Avignon
Lyon
Camargue

Rhône

Krydstogt på Rhône

Pris pr. person fra
kr. 15.995

Bourgogne, Rhône og Provence er ikke uden grund nogle af Frankrigs mest kendte og elskede regioner - især berømt for deres fantastiske natur, gastronomiske oplevelser og vidunderlige vine. På dette skønne krydstogt sejler vi på floden Rhône, og besøger undervejs blandt andet storbyen Lyon, pavebyen Avignon og maleriske Arles, som er indbegrebet af Provence.

Navnene alene fremkalder billeder af maleriske landsbyer, grønne vinmarker og blomstrende lavendelmarker. Enestående naturoplevelser i de solvarme landskaber kombineres med historie og kultur i smukke byer med spændende, historiske mindesmærker fra romertiden, middelalderen og renæssancen.

Vi sejler med det flotte skib M/S Viva Voyage, som er smagfuldt og elegant indrettet. Med helpension og premium drikkevarepakke inkluderet i prisen, samt et højt serviceniveau hos besætningen, er der lagt op til en dejlig luksuriøs oplevelse i smukke omgivelser.

Rejseplan

Rejseplan

 • Dag 1 - Ankomst Lyon (-20.00) - Afsejling
 • Dag 2 - Viviers (11.30-19.00)
 • Dag 3 - Arles (04.30-04.00)
 • Dag 4 - Martigues (09.00-19.00)
 • Dag 5 - Avignon (04.00-22.00)
 • Dag 6 - Tournon (14.00-23.00)
 • Dag 7 - Lyon (08.00-)
 • Dag 8 - Hjemrejse
Hent pdf-udgave af rejsen
Kort over krydstogt på Rhone

Inkluderet i prisen

Fly København-Lyon med mellemlanding t/r inkl. bagage

Transfer lufthavn-skib t/r

7 nætter på 4-stjernet skib i dobbeltkahyt med vindue på hoveddæk

Helpension ombord, bestående af morgenmad, frokost og aftensmad. Pensionen starter med aftensmad på dag 1 og slutter med morgenmad på dag 8.

Premium drikkepakke (alle drikkevarer på skibets bar kort)

Alle drikkevarer i minibaren i kahytten

Skatter, afgifter og obligatoriske drikkepenge til skibets besætning

Udflugter og entréer ifølge program

Erfaren dansk rejseleder

Ikke inkluderet i prisen

Drikkepenge til lokalguider/chauffører

Afbestillings- og rejseforsikring Læs mere

Tillæg for andre kahytstyper:

 • Kahyt på mellemdæk (Rubin-dæk) med fransk altan kr. 2.800
 • Juniorsuite på mellemdæk (Rubin-dæk) med fransk altan kr. 5.000
 • Kahyt på øvre dæk (Diamant-dæk) med fransk altan kr. 3.800
 • Juniorsuite på øvre dæk (Diamant-dæk) med fransk altan kr. 6.000
   
 • Dobbeltkahyt til enebrug på hoveddæk kr. 5.500
 • Dobbeltkahyt til enebrug på mellemdæk kr. 8.300
 • Dobbeltkahyt til enebrug på øvre dæk kr. 9.300

Fast plads i bussen kr. 150-250

Dag 1

Ankomst Lyon (-20.00) - Afsejling

Fly til Lyon med en mellemlanding undervejs og transfer til vores skønne skib Viva Voyage ved kajen i Lyon. Vi bliver indkvarteret i vores kahytter og får en lille velkomstcocktail. Vi spiser middag ombord og skibet sætter kursen mod syd.

Dag 2

Viviers (11.30-19.00)

Skibet ankommer om morgenen til Viviers, som er en hyggelig middelalderby, hvis tidligere velstand skyldes de store saltforekomster i Camargue-området. Her tager vi med vores rejseleder på en byvandring rundt i centrum og ser både den nedre del af byen, som oprindeligt var forbeholdt for handlende, og den øvre bydel, som var forbeholdt for byens bedre borgerskab.

Der vil også være mulighed for, på egen hånd, at aflægge et besøg i den prægtige katedral. Om eftermiddagen sejler vi endnu længere mod syd  - nemlig mod Arles.

Viviers Viviers
Dag 3

Arles (04.30-04.00)

Allerede imens vi sover lægger vi til i Arles. Byen er ikke mindst kendt pga. den hollandske maler Vincent van Gogh, som opholdt sig i byen i årene 1888-1889, og frembragte over tre hundrede malerier og tegninger, mange med motiver fra egnen. Nyd en tur på egen hånd gennem denne klassisk provencalske by, som blev grundlagt af grækerne og siden overtaget af romerne. Værd at se er blandt andet det kæmpestore amfiteater Les Arènes og St. Trophime-kirken fra det 12. århundrede med det tilhørende kloster.

