhinen, Main & Donau

 • Flodkrydstogt
 • Musikrejse
 • Kulinariske oplevelser
 • Naturoplevelser
 • Smukke udsigter

Tag med på et smukt krydstogt mellem Wien og Amsterdam og få en helt særlig musikoplevelse! I den hollandske by Maastricht skal vi opleve en festlig koncert med "valsekongen", den verdensberømte violinist og dirigent André Rieu og Johann Strauss Orkester. Vi sejler med det elegante og komfortable skib M/S Leonora, hvor vi kan slappe af og lad os forkæle mellem oplevelserne i land. 

Vi rejser med fly fra København til Wien, hvor vi tager på byrundtur inden vores krydstogt starter på Donau, flodernes dronning. Herefter skal vi opleve Melk i den smukke Wachau-dal inden vi kommer til Passau på grænsen mellem Østrig og Tyskland. Herefter går turen gennem Tyskland med smuk sejlads på RMD-kanalen og Rhinen samt besøg i Regensburg, Riedenburg, Nürnberg, Bamberg, Schweinfurth, Wertheim, Frankfurt og Köln. Fra Köln gør vi en afstikker til Maastricht i Holland, hvor vi skal nyde André Rieus sprudlende optræden i hans hjemby. Vi slutter af i Amsterdam, som vi selvfølgelig skal opleve på en kanalrundfart.   

Rejsens pris inkluderer fly t/r, André Rieu-koncert inkl. transfer t/r, helpension ombord inkl. 2 glas øl eller vin til frokost og aftensmad samt alle programmets udflugter med dansk rejseleder.

Se også vores andre flodkrydstogter

 

 • Koncert med André Rieu i Maastricht
 • Sejlads på Donau, Main og Rhinen
 • Fly fra København
 • Helpension ombord
 • Spændende udflugter i land


12 dage og 3 floder

Rejseplan

 • Dag 1 - Byrundtur i Wien - Check-in på skibet

 • Dag 2 - Melk (10.00-16.00)

 • Dag 3 - Passau (09.00-17.00)

 • Dag 4 - Regensburg (07.00-13.00) - Riedenburg (20.30-02.00)

 • Dag 5 - Nürnberg (14.00-02.00)

 • Dag 6 - Bamberg (14.00-24.00)

 • Dag 7 - Schweinfurth (07.00-13.00)

 • Dag 8 - Wertheim (12.00-18.00)

 • Dag 9 - Frankfurt (13.00-24.00)

 • Dag 10 - Köln (13.00- 24.00)

 • Dag 11 - Amsterdam (15.00-)

 • Dag 12 - Frokost - Kanalrundfart - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Fly København-Amsterdam-Wien og Amsterdam-København inkl. bagage
 • Transfer lufthavn-skib t/r
 • 11 overnatninger i udvendig kahyt på hoveddæk
 • Helpension ombord - pensionen starter med aftensmad første dag og slutter med let frokost sidste dag
 • 2 glas vin/øl til frokost og aftensmad
 • Billet til koncert med André Rieu i sektion B1 el. B3
 • Dagens program (på dansk) leveret til kahytten
 • Udflugter iflg. program
 • Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Forsikringer
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning (ca. € 7 pr. pers. pr. nat)

Evt. tillæg pr. person

 • Kahyt på mellemdæk med fransk altan kr. 2.750
 • Kahyt på øvre dæk med fransk altan kr. 3.850
 • Kahyt til enebrug på hoveddæk kr. 4.700
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 329 Læs mere
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager i et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet afhænger af naturens luner. Vi kan således ikke garantere, at alt gennemføres nøjagtigt som beskrevet i dagsprogrammet, da vejrmæssige forhold i høj grad spiller ind på mulighederne for at gennemføre rejsen som planlagt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Derfor kan en del af transporten foregå med bus hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse udflugter. På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at vi vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give vores gæster mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer. Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Rejseplan

