amsterdam - strasbourg

Amsterdam - Strasbourg

9 dage på Rhinen & Mosel

Spændende rejse med bus fra Sjælland, Fyn og Sønderjylland samt 9-dages sejlrute på Rhinen med start/slut i Amsterdam og Mainz, men sejlads ad Rhinen hele vejen til Strasbourg - og med en afstikker ned ad Mosel-floden til den maleriske vinby Cochem. Vi sejler med det dejlige 4+-stjernede skib River Navigator, hvor vi kan slappe af og lade os forkæle mellem oplevelserne i land. 

I Holland venter den charmerende hovedstad Amsterdam, som vi udforsker på en kanalrundfart. På den tyske del af Rhinen skal vi opleve metropolen Köln med den imponerende domkirke, samt vinbyerne Koblenz og Rüdesheim. Fra den historiske by Speyer tager vi på udflugt til den smukke universitetsby Heidelberg ved Neckar-floden og længst mod syd skal vi opleve Strasbourg, som er hovedby i den franske region Alsace. Vi gør desuden en afstikker ned af Moselfloden for at besøge den maleriske vinby Cochem.

Vores flydende luksushotel følger med hele vejen, så vi skal kun pakke ud en gang og kan hver dag vende tilbage til velkendte omgivelser - en skøn måde at rejse på!   

Se også vores andre flodkrydstogter

 

 • Bus fra Sjælland, Fyn og Sønderjylland
 • Helpension ombord
 • 2 gl. øl/vin/vand til måltiderne inkluderet
 • Spændende udflugter i land
 • Erfaren dansk rejseleder


9 dages krydstogt på Mosel & Rhinen

Rejseplan Amsterdam-Strasbourg

 • Dag 1 - Ankomst Amsterdam

 • Dag 2 - Amsterdam (- 13.00)

 • Dag 3 - Köln (13.00-23.00)

 • Dag 4 - Cochem (14.00-22.00)

 • Dag 5 - Koblenz (06.00-12.00) - Rüdesheim (18.30-23.00)

 • Dag 6 - Speyer (10.00-20.30) - Heidelberg

 • Dag 7 - Strasbourg (08.00-19.00) - Riquewihr

 • Dag 8 - Mainz (09.00-)

 • Dag 9 - Hjemrejse


Se detaljeret rejsebeskrivelse

Inkluderet i prisen

 • Transport i moderne langtursbus
 • Gratis kaffe på ud- og hjemrejse samt adgang til wi-fi og usb-strømstik i bussen
 • 8 overnatninger i udvendig kahyt på nedre dæk (Odyssey)
 • Frokost på ud- og hjemrejse
 • Helpension ombord bestående af morgenbuffet, 4-retters frokost og 4-retters aftensmad
 • 2 glas øl/vin/sodavand til frokost og aftensmad
 • 1 fl. vand i kahytten pr. dag
 • Udflugter iflg. program
 • Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

 • Drikkevarer
 • Forsikringer
 • Obligatoriske drikkepenge til skibets besætning (ca. € 7 pr. pers. pr. nat)

Evt. tillæg pr. person

 • Suite på øvre dæk (Navigator) med fransk altan kr. 3.600
 • Kahyt på øvre dæk (Navigator) med fransk altan kr. 2.240
 • Kahyt på mellemdæk (Explorer) med stort panoramavindue kr. 1.440
 • Kahyt på hoveddæk (Explorer forrest) med panoramavindue kr. 600 
 • Kahyt til enebrug på nedre dæk (Odyssey) kr. 6.400
 • Fast plads i bussen kr. 150-250
 • Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere
 • Rejseforsikring kr. 273 Læs mere 
 • Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Bemærk - om vandstand og sluser

 • Som deltager i et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet afhænger af naturens luner. Vi kan således ikke garantere, at alt gennemføres nøjagtigt som beskrevet i dagsprogrammet, da vejrmæssige forhold i høj grad spiller ind på mulighederne for at gennemføre rejsen som planlagt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Derfor kan en del af transporten foregå med bus hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse udflugter.

  På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at vi vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give vores gæster mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer. Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Rejseplan Amsterdam-Strasbourg

Dag 1

Ankomst Amsterdam

Efter end opsamling på Sjælland, Fyn og i Sønderjylland sætter vi kursen mod Amsterdam med passende pauser undervejs. Vi holder en lidt længere pause til frokost, som er inkluderet i prisen. Vel ankommet til Amsterdam går vi ombord på M/S River Navigator og bliver indkvarteret i vores kahytter. Aftenen starter med en velkomstdrink og præsentation af skibets besætning, derefter middag ombord.

Dag 2

Amsterdam (- 13.00)

Om formiddagen skal vi se nærmere på Amsterdam, som med sine mange kanaler, cykler og fine gamle bygninger emmer af charme. Vi oplever den berømte by på den eneste rigtige måde - fra vandsiden på en hyggelig kanalrundfart. Fra kanalbåden nyder vi synet af de gamle kanaler og de mange smukke gavlhuse og fornemmer byens liv og helt særlige stemning. Mens vi nyder frokosten ombord lægger M/S River Navigator fra kaj og vi begynder vores sejlads. Vi tilbringer en afslappet eftermiddag ombord og nyder udsigten til de hollanske landskaber. 

