Avignon
Lyon
Camargue

Rhône

Krydstogt på Rhône

Pris pr. person fra
kr. 15.995

Bourgogne, Rhône og Provence er ikke uden grund nogle af Frankrigs mest kendte og elskede regioner - især berømt for deres fantastiske natur, gastronomiske oplevelser og vidunderlige vine. På dette skønne krydstogt sejler vi på floden Rhône, og besøger undervejs blandt andet storbyen Lyon, pavebyen Avignon og maleriske Arles, som er indbegrebet af Provence.

Navnene alene fremkalder billeder af maleriske landsbyer, grønne vinmarker og blomstrende lavendelmarker. Enestående naturoplevelser i de solvarme landskaber kombineres med historie og kultur i smukke byer med spændende, historiske mindesmærker fra romertiden, middelalderen og renæssancen.

Vi sejler med det flotte skib M/S Viva Voyage, som er smagfuldt og elegant indrettet. Med helpension og premium drikkevarepakke inkluderet i prisen, samt et højt serviceniveau hos besætningen, er der lagt op til en dejlig luksuriøs oplevelse i smukke omgivelser.

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst Lyon (-20.00) - Afsejling
 • Dag 2 - Viviers (11.30-19.00)
 • Dag 3 - Arles (04.30-04.00)
 • Dag 4 - Martigues (09.00-19.00)
 • Dag 5 - Avignon (04.00-22.00)
 • Dag 6 - Tournon (14.00-23.00)
 • Dag 7 - Lyon (08.00-)
 • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejseplanen
Kort over krydstogt på Rhone

Inkluderet i prisen

Fly København-Lyon med mellemlanding t/r inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

7 nætter på 4-stjernet skib i dobbeltkahyt med vindue på hoveddæk

Helpension ombord, bestående af morgenmad, frokost og aftensmad. Pensionen starter med aftensmad på dag 1 og slutter med morgenmad på dag 8.

Premium drikkepakke (alle drikkevarer på skibets bar kort)

Alle drikkevarer i minibaren i kahytten

Skatter, afgifter og obligatoriske drikkepenge til skibets besætning

Udflugter og entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Forsikringer

Eventuelle turistskatter

Drikkepenge til lokalguider/chauffører

Tillæg for andre kahytstyper:

 • Kahyt på mellemdæk (Rubin-dæk) med fransk altan kr. 2.800
 • Juniorsuite på mellemdæk (Rubin-dæk) med fransk altan kr. 5.000
 • Kahyt på øvre dæk (Diamant-dæk) med fransk altan kr. 3.800
 • Juniorsuite på øvre dæk (Diamant-dæk) med fransk altan kr. 6.000
   
 • Dobbeltkahyt til enebrug på hoveddæk kr. 5.500
 • Dobbeltkahyt til enebrug på mellemdæk kr. 8.300
 • Dobbeltkahyt til enebrug på øvre dæk kr. 9.300

Fast plads i bussen kr. 150-250

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Dag 1

Ankomst Lyon (-20.00) - Afsejling

Fly til Lyon med en mellemlanding undervejs og transfer til vores skønne skib Viva Voyage ved kajen i Lyon. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter og får en lille velkomstcocktail. Vi spiser middag ombord og skibet sætter kursen mod syd.

Dag 2

Viviers (11.30-19.00)

Viviers Viviers

Skibet ankommer om morgenen til Viviers, som er en hyggelig middelalderby, hvis tidligere velstand skyldes de store saltforekomster i Camargue-området. Her tager vi med vores rejseleder på en byvandring rundt i centrum og ser både den nedre del af byen, som oprindeligt var forbeholdt for handlende, og den øvre bydel, som var forbeholdt for byens bedre borgerskab.

Der vil også være mulighed for, på egen hånd, at aflægge et besøg i den prægtige katedral. Om eftermiddagen sejler vi endnu længere mod syd  - nemlig mod Arles.