Dag 1

Byrundtur i Wien - Check-in på skibet

Fly til Wiens lufthavn, hvorfra vi kører ind til byen. I det historiske centrum besøger vi den gotiske domkirke Stephansdom og passerer bl.a. forbi det gigantiske bygningskompleks Hofburg og Den Spanske Rideskole. Efter byrundturen er der lidt tid på egen hånd inden vi fortsætter til skibet, hvor vi bliver indkvarteret i vores kahytter og får sereveret en velkomstdrink og canapè i salonen mens skibets besætning præsenteres og får praktisk information om livet ombord. Omkring midnatstid kaster vi fortøjningerne og påbegynder vores krydstogt.

Dag 2

Melk (10.00-16.00)

Sejladsen bringer os gennem den smukke Wachau-dal, som er er blandt de mest berømte regioner i Østrig. Besøgende fra hele verden kommer for at nyde det pittoreske landskab, kulturarven og de suveræne vine der dyrkes i området. Wachau-dalen er opført på UNESCOs liste over verdensarv. Vi tilbringer dagen i Melk og besøger det imponerende benediktinerkloster Stift Melk, en af Europas mest betydningsfulde barokbygninger og et af Østrigs mest berømte klostre, hvor der har boet munke i mere end 900 år. 

Dag 3

Passau (09.00-17.00)

Om formiddagen ankommer vi til Passau, som ligger på grænsen mellem Tyskland og Østrig. Passau er kendt som byen med de tre floder - her møder Donau floderne Ilz og Inn. Vi tager på byrundtur til fods i den smukke gamle bydel, hvor vi blandt andet kommer forbi den berømte Stefans-domkirke med de grønne løgkupler, samt stedet hvor de tre floder Donau, Ilz og Inn møder hinanden. 

Dag 4

Regensburg (07.00-13.00) - Riedenburg (20.30-02.00)

Om morgenen ankommer vi til Regensburg, hvor Donau og Regen-floden møder hinanden. Regensburg er en af Tysklands ældste byer. Byen har været hovedstad i Bayern og den gamle bykerne, som er på UNESCO's Verdensarvsliste, slap relativt uskadt fra bombardementerne under 2. verdenskrig. Regensburg er desuden kendt som hjemsted for den berømte fyrstefamilie Thurn und Taxis, som har resideret i St. Emmeram-slottet siden 1748. Vi udforsker byen til fods - vi krydser Donau ad den berømte gamle stenbro og passerer forbi den gotiske domkirke Skt. Peter, den romerske ruin Porta Praetoria, rådhuset og byens patricier-huse. På vores spadseretur rundt i byen ser vi også masser af små hyggelige beværtninger, Regensburg er nemlig den by i Tyskland, der har flest værtshuse pr. indbygger. Mens vi nyder frokosten ombord går turen videre mod den smukke by Riedenburg, som ligger i naturparken Altmühltal ved foden af Schloss Rosenburg. Efter middagen ombord er der mulighed for at spadsere en tur i Riedenburg. 

Fra Kelheim, som ligger mellem Regensburg og Riedenburg, og frem til Bamberg sejler vi på RMD-kanalen, en menneskeskabt vandvej af udgravede kanaler og inddæmmede flodstrækninger, som forbinder Main-floden med Donau og gør det muligt at sejle fra Nordsøen til Sortehavet på Rhinen, Main og Donau. Kanalen, der i sin nuværende inkarnation stod færdig i 1992, er ca. 55 meter bred. Mellem Kelheim og Dietfurt sejler man på floden Altmühl og passerer gennem to sluser for at udjævne de 17 meters højdeforskel.

 

Dag 5

Nürnberg (14.00-02.00)

Efter en afslappende formiddag ombord ankommer vi til Nürnberg, hvor vi tager på byrundtur med bus. Bybilledet domineres af det enorme fæstningsanlæg, der blev påbegyndt allerede omkring 1140 under kejser Konrad III. Bymidten er omkranset af en bymur fra Middelalderen med ca. 60 tårne, hvoraf størstedelen er bevaret trods ødelæggelser under 2. Verdenskrig.  Foruden historiske og arkitektoniske seværdigheder er Nürnberg verdensberømt for sine honningkager, som bare må prøves.