Vi spiser frokost ombord, inden vi tager på en udflugt til et af turens højdepunkter – Camargue, som er beliggende i det enorme floddelta ved udmundingen af Rhône-floden. Glæd dig til en tur med store naturoplevelser, hvor vi ofte ser både store flokke fugle - men også de berømte, vilde heste.

Vi er tilbage og spiser middag på skibet, og da vi forbliver i Arles til tidlig næste morgen er der mulighed for at gå en aftentur i byen.

Dag 4

Martigues (09.00-19.00)

Vi er nu nået helt ud til Rhone-flodens udmunding i Middelhavet, og byen ligger malerisk placeret ved Canal de Caronte og saltlagunen Etang de Berre. Hele dagen er sat til afslapning i byen, som byder på både en skøn marina, romerske ruiner og dejlig afslappet sydfransk stemning.

Ønsker man at opleve storbyen Marseilles, kan man i skibets reception tilkøbe en udflugt hertil.

Under middagen letter vi anker og sætter kursen nordpå mod Avignon.

Stemning i Martigues Stemning i Martigues
Dag 5

Avignon (04.00-22.00)

Vi ankommer til Avignon allerede om morgenen. Da Rom i det 14. århundrede var plaget af uroligheder overtog Avignon midlertidigt den eftertragtede status som paveresidens. Vi tager på byrundtur til fods i den historierige by, og skal blandt andet opleve den gamle bydel, som er omgivet af den næsten intakte bymur.

Muren blev rejst som beskyttelse omkring det storslåede pavelige palads, som imponerer med sine mange bygninger, der afspejler de forskellige pavers stilmæssige præferencer. Der er mulighed for at besøge pavepaladset på egen hånd. 

Avignon
Sydfransk atmosfære i Avignon
Pavepaladset i Avignon
Dag 6

Tournon (14.00-23.00)

Hele formiddagen nyder vi de skønne landskaber vi passerer – og imens vi nyder frokosten ombord ankommer vi til Tournon. Dagens udflugt tager os over på den modsatte flodbred, til Tain-l'Hermitage. Er man vinkender, så vil dette sted ikke være fremmed, da det er hjemsted for nogle af
Frankrigs bedste vine, Hermitage vinene. Byen ligger ved foden af de karakteristiske bakker, med de gamle vinstokke, så langt øjet rækker.

I dag er det ikke vin, vi skal forkæles med - derimod Valrhona chokolade! Valrhona chokolade er en af verdens førende producenter af chokolade, og under vores besøg i Cité du Chocolat bliver vi klogere på selve fremstillingen af chokoladen, fra behandlingen af de fineste cacaobønner til den færdige chokolade af højeste kvalitet. Sanserne og kreativiteten skal også vækkes, når vi får mulighed for at lege lidt med smage og opskrifter, og selvfølgelig skal vi også smage på varerne. Med smagsløgene velforkælet, vender vi retur til skibet.

Tain-l'Hermitage
Vinstokke på bakkerne ved Tain-l'Hermitage
Cacaobønner og chokolade
Dag 7

Lyon (08.00-)

Vi vender nu retur til Lyon, en spændende storby, som vi oplever på en byrundtur til fods med rejselederen. Turen bringer os bl.a. gennem den smukt bevarede renæssancebydel, med de karakteristiske "traboules", som er små passager, der forbinder de brostensbelagte gader.

Turen slutter tilbage ved skibet, hvor der spises frokost. Om eftermiddagen er der således god mulighed for på egen hånd at nyde og udforske Lyon.

Lyon Lyon
Dag 8

Hjemrejse

Efter morgenmaden tager vi afsked med skibet og dets besætning, som pakker bagagen i bussen for os, inden vi begiver os mod lufthavnen.

Bemærk - om vandstand og sluser

Som deltager på et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse i overensstemmelse med programmet kan afhænge af naturens luner. Det er derfor vigtigt, at man på et flodkrydstogt er indstillet på disse forhold, som bl.a. kan medføre, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Ligeledes, kan høj vandstand betyde, at soldækket lukkes af sikkerhedsmæssige årsager - eksempelvis grundet passage af broer med lav frihøjde. Dog sejler vi kun på strækninger, som oftest benyttes til flodkrydstogter, og vi oplever derfor normalt ikke problemer i forbindelse med skiftende vandstand.


På alle floder er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der, ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde, opstå forsinkelser.

Vi forsøger altid at give vores gæster mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Man må derfor være indstillet på, at forhold omkring sluserne eller vandstanden på floderne, som vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af turens program, kan medvirke, at man tilbagelægger visse strækninger i bus frem for med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Har du brug for hjælp?

Kontakt Best Travel

Mangler du hjælp eller har du spørgsmål til vores rejser? Udfyld formularen og vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 2 hverdage.

Din henvendelse