Cochem
Bernkastel
Schloss Stolzenfels, Koblenz

Tyskland

Sommerkrydstogt på Rhinen

Pris pr. person fra
kr. 9.995

Tag med Best Travel på en komfortabel sommerrejse til vores naboland mod syd. Transporten foregår med dansk bus, og vi har chartret hele skibet, og der er således kun danske gæster ombord og vi sørger for ekstra god plads i bussen!

Se frem til en flot rejse gennem ét af Tysklands mest historierige og naturskønne områder med skønne sommerdage ombord på det lækre flodkrydstogtskib M/S Leonora.

KØR-SELV: Vil du gerne deltage på krydstogtet, men foretrækker du at køre i bil til Düsseldorf? Kontakt os gerne herom.

På rejsen skal vi gå en aftentur i den maleriske by Cochem ved Mosel, besøge Cusano Stift i vinbyen Bernkastel-Kues og naturligvis sejle ad den mest berømte del på Rhinen. Senere på rejsen besøger vi også den kendte by, Rüdesheim. Skønne naturoplevelser, historie og vin er kendetegnende for dette krydstogt på floderne Mosel og Rhinen. Frodige vinmarker og dybe skove kanter de to floder, og på bredderne ser vi et væld af middelalderborge, slotte og maleriske landsbyer med bindingsværkshuse. Siden romertiden har Rhinen været en af Europas vigtigste vandveje, og de mange borge og fæstninger langs floden vidner om dens spændende historie og betydning gennem århundrederne. 

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst til skibet i Düsseldorf
  • Dag 2 - Sejlads og ankomst til Cochem (18.00-)
  • Dag 3 - Bernkastel (06.00-13.00)
  • Dag 4 - Koblenz (07:00-)
  • Dag 5 - Sejlads på Rhinen - Rüdesheim (13.00-)
  • Dag 6 - Oberwesel (11.00-18.00)
  • Dag 7 - Königswinter (-12.00) og Düsseldorf (16.00-)
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Stepmap Map Sommerkrydstogt P Rhinen (1)

Inkluderet i prisen

Bustransport fra/til Danmark inkl. gratis kaffe og adgang til WiFi

7 overnatninger i kahyt med vindue på hoveddæk

Helpension ombord bestående af morgenbuffet, 4-retters frokost eller buffet og 4-retters aftensmad. Pensionen starter med aftensmad dag 1 og slutter med morgenmad dag 8.

Sandwich på udrejsen og let frokost fra skibet på hjemrejsen

2 glas øl eller vin er inkluderet til frokost og aftensmad

Udflugter ifølge program inkl. entréer

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige drikkevarer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge, på 49 euro pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Drikkepenge til lokalguider og chauffører

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Skibets drikkepakke kr. 600: Husets hvid- og rødvin, øl (2 slags), sodavand, juice og vand i restauranten og baren. Alt serveres i glas og er tilgængeligt i tidsrummet fra kl. 11.00-23.00. Ved køb skal begge personer i kahytten tilvælge drikkevarepakken.

Kahyt på mellemdæk med fransk altan kr. 1.750

Kahyt på øvre dæk med fransk altan kr. 2.450

Suite på øvre dæk kr. 4.000

Dobbeltkahyt som enekahyt på hoveddæk kr. 3.000

Dobbeltkahyt som enekahyt på mellemdæk kr. 4.750

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst til skibet i Düsseldorf

Med passende pauser undervejs kører vi ned over den dansk-tyske grænse. Nyd komforten ombord - med Best Travels danske busser er der dømt afslapning fra det øjeblik, hvor du stiger ombord på bussen. Undervejs byder vi på en sandwich, som enten kan nydes i bussen eller på en rasteplads. Vi byder også på gratis kaffe i bussen!

 Vi ankommer til skibet i Düsseldorf omkring aftensmadstid, og imens besætningen bærer bagagen til kahytterne, indkvarteres vi og lærer skibet at kende. Aftenen starter med en velkomstdrink med kanapeer og præsentation af skibets besætning, inden vi spiser middag ombord.

Dag 2

Sejlads og ankomst til Cochem (18.00-)

Hele dagen er afsat til ren afslapning. Nyd evt. udsigten fra skibets soldæk. Her kan vi nyde de smukke landskaber, som vi stille passerer på vores vej op ad Rhinen. Vi sejler forbi Koblenz og ind på floden Mosel, og til tidligt på aftenen ankommer vi til den hyggelige by Cochem.

Efter aftensmaden går vi en tur i byen og nyder stemningen på en herlig sommeraften. Skibet ligger i Cochem til først på natten.

Cochem Cochem
Dag 3

Bernkastel (06.00-13.00)

Allerede tidligt om morgenen ankommer vi til middelalderbyen Bernkastel-Kues med tilnavnet ”Mosels Perle”. Her går vi efter morgenmaden en tur i den charmerende by med de mange bindingsværkshuse.