Dag 3

Köln (13.00-23.00)

Efter en afslappet formiddag ombord ankommer vi over middag til Köln, hvor vi tager på byrundtur til fods. Köln har været en vigtig storby siden antikken, hvor byen havde mindst 25.000 indbyggere. Over tre kilometer af den antikke bymur kan stadigvæk ses. I Middelalderen var Köln en af Europas største og vigtigste byer og endvidere et vigtigt valfartssted for pilgrimme på grund af de formodede relikvier af De Hellige Tre Konger. Under 2. verdenskrig blev det meste af den gamle bydel ødelagt, men Kölns rige historie fra romertid over middelalder er på grund af omhyggelig genopbyggelse tydelig at se i bybilledet i dag. I indre by er der 12 romanske kirker, flere end i nogen anden europæisk by. Vi ser også den 157 meter høje Kölner Dom, der er Tysklands mest besøgte turistattraktion. Resten af eftermiddagen er til fri disposition til at opleve mere af Köln på egen hånd. Skibet ligger ved kaj i centrum, så der er også mulighed for at gå i land efter middagen ombord. Sidst på aftenen fortsætter vi sejladsen. 

Dag 4

Cochem (14.00-22.00)

Vi sejler i dag på den smukke Mosel-flod med udsigt til vinmarker og maleriske landsbyer. Efter frokost ankommer vi til Cochem, som ligger smukt ved flodbredden med Reichsburg-slottet stolt knejsende over byen. Vi oplever byen på en rundtur til fods sammen med rejselederen. Resten af eftermiddagen er til fri disposition i den hyggelige by. 

Dag 5

Koblenz (06.00-12.00) - Rüdesheim (18.30-23.00)

Efter nattens sejlads ankommer vi tidligt om morgenen til Koblenz. Efter morgenmaden tager vi på byrundtur til fods og lægger bl.a. vejen forbi Deutsches Eck, hvor Rhinen og Mosel-floden mødes. Ved middagstid sejler vi videre på Rhinen. Vi sejler nu på "Den Romantiske Rhin", en særlig smuk del af Rhinen, som også er på UNESCO's liste over verdens kulturarv. Det dramatiske landskab er som taget ud af et folkeeventyr - smukke skiferbjerge med vinmarker på terrasser, middelalderborge på hveranden bakketop og maleriske vinlandsbyer med bindingsværkshuse og gotiske kirker. Efter frokost kan vi nyde udsigten fra soldækket når vi passerer Rhinens smalleste sted med den berømte Lorelei-klippe, hvor stærk strøm og skjulte klipper i vandet tidligere forårsagede mange forlis. Ved aftenstid ankommer vi til Rüdesheim. Efter middagen ombord er der mulighed for at gå i land og opleve atmosfæren i den hyggelige by på egen hånd. Gå f.eks. en tur gennem den festlige Drosselgasse, hvor vinstuer og caféer ligger som perler på en snor.

Dag 6

Speyer (10.00-20.30) - Heidelberg

Formiddagen er til fri disposition i Speyer, hvis historie går tilbage til romertiden. Byen var på grund af sin strategiske beliggenhed betydningsfuld som trafikknudepunkt allerede i Middelalderen. Speyer er bl.a. kendt for sin flotte domkirke, som er på UNESCO's Verdensarvsliste. Efter frokost ombord tager vi på udflugt med bus til den smukke universitetsby Heidelberg. Vi kører først til Köningstuhl, hvor vi skal se ruinen af byens berømte renæssanceslot udefra. Herfra kan vi nyde den fantastiske udsigt over bjergsiden, Heidelberg by og Neckar-floden med den smukke Alte Brücke. Vi skal også se Heildelberg Tun, en enorm vintønde, som siges at være fremstillet af træ fra hele 130 egetræer. Tønden, som er fra 1751, kan rumme over 200.000 liter. Udflugten fortsætter med en spadseretur gennem den maleriske gamle bydel med Karl Theodor-broen, Helligåndskirken og rådhuset. Der bliver også lidt tid til at nyde den hyggelige by på egen hånd inden vi kører tilbage til skibet.

 

Speyer

Dag 7

Strasbourg (08.00-19.00) - Riquewihr

Velkommen til den franske by Strasbourg, som er hovedby i Alsace-regionen. Strasbourg har været under skiftevis fransk og tysk herredømme, men er nu et symbol på forsoningen mellem Frankrig og Tyskland og freden i Europa. Flere EU-institutioner har til huse i byen, herunder parlamentet. Efter morgenmaden tager vi på byrundtur i bus og kommer blandt andet forbi Europa Parlamentet samt byens smukke katedral. I byens historiske centrum spadserer vi gennem La Petite France med de charmerende bindingsværkshuse fra det 16. og 17. århundrede. 