Dag 6

Bamberg (14.00-24.00)

Efter frokost ankommer vi til den historiske by Bamberg, som er på UNESCO's Verdensarvsliste. Byen er bygget på syv høje med en kirke på hver af højene. Vi kører med bus til den gamle bydel, hvor vi spadserer gennem de idylliske gader med bindingsværkshuse til rådhuset, som ligger midt på broen Obere Brücke. Vi kommer også forbi domkirken og går gennem Lille Venedig med fiskerhuse fra det 19. årh. Efter byrundturen er der tid på egen hånd. Bamberg er kendt for sine mange bryggerier, så vi kan anbefale at nyde et glas røget øl, som er den lokale specialitet.

Dag 7

Schweinfurth (07.00-13.00)

Om formiddagen besøger vi Schweinfurth, der ligger idyllisk ved Main-flodens bred. Byens historie går helt tilbage til år 790, men fordi der under 2. Verdenskrig lå en kuglelejefabrik blev Schweinfurth stærkt ødelagt af bombardementer. Vi tager på byrundtur til fods og ser bl.a. det gotiske rådhus, bymuseet og Skt. Johannes-kirken.

Dag 8

Wertheim (12.00-18.00)

Vi tilbringer eftermiddagen i den romantiske middelalderlandsby Wertheim, hvor vi går i land og tager på en hyggelig byvandring, som bl.a. fører os forbi markedspladsen, den adelige familie Löwenstein-Wertheim-Rosenbergs hjem og byens englespringvand.  Der er også tid til at gå på opdagelse i den idylliske lille by på egen hånd før vi først på eftermiddagen sejler videre. 

Dag 9

Frankfurt (13.00-24.00)

I dag besøger vi Frankfurt, som er en af Tysklands vigtigste finansbyer. Skyskraberne i Bankenviertel, som bl.a. rummer hovedsæder for en række internationale storbanker, giver byens skyline et amerikansk præg. Vi tager på byrundtur til fods i byens historiske centrum og skal bl.a. se rådhuset, domkirken og Skt. Pauls kirke. Efter byrundturen er der tid til at opleve mere af Frankfurt på egen hånd. 

Dag 10

Köln (13.00- 24.00)

Efter frokost ankommer vi til Köln, hvor vi tager på byrundtur til fods. Köln, som har været en vigtig storby siden antikken, hvor byen havde mindst 25.000 indbyggere. I Middelalderen var Köln en af Europas største og vigtigste byer og endvidere et vigtigt valfartssted for pilgrimme på grund af de formodede relikvier af De Hellige Tre Konger. Under 2. verdenskrig blev det meste af den gamle bydel ødelagt, men Kölns rige historie fra romertid over middelalder er på grund af omhyggelig genopbyggelse tydelig at se i bybilledet i dag. I indre by er der 12 romanske kirker, flere end i nogen anden europæisk by. Vi spadserer sammen til den 157 meter høje Kölner Dom, der er Tysklands mest besøgte turistattraktion. Herefter er der lidt tid til at se sig om i Köln på egen hånd.

Efter tidlig aftensmad ombord kører vi med bus til den sydhollandske by Maastricht, hvor André Rieu optræder på Vrijthof, som er byens største plads. Koncerten starter kl. 21 og vi kan se frem til en sprudlende optræden af den verdensberømte violinist og dirigent André Rieu og hans 80+-mand store Johann Strauss-orkester, som optræder med musik i forskellige genrer - klassisk, operette, musical og vals. André Rieu, som er hollænder, har et helt særligt forhold til Maastricht, hvor han er opvokset og hvor han stadig bor, når han ikke turnerer verden rundt med sin musik. Efter koncerten kører vi med bus tilbage til skibet, hvor besætningen står klar med midnatssnacks.