Dag 3

Arles (04.30-04.00)

Allerede imens vi sover lægger vi til i Arles. Byen er ikke mindst kendt pga. den hollandske maler Vincent van Gogh, som opholdt sig i byen i årene 1888-1889, og frembragte over tre hundrede malerier og tegninger, mange med motiver fra egnen. Nyd en tur på egen hånd gennem denne klassisk provencalske by, som blev grundlagt af grækerne og siden overtaget af romerne. Værd at se er blandt andet det kæmpestore amfiteater Les Arènes og St. Trophime-kirken fra det 12. århundrede med det tilhørende kloster.

Vi spiser frokost ombord, inden vi tager på en udflugt til et af turens højdepunkter – Camargue, som er beliggende i det enorme floddelta ved udmundingen af Rhône-floden. Glæd dig til en tur med store naturoplevelser, hvor vi ofte ser både store flokke fugle - men også de berømte, vilde heste.

Vi er tilbage og spiser middag på skibet, og da vi forbliver i Arles til tidlig næste morgen er der mulighed for at gå en aftentur i byen.

Dag 4

Martigues (09.00-19.00)

Stemning i Martigues Stemning i Martigues

Vi er nu nået helt ud til Rhone-flodens udmunding i Middelhavet, og byen ligger malerisk placeret ved Canal de Caronte og saltlagunen Etang de Berre. Hele dagen er sat til afslapning i byen, som byder på både en skøn marina, romerske ruiner og dejlig afslappet sydfransk stemning.

Ønsker man at opleve storbyen Marseilles, kan man i skibets reception tilkøbe en udflugt hertil.

Under middagen letter vi anker og sætter kursen nordpå mod Avignon.

Dag 5

Avignon (04.00-22.00)

Vi ankommer til Avignon allerede om morgenen. Da Rom i det 14. århundrede var plaget af uroligheder overtog Avignon midlertidigt den eftertragtede status som paveresidens. Vi tager på byrundtur til fods i den historierige by, og skal blandt andet opleve den gamle bydel, som er omgivet af den næsten intakte bymur.

Muren blev rejst som beskyttelse omkring det storslåede pavelige palads, som imponerer med sine mange bygninger, der afspejler de forskellige pavers stilmæssige præferencer. Der er mulighed for at besøge pavepaladset på egen hånd. 

Avignon
Sydfransk atmosfære i Avignon
Pavepaladset i Avignon
Dag 6

Tournon (14.00-23.00)

Hele formiddagen nyder vi de skønne landskaber vi passerer – og imens vi nyder frokosten ombord ankommer vi til Tournon. Herefter tager vi på udflugt til Ardèche. Det foregår ikke med bus – men med det berømte damptog på linien Train de l’Ardeche. Turen tager ca. 1½ time og går gennem små, maleriske landsbyer og forbi de duftende lavendelbevoksede skråninger, som de fleste forbinder med denne del af Frankrig. Les Gorges de l'Ardèche er et af de mest imponerende naturscenarier i Sydfrankrig.

Les Gorges de l'Ardèche
Train de l’Ardeche
Train De L’Ardeche
Lavendelmarker Ardeche
Dag 7

Lyon (08.00-)

Lyon Adobestock 100367451 1 1

Vi vender nu retur til Lyon, en spændende storby, som vi oplever på en byrundtur til fods med rejselederen. Turen bringer os bl.a. gennem den smukt bevarede renæssancebydel, med de karakteristiske "traboules", som er små passager, der forbinder de brostensbelagte gader. Turen slutter tilbage ved skibet, hvor der spises frokost. Om eftermiddagen er der således god mulighed for på egen hånd at nyde og udforske Lyon.

Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden tager vi afsked med skibet og dets besætning, som pakker bagagen i bussen for os, inden vi begiver os mod lufthavnen.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet afhænger af naturens luner. Vi kan således ikke garantere, at alt gennemføres nøjagtigt som beskrevet i dagsprogrammet, da vejrmæssige forhold i høj grad spiller ind på mulighederne for at gennemføre rejsen som planlagt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Derfor kan en del af transporten foregå med bus hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse udflugter.  

 
På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at vi vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give vores gæster mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer. Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Har du spørgsmål til, hvordan COVID-19 kan påvirke din rejse, henviser vi til Om rejser og coronavirus

Din henvendelse