Efter frokost ombord byder eftermiddagen på en udflugt til den smukke middelalderlandsby Riquewihr i vinområdet Alsace. Vi tager på byvandring med efterfølgende vinsmagning, hvor vi smager på områdets vine. Herefter kan vi se frem til en festlig aften ombord med kaptajnens gallamiddag efterfulgt af musik og dans i baren. Mens vi hygger os sejler skibet videre mod Mainz, som er sidste stop på vores krydstogt.  

 

 

Dag 8

Mainz (09.00-)

Vi ankommer til Mainz, hvor vi går tager på byvandring sammen med rejselederen. Byen har en særdeles spændende fortid som en af Romerrigets stærkeste forposter mod nord, hvorfor romersk arkitektur har sat sit specielle præg på byen. Efter turen er der tid på egen hånd i den hyggelige by. Vi spiser middag ombord og skibet bliver liggende i Mainz natten over, så der er også mulighed for at gå i land på egen hånd efter middagen ombord. 

Dag 9

Hjemrejse

Efter morgenmaden checker vi ud fra vors kahytter og tager afsked med den venlige besætning på M/S River Navigator. Vi sætter os til rette i bussen, som sætter kursen nordpå med passende pauser undervejs - herunder en lidt længere pausen til frokosten, som er inkluderet i rejsens pris. Vi er tilbage i opsamlingsbyerne sidst på aftenen. 

Busopsamling - Bus fra Sjælland via Fyn & Sønderjylland

SJÆLLAND/FYN/JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Lyngby Station - v/Invita Køkken 04.30 23.05
København - Flintholm Station 05.00 22.35
Ølby Center 05.40 22.05
Ringsted - Outlet 06.10 21.35
Slagelse - Statoil 06.30 21.15
Nyborg Station 06.50 20.45
Odense SV - Afk. 53 07.20 20.15
Odense - Kildebjerg (ud nord/hjem syd) 08.00 19.40
Fredericia Banegård 08.40 19.10
Kolding, Nordkajen 09.10 18.40
Aabenraa - Afk. 70 09.45 17.50
Padborg - OK Benzin 10.15 17.20

Skib

M/S River Navigator ★★★★+

Det elegante flodkrydstogtskib M/S River navigator danner perfekte rammer om et spændende krydstogt gennem smukke landskaber og hyggelige byer. Pladsen på de 4 dæk er optimalt udnyttet til dejlige fællesområder og velindrettede kahytter. M/S River Navigator er bygget i 2002 og senest renoveret i 2018, hvor restauranten er nyindrettet. Skibet har plads til 134 passagerer og er 110 meter langt.  

De lækre måltider om bord serveres i den flotte panoramarestaurant og krydres af udsigten til landskaberne langs floden. Efter middagen kan man nyde en kop kaffe eller en drink i baren, hvor der er lev…

Læs mere her

Afgange

Der er desværre ingen ledige afrejsedatoer tilgængelige i øjeblikket.

Flodkrydstogter - spørgsmål og svar

Hvilken valuta skal jeg medbringe?

Generelt: Medbring kontanter i euro til drikkepenge og småbetalinger i land

På turene på Rhinen og Mosel samt Douro anvendes udelukkende Euro.

På turene på Donau: I både Østrig og Slovakiet er Euro den gængse valuta. I Kroatien, Ungarn, Rumænien og Serbien, hvor der benyttes anden valuta end euro, kan euro stadig benyttes - og at betale med euro til en lidt ringere kurs vil ofte være billigere end at veksle til den lokale valuta. 

Skal jeg give drikkepenge?

Drikkepenge til skibets personale er ikke inkluderet i rejsens pris. Du kan under turens program læse, hvad vi anbefaler at give i drikkepenge. Herudover er det god skik at give et par euro til lokalguider og chauffører undervejs.

Er der noget, jeg skal være opmærksom på m.h.t. påklædning?

På udflugterne anbefaler vi behageligt tøj, som passer til årstiden. På udflugter, som inkluderer besøg i kirker skal man være sømmeligt påklædt, ingen bare skuldre eller ben - dvs. ingen shorts, korte skørter eller ærmeløse t-shirts/toppe. Det forventes, at man klæder om til middagen, men det store selskabsskrud kan man roligt lade blive hjemme.

Er motorstøjen generende?

På alle vore skibe er der mulighed for at vælge mellem indkvartering på flere dæk. Maskinstøjen vil altid være mindst på de øverste dæk. Under normal sejlads giver støjen ikke problemer, men i forbindelse med anløb af havne og sluser, vil man kunne høre motoren flere steder på skibet. Det samme gælder på visse strækninger, hvor skibet sejler mod strømmen.

Lignende rejser du kunne være interesseret i...

Krydstogt på Mekongfloden Oplev Cambodja og Vietnam
fra kr. 26.995
Amsterdam - Wien 12 dage på Rhinen, Main og Donau
fra kr. 15.995
Blomsterkrydstogt Forårsoplevelser i Holland
fra kr. 7.995
Krydstogt på Donau 11 dage, 7 lande & 5 hovedstæder
fra kr. 13.995