Gå evt. en tur gennem vinmarkerne op til borgen. Her kan man købe en kop kaffe og nyde den fantastiske udsigt over byen, vinmarkerne og den bugtede Mosel-flod. Tilbage på skibet spiser vi frokost, hvorefter kaptajnen sætter kursen ned af Mosel med kurs mod Koblenz.

Bernkastel
Bernkastel
Vinmarker ved Bernkastel
Dag 4

Koblenz (07:00-)

Koblenz
Schloss Stolzenfels, Koblenz

Vi skal i dag udforske byen Koblenz, hvor Mosel løber sammen med Rhinen ved det berømte Deutsches Eck. Her findes en stor statue af Kejser Wilhem og vil vi herfra starte dagens byrundtur. Frokosten nyder vi ombord, og om eftermiddagen kører vi en tur op til det berømte Schloss Stolzenfels, hvor der venter en spændende rundvisning anført af en lokalguide. Herefter kører vi en lille tur ned langs Rhinen, inden vi vender tilbage til skibet og spiser aftensmad ombord. Skibet ligger i Koblenz natten over.

Dag 5

Sejlads på Rhinen - Rüdesheim (13.00-)

Vi sejler på ”Den Romantiske Rhin” - en særlig smuk del af Rhinen, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Det dramatiske landskab er som taget ud af et folkeeventyr - smukke skiferbjerge med vinmarker på terrasser, middelalderborge på hveranden bakketop og maleriske vinlandsbyer med bindingsværkshuse og gotiske kirker. Vi passerer også Rhinens smalleste sted med den berømte Lorelei-klippe, hvor stærk strøm og skjulte klipper i vandet tidligere forårsagede mange forlis. 

Vi ankommer til den skønne vinby Rüdesheim efter frokost og går den korte tur til centrum, hvor vi besøger det underholdende Musikmekaniske Kabinet. Herefter tager vi svævebanen op til Niederwald-mindesmærket, der ligger højt med en fantastisk udsigt over byen og Rhin-dalen. Vi kører en flot tur ud igennem de store vinområder, før vi vender tilbage til skibet og nyder vores frokost.

Resten af eftermiddagen foregår på egen hånd. Gå f.eks. på opdagelse gennem den festlige Drosselgasse, hvor vinstuer og caféer ligger som perler på en snor.  Da skibet ligger i Rüdesheim natten over, vil det også være oplagt at besøge Drossegasse om aftenen.

Dag 6

Oberwesel (11.00-18.00)

Vi er nu startet vores sejlads nordpå nedad Rhinen og besøger i dag den dejlige by Oberwesel, som ligger i den øvre Mellemrhindal. Byen har et flot middelaldercentrum med hele 16 tårne og flere flotte fæstningsanlæg.

Vi går på byrundtur og denne slutter ved det imponerende Schönburg-slot, som blev bygget i det 12-århundrede. Slottet er i dag et skønt hotel. Vi nyder aftensmaden, imens vi atter sejler forbi Lorelei. Kort før midnat  ankommer vi til Königswinter, hvor skibet ligger natten over.

Oberwesel Oberwesel
Dag 7

Königswinter (-12.00) og Düsseldorf (16.00-)

Schloss Drachenburg

Formiddagen er til fri dispostion i Königswinter – byen er blandt andet kendt for at huse en af Tysklands ældste tandhjulsbaner – Drachensfelsbahn som tager sine gæster op til Schloss Drachenburg. Vi nyder den sidste eftermiddag ombord med sejlad på Rhinen, inden vi er tilbage ved udgangspunktet i Düsseldorf.

Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden er tid til at tage afsked med skibets venlige besætning, og vi sætter kursen mod Danmark. Med fra skibet får vi lækre lunch-poser, som vi kan nyde på hjemturen, inden vi sidst på eftermiddagen atter krydser grænsen til Danmark.

Bus fra Sjælland, Fyn og Jylland

SJÆLLAND/FYN/JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Lyngby Station - v/Invita Køkken 05.00 22.15
København - Flintholm Station 05.30 21.45
Ølby Center 06.00 21.20
Ringsted - Outlet v/ Puma 06.30 20.50
Slagelse - Stop 39 06.50 20.30
Nyborg Station 07.20 20.00
Odense - Kildebjerg (ud nord/hjem syd) 08.15 18.50
Fredericia Banegård 09.00 18.20
Vojens, Afk. 68 ved OK  09.45 17.40
Aabenraa - Afk. 70 10.05 17.20
Padborg - OK Benzin 10.25 17.00

Bus fra Jylland

JYLLAND AFREJSE HJEMKOMST
Aalborg - Th. Sauersvej 05.40 21.00
Haverslev - Afk. 33 06.10 20.30
Randers - Pendlerplads Afk. 40 06.40 20.00
Århus - Viborgvej/Borumvej - Afk. 47 07.20 19.20
Vejle - Exxit 59 (Tidl Dansk Transport Center) 08.00 18.40
Kolding Havn - Nordkajen 09.00 17.40
Aabenraa - Afk. 70 v/Shell 09.50 16.50
Padborg - OK Benzin, Lejrvejen 10.25 16.20

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse