Avignon
Lyon
Arles

Frankrig

Krydstogt på Rhône

Pris pr. person fra
kr. 16.995

Bourgogne, Rhône og Provence er ikke uden grund nogle af Frankrigs mest kendte og elskede regioner, kendt for fantastisk natur, gastronomiske oplevelser og vidunderlige vine. På dette skønne krydstogt sejler vi på floderne Sâone og Rhône og besøger undervejs blandt andet storbyen Lyon, pavebyen Avignon og maleriske Arles, som er indbegrebet af Provence.

Navnene alene fremkalder billeder af maleriske landsbyer, grønne vinmarker og blomstrende lavendelmarker. Enestående naturoplevelser i de solvarme landskaber kombineres med historie og kultur i smukke byer med spændende historiske mindesmærker fra romertiden, middeladeren og renæssancen. Fra Lyon sejler vi først nordpå ad Saône-floden til Bourgogne inden turen går sydpå gennem Rhône-dalen til Avignon og Arles i Provence.

Rejseplan

Rejseplan

  • Dag 1 - Ankomst Lyon (-21.00) - Afsejling
  • Dag 2 - Châlon (12.00-20.00) - Trevoux (18.00-19.00)
  • Dag 3 - Mâcon (02.00-14.00) - Lyon (22.00-)
  • Dag 4 - Lyon (02.00-14.00)
  • Dag 5 - Chateauneuf-du-Pape (10.30-11.00) - Avignon (13.30-)
  • Dag 6 - Avignon (-12.00) - Arles (15.30-21.00)
  • Dag 7 - Viviers (08.00-08.30) - Ardèche - La Voulte (12.30-13.30)
  • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Rhone 2018

Inkluderet i prisen

Fly København-Lyon t/r med mellemlanding inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

7 overnatninger i dobbeltkahyt med koøje på dæk 1

Velkomstsnack med kaffe/te

Helpension ombord, bestående af morgenmad, frokost og aftensmad, alle serveret som buffet. Pensionen starter med aftensmad på ankomstdagen og slutter med morgenmad på afrejsedagen.

Drikkevarer ombord - vand, kaffe, te, juice, sodavand, fadøl, husets vine (mousserende, hvid, rosé og rød) samt et udvalg af drinks og spiritus

Underholdning og musik ombord

Gratis brug af sauna og boblebad

Udflugter ifølge program

Dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Øvrige drikkevarer

Forsikringer

Service-fee, som omfatter obligatoriske drikkepenge, på 5-10 euro/nat pr. person som afregnes lokalt/ombord.

Drikkepenge til lokalguider/chauffører

Dobbeltkahyt med fransk altan på dæk 2 kr. 2.800

Dobbeltkahyt med fransk altan på dæk 3 kr. 3.500

Dobbeltkahyt til enebrug på dæk 1 kr. 3.800

Dobbeltkahyt med fransk altan til enebrug på dæk 2 kr. 6.600

Fast plads i bussen kr. 150-250

Afbestillingsforsikring kr. 275/655 Læs mere

Rejseforsikring kr. 259 Læs mere

Bagageforsikring kr. 125 Læs mere

Dag 1

Ankomst Lyon (-21.00) - Afsejling

River Venture

Fly til Lyon med en mellemlanding undervejs og transfer til A-Rosa Stella ved kajen i Lyon. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter og får en lille velkomstsnack med kaffe/te. Vi spiser middag ombord og skibet sætter kursen mod nord ad Rhôneflodens biflod Saône. 

Dag 2

Châlon (12.00-20.00) - Trevoux (18.00-19.00)

Det historiske hospital Hotel Dieu i Beaunes Det historiske hospital Hotel Dieu i Beaunes

Om eftermiddagen tager vi på udflugt til Beaunes. Nyd den smukke køretur gennem Côtes de Beaune til Beaunes, hvor vi besøger Hotel Dieu, det gamle hospital i gotisk byggestil fra 1400-tallet. Den smukke og anderledes hospitalsbygning med den imponerende facade og den hyggelige gårdhave er smukt restaureret, og vi kan se hvordan blandt andet køkkenet og apoteket var indrettet. Herefter er der tid på egen hånd i den hyggelige by inden vi returnerer til skibet. 

Dag 3

Mâcon (02.00-14.00) - Lyon (22.00-)

Mâcon

Vi vågner op i den hyggelige vinby Mâcon i Bourgogne. Her fremstilles hovedsageligt hvidvin, blandt andet Chardonnay. Efter morgenmaden ombord tager vi på byrundtur til fods i Mâcon, som er kendt som "Porten til Beaujolais". Om eftermiddagen sejler vi tilbage mod Lyon. 

Dag 4

Lyon (02.00-14.00)

Lyon Lyon

Vi er igen sejlet mod syd til Lyon, en spændende storby som vi oplever på en byrundtur til fods med rejselederen. Turen bringer os bl.a. gennem den smukt bevarede renæssancebydel, med de karakteristiske "traboules", som er små passager som forbinder de brostensbelagte gader. Efter frokost ombord fortsætter sejladsen sydpå.  

Dag 5

Chateauneuf-du-Pape (10.30-11.00) - Avignon (13.30-)

Vi tilbringer en afslappende formiddag ombord med et kort stop i den berømte vinby Chateauneuf-du-Pape og ankommer til Avignon efter frokost. Da Rom i det 14. århundrede var plaget af uroligheder overtog Avignon midlertidigt den eftertragtede status som paveresidens. Vi tager på byrundtur i den historierige by og skal blandt andet opleve den gamle bydel, som er omgivet af den næsten intakte bymur. 

Muren blev rejst som beskyttelse omkring det storslåede pavelige palads, som imponerer med sine mange bygninger, der afspejler de forskellige pavers stilmæssige præferencer. Der er mulighed for at besøge pavepaladset på egen hånd. Skibet ligger i Avignon natten over. 

Avignon
Sydfransk atmosfære i Avignon
Pavepaladset i Avignon
Dag 6

Avignon (-12.00) - Arles (15.30-21.00)

Efter morgenmaden tager vi på udflugt til den berømte Pont du Gard, der ledte vandet fra Nîmes-akvædukten over Gardon-floden. Den elegante bro og dens smukke omgivelser er et betagende syn. Herefter besøger vi byen Uzés, hvor vi kan nyde den hyggelige atmosfære i de smalle gader og på hyggelige pladser. Vi spiser frokost ombord mens vi sejler videre mod Arles. Vi ankommer til Arles hen på eftermiddagen. Byen er ikke mindst kendt pga. den hollandske maler Vincent van Gogh, som opholdt sig i byen i årene 1888-1889 og frembragte over tre hundrede malerier og tegninger, mange med motiver fra egnen. Nyd en tur på egen hånd gennem denne klassisk provencalske by, som blev grundlagt af grækerne og siden overtaget af romerne. Værd at se er blandt andet det kæmpestore amfiteater Les Arènes og St. Trophime-kirken fra det 12. århundrede med det tilhørende kloster.

Pont du Gard
Arles
Arles
Arles
Dag 7

Viviers (08.00-08.30) - Ardèche - La Voulte (12.30-13.30)

Ardeche Ardeche

Vi ankommer til Viviers om morgenen og tager på udflugt til Ardèche. Turen går gennem små maleriske landsbyer og forbi de duftende lavendelbevoksede skråninger, som de fleste forbinder med denne del af Frankrig. Les Gorges de l'Ardèche er et af de mest imponerende naturscenarier i Sydfrankrig. Vi besøger en af områdets spændende grotter - husk overtøj, temperaturen i grotterne ligger på ca. 15 grader. 

Vi fortsætter til en lokal lavendelproducent, hvor vi hører om de forskellige sorters egenskaber og brug i forbindelse med urtemedicin, kosmetik og til dekoration. Vi møder skibet i La Voulte og spiser frokost. Resten af dagen slapper vi af ombord mens vi sejler nordpå mod Lyon.  

Dag 8

Hjemrejse

Perouges Perouges

Efter morgenmaden tager vi afsked med skibet og dets besætning, som pakker bagagen i bussen for os. Herefter byder dagen på en skøn udflugt til Perouges, en af Sydfrankrigs smukkeste landsbyer. I den velbevarede middelalderlandsby føler vi os sat tilbage i tiden og på en byrundtur til fods ser vi bl.a. den gamle bymur. Tid til frokost på egen hånd - smag f.eks. den lokale specialitet Galette Perouges. Efter opholdet i Perouges er der transfer til lufthavnen, hvorfra vi flyver hjem med en mellemlanding undervejs.

NB: Rækkefølgen i dagsprogrammet kan ændres uden varsel. Sejltider angives med forbehold for ændringer.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet afhænger af naturens luner. Vi kan således ikke garantere, at alt gennemføres nøjagtigt som beskrevet i dagsprogrammet, da vejrmæssige forhold i høj grad spiller ind på mulighederne for at gennemføre rejsen som planlagt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Derfor kan en del af transporten foregå med bus hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse udflugter.  

 
På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at vi vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give vores gæster mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer. Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan coronavirussen påvirker din rejse, henviser vi til vores corona-informationsside

Din henvendelse