Dag 11

Amsterdam (15.00-)

Midt på eftermiddagen ankommer vi til Amsterdam. Vi tager på byvandring i Amsterdam, som er en kulørt og smuk lille hovedstad med romantik og dukkehusidyl, verdensberømte kunstmuseer og historiske mindesmærker, et mylder af husbåde, de smukke broer og gammeldags kanalhuse med smukke facader. Amsterdams spændende arkitektur byder på alt fra de karakteristiske trappegavlhuse fra 1600-tallet til prisbelønnet 2000-tals arkitektur.  

Dag 12

Frokost - Kanalrundfart - Hjemrejse

Vi spiser den sidste morgenmad ombord og pakker kufferten. Efter en let frokost ombord skal vi opleve Amsterdam fra vandsiden på en hyggelig kanalrundfart. Fra kanalbåden nyder vi synet af de gamle kanaler og de mange smukke gavlhuse og fornemmer byens liv og helt særlige stemning. Efter sejlturen er der transfer til lufthavnen og fly tilbage til Danmark.

Skib

M/S Leonora ★★★★+

M/S Leonora er et elegant krydstogtskib bygget i 2008, som udgør den perfekte base for et spændende krydstogt. De 4 dæk er optimalt udnyttet til elegante og komfortable fællesområder og velindrettede kahytter. Skibet er 110 m. langt og 11,45 m. bredt og har 67 kahytter samt 2 suiter.  

Atmosfæren ombord er afslappet og det anbefales at medbringe behageligt tøj og godt fodtøj til udflugter i land, samt en varm jakke eller trøje til kølige aftener. Det forventes, at vi klæder om, når middagen skal nydes, men det store selskabsskrud er ikke nødvendigt. Der er mulighed for at få vasket og strøget…

Læs mere her

Afgange

Der er desværre ingen ledige afrejsedatoer tilgængelige i øjeblikket.

Flodkrydstogter - spørgsmål og svar

Hvilken valuta skal jeg medbringe?

Generelt: Medbring kontanter i euro til drikkepenge og småbetalinger i land

På turene på Rhinen og Mosel samt Douro anvendes udelukkende Euro.

På turene på Donau: I både Østrig og Slovakiet er Euro den gængse valuta. I Kroatien, Ungarn, Rumænien og Serbien, hvor der benyttes anden valuta end euro, kan euro stadig benyttes - og at betale med euro til en lidt ringere kurs vil ofte være billigere end at veksle til den lokale valuta. 

Skal jeg give drikkepenge?

Drikkepenge til skibets personale er ikke inkluderet i rejsens pris. Du kan under turens program læse, hvad vi anbefaler at give i drikkepenge. Herudover er det god skik at give et par euro til lokalguider og chauffører undervejs.

Er der noget, jeg skal være opmærksom på m.h.t. påklædning?

På udflugterne anbefaler vi behageligt tøj, som passer til årstiden. På udflugter, som inkluderer besøg i kirker skal man være sømmeligt påklædt, ingen bare skuldre eller ben - dvs. ingen shorts, korte skørter eller ærmeløse t-shirts/toppe. Det forventes, at man klæder om til middagen, men det store selskabsskrud kan man roligt lade blive hjemme.

Er motorstøjen generende?

På alle vore skibe er der mulighed for at vælge mellem indkvartering på flere dæk. Maskinstøjen vil altid være mindst på de øverste dæk. Under normal sejlads giver støjen ikke problemer, men i forbindelse med anløb af havne og sluser, vil man kunne høre motoren flere steder på skibet. Det samme gælder på visse strækninger, hvor skibet sejler mod strømmen.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Krydstogt på Rhône Oplev Frankrig
fra kr. 16.995
Krydstogt på Mekongfloden Oplev Cambodja og Vietnam
fra kr. 27.995
Det Ultimative Flodkrydstogt Fra Amsterdam til Sortehavet
fra kr. 32.995
Forårskrydstogt i Holland Fly fra Aalborg og København
fra kr. 